2023-01-26 165 瀏覽
📍丼燃食堂 (旺角)📮旺角花園街3-5號鴻威大廈地下6號舖.花園街出名食肆林立, 成條街都有大大小小既餐廳, 想搵咩類似既類似都有😌.睇晒成條街最長隊一定係呢間丼燃食堂, 見🙎🏽‍♂️未到就排下, 點知最後都排左成20分鐘先有位, 想試既朋友最好book定位, 廢事夏天熱辣辣仲要排隊等位咁辛苦啦🤒.乜蟹都有丼 🗯限量 HKD138🔹蟹棒/蟹肉/蟹膏/蟹鉗/蟹籽/蟹蓋等位果陣睇左啲review發現乜蟹都有丼曝光率好高, 即管試下龍與鳳😎丼燃火爆丼系列全部都配自選醬汁, 詢問左店員意見後, 決定揀海膽汁配搭丼飯入面有大大個蟹蓋, 賣相IGable, 而且飯如其名, 真係食齊哂蟹既不同部位, 啖啖食落都係蟹肉, 當中最吸引就梗係啲蟹膏, 拌飯黎食非常滋味😋九公丼 HKD178🔹海膽/三文魚/三文魚籽/牡丹蝦/蟹肉/時令魚/帶子/拖蘿蓉/壽司薑呢個九公丼係一個all in one既丼, 基本上可以放入去既材料都已經放晒入去🤭當日可能人比較多, 叫既時候牡丹蝦sold out左, 用左丼燃鮑魚代替成個丼既portion好大, 女仔食既話可以考慮叫少飯, 無咁浪費😏丼上面鋪滿九款唔同既配料, 每一啖
📍丼燃食堂 (旺角)
📮旺角花園街3-5號鴻威大廈地下6號舖
乜蟹都有丼 🗯限量 HKD138
🔹蟹棒/蟹肉/蟹膏/蟹鉗/蟹籽/蟹蓋

乜蟹都有丼

九公丼 HKD178

成個丼既portion好大, 女仔食既話可以考慮叫少飯, 無咁浪費😏丼上面鋪滿九款唔同既配料, 每一啖都可以食到唔同既味道, 刺身新鮮味道鮮甜, 平時唔係好食飯既我唔覺唔覺都食多左飯🍚

特別highlight火炙過既比目魚, 啲油脂香味出晒黎🤤另外三文魚籽同蟹籽脹卜卜, 帶子鮮味爽口, 連補上果隻丼燃鮑魚亦出乎意料地彈牙

焦糖三文魚卷 HKD68
店員一放低呢份卷物既時候未反應得切, 突然間點起火🔥想用電話影低呢個景象都爭啲趕唔切

三文魚火炙過後迫左啲三文魚油出黎, 好香滑好惹味, 連平時唔係特別好三文魚既🙋🏻‍♀️都讚不絕口
焦糖三文魚卷

So far食物質素對得著呢個價錢, 怪唔知得大熱天時大家都會繼續排隊支持啦~
整體環境:👍🏻👍🏻👍🏻
#nonstopeatingdiary日本菜
#nonstopeatingdiarymongkok
#nonstopeatingdiary旺角
2022-05-25
15 分鐘 (堂食)
乜蟹都有丼
焦糖三文魚卷
餐廳名很特別的丼飯店,店面及室內裝飾都以顯眼的紅色做主調,平日晚上也有不少捧場客,繁忙時段更有人龍,經過的途人都被吸引到👀⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫<焦糖三文魚卷> $68店員上菜時會在碟邊點火,營造出火焰卷物的視覺效果,反卷面蓋上三文魚、芝士及蟹籽,另外灑了砂糖,在表面炙燒形成焦糖薄脆,令口感及味道層次更豐富😆⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫<自選刺身丼飯> $186本身ᴍᴇɴᴜ上有多款丼燃火爆丼及丼燃新鮮刺身丼,如不想選指定款式的話,也可以自選刺身丼飯!壽司飯會連兩片紫菜,刺身選了火炙三文魚、日本帶子、三文魚腩、火炙左口邊、珍寶赤蝦及蟹膏,挺新鮮足料的,吃到最後一口還有刺身伴飯🤣⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫<鰻魚玉子燒(2件)> $28<芝士年糕(2件)> $28<芥辣八爪魚> $22小食選擇有十多款,份量是一人小食,可以多點幾款跟朋友sʜᴀʀᴇ,玉子包著鰻魚再沾上明太子醬,一口可以整件吃掉!炸芝士年糕當作甜點,外脆內軟的年糕包著濃密的芝士醬🧀⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫

