2020-02-03 34 瀏覽
今日約咗個朋友喺深水埗食晚飯,佢近排嚟呢度食左呢間串串香,介紹我一齊食,咁就決定去試吓。依度都幾抵食計埋加一一人$200到。叫咗個鴛鴦湯底,麻辣湯底叫咗中辣,食得辣既我岩岩好,兩個湯都好濃好入味,其實就完全唔駛點其他調味料。🤗🤗首先嚟咗個海鮮拼盤,有海蝦、鯇魚片同埋鮑魚,都幾新鮮,呢個價錢都有鮑魚抵到爛。❤️❤️全部野食野飲都係自己攞,飲品都好多揀,汽水綠茶同支裝水都有,想飲啤酒既就要加錢喇。❤️❤️串串香選擇非常多,真係每樣食一串都好飽,肥牛配麻辣一流,呢度仲有好多滷水野,最好食豬腸,豬耳,雞翼尖等等,仲有台式凍豆腐,豬紅,鵝腸......丸類推薦貢丸同海膽丸,菜都好多選擇,連芋頭同西蘭花都有,仲有紅薯粉食,同個湯底真係絕配,包裝出前一丁都係任攞,一定會好飽好滿足👍🏻
咁就決定去試吓。依度都幾抵食計埋加一一人$200到。

該店在一个唔係好起眼位置,平時成日行過之前已經執左好多間。今次見佢轉左做串串,抱住一試嘅心態🤔。因為真係好近我屋企😏。價錢係九點後168元加一❤价格可以一試。上樓梯已經聞到陣陣麻辣味,因為呢排唔上得大陸,所以好耐冇食好想食。食物選擇比較多而且補給好快,員工好有禮貌有幫手👍。麻辣湯底很對味,我哋揀咗鴛鴦煱底👍,麻辣嗰邊係正宗成都口味😍😍😍。清湯亦都好正😊。食物選擇方面有好多醬料亦好齊😘。真心推介大家試下。👍
該店在一个唔係好起眼位置
  • 麻辣牛肉串串
2020-01-31 39 瀏覽
向來係麻辣燙粉絲嘅我,一有機會食麻辣燙一定唔會放過,哥哥話見到工作地點附近開咗間新嘅火鍋店,主打重慶串串火鍋,概念有啲似麻辣燙,今晚就同佢撐下枱腳。鋪頭係樓上鋪,雖然店面唔算大,但用上唔少燈飾同夜光餐牌,相當吸睛。餐廳主打任食火鍋放題,食材係自取嘅,喺餐廳嘅正中間,而且大部份用長竹籤串好哂,打開雪櫃就可以直接拎,方便衛生。肉類選擇唔少,除咗基本嘅豚肉片同雪花肥牛,仲有牛肚、豬肚、生腸、雞翼、雞軟骨、雞腎、魷魚、麻辣牛肉、芫荽牛肉同多款丸類。除咗肉類之外,蔬菜類選擇亦好多,特別欣賞佢有凍豆腐同大木耳,配麻辣湯特別好味。除咗葷素兩類新鮮食材,仲有幾款鹵味可以揀,分別係雞腳、豬耳、雞翼尖、豬大腸、豬脷同豆腐。醬料可以自己調校,辣椒仔夠哂辣,加少少已經好惹味。飲品種類雖然唔算多,但基本嘅汽水、檸檬茶同維他奶都有,而且雪得夠凍,解辣一流。湯底我哋揀咗紅白鴛鴦湯,一邊係正宗重慶麻辣湯,另一邊係香濃豬骨火腿湯。餐牌上有簡介佢哋嘅湯底係自家製無添加,用嘅係天然香料,辣得嚟唔會燥,豬骨湯亦頗為鮮甜。侍應會會送上限量嘅海鮮拼盤,有鯇魚片、鮮蝦同花螺,頗為新鮮。海鮮之中鯇魚片最吸引,切得夠薄,口感爽脆。食材

