2024-09-08 260 瀏覽
之前朋友帶過我食呢間嘅牛腸鍋同埋炸串,覺得幾出色,今次帶老公嚟encore😍😍餐廳好有日本氣氛,食物嘅種類有好多,除咗我最愛嘅大阪名物串揚同埋福岡牛腸鍋之外,仲有好多海鮮、刺身、小食😋🥘博多牛腸鍋 二人份 鹽湯底 ($320)福岡名物牛腸鍋,湯底鮮甜濃郁,一滾起已經聞到好香🤤🤤牛腸快淥一分鐘,爽彈嘅牛腸被厚厚嘅油脂包圍住,油香滿溢🤤除咗牛腸,仲有鹹鹹香香嘅明太子、韭菜、芽菜同高麗菜🥬高麗菜煮腍咗之後香甜,又吸收晒湯底嘅油脂香,啱哂鍾意食菜嘅我🥰🥗海鮮沙律($102)沙律酸酸甜甜好開胃,都幾多魚生粒😋👅鹽燒牛舌($98)牛舌燒得好香,入口爽脆🥰🥩A4 和牛壽司($98)和牛壽司幾有驚喜,A4和牛又香又軟滑😋🍄冬菇($18)🫧山薯($18)🐮特選牛($32)🐚帆立貝($25)🐟多春魚($22)🧀卡門貝爾芝士($20)🍠炸一口甜薯($28)🍳日本雞蛋豬肉卷($38)呢度嘅炸串真係幾出色,炸衣又薄又脆,配上甜甜酸酸嘅醬汁,即使炸完都唔會覺得油膩😋今次我嘅誠意推介係炸卡門貝爾芝士、一口甜薯同埋多春魚🥰🥰炸芝士好值得一試,炸完入面軟心質地,好香芝士味,軟綿綿入口即溶🤩🤩🍇Calpis grapes

博多牛腸鍋 二人份 鹽湯底
🥘博多牛腸鍋 二人份 鹽湯底 ($320)

海鮮沙律
🥗海鮮沙律($102)
沙律酸酸甜甜好開胃,都幾多魚生粒😋

鹽燒牛舌
👅鹽燒牛舌($98)
牛舌燒得好香,入口爽脆🥰

A4 和牛壽司
🥩A4 和牛壽司($98)
和牛壽司幾有驚喜,A4和牛又香又軟滑😋

炸串
🍄冬菇($18)
🫧山薯($18)
🐮特選牛($32)
🐚帆立貝($25)
🐟多春魚($22)
🧀卡門貝爾芝士($20)
🍠炸一口甜薯($28)

日本雞蛋豬肉卷
🍳日本雞蛋豬肉卷($38)

Calpis grapes soda
🍇Calpis grapes soda($48)

博多牛腸鍋 二人份 鹽湯底
海鮮沙律
鹽燒牛舌
A4 和牛壽司
Calpis grapes soda
2024-08-24 392 瀏覽
這家日式炸串居酒屋採用典雅的日式裝潢,木質家具和溫暖的燈光,環境熱鬧有氣氛。⭐️前菜可選擇鮮嫩的「菜心」、「粟米螺絲粉沙律」或清爽的「茄子」。我們選擇了菜心。⭐️博多牛腸鍋二人份(鹽湯底)日本人喜歡的牛腸鍋,很多人怕牛腸肥,但配上蔬菜,入口已經中和了肥膩感。牛腸鍋配上爽脆的的芽菜、韭菜、蔥、濃郁的明太子以及酸爽的檸檬,愈煮得久,檸檬的清新味道愈明顯。⭐️黑和牛肉質細嫩多汁,入口即化。⭐️雞柳伴紫蘇外酥內嫩,鮮香可口。⭐️蘆筍豬肉卷蘆筍配豬肉,蔬菜中和了膩感。⭐️牡蠣豬肉卷生蠔配豬肉,多了一份海鮮的鮮甜。⭐️子持昆布很特別的口感,感覺像粒粒魚籽,口感豐富。⭐️沙椎魚魚肉嫩滑。⭐️松葉蟹鉗蟹肉飽滿鮮甜。⭐️日本雞蛋豬肉卷炸雞蛋配上豬肉,很吸睛。⭐️Omelette tako yaki with melty cheese章魚小丸子配上雞蛋,口感豐富美味。⭐️白燒鰻魚新鮮的鰻魚味道,魚肉很嫩。⭐️鹽燒牛舌入口爽脆,味道很好。⭐️大蝦炸大蝦很美味。