<焦糖三文魚卷> $68

<自選刺身丼飯> $186

<鰻魚玉子燒(2件)> $28
<芝士年糕(2件)> $28
<芥辣八爪魚> $22

<白桃烏龍> $15
自家冷泡白桃烏龍茶,帶淡淡的白桃香,可以解膩🍑
2023-01-25 21 瀏覽
旺角花園街丼燃食堂多次經過都人滿為患,這次終於讓我攝了一張空檯的位置,啊哈,終於嚐到了那火爆燃啊燒啊的滋味。小店老實說不太大,但設計好有時空穿梭的感覺。菜單選擇也很豐富,由各款已經set 好的丼飯,到自選刺身丼,再到各種小食,想驚喜的也有盲盒,不過最近新出的牛牛牛牛牛牛卷也讓人好驚豔啊~-牛牛牛牛牛牛卷其實我都唔知幾多牛,不過有火燄加持簡直100分卷物入邊係青瓜玉子同蟹柳,上面就有片片牛肉,yoyo, 好香牛肉味,簡單好食。-丼燃最出名的是各款丼飯,還可以自己選醬汁虎燃四皇丼有齊四皇左口魚邊,三文魚,蟹棒赤蝦同蟹籽誠意推薦海膽醬,好似加多了一個餸滿滿的海膽濃郁。---虎士山丼三文魚蓉拖羅蓉帶子蟹肉三文魚籽同埋黑松露這款也超澎湃,三文魚蓉拖羅蓉入口即溶,三文魚籽和蟹肉增加了咸香,大滿足( • ̀ω•́ )✧

旺角花園街丼燃食堂
多次經過都人滿為患,
這次終於讓我攝了一張空檯的位置,
啊哈,終於嚐到了那火爆燃啊燒啊的滋味。

小店老實說不太大,
但設計好有時空穿梭的感覺。
不過最近新出的牛牛牛牛牛牛卷也讓人好驚豔啊~

牛牛牛牛牛牛卷
其實我都唔知幾多牛,

不過有火燄加持簡直100分
卷物入邊係青瓜玉子同蟹柳,

上面就有片片牛肉,
yoyo, 好香牛肉味,簡單好食。
丼燃最出名的是各款丼飯,
還可以自己選醬汁

虎燃四皇丼
有齊四皇左口魚邊,三文魚,蟹棒赤蝦同蟹籽

誠意推薦海膽醬,好似加多了一個餸滿滿的海膽濃郁。
虎士山丼

三文魚蓉拖羅蓉帶子蟹肉三文魚籽同埋黑松露

這款也超澎湃,
三文魚蓉拖羅蓉入口即溶,

三文魚籽和蟹肉增加了咸香,
大滿足( • ̀ω•́ )✧
2023-01-25 719 瀏覽
好耐無食過呢間丼燃🥰早幾日終於見到lunch time咁岩唔使等位,一於衝入去🤣佢哋經常坐滿人😆想食都要等…呢度主打多款新鮮丼飯👍小食同卷物今次我地點左一個丼飯、卷物及幾款炸物九公丼配料豐富🤩有三文魚/三文魚籽/牡丹蝦/盤肉/時令魚/帶子/拖羅蓉/鴦司䖅,全部刺身都勁勁勁新鮮👍少少腥味都無,入口好清甜😋特別係吞拿魚,令人回味🤤🤤金龍卷呢個係店舖4粒星推介👍👍上到枱,店員即時點上火,火光熊熊🔥🔥幾夠震撼😳😳卷物大小適中,而且中間嘅配搭好夾🤤炸物小食點左炸蠔、炸雞同芝士年糕😉芝士年糕真係必推之選🙌滿滿嘅香滑芝土及薄脆嘅外皮,入口外脆內軟🥰🥰今次仲點左兩支自家製冷泡茶,方便飲又可以拎走👍餐廳內真係坐滿曬人📌 丼燃食堂 (旺角)旺角花園街3-5號鴻威大廈地下6號舖#人氣食堂 #丼燃食堂 #美食推薦 #旺角美食 #日式丼飯 #刺身 #新鮮 #鮮味十足 #旺角丼飯 #yummy #fresh #japan #吞拿魚