醬料可以自己調校,辣椒仔夠哂辣,加少少已經好惹味。

海鮮之中鯇魚片最吸引,切得夠薄,口感爽脆。

食材都幾新鮮,特別推薦芫茜牛肉,鮮嫩嘅薄牛肉包住少量嘅芫茜,同麻辣湯底好襯。
總括嚟講呢度嘅火鍋質素唔錯,價錢合理,而可以一次過拎一堆竹籤放入去煮,食法非常方便,令人胃口大增。

2020-01-25 49 瀏覽
又搵到新開麻辣串串火鍋,當然要即刻去嚐鮮啦!今次黎間麻辣串串既湯底竟然仲有辣有唔辣,就算約埋唔食辣既朋友都無問題啦重慶麻辣串串 (每位) $188(美味指數: 😋😋😋😋)鴛鴦湯底因為朋友唔食得辣,所以我地嗌左鴛鴦湯底。清湯係豬骨火腿湯,而重慶麻辣湯我地嗌左小辣。因為佢個麻辣湯以香為主,唔會太辣,最後我地加左辣,就色香味俱全啦海鮮拼盤時令海鮮,有機會日日唔同。今次就有海蝦、蜆同魚片。串串串串有好多唔同選擇,係晒凍櫃入面,想食咩就拎咩好方便,唔單只肉類,連蔬菜類都好多。我最中意就係牛肉卷芫荽,芫荽真係好香,中意食芫荽既朋友一定會中意😋整體食物質素:4 / 5💰性價比:4 / 5👍推薦指數:4 / 5

重慶麻辣串串 (每位) $188
(美味指數: 😋😋😋😋)

鴛鴦湯底

海鮮拼盤
時令海鮮,有機會日日唔同。今次就有海蝦、蜆同魚片。

串串

😋整體食物質素:4 / 5
💰性價比:4 / 5
👍推薦指數:4 / 5
2020-01-25 49 瀏覽
今日同朋友試左呢間串串貢,任飲任食麻辣串串自助鍋,💰價錢都好抵$168可以食120分鐘,5點前10點後都係$138。入到去環境都幾乾淨,🙂我地叫左鴛鴦湯,豬骨火腿湯同埋重慶麻辣湯,豬骨湯湯底清甜,唔會好油膩,😆而重慶麻辣湯,我地叫左小辣,唔算好辣,幾香,鐘意食辣又唔係好食得辣既人可以試下。職員服務態度很好,👀見到我地無咩水,會主動過來幫我地加水,又會問我地夠唔夠辣,使唔加辣。飲品區種類都幾多,💁‍♂️有汽水,烏龍茶,蘋果綠茶,維他奶等等......醬料區都有好多選擇,🙋🏽‍♀️生蒜、芫荽、沙茶醬、XO醬、辣椒、芝麻醬等等,任君選擇。食物方面,首先每一台會送上魚片、蝦、蜆,都好新鮮,🦐蝦同點都好鮮甜,而食物自助區都有好多唔同種類的食材,💁🏻‍♀️有蔬菜類、肉類、丸類,內臟,仲會不斷有人補充返少左的食物,推介芫荽牛肉串,好好味😋

2020-01-23 34 瀏覽
近年越來越多的麻辣火鍋店開張,個人非常喜歡麻辣火鍋,不過最近吃得很多,想轉變一下,在網上看到深水埗區內,開了一間以麻辣燙,任飲任食,便來到了。成人每位$188 ,可以任飲任食,時間為120分鐘。任飲方面,除了汽水,還有檸檬茶及蒸餾水提供。任食方面:有豬肉、牛肉、遠慮、蔬菜、內臟、生果、公仔麵及烏冬。所有的食物,都放在雪櫃內,非常衛生。鴛鴦湯底:正宗重慶麻辣湯及香濃豬骨火腿老火湯。重慶麻辣湯,辣度頗高,是正宗的麻辣味道。豬骨火腿老火湯,味道濃郁,用來淥蔬菜及海鮮就更加好味道。每兩人送一份海鮮,有海蝦、魚片和蜆,其中以海蝦最為鮮甜、爽口和彈牙。食物方面,個人推介貢丸、麻辣牛肉、雪花肥牛、芫荽牛肉及花枝丸,因為這些都很配合麻辣燙的味道。

