2016-11-10 1308 瀏覽
同屋企人行行下街,肚餓就去食個下午茶,呢度有烏冬,飯同甜品,我都好想食,不過肚餓當然食飯最好啦,我食左牛肉飯,餐飲就係熱柚子茶,牛肉飯好吃,加埋牛肉汁拌混食好夾,加上甜甜柚子茶,甜度剛好,份量適中,而且環境好舒服,我地坐幾耐都冇人催埋單,服務很滿意!
2016-10-15 1463 瀏覽
原本想食元氣,但apm嘅元氣實在太多人了,先7點已經要等70幾張飛,唯有屈就下行過隔離食丼丼屋。其實我平時麻麻地食刺身丼,亦麻麻地食吞拿魚,因為我唔鍾意口感太淋嘅野食,但今次我又罕有地亂點咗呢個辛辣牛油果吞拿魚丼,而佢又比我想像中好味!因為佢係吞拿魚粒,所以每粒都沾滿辛辣醬汁,要黎送飯一流。而牛油果又中和番辛辣吞拿魚粒嘅濃味,同時佢亦令成個飯有多重口感,成件事幾夾。至於友人點嘅十勝帶廣名物豚丼亦唔差,豚肉係半肥瘦,口感唔會好鞋,日式醬汁亦加分,但就略嫌有點太油。宜家係apm foodcourt食個飯都要60 70蚊,但又唔係特別好味,所以丼丼屋之後都可以係我喺apm嘅其中一個飯堂喇!

辛辣牛油果吞拿魚丼
十勝帶廣名物豚丼
2016-10-03
15 分鐘 (堂食)
辛辣牛油果吞拿魚丼
2016-10-08 1012 瀏覽
觀塘搵野食,離不apm😁😁又想食日本野喎🍡🍢上餐快,味道一般啦,樣子都肯定係靚,岩晒相機食先既朋友👬👭👫最喜愛雞蛋撈烏冬,增加滑度,烏冬夠彈牙,烤豬排唔乾可入口😋😋
2016-10-07
30 分鐘 (堂食)
  • 煙肉玉子忌廉烏冬
2016-10-02 709 瀏覽
見佢算新開就試試佢。環境不錯,光猛,座位舒服,下午茶時段冇乜人唔需要等位。叫左個忌廉煙肉玉子烏冬。忌廉creamy,煙肉香口,烏冬煙un。略嫌份量比較少,唔太夠食。而價值算中上但食物不算特出,作為學生哥唔會經常選擇此店
見佢算新開就試試佢。

環境不錯,光猛,座位舒服,下午茶時段冇乜人唔需要等位。

下午茶
2016-08-24 934 瀏覽
放工同同事去apm揾食決定去試下好耐冇食嘅丼丼屋記得當初apm分店剛開時有去食過當時可能因為新開,所有店員都好新所以所有嘢都好似好混亂叫三個set錯足三個set時隔咁耐決定俾多次機會佢!果然overall都進步咗好多牛肉壽喜燒見到好似都好多人食就試下啦果然又唔錯喎雖然牛肉厚左少少但係湯底好夠味平時唔大食嘅我都將成個set清得乾乾淨淨哈哈哈哈
放工同同事去apm揾食
決定去試下好耐冇食嘅丼丼屋
記得當初apm分店剛開時有去食過
當時可能因為新開,所有店員都好新
所以所有嘢都好似好混亂

叫三個set錯足三個set
時隔咁耐決定俾多次機會佢!
果然overall都進步咗好多

但係湯底好夠味
平時唔大食嘅我都將成個set清得乾乾淨淨
哈哈哈哈
2016-08-14 751 瀏覽
2016年8月10日 (星期三) 5:00pm 不用等位 丼(Donburi)是日文漢字,是一種日式飯食,以大瓷碗盛載著白飯,飯上覆以各款食材。傳統丼包括:牛丼 - 烹煮牛肉與洋蔥後覆於飯面親子丼 - 以雞肉、蛋及洋蔥烹煮覆於飯面。豬扒丼 - 是將豬扒裹上麵包糠後,經油炸而成,油的高溫將肉汁鎖在肉內,混合洋蔥、雞蛋覆於飯面。 全新概念店揉合了現代與傳統的日式料理概念,裝潢以時尚樸實為本,感覺舒適和優閑。加上一整排的窗戶,令室內陽光充足,可節省能源,合乎環保的大趨勢。 什錦刺身丼 - 三文魚、吞拿魚、帶子都十分新鮮,肉質軟滑,款款厚切,完全沒有冷凍感覺和雪藏味道;在拌勻蟹籽及青瓜片後進食,感覺爽口清新。唯一美中不足的是材料比午市為少。【推介之選】❤❤❤ 凍日式炭燒咖啡 - 曾經在其他食店飲過炭燒咖啡,印象味道苦澀;但發現丼丼屋的炭燒咖啡不苦,喜出望外。【溫馨提示】:❶ 提供下午茶套餐❷ 每款食品都是即叫即製,必須等候20分鐘。❸ 另加 HK$10 可轉奶茶❹ 另收加一服務費❺ 結帳付款須自行到收銀處
什錦刺身丼 + 凍日式炭燒咖啡
2016年8月10日 (星期三) 5:00pm