呢度主打多款新鮮丼飯👍小食同卷物
今次我地點左一個丼飯、卷物及幾款炸物

金龍卷
卷物大小適中,而且中間嘅配搭好夾🤤

炸物小食
點左炸蠔、炸雞同芝士年糕😉

今次仲點左兩支自家製冷泡茶,方便飲又可以拎走👍
餐廳內真係坐滿曬人

📌 丼燃食堂 (旺角)
旺角花園街3-5號鴻威大廈地下6號舖

2023-01-19
午餐
  • 九公丼
  • 金龍卷
  • 芝士年糕
今日來旺角🚇呢間丼燃食堂食🥢午餐,佢哋供應多款獨門創作🇯🇵日式丼,但最吸晴嘅一定係佢個🔥火焰🐉金龍卷,另外🍣自選🐟刺身丼🍚可以任揀配咩刺身🤩豐儉由人!入面店仔細細🤏,不過啲裝飾幾有氣勢😎。雖然枱櫈🪑都唔少,但食到十二點半🕧後就滿座兼且門口🚪開始有食客排隊喇,都幾🎉旺埸!丼燃正🔥火焰🐉金龍卷超吸晴,一上枱侍應💁🏻‍♂️就會幫佢點火🔥,好似成條噴火龍🐲咁!🔥火焰🐉金龍卷除咗夠晒🤩睇頭之外,味道亦都十分之🤤唔錯,炸蝦🍤香脆加上醬料香甜,😋口感味道都好有層次!佢哋除咗有😍多款創意丼🍚之外仲有🍣自選🐟刺身丼🍚,有勁多配料🐟可供選擇。我揀咗🥰六款新鮮刺身🐟,有🔥火炙拖羅、拖羅🐟、時令飛機✈️魚、三文魚🔴籽、牡丹蝦🦐同埋🇯🇵日本松葉🦀蟹肉,十分之豐富👍。個丼份量十足🍚,紫菜香脆🤤,刺身又新鮮美味😋。尤其係拖羅🐟,油份充足甘香美味😍。個🔥火炙拖羅🐟就更加正🤩,輕輕燒過迫晒啲油香出嚟🤤入口即化,加上三文魚🔴籽嘅咸香十分好味!

入面店仔細細🤏,不過啲裝飾幾有氣勢😎。

個丼份量十足🍚,紫菜香脆🤤,刺身又新鮮美味😋。

尤其係拖羅🐟,油份充足甘香美味😍。

午餐
2023-01-17 34 瀏覽
平時係旺角行過,都會俾依間「丼燃食堂」既招牌吸引左,想試好耐,但次次都有長長既人龍。今日難得唔洗等位,即刻就入左去試試。入到去餐廳既環境同招牌一樣咁用心,俾人一種熱血既感覺🔥🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹乜蟹都有丼 $138上枱時巳經非常曯目,巨型既蟹蓋,岩哂打卡!材料超豐富既蟹丼飯,拎開蟹蓋,底下有滿滿既蟹膏、蟹子、蟹肉、蟹棒、蟹鉗。可以話食盡成隻蟹。飯量好多,可自選醬汁有明太子醬、蜜糖芥辣醬、海膽醬、芝士蟹籽醬。愛蟹之人可以一試!🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹牛牛牛牛牛卷 $98期間限定!火燃之作!團團既火焰包圍,同時滿足到視覺同味覺既享受。外層用左A5牛包住,面頭仲有少少炸蒜片,裡面有青瓜、牛油果蓉、蟹柳等等,青瓜爽脆,牛油果蓉生熟度岩岩好,配埋蟹柳,同A5牛,整體味道幾夾,口感層次亦豐富,仲帶點清新!🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹焦糖三文魚卷 $68同牛牛牛牛牛卷一樣,店員會用火槍燒著碟,打卡好靚。三文魚俾火灸燒過,充滿油脂香味,表面仲有一層薄薄既焦糖,香脆甜甜,係好特別既搭配,仲好大舊,幾有驚喜,推薦!🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹鰻魚玉子燒 $28鰻魚汁甜甜地,玉子燒岩岩好,唔會太乾,夠JUICY。口感滑