⭐️前菜

⭐️博多牛腸鍋二人份(鹽湯底)

⭐️黑和牛

肉質細嫩多汁,入口即化。

⭐️雞柳伴紫蘇
外酥內嫩,鮮香可口。

⭐️蘆筍豬肉卷
蘆筍配豬肉,蔬菜中和了膩感。

⭐️牡蠣豬肉卷
生蠔配豬肉,多了一份海鮮的鮮甜。

⭐️子持昆布
很特別的口感,感覺像粒粒魚籽,口感豐富。

⭐️沙椎魚

魚肉嫩滑。

⭐️松葉蟹鉗
蟹肉飽滿鮮甜。

⭐️日本雞蛋豬肉卷

炸雞蛋配上豬肉,很吸睛。

章魚小丸子配上雞蛋,口感豐富美味。

⭐️白燒鰻魚

新鮮的鰻魚味道,魚肉很嫩。

⭐️鹽燒牛舌
入口爽脆,味道很好。

⭐️大蝦

炸大蝦很美味。
2024-08-19 411 瀏覽
呢間串カツ専門店 JunG39 JAPAN肯定係我最愛嘅日式餐廳之一😎 真係有一秒到日本嘅感覺😆 呢度主打食大阪名物炸串,但係除咗炸串,佢哋其他嘢都極出色😎 如果你未試過,真心極度推介一定要試吓✌️ 次次嚟,都留意到食客一半以上都係日本人,呢度有日藉店員及廚師,就算係香港店員都識日文,唔怪之得咁受日本人歡迎👍 氣氛真係好好,以為自己去咗日本居酒屋😂 🌟山芋蓉明太子牛腸鍋 (醬油味)雖然係2 人份量,但其實足夠4人share 😆 真係超好味,牛腸仲好味過係福岡食過嗰啲😎 爽口得嚟充滿牛腸油脂香,勁邪惡但係忍唔住食曬🤣 配上大量韭菜及椰菜豆芽,索湯汁一齊食,真係好正😍 個湯係好鮮甜,明太子煮完後,個湯嘅咸鮮味再提升😃😃 真係必食大推✅🌟慢煮叉燒勁特別,第一次試😆 叉燒又腍又香,一定要配合搭佢嘅大蔥碎及點少少芥未一齊食,出色👍🌟和牛壽司一客有四件,味道肯定完勝好多壽司店😆 和牛香嫩有厚度,好滋味😋😋😋🌟日本雞蛋豬肉卷每次必食👍 外型圓碌碌,豬肉卷住流心蛋再炸,外脆內流心,層次豐富,好香口感超好🫶🏻🌟炸串呢度嘅炸串真係好出色,唔使諗,鐘意食乜就點😆 每一樣都好掂,唔會失望😎 我平時一定會叫炸蔬菜

🌟山芋蓉明太子牛腸鍋 (醬油味)

🌟慢煮叉燒

🌟和牛壽司

🌟日本雞蛋豬肉卷

🌟炸串
呢度嘅炸串真係好出色,唔使諗,鐘意食乜就點😆 每一樣都好掂,唔會失望😎 我平時一定會叫炸蔬菜、魚,炸洋蔥、炸菇超juicy🤤 沙椎、九肚魚、池魚等都係必試✌️ 總之叫多幾串,一定滿意😅 佢嘅炸串汁都好加分🫶🏻