不用等位

傳統丼包括:

牛丼 - 烹煮牛肉與洋蔥後覆於飯面

親子丼 - 以雞肉、蛋及洋蔥烹煮覆於飯面。

什錦刺身 - 三文魚、吞拿魚、帶子都十分新鮮,肉質軟滑,款款厚切,完全沒有冷凍感覺和雪藏味道;在拌勻蟹籽及青瓜片後進食,感覺爽口清新。唯一美中不足的是材料比午市為少。【推介之選】❤❤❤

【溫馨提示】:

提供下午茶套餐

每款食品都是即叫即製,必須等候20分鐘。

另加 HK$10 可轉奶茶

生日
什錦刺身丼 + 凍日式炭燒咖啡
  • 什錦刺身丼
2016-07-29 634 瀏覽
關東煮冇味,難食,價格可以。滑蛋雞肉丼,滑蛋雞肉冇問題,旦米飯如食湯飯最大問題為什麼只有35分鍾食飯,仲要坐好服務員先同你講,真的不知走定唔走,所以食得非常不開心
關東煮冇味,難食,價格可以。
滑蛋雞肉丼,滑蛋雞肉冇問題,旦米飯如食湯飯
2016-07-29
2016-07-25 608 瀏覽
見到Apm 開咗間丼丼屋,諗住公司放假,揾個平曰去食個午餐。但又想避開辨工室1:00至2:00嘅lunch hour. 去到大约2點,好容易就有位啦。睇咗個menu ,就叫咗個豚肉丼,呢個飯都有d貴,一大碗飯。但入面只有4塊肉,呢個餐係包沙律,前菜同飲品嘅。。好少份糧嘅沙律小到得幾條嘅前菜4塊豚肉嘅丼,肉質好硬真係唔係好夠飽喎,追加咗個三文魚帯子三文魚唔太新鲜,又薄又唔新鲜,睇牌display 時,就好以好得,但真係好唔得囉食個咁嘅lunch ,就要成127元,真係唔抵呀加多幾十元,就可以夜晩去食過放题啦!!無下次
好少份糧嘅沙律
小到得幾條嘅前菜
4塊豚肉嘅丼,肉質好硬
真係唔係好夠飽喎,追加咗個三文魚帯子
食個咁嘅lunch ,就要成127元,真係唔抵呀

加多幾十元,就可以夜晩去食過放题啦!!
無下次
2016-07-05 2498 瀏覽
最近屋企做左無飯煮婦,差唔多每一日都有飯局/出去食飯😂😂😂😂😂 食飯時間APM差唔多間間都要等位, 估唔到平日都要等位, 實在係有d誇張。丼丼屋位於高層,而且位置都比較開揚, 如果唔係坐入面既出面食飯感覺好似成日比人望住咁咖哩吉列🐽扒滑蛋飯 $103 (定食)上枱賣相都幾吸引! 咖哩香傳到去我朋友個位度係咁話好香好香~~ 吉列豬扒好厚好大塊, 可惜豬扒處理得過熟, 食落豬扒已經沒有肉汁, 感覺有點干身.🙁食落咖哩真係好香而且幾濃味, 因為係日本咖哩所以唔辣, 味濃佐唔會太咸, 濃傑適中。👍🏻雞蛋食落好滑身, 配埋白飯咖哩一齊食真係幾好食!燒牛肉🐮泡菜他他丼 $93 (定食)燒牛肉雖然上面有照燒汁係面, 但牛肉好香而且咬落有肉汁, 食落好juicy😍👍🏻泡菜碎微微帶酸配埋燒牛肉一齊食更能吊起牛肉既香味!燒汁感覺唔算太多, 對於我中意撈汁既人感覺有點少, 整體呢個他他丼比較好食!👏🏻份量都幾多, 肚子餓的我都食唔晒. 🍱另外定食配有沙律, 前菜 & 麵豉湯, 味道一般唔算有太大驚喜。
咖哩吉列豬扒滑蛋飯
咖哩吉列🐽扒滑蛋飯 $103 (定食)
雞蛋食落好滑身, 配埋白飯咖哩一齊食真係幾好食!
燒牛肉泡菜他他丼
燒牛肉🐮泡菜他他丼 $93 (定食)
泡菜碎微微帶酸配埋燒牛肉一齊食更能吊起牛肉既香味!