乜蟹都有丼 $138

牛牛牛牛牛卷 $98

焦糖三文魚卷 $68

鰻魚玉子燒 $28
鰻魚汁甜甜地,玉子燒岩岩好,唔會太乾,夠JUICY。口感滑身鬆軟,同鰻魚既味道配合得好好。

海膽忌廉餅 $28
忌廉餅都算大粒,炸得好香脆。咬落去入面既海膽醬會爆晒出黎,好足料。食落好有忌廉味又唔會腥,推薦!!!

芝士年糕 $28
芝士年糕出到黎熱㷫㷫,咬落去好軟糯,仲有好香甜既年糕味,好好味。

🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

總結︰餐廳可以無限量添飯,所以就算大食既人都唔洗驚會唔夠飽,整體價錢合理,CP值幾高。丼飯既種類都好多,唔係得魚生飯,下次可以再黎試下其他唔同既丼飯。

• 焦糖三文魚卷
2023-01-16 46 瀏覽
Loop IG 睇到呢間餐廳嘅丼飯和卷物好吸引,放假即刻出嚟試下,店舖裝修顏色鮮艷,玩味十足乜蟹都有丼(🌟76.44/100)$138打卡一流嘅丼飯,大大個蟹蓋放喺丼飯面,內裡有蟹膏、蟹肉絲、蟹鉗、蟹籽、蟹棒,蟹肉嘅份量都好多而且好鮮甜,拌飯好足夠,加上海膽醬,好滿足金龍卷(🌟78.94/100)$68上菜時,店員即時點火,一碟有六件,面頭放咗炸鰻魚和蟹籽,裏面放了蕃薯和青瓜絲,配搭好特別,咸咸甜甜爆蔥鵝肝多士(🌟84.65/100)$68/2件一嚟到已經好吸引,鵝肝比多士仲大件,焗都香脆嘅多士,鵝肝好厚身肥美,充滿油脂,面頭仲放上黑松露同炒香嘅蔥絲,一個人食多幾件都得呀🤣🤣刺身三文魚腩x3 $36 好肥美,而且新鮮,清晰見過一層層,食落滿口油脂,入口即化海膽 30g $58 好鮮甜,食落吾會腥

乜蟹都有丼(🌟76.44/100)$138

金龍卷(🌟78.94/100)$68

爆蔥鵝肝多士(🌟84.65/100)$68/2件

刺身
海膽 30g $58 好鮮甜,食落吾會腥
2023-01-16 31 瀏覽
雖然店面比較細,但裝修風格獨特,十分有日本氣氛,不過排隊嘅人數比較多,所以最好先訂位。店員年青又友善。訂咗位好快就可以入去。食物方面,我們點了最著名的松葉蟹丼,醬汁可以有幾款選擇,我們選了明太子。一碗滿滿的蟹肉蓋飯,外貌就已經非常吸引,味道亦都不錯。份量啱啱好。另外我們還點了一份卷物,食物的外觀非常不錯打卡一流。價錢中規中矩。日本菜的話不是太貴,而且質素很好,雖然我未食過其他菜式,但我認為可以再去。