成人每位$188 ,可以任飲任食,時間為120分鐘。

任飲方面,除了汽水,還有檸檬茶及蒸餾水提供。

鴛鴦湯底:正宗重慶麻辣湯及香濃豬骨火腿老火湯。
重慶麻辣湯,辣度頗高,是正宗的麻辣味道。
豬骨火腿老火湯,味道濃郁,用來淥蔬菜及海鮮就更加好味道。

2020-01-22 35 瀏覽
深水埗出名多平靚正嘅美食,放咗工之後同男朋友去深水埗睇下有咩好食,行行下見到呢間食串串。以前喺大陸都食過類似嘅串串,不過係已經整熟咗再擺出嚟賣,而今次係用火鍋嘅形式,結合埋串串,幾特別而且見到價錢唔貴就一於試試。裝修唔算太靚,不過都算寬敞,空間感足夠。坐低左之後首先第一步係揀湯底,有正宗麻辣湯底,或者豬骨濃湯,湯底上面選擇比較少,但係呢兩款都係熱門嘅湯底,最後我哋就揀咗鴛鴦,兩款都試下。而食物方面係自助形式,可以自己出去選擇想食嘅配料,免卻左落單或者漏單嘅情況,某程度上都係方便好多。所有食物都係用竹籤穿起嚟,都幾得意,然後擺入個鍋入面,同打邊爐差不多,旁邊嘅小朋友食得好開心🤣麻辣湯底做得唔錯,味道香之餘湯底冇雜質,辣度啱啱好,亦唔會有食食吓食到苦味嘅問題出現,反而豬骨湯就麻麻,味道略嫌不夠濃。食物方面選擇唔算少,不過肉類、丸類方面可以再多啲。餐廳仲送左海鮮,有蜆同埋蠔,幾新鮮。 任食串串幾有新意,而且香港不太常見,價錢唔貴,員工嘅服務質素好好,值得試試。

食物方面選擇唔算少,不過肉類、丸類方面可以再多啲。

餐廳仲送左海鮮,有蜆同埋蠔,幾新鮮。

2020-01-21 1000 瀏覽
今日兩個人經開深水埗買野 見到呢到食串串火鍋仲要黃金時間7:00 200蚊都唔洗 就試下先 入到去老闆娘介紹出面有串串同野飲可以任飲任食 跟手上埋今日既時令海鮮大蝦非常之爽口彈牙 蜆完全冇沙 鯇魚肉又係勁彈牙 肉質雪白 非常新鮮湯底方面叫左鴛鴦鍋 一邊重慶麻辣 一邊豬骨火腿 麻辣方面係愈滾愈辣但係非常之惹味越食越上癮而豬骨火腿個湯飲得出完全冇味精 愈滾愈濃味串串方面分左四大部份 醬料區 有晒豉油 辣椒 沙茶 芝麻醬蒜蓉蔥蠔油 芝麻油等等 你諗到既基本都有蔬菜櫃就有冬菇 粟米 芋頭 豆腐 西蘭花 冬瓜 苦瓜秋葵 蓮藕 蘿蔔等等 其中最好食係豆腐 呈蜂巢形狀十分吸汁 好好味 肉類櫃就有嫩滑雞肉 麻辣牛肉 雞軟骨 牛肚 仲有一d丸類 例如牛丸貢丸 芝心丸 腸仔獅子狗等等 呢區最值得一試係佢既雞肉 好嫩好滑好多汁 食左十串拎下蛋白質 滷水櫃就有滷水鳳爪 豆腐 豬肚 雞翼尖 豬耳豬大腸 鵪鶉蛋 呢到就皇點推介佢既豬肉片唔會好肥 有點彈性唔夠飽嘅朋友仲可以食烏冬公仔麵食紅薯粉 選擇好豐富 總結:-地理位置好 地鐵站直行3分鐘就到-唔洗200蚊食到新鮮食材 性價比高-老闆娘熱心服務值得一讚