🌟柚子泡沫啤酒
一定要叫啊😍 又可愛又好味😃 有好多味道可以揀,次次都係叫原味嘅我,今次叫果味😆 好香甜啱晒女仔😋

實在太鐘意呢度啦😎氣氛、服務、食物都係咁好,邊個話香港冇好嘢食㗎😆 呢間真係要收藏🫶🏻
2024-08-17
  • A4和牛壽司
  • 博多牛腸鍋
2024-06-26 833 瀏覽
雖然日本飲食文化在港深受歡迎,但大阪名物「串揚(又稱串炸)」在香港一向少見,今次就來到位於銅鑼灣的串カツ専門店JunG39 Japan。溫暖昭和風裝潢充滿懷舊情調,有如置身於質樸復古的深夜食堂。除了專賣大阪風串炸外,還有刺身、小食、飯麵類、壽司卷物等日式料理,選擇繁多。入座後奉上三選一的是日前菜,每位收費$20。串揚以秘製麵糊包裹食材,再以中溫即炸,味道酸甜的串炸醬是獨立奉上。今次就點了兩串雞柳伴紫蘇 $50、兩串冬菇 $36、日本雞蛋豬肉卷 $38、松葉蟹鉗 $38和紅薯 $18各一。裹上一層輕薄炸粉,讓炸串經過熱油的洗禮後,變成誘人的金黃色澤,紫蘇葉包著雞肉串增加一股特有的清香。松葉蟹鉗絲絲雪白蟹肉真材實料,自行沾上秘製蘸醬,減膩之餘也更可口。日本雞蛋豬肉卷炸粉夠薄身,還可鎖住水份,軟嫩蛋白包裹著半熟晶瑩的蛋黃,流淌著半流動的蛋液,外酥內嫩的層次配合得天衣無縫。鐵盒蒸日本生蠔 6pcs $240鐵盒薄身且傳熱快,將半打生蠔放進鐵盒蒸架之上,即叫即蒸大約需時10分鐘。蒸氣令生蠔開口,沒有明火般猛烈,生蠔體型肥美巨大又飽滿,火候控制得剛好,嫩滑多汁。保持生蠔澎湃的海水味與強勁蠔鮮味,還

入座後奉上三選一的是日前菜,每位收費$20。

前菜

鐵盒蒸日本生蠔 6pcs $240

鐵盒蒸日本生蠔

蒸氣令生蠔開口,沒有明火般猛烈,生蠔體型肥美巨大又飽滿,火候控制得剛好,嫩滑多汁。保持生蠔澎湃的海水味與強勁蠔鮮味,還可點上日本瀨戶內檸檬辣椒醬及唐辛子,肉質甘甜爽口。
鐵盒蒸日本生蠔

天婦羅炸蝦卷壽司 $128

卷物飯粒握得緊密,軟硬適中,夾起來不易散開,天婦羅炸蝦粉漿不厚,蝦肉入口爽彈,一口就有多重層次,

天婦羅炸蝦卷壽司

明太子芝士玉子燒 $98

將熱騰騰的蛋漿層層捲起,內層入口吃起來柔嫩濕潤,每一口裹滿濃郁蛋香。裡面夾雜著鹹鮮微辛的明太子醬和拉絲芝士,讓蛋香與鮮味融為一體。
明太子芝士玉子燒

炸豆腐 $48

豆腐入口柔嫩,搭配酸蘿蔔、薑蔥及和風醬油亦不會搶味。

炸豆腐

紅豆年糕 $48

年糕質地QQ軟糯,配合大粒飽滿的紅豆蓉,味道亦不會過甜。

紅豆年糕

Omelette Takoyaki with melty cheese $48

鐵鍋熱呼呼,從頭吃到底都可保持熱度,章魚丸個子渾圓飽滿。丸子口感外脆內軟而不會糊口,以揉合芝士的厚切奄列蛋皮墊底,為這道傳統日式小食帶來另類變奏。
飲品點了蘋果汁 $35和西柚果汁 $35,果香清新又可消滯解膩。
Omelette Takoyaki
2024-06-24
天婦羅炸蝦卷壽司
明太子芝士玉子燒
Omelette Takoyaki
2024-06-23 675 瀏覽
自從上次去大阪吃過串揚後,就迷上了,串揚是關西的小食,用竹簽串上食物再裹上炸漿,香脆好味😋。回到香港當然就要找找看,給我找我銅鑼灣這家串揚店,好評滿滿,所以就帶朋友來試試。餐廳裝修很有日本居酒屋的feel,彷似回到日本一樣,好有氣氛🌟串揚:日本雞蛋流心/蘆筍豬肉卷/特選牛這裏的串揚的選擇很多,我們選了幾款試試,很不錯,薄薄的一層炸漿,新鮮熱辣,而且酥脆不油膩,再配上特調醬汁,非常美味😋最特別是日本雞蛋流心,雞蛋半流心,剛剛好,蛋汁配上免治豬肉,非常的美味。特選牛灳很不錯,厚實的牛肉,較有咬口,非常的有牛肉味。🌟炸池魚這裏的炸物都很出色,這個炸池魚要樣,酥脆,外脆內嫩,而且不油膩,配上燒烤汁或沙律醬都很不錯。🌟鐵盒蒸日本生蠔(半打)朋友想吃生蠔,所以我們便點了半打鐵盒蒸日本生蠔,剛蒸好就立即上枱,每隻生蠔都脆卜卜大大隻,配上檸檬辣汁,蠔的鮮味更突顯。🌟明太子芝士玉子燒我跟朋友都很喜歡吃明太子,而明太子配玉子燒是絕配,再加上芝士,簡直是無敵組合,以鐵板呈上,熱辣辣的超好味😋🌟奄列小丸子章魚燒是兒時最愛,大大粒章魚燒,外脆內軟淋淋的,而且大大粒章魚,配上芝士及雞蛋,這樣又是另一種風味。🌟南蠻
🌟串揚:日本雞蛋流心/蘆筍豬肉卷/特選牛