另外我們還點了一份卷物,食物的外觀非常不錯
打卡一流。

15 分鐘 (堂食)
  • 乜蟹都有丼
  • 金龍卷
2023-01-15 230 瀏覽
店面、餐具、餐牌其實都有用心設計,係有特色嘅。但一間餐廳最重要始終係食物質素、價錢同埋座位嘅舒適度。本身個定價已經好進取,收埋加一真係嬲嬲地。食物質素:下午茶時間去,即叫即整,結果啲嘢係暖,飯唔熱。價錢:$148個鰻魚鵝肝飯,仲要加1 ,鰻魚我覺得合格嘅,鵝肝真係好唔得👎🏻,索價過百真係要比返好少少嘅料。$58個lunch set 三文魚沙律叫ok,樣靚,但餐廳竟然無牛油果,要轉第二啲嘢,講真,你餐牌都唔係好多樣嘢揀姐,你間嘢對面就係街市,有無心做食物可見一斑。👎🏻👎🏻👎🏻舒適度:只能夠講比傳統茶記仲差。位又細又迫,食完會想即走。如果你話呢間係食環境嘅話,真係一次就夠。同樣價錢同一條街已經有好多更好嘅選擇。
店面、餐具、餐牌其實都有用心設計,係有特色嘅。
但一間餐廳最重要始終係食物質素、價錢同埋座位嘅舒適度。
本身個定價已經好進取,收埋加一真係嬲嬲地。
食物質素:下午茶時間去,即叫即整,結果啲嘢係暖,飯唔熱。

舒適度:只能夠講比傳統茶記仲差。位又細又迫,食完會想即走。

#丼燃食堂 (旺角) 🇯🇵 @donyin.diner 見到很多朋友來吃,覺得款款丼飯都超豐富,很吸引!!🥳💓[乜蟹都有丼🦀 $138](9/10)蟹棒、蟹肉、蟹膏、蟹鉗、蟹籽、蟹蓋🔥🧡!!好誇張!!🤍🔥店員推介了較熱門的明太子醬🧡😍😍超足料,明太子味重!✨[虎燃四皇丼🔥$118](10/10)左口魚邊🐟、三文魚🍣、蟹棒🦀、赤蝦🦐、蟹籽🧡火灸刺身鮮味十足🐠店員另外推介的海膽醬💛👍少少creamy的醬,拌飯一流!💯[牛牛牛牛牛卷🐮 $98](8/10)🔥🔥🔥WOW🔥🔥🔥店員上菜時用火槍燒一燒😱✨壽司飯包著紫菜、蟹柳🧡玉子💛🥚層次豐富🥳飲品:[茉莉烏龍🫖 $15][白桃烏龍🍑🫖 $15]清新的茶🫖😋✨✨回頭率:✅✅✅✅✅(5/5)(🥹不喜歡吃飯的👧🏻都會突然變飯桶 🇯🇵 )推介:虎燃四皇丼🔥!(最愛火灸刺身😍💕)#旺角foodhealsme#油麻地foodhealsme #油尖旺foodhealsme #九龍foodhealsme#日本foodhealsme📍丼燃食堂 (旺角)旺角花園街3-5號鴻威大廈地下6號舖(油麻地站A2出口)
#丼燃食堂 (旺角) 🇯🇵 @donyin.diner

見到很多朋友來吃,覺得款款丼飯都超豐富,很吸引!!🥳💓

[乜蟹都有丼🦀 $138](9/10)
蟹棒、蟹肉、蟹膏、蟹鉗、蟹籽、蟹蓋
🔥🧡!!好誇張!!🤍🔥
店員推介了較熱門的明太子醬🧡😍😍超足料,明太子味重!✨

[虎燃四皇丼🔥$118](10/10)
左口魚邊🐟、三文魚🍣、蟹棒🦀、赤蝦🦐、蟹籽🧡
火灸刺身鮮味十足🐠
店員另外推介的海膽醬💛👍少少creamy的醬,拌飯一流!💯

[牛牛牛牛牛卷🐮 $98](8/10)
🔥🔥🔥WOW🔥🔥🔥
店員上菜時用火槍燒一燒😱✨
壽司飯包著紫菜、蟹柳🧡玉子💛🥚
層次豐富🥳

飲品:
[茉莉烏龍🫖 $15]
[白桃烏龍🍑🫖 $15]
清新的茶🫖😋✨✨

回頭率:✅✅✅✅✅(5/5)
(🥹不喜歡吃飯的👧🏻都會突然變飯桶 🇯🇵 )
推介:虎燃四皇丼🔥!(最愛火灸刺身😍💕)