湯底方面叫左鴛鴦鍋

-唔洗200蚊食到新鮮食材 性價比高
-老闆娘熱心服務值得一讚
2020-01-21
2020-01-20 28 瀏覽
第一次食串串火鍋,店員推介我哋食鴛鴦湯,麻辣我就叫咗小辣,唔系好辣,唔會食到流曬汁,仲好香。清湯係豬骨火腿老火湯,湯頭好甜,原來老闆每日新鮮煲,唔系湯粉,所以咁好飲。串串系自助拎,好多種類,丸,蔬菜,肉,連生果都有!每枱都送海鮮拼盤,有蝦、蚵仔、魚片、蜆。一串串咁拎唔怕浪費。湯底正所以火鍋料好入味,特別推薦食佢哋嘅鹵豬腸,鹵雞翼尖,encore 好多次!麻辣湯底真係要食紅薯粉啦。索晒個湯咗超正!另外我仲叫多咗份羊肉片,加$35好好味!店員同老闆娘都好nice!
第一次食串串火鍋,店員推介我哋食鴛鴦湯,

串串系自助拎,好多種類,丸,蔬菜,肉,連生果都有!

每枱都送海鮮拼盤,有蝦、蚵仔、魚片、蜆。

麻辣湯底真係要食紅薯粉啦。索晒個湯咗超正!
另外我仲叫多咗份羊肉片,加$35好好味!

店員同老闆娘都好nice!

2020-01-19 515 瀏覽
呢間重慶麻辣火鍋$188一位 任飲任食😋,就算叫鴛鴦鍋都唔需要另外加錢👍🏼 揀左半邊係唔辣既豬骨湯,另一邊係麻辣小辣。麻辣湯湯底非常惹味,麻辣味非常香濃!後勁十足!其實佢唔係真係好辣,但佢麻辣既感覺做得非常出色👍🏼👍🏼 食麻辣嘅湯底基本上都唔需要再點調味料已經好夠味道。醬料方面選擇都好充足。食物有60多款選擇😋, 有🥩🥓肉類(不同款式的 雞, 牛, 豬) 、🥬🥦蔬菜(青菜, 瓜, 菇類)、🍢各款丸類選擇,可以因應自己嘅食量去選擇拎多少食物,減少了浪費既機會😊❤️。仲附送上海鮮拼盤🦐🐚🤩。飲料亦都多元化選擇,分有汽汽水同埋無汽紙包飲品,亦都可以自己熱水加茶葉去沖茶飲🤣。餐廳嘅特色係所有食材都係用木籤串起,方便拎食物、又方便放入去鍋裏面,有別於一般嘅火鍋店。如果最尾都想有粉麵落肚,可以煮個烏冬/出前一丁/紅薯粉🤣,雪櫃仲有生果有以拎🤩,非常滿足。📌員工超有禮貌,笑容可恭👍🏼📌侍應2個鐘內自動幫忙加湯多達3次,非常勤快👍🏼

食麻辣嘅湯底基本上都唔需要再點調味料已經好夠味道。
醬料方面選擇都好充足。

📌員工超有禮貌,笑容可恭👍🏼
📌侍應2個鐘內自動幫忙加湯多達3次,非常勤快👍🏼

2020-01-19
2020-01-19 88 瀏覽
🥢深水埗$168 起免收加一任食麻辣串串火鍋🥢經開深水埗發現有間新開的任食麻辣串串火鍋店,主打有60 款配料串串,仲有任飲汽水,紙包檸檬茶,新鮮生果任食解辣🥢$188 / 位成人火鍋🥢湯底可以選麻辣湯底或配豬骨火腿湯雙拼,麻辣湯夠正宗所以都幾香同夠辣,小辣都覺得辣,出面有好多款不同的醬料俾你提供混醬,串串是開架自助形式,最鐘意呢隻,鐘意拿邊串就食邊串🥢另外會跟人頭俾個海鮮盤,海鮮每是不同,今日就有鮮蠔仔,東風螺同沙白蜆,海鮮都幾新鮮好食🥢串串有好多不同類型,雞肉雞翼,腸仔魷魚,而最好食是大大隻的蝦,隻隻都爽口,蔬菜事前洗得好乾淨,仲有配麻辣鍋最夾的萵筍蓮藕海帶🥢最後當然要食返個麵,呢到有出前一丁,紅薯粉烏冬提供,麵吸曬麻辣湯精華,超級重口味🥢最後雪櫃有任食店少有的雪梨同沙糖桔提供,可以解解辣🥢最重要呢到雖然坐位唔算多,因為全部都係卡位,所以坐得幾舒服,約朋友食下串串傾下計真係幾舒服串串貢 地址: 深水埗元州街18G號富匯居1樓
🥢深水埗$168 起免收加一任食麻辣串串火鍋