特選牛灳很不錯,厚實的牛肉,較有咬口,非常的有牛肉味。

🌟炸池魚
🌟鐵盒蒸日本生蠔(半打)
🌟明太子芝士玉子燒
🌟奄列小丸子
🌟南蠻炸雞
炸雞外皮炸得香脆,內裏的雞肉嫩滑入味,配上塔塔醬,惹味!
🍺飲品:Honey frozen beer/ pineapple frozen beer
來居酒屋當然是要點啤酒,這裏有多款口味的Frozen 啤酒,我們選了honey 及菠蘿味的,淡淡的,不會太甜,但超冰涼,炎炎夏日喝上一杯,再配上串揚及朋友,快樂就是這麼簡
  • 日本雞蛋豬肉卷
  • 明太子芝士玉子燒
  • 串揚
2024-09-14 0 瀏覽
呢間出名食炸串嘅居酒屋位於銅鑼灣鬧市嘅商廈,咁隱蔽嘅位置平日晚上都座無虛席,未食都知呢間餐廳有一定嘅實力。店內嘅氛圍非常有活力,開放式廚房香味四溢,食客恍如置身日本,有三款前菜可以揀,揀咗牛舌同茄子,即使係前菜味道都絕不馬虎,佐酒一流。Frozen Beer 蜜瓜味 $68基本上係每台必點嘅泡沫啤酒,有多款口味可以選擇,入口清甜口感綿密。汁煮日本花螺$68醬油味香濃入晒味,肉質鮮甜爽脆,不錯嘅佐酒小食。博多牛腸鍋二人份(味噌湯底) $320 拉麵$38香港好少地方有得食牛腸鍋,上一次食已經係喺博多,呢個鍋湯頭惹味濃郁,牛腸香滑油脂甘香,入口啖啖滿足感爆燈,完美還原博多嘅幸福感;配有大量配菜可以中和油膩感,建議叫拉麵或烏冬可以索盡湯頭精華。明太子芝士玉子燒 $98熱辣辣餡料非常豐富,玉子煎得剛好不會過熟,明太子芝士餡料飽滿,整體搭配得宜,口感豐富。嚟得呢度當然要點招牌炸串,薄薄嘅脆漿完美保留食材嘅原汁原味,跟一盤醬汁自行調校口味,推介以下幾款:特選牛 $32北海道熏肉 $32松葉蟹鉗 $38子持昆布 $48日本雞蛋豬肉卷 $38點左兩款手工甜品- 紅豆燒年糕、炸香蕉雪糕,年糕即叫即燒外脆

Frozen Beer 蜜瓜味 $68

汁煮日本花螺$68
醬油味香濃入晒味,肉質鮮甜爽脆,不錯嘅佐酒小食。

博多牛腸鍋二人份(味噌湯底) $320
拉麵$38

明太子芝士玉子燒 $98

特選牛 $32
北海道熏肉 $32
松葉蟹鉗 $38
子持昆布 $48
日本雞蛋豬肉卷 $38

點左兩款手工甜品- 紅豆燒年糕、炸香蕉雪糕
,年糕即叫即燒外脆內軟,香蕉即叫即炸同雪糕一齊食有雙重口感。

呢間居酒屋能夠做到好多高質獨門菜式,氣氛好、款式多,非常推介!
  • 博多牛腸鍋
2024-09-08 0 瀏覽
前排係銅鑼灣食左間好正既居酒屋今次要為大家介紹既係 - 串カツ専門店 JunG39 JAPAN串カツ専門店 JunG39 JAPAN銅鑼灣軒尼詩道499號永光商業大廈17樓餐廳主打食唐揚既串燒為主而且佢地有好多唔同口味既Frozen Kirin beer好岩一班酒鬼係到邊食串燒邊飲啤酒講到食物個方面佢地個豚肉蛋串燒真係不能錯過佢用豚肉包住隻蛋落去炸而且個蛋係流心架Location : Causeway BayPrice : $200-$300/p.pEnvironment (10 is chill): 7/10Yummy (10 is delicious): 7/10
前排係銅鑼灣食左間好正既居酒屋