#旺角foodhealsme
#油麻地foodhealsme

#油尖旺foodhealsme
#九龍foodhealsme

#日本foodhealsme

📍丼燃食堂 (旺角)
旺角花園街3-5號鴻威大廈地下6號舖(油麻地站A2出口)
牛牛牛牛牛卷🐮
白桃烏龍🍑🫖
  • 虎燃四皇丼
  • 乜蟹都有丼
2023-01-12 38 瀏覽
2023-01-11新派創意日式丼飯🐯帶咗朋友去旺角丼燃食堂 🐅主打食創意卷物同刺身飯🍣餐廳用咗老虎做吉祥物🐯店員提及丼燃一週年活動🤩消費滿指定金額會送刮刮卡🎫有神秘小食刺身送㊙️㊙️賽高海鮮丼 ,158蚊碗💰材料真係有八款咁多,分別有海膽,三文魚,三文魚腩,海膽,蟹肉,蟹鉗,中拖羅,壽司薑,蟹籽,每款刺生都非常新鮮,三文魚好肥美,中拖羅無根好鮮甜,用埋餐廳嘅鮮上鮮豉油更加帶出鮮味,超好食🥰🥰月肝肝鰻魚丼 ,148蚊碗💰材料有鰻魚,鵝肝,黑松露,炸洋蔥絲,可以自選醬汁,揀了芝士蟹籽醬,芝士蟹籽醬令丼飯更加鮮味,鰻魚佈滿成碗,包住滿滿嘅丼飯,鰻魚入口嘅鮮甜,配埋黑松露,真係好滿足,必食😍🥰🥰牛牛牛牛牛卷 ,98蚊份💰期間限定創意卷物,店員用火槍燒起碟邊,火焰效果非常吸睛,即刻打卡一番,打後卡就品嚐卷物,面層放上A5牛,裹面卷住炸番薯同蟹柳,食落口感好有層次,必試限定🥰🥰白桃烏龍,15蚊樽💰微甜嘅白桃烏龍茶味夠香🫖茉莉烏龍,15蚊樽💰清新嘅茉莉烏龍都係咁有茶香🫖整體環境裝修得幾有特色🥳服務超好有禮貌,主動幫加元氣水💧食物份量多,材料新鮮,味道無得彈,一定會再幫襯食埋其他嘅丼飯😍😘🐯#丼燃食堂#
2023-01-11

微甜嘅白桃烏龍茶味夠香🫖

茉莉烏龍,15蚊樽💰
清新嘅茉莉烏龍都係咁有茶香🫖

整體環境裝修得幾有特色🥳
服務超好有禮貌,主動幫加元氣水💧

#丼燃食堂
#賽高海鮮丼
#月肝肝鰻魚丼
#牛牛牛牛牛卷
#白桃烏龍
#茉莉烏龍
2023-01-11 37 瀏覽
知道旺角開左呢間專門食丼飯既餐廳,一直想試左好耐,今日終於有機會試到!✨ 九公丼呢個係餐廳推介既丼飯,有超多材料,包括海膽、三文魚、三文魚籽、牡丹蝦、蟹肉、吞拿魚、帶子、拖羅蓉,啱哂有選擇困難症既朋友!每款刺身都好新鮮,最中食佢個海膽,夠哂鮮甜。✨自選丼另外叫左個自選丼,飯底可以揀壽司或者沙律菜,方便生酮飲食既朋友。刺身方面,我揀左三文魚腩、火炙三文魚腩、左口魚、牡丹蝦、鮑魚。三文魚腩每件都厚切,左口魚油脂豐富,鮑魚彈牙!✨金龍卷一上枱店員會幫你用打火槍點火,成個卷物比啲火包圍住,好啱打卡!卷物上面放左鰻魚同蟹籽,入面包住炸番薯,食落脆口又甜甜地咁,感覺新鮮。