🥢$188 / 位成人火鍋

🥢最後雪櫃有任食店少有的雪梨同沙糖桔提供,可以解解辣

串串貢
地址: 深水埗元州街18G號富匯居1樓
  • 麻辣湯
2020-01-19 24 瀏覽
呢間《串串貢》湯底係全無添加劑湯底,有兩款湯底可以揀當然有正宗重慶麻辣同豬骨火鍋湯底,麻辣湯用左十幾款重慶原料,老闆娘堅持每日炒辣椒🌶 ,食落辣度十足,貨真價實包你噴火🔥!/入座後每枱都會送時令海鮮,例如蠔,東風螺,蜆等等,其他火鍋配料就係自助形式,所有肉類、丸類、蔬菜類都用竹纖串好,整齊乾淨放入雪櫃自取,亦有最入味既薯粉,最鐘意就係麻辣牛肉串,辣得過癮😛!滷水類都好多選擇、豬大腸、豆腐、雞亦尖滷得入晒味,加加埋埋多達65款食物選擇👍🏻/飲品一般汽水、紙包飲品亦有提供,兩個鐘絕對夠晒食,最後落埋個出前一丁真係飽到上心口😛!

之前見到朋友個post見到一堆竹簽😬研究下佢哋食乜🤔佢係將d食物串起🍡打邊爐咁樣都幾方便喎😍仲要係有麻辣湯底即時訂位去試吓呢度見到其他全部被預訂晒好在我哋有訂位呢度係任飲任食汽水櫃選擇都幾多之後就去拎嘢食有三大個雪櫃入邊真係幾多選擇見到有冬菇、雞翼、牛肉、雞柳、牛柏葉、烏冬、公仔麵、海膽丸、芝士丸、雞翼尖。。。。。仲有大量不同嘅蔬菜真係多到數唔晒佢會俾個黑色嘅兜我哋要食啲咩就放晒入去,再拎返埋位我哋叫咗鴛鴦湯底一邊辣一邊唔辣我哋叫咗小辣,其實都已經好辣另外佢仲上咗盆海鮮俾我哋入面有啲蠔、東風螺等等其實一串串都幾好唔會放咗入個火鍋又搵唔番舊嘢食已味道方面我覺得個湯底做得幾出色選擇又夠多同埋店員都好有禮貌火鍋真係好適合我哋慢慢傾住計食我特別鍾意食佢呢度嘅魚蛋我自己一個人起碼食咗8粒😁😁😁
之前見到朋友個post
汽水櫃選擇都幾多

之後就去拎嘢食
有三大個雪櫃
入邊真係幾多選擇

見到有冬菇、雞翼、牛肉、雞柳、
牛柏葉、烏冬、公仔麵、海膽丸、芝士丸、雞翼尖。。。。。
仲有大量不同嘅蔬菜
真係多到數唔晒
佢會俾個黑色嘅兜我哋
要食啲咩就放晒入去,再拎返埋位