Location : Causeway Bay
Price : $200-$300/p.p
Yummy (10 is delicious): 7/10

2024-09-07 0 瀏覽
今日同朋友食咗呢間無論係菜色定環境都完美還原到日本風嘅居酒屋同朋友邊飲生啤邊食串燒 串燒價錢不算貴 性價比高🫶🏻♡ 前菜 $40 ♡ 博多牛腸鍋二人份(味噌湯底)$320比較特別嘅一款菜色 配搭牛腸同大量芽菜同韭菜湯底好鮮味 牛腸肥係精髓 但唔會太膩 ♡ 炸魚餅枝豆 $58香脆表皮裹住碎魚肉 中間有枝豆入面 口感十足 ♡ 海鮮沙律 $108比想像中驚艷 碎三文魚及吞拿魚刺身同沙律菜好新鮮配上清爽既醬汁 十分開胃🤤 · 串燒 ·♡日本雞蛋豬肉卷$38♡炸一口甜薯 $28♡松葉蟹鉗 $38♡蘆筍豬肉卷 $25 必點炸串 好有日本風味雞蛋豬肉卷同蘆筍豬肉卷肉汁豐富✨
同朋友邊飲生啤邊食串燒 串燒價錢不算貴 性價比高🫶🏻

♡蘆筍豬肉卷 $25

必點炸串 好有日本風味
雞蛋豬肉卷同蘆筍豬肉卷肉汁豐富✨
2024-09-07 0 瀏覽
今晚同朋友去銅鑼灣食日本野呢間居酒屋真係好受歡迎 要食一定要book位呀前菜可以自己揀 牛舌同茄子都幾好味海鮮沙律都幾多刺身粒 食落清爽開胃 好夏天呢度主打關西炸串 所以我地都叫左幾款試下炸粉薄薄地 鎖住食材嘅水份同肉汁秋葵蝦幾有特式 秋葵夾蝦滑食落彈牙又juicy本身擔心炸蔬菜會油 但洋蔥同南瓜都幾好食炸日本蛋豬肉卷有流心效果 係炸物中嘅推介汁煮日本花螺味道有少少辣 螺肉幾彈牙炸魚餅枝豆外層好酥脆 真係有魚肉嘅鮮味呢間居酒屋都有多款刺身刺身三點都幾新鮮 深海池魚夠厚切 鮮嫩肥美博多牛腸鍋真係必食 我地都係為左牛腸鍋而嚟牛腸望落好肥膩 但因為有好多蔬菜所以食落係清爽冇負擔嘅牛腸味道甘香 蔬菜好清甜仲可以加烏冬或者煮雜炊
今晚同朋友去銅鑼灣食日本野

所以食落係清爽冇負擔嘅
牛腸味道甘香 蔬菜好清甜
仲可以加烏冬或者煮雜炊
2024-09-03 193 瀏覽
今晚放鬆一下,去銅鑼灣🍡串カツ専門店  JunG39 JAPAN🥃飲杯酒歎美食。雖然係炸串專門店,但菜式非常豐富。先來個前菜薯仔沙律及海鮮沙律開開胃,海鮮沙律材料幾豐富,有明太子及雜錦角切魚生。炸雞軟骨送酒一流,香脆可口。日本年糕炸串炸串必試,係餐廳招牌,外脆內軟好滋味。醬燒牛胸膜肉牛肉好入味,咬落冧滑。鐵板海鮮明太子幾有特色,明太子撈埋淮山食。🍤天婦羅炸蝦卷壽司卷物香脆又夠飽肚。🦪鐵盒蒸日本生蠔 6pcs生蠔充滿海水味,幾新鮮。🥤飲品:🧊乳酸梳打🍋Okinawa lime sour

雖然係炸串專門店,但菜式非常豐富。

炸雞軟骨

送酒一流,香脆可口。

日本年糕炸串

炸串必試,係餐廳招牌,外脆內軟好滋味。

醬燒牛胸膜肉

牛肉好入味,咬落冧滑。

鐵板海鮮明太子

幾有特色,明太子撈埋淮山食。

🍤天婦羅炸蝦卷壽司

卷物香脆又夠飽肚。

🦪鐵盒蒸日本生蠔 6pcs

生蠔充滿海水味,幾新鮮。

🥤飲品:

🧊乳酸梳打

🍋Okinawa lime sour

2024-09-03
2024-09-03 72 瀏覽
掛住日本嘅除左刺身之外,仲有串串香口炸串同牛腸鍋!今日去居酒屋居然我遇到,即刻同朋友係咁叫!見推廣緊枝豆菜式,做炸魚餅應該唔錯,果然魚餅炸得香口,加上枝豆有咬口,好襯!另外海鮮沙律好開胃口,有好多魚生粒,最緊要係個沙律醬酸甜酸甜好開胃!難得有炸串食當然不能放過,蔬菜海鮮肉類樣樣都要試吓!蠔肉有煙肉包住,鹹香煙肉滲出好肉鮮甜味超讚!另外帶子炸串非常鮮甜,又夠大隻,食得好滿足!另外推薦豬腩肉炸流心蛋,咬落腩肉油香溢出,蛋黃香味非常突出,仲有大蝦同蘆筍,一款鮮味十足,另一款夠晒清甜,每款炸串外層都非常薄脆,個人鐘意肉類點黃豆醬,更能吊出肉香味!另外點上鹽味牛腸鍋,牛腸肥美爽彈,鹽味湯底加上明太子帶出鹹香味道,配上檸檬片再多一陣清新香味,食完揸車啖湯飲落好舒服!不過注意牛腸真係唔能夠煮太耐,如果唔係就真係咬唔開!呢度食物幾有水準,而且氣氛好好,成晚食得好開心!
呢度食物幾有水準,而且氣氛好好,成晚食得好開心!
2024-08-31 68 瀏覽
近期睇網上介紹先知原來銅鑼灣有好幾間幾正宗嘅日式料理小店🇯🇵呢晚放工就去咗呢間位於永光廣場嘅日式居酒屋🍶連電視都係播緊日本綜藝,廁所都好貼心咁準備埋漱口水等個人護理用品🙈而餐牌嘅選擇都好多,雖然話佢係出名食炸串,但係都有好多唔同嘅小食、鍋物、刺身等等選擇😋前菜 $20/位同日本嘅居酒屋一樣,呢度每人都會有一款前菜,今日就有三款選擇,我哋揀咗薯仔沙律🥔同埋茄子🍆兩款嘅味道都唔錯🤓芝士酒盜 $38係一款幾重口味嘅下酒小食🍸下面深紅色嘅係醃漬咗嘅魚腸,味道有啲似螢光魷魚咁,魚腸質感帶少少爽脆,但係真係要送酒食🤣博多牛腸鍋(鹽味) $320牛腸鍋係福岡嘅名物,但係香港好少地方有得食🫣入面嘅材料有牛腸、大量韭菜同埋芽菜、明太子、蒜片、檸檬等,由於牛腸有大量脂肪,所以個湯底會充滿油香,邪惡之選😈雜炊 $38我哋仲加多咗個雜炊🍚食到最尾可以加啲飯入去個湯度煮,吸晒啲湯汁嘅精華😌海鮮沙律 $108沙律加入咗唔同嘅刺身粒粒🐟有三文魚、吞拿魚、白身魚、八爪魚等等,個醬汁帶啲果香味,感覺幾清新😝炸枝豆魚餅 $58佢哋呢排做緊枝豆嘅推廣🫛有幾款以枝豆整成嘅小食,呢個魚餅入邊就加咗一粒粒嘅枝豆,口感幾豐富😎鐵板

前菜 $20/位

芝士酒盜 $38

博多牛腸鍋(鹽味) $320

雜炊 $38

海鮮沙律 $108

炸枝豆魚餅 $58

鐵板海鮮明太子 $68
呢個感覺有少少似大阪燒🔥由於係用山藥泥整成,所以質感就軟身好多,但係個底係脆脆地,入面亦都加入咗啲八爪魚粒🐙好香明太子味😋

-日本雞蛋豬肉卷 $38
-生蠔豬肉卷 $25
-豬腩肉 $22
-蝦滑秋葵 $22
-沙鮻魚 $22
-洋蔥 $18
-南瓜 $18
嚟到就梗係要試吓佢嘅炸串🍢雞蛋豬肉卷用咗豬腩肉包住流心蛋,好有心思🐷秋葵入面就釀咗啲蝦肉,幾特別,而沙鮻魚嘅質感都幾軟滑🐟炸串仲會跟埋生椰菜同埋一個特製嘅醬汁,味道有啲似炸豬扒醬咁,可以幫助解膩😗

芒果啤酒 $68
呢度有好多種唔同口味嘅Frozen Beer🍺連青瓜、玫瑰等