份量都幾多, 肚子餓的我都食唔晒.
2016-07-05
15 分鐘 (堂食)
燒牛肉泡菜他他丼
2016-07-03 727 瀏覽
放假與家人出街食下野,relax 一下,apm 食肆好多,但家人偏好日本野,就簡左依間豚肉醃得夠味,加上掃左層醬汁,再令豚肉提升左一個層次,豚肉燒得香口但仍有肉汁,讚刺身新鮮,質素可以,但份量比以前少左,以前有2隻蝦會更滋味。吉列豬扒滑蛋飯豬扒厚身大件,但沒有肉汁較為干身。蛋十分滑,甜甜地好好送飯
吉列豬扒滑蛋飯
豬扒厚身大件,但沒有肉汁較為干身。蛋十分滑,甜甜地好好送飯
2016-07-01
20 分鐘 (堂食)
2016-07-02 640 瀏覽
尋晚7個人係觀塘玩完密室逃脫,去呢間丼丼屋食晚飯!當中我同一個朋友都叫咗最新介紹嘅北海渡丼之盛典~名物海膽丼。其他人叫嘅都到哂,而我哋期待嘅最後到!我哋兩人一匙入口,大家 ‘下!熱嘅!’。真係過分驚喜!我真心講,有難食嘅感覺!我朋友就話“好似食緊蠔屎飯咁”不過服務員好好服務,不繼斟水。我太餓,唯有用水吞半碗啦!
!’。
真係過分驚喜!我真心講,有難食嘅感覺!
我朋友就話“好似食緊蠔屎飯咁

不過服務員好好服務,不繼斟水。我太餓,唯有用水吞半碗啦!
名盛海膽丼
2016-07-01
20 分鐘 (堂食)
甜品我食得多,但係炸棉花糖我真係第一次食同聽!!!!!仲要係一間連鎖的日本餐廳! 丼丼屋 DONDONYA!!!! 不過依間係觀塘APM新開的,類似CAFÉ型式,坐得舒服D﹗但食既野絕對唔馬虎﹗最令Expert 驚喜的就係這一道炸棉花糖﹗ 配料仲可以自由選擇,我們選擇了爆谷(有其他NUTS),香蕉(仲有好多水果),士多啤梨雪糕(依個雪糕好得,有士多啤梨果肉),同埋朱古力醬(下次會試埋其他味)﹗﹗依個炸棉花糖入口即溶,熱騰騰的,而且甜度岩岩好﹗ 絕對值得推介﹗﹗﹗
甜品我食得多,但係炸棉花糖我真係第一次食同聽!!!!!

觀塘等好友收工其間係open rice 搜尋到apm 丼丼屋不錯所以臨時決定觀塘食埋晚餐先走夜晚8:00到 餐廳外已經好多人等位。可能星期五關係,大概等左40分鐘 。試左其他食家推介既煙肉 玉子烏冬 西式煮法煮傳統讚岐烏冬烏冬彈牙,忌廉汁 非常濃郁美味。有d似卡邦尼意粉
觀塘等好友收工其間
係open rice 搜尋到apm 丼丼屋不錯
所以臨時決定觀塘食埋晚餐先走

夜晚8:00到 餐廳外已經好多人等位。
可能星期五關係,大概等左40分鐘 。
試左其他食家推介既煙肉 玉子烏冬

西式煮法煮傳統讚岐烏冬
烏冬彈牙,忌廉汁 非常濃郁美味。
有d似卡邦尼意粉
煙肉玉子烏冬
40 分鐘 (堂食)
煙肉玉子烏冬
2016-06-10 611 瀏覽
非常好,服务好有礼貌,裝修好食物好。又有心机,環境舒服。照顾客人雖要,like like.璟境夠靜,好似去佐高級歺室,客户服务細心。食物質素高。好潇滿意,牛肉飯好好味。飲品好好。有心机做。
2016-06-05
45 分鐘 (堂食)
2016-06-02 732 瀏覽
豐富配料的抹茶芭菲!有甜熟的栗子、綿綿紅豆、殻麥脆脆及軟糯的白玉!抹茶電糕雖不濃但清香,反而是那脆餅有點乾淡,但整體亦是不錯的分享甜品。宇治金時芭菲 Uji Kintoki Parfait $55
豐富配料的抹茶芭菲!