✨ 九公丼

✨自選丼

✨金龍卷
2023-01-11 19 瀏覽
火焰🔥牛牛牛牛卷真係好吸睛😍隔離檯都望過黎!個侍應拎住點火機特登停咗喺呢度等我哋拎手機出黎📸當然係相機食先啦🤪等啲火冇咗之後都係要趁熱食仲係熱熱地嘅唔係嘅話應該會凍哂😂日本牛牛井入面既鵝肝真係好有驚喜 ,賣相完全唔似鵝肝,食落口既溶,一碗有2大塊,份量真係好足 😋另外仲叫左個鵝肝多士都超級香 🥳丼燃依家有一週年活動(只要消費滿350就可以獲得一張刮刮卡,獎品包括 不同金錢折扣最高可折350,送餐牌冇嘅神秘小食刺身,丼燃精美元氣水杯一隻etc)每日限量88張咋~記得埋單時問下啦😉
火焰🔥牛牛牛牛卷真係好吸睛😍隔離檯都望過黎!
等啲火冇咗之後都係要趁熱食仲係熱熱地嘅唔係嘅話應該會凍哂😂

• 爆蔥鵝肝多士
2023-01-11 41 瀏覽
經過呢間好多次 但佢食飯時間成日都好多人今日行過見到有位就即刻入去試下先佢lunch set其實好抵 幾十蚊就有交易但同事話難得一次有位想食豪啲所以我地就叫左幾款招牌野焦糖三文魚卷呢個真係必食推介 食完唔夠喉呀送上枱之後再點火 可以打卡呃like先仲燒左足足一分鐘 可以慢慢打卡影包先食用左三文魚腩位 食落夠油香三文魚卷上面有炙燒過嘅秘制蛋黃醬同蟹籽 仲有一層焦糖 甜甜地口感豐富九公丼啲材料多到完全睇唔到壽司飯 鋪到滿晒啱晒心大心細咩都想食嘅我一次過食到海膽 三文魚籽 牡丹蝦 拖羅 帶子 蟹肉等9款食材全部都好新鮮呀賽高海鮮丼如果唔鍾意角切刺身嘅可以點呢款刺身大大件 三文魚腩同拖羅夠晒肥美仲有蟹肉 松葉蟹鉗 海膽 都幾大堆頭飲品價錢都幾合理冷泡茶15蚊枝 茶味清香下次想試埋火爆丼系列見人地食成個蟹蓋勁正咁呀
經過呢間好多次 但佢食飯時間成日都好多人

飲品價錢都幾合理
冷泡茶15蚊枝 茶味清香

下次想試埋火爆丼系列
見人地食成個蟹蓋勁正咁呀
日系熱血元氣丼飯.來多Round!就是喜歡這種熱血mode!I am On Fire 🔥🔥🥢虎燃四皇丼 $118左口魚邊/三文魚/蟹棒/赤蝦/蟹籽刺身脂香味濃,新鮮口感、爽脆柔軟~火爆丼飯系列可自選醬汁,有海膽醬/明太子醬/蜜糖芥辣醬/芝士蟹籽醬~我match海膽醬,超香超美味☺👍🏻🍚虎士山丼 $148三文魚蓉/拖羅蓉/帶子/蟹肉/三文魚籽/黑松露一上枱係勁香勁吸引的黑松露味!醬汁配埋海膽汁撈,多重層次口感唔錯😊🐮日本A5牛牛牛牛牛卷 $98(季節限定)和牛卷物有幾火爆得幾火,用和牛包住食,同炸蒜勁match,店員一上枱就會令佢上火🔥🔥igable打卡一流!KEEP㷫住熱食!
日系熱血元氣丼飯.來多Round!
就是喜歡這種熱血mode!
I am On Fire 🔥🔥

🥢虎燃四皇丼 $118
左口魚邊/三文魚/蟹棒/赤蝦/蟹籽
刺身脂香味濃,新鮮口感、爽脆柔軟~
火爆丼飯系列可自選醬汁,
有海膽醬/明太子醬/蜜糖芥辣醬/芝士蟹籽醬~
我match海膽醬,超香超美味☺👍🏻

🍚虎士山丼 $148
三文魚蓉/拖羅蓉/帶子/蟹肉/三文魚籽/黑松露
一上枱係勁香勁吸引的黑松露味!
醬汁配埋海膽汁撈,多重層次口感唔錯😊

🐮日本A5牛牛牛牛牛卷 $98(季節限定)
和牛卷物有幾火爆得幾火,
用和牛包住食,同炸蒜勁match,
店員一上枱就會令佢上火🔥🔥
igable打卡一流!KEEP㷫住熱食!