2003-11-06 10 瀏覽
仲記得讀初中時要行路返學,日日都經過呢度。果陣無錢,最多都只係買個五毫子的硬豬仔,成日想食熱狗同漢堡包,當時兩樣都係賣兩個半,但都係有得睇無得食。直到今時今日都只係賣6蚊已經唔算貴,芝士漢堡就八蚊,而家當然會覺得佢麻麻地好食。難得呢度咁多年都係老樣子,無咩變過。老闆同伙計都已是老人家,我諗放學或lunch hour都會有好多學生來買野食的。佢用緊果部烘熱狗包的機同中環永樂園係同型號的,可能以前的烘包機就係咁。
2003-09-29 18 瀏覽
真不知呢間鋪頭開左幾多年,我岩岩讀中學個陣已經係度,聽人講我讀中學之前都開左好耐lu,再睇埋店舖既格局,我諗起碼都開左廿年。由於此鋪近學校的緣故,我間中都會黎呢度幫襯下,貪佢夠快價錢又平,最喜歡食?d炸薯條,係曲曲薯條黎的,絕對唔係麥記個d硬kok kok的!!最緊要既就係,咁耐以來佢都係加過一次價,到而家$6就買到了~~其他既野食都ok啦,不過我就唔係幾鍾意個沙律醬,個人口味問題啦我覺得甜左d。另外最好lunch time呢d時間買了,放心啦好快買到ga唔會話有排等的。非繁忙時間幫襯既話,?會將d食物翻炸俾你lor,唔好彩既話會食到"火農"左既......p.s.環境雖然up dup左dd,不過咁多年無裝修過都幾懷舊feel,4粒星啦。
2003-08-23 27 瀏覽
必食魚柳包&豬扒包!魚柳同豬扒都係即叫即炸架熱辣辣, 好正如果唔怕肥0既, 叫佢加多d沙律醬同茄汁仲正呀佢d沙律醬唔同出面架, 少少透明, 好香甜!
必食魚柳包&豬扒包!
魚柳同豬扒都係即叫即炸架
熱辣辣, 好正
如果唔怕肥0既, 叫佢加多d沙律醬同茄汁仲正呀
佢d沙律醬唔同出面架, 少少透明, 好香甜!
吉列豬扒麭比任何地方都正, 炸雞髀炸雞翼又夠新鮮! 一個字, 正!!
吉列豬扒麭比任何地方都正, 炸雞炸雞翼又夠新鮮!
一個字, 正!!