我哋叫咗鴛鴦湯底
一邊辣一邊唔辣

我哋叫咗小辣,
其實都已經好辣
另外佢仲上咗盆海鮮俾我哋
入面有啲蠔、東風螺等等
其實一串串都幾好

我特別鍾意食佢呢度嘅魚蛋
我自己一個人起碼食咗8粒😁😁😁

2020-01-16
2020-01-16 39 瀏覽
隔咗一排又要打邊爐啦我生活中好似唔可以無左邊爐呢樣野因為真係好似冇嘢可以取代😘😘而一直以嚟都會試啲我未食過嘅舖頭而今次試呢間喺係深水埗嘅串串貢———————————————呢度係麻辣串串自助鍋而且係任飲任食120分鐘如果1700-2200入座就$188@1如果After 2200入座就$168@1我哋係2030入座嘅而因為我唔太食得太辣所以果斷揀咗要鴛鴦鍋分別係麻辣湯底同埋豬骨火腿湯其實呢度都算幾多嘢選擇,除咗每枱都會有一碟新鮮嘅海鮮拼盤,出面都有好多配料係任拎嘅,例如係丸類、各種蔬菜,肉類包括雞牛豬都有齊曬,不過最令我覺得特別嘅係呢度竟然有提供水果可以俾大家揀,包括有蘋果、梨同埋桔,真係有啲出乎意料之外,所有如果食完邊爐都可以食款水果作為Ending之後就講下打邊爐嘅配料啦,我自己覺得呢個價錢嘅話啲牛質素都算中規中矩,唔算太肥膩得來都仲有幾重嘅牛味👍👍之後豚肉嘅話我自己就比較鍾意食呢度嘅豬頸肉多啲,因為呢度嘅豬頸肉口感真係好唔錯,好煙韌得嚟又好好咬口,我自己都攞多咗幾次😂😂之後呢度嘅雞其實係雞柳嚟嘅,都唔會太乾之後就講下個海鮮拼盤啦,分別有啲蜆肉啦、海螺、蠔仔同埋海蝦,全部都幾新鮮唔
隔咗一排又要打邊爐啦
我哋係2030入座嘅
而因為我唔太食得太辣
所以果斷揀咗要鴛鴦鍋
分別係麻辣湯底同埋豬骨火腿湯

之後就講下個海鮮拼盤啦,分別有啲蜆肉啦、海螺、蠔仔同埋海蝦,全部都幾新鮮唔會有任何異味,同埋如果唔夠嘅話出面都有海蝦可以拎😋😋所以唔使擔心

最後就真係覺得有一點好特別,就係呢度提供嘅嘢飲竟然有柑香茶,其實本身柑香茶得澳門先有得賣嘅,不過前一排喺香港都有上市過但係又唔知點解好似隔咗一段時間已經唔再喺香港出現,但係對於我嚟講,其實我覺得佢真係好好飲❤️❤️❤️所以我都飲咗三盒

建議大家可以諗清楚應該嗌咩難度,因為我朋友平時都幾食得辣嘅都覺得呢度嘅小辣都真係有啲over😮😮所以如果嚟之前不妨諗下想食咩辣度(不過嗌鴛鴦湯就一定最安全啦)

今晚朋友又帶我嚟食宵夜啦🥳🥳麻辣串串鍋🤩我又真係未食過喎💓😍朋友話吃法來自四川架🥳🥳透過用竹籤串起的各種食材,再放入湯底,方便又好玩🤪🤪湯底方面我地選擇左鴛鴦鍋一半是豬骨湯底,一半是麻辣鍋,全部都可以免費再加湯底❤️麻辣鍋超香的😋😋完全是愛吃辣的朋友都會喜歡的💖💖將食物放入麻辣鍋內滾,麻辣真係香味😚同一般自助火鍋店一樣,自己去雪櫃拎想食既蔬菜🥬或肉類😊😊串串自助吧有多款串串款式,多達30款選擇❤️有牛肉串串,芫茜牛肉、麻辣牛肉,豬肉、雞肉、龍蝦丸黑木耳、絲瓜、萵筍、蓮藕多種食材應有盡有,搭配麻辣香氣,真係超過癮,仲有每枱既海鮮🦞拼盤😝😝仲有準備左10多種醬料:沙茶、蒜末,全部自助區,有飲料、醬料和白飯🥳🥳我最鍾意就係食芫荽牛肉💖💖配埋麻辣嘅湯底,吸晒所有精華😝😝😝佢嘅豚肉片都好新鮮❤️❤️❤️雖然海鮮拼盤得一碟,但係真係超新鮮,啲魚肉同大蝦都好彈牙

湯底方面我地選擇左鴛鴦鍋

2020-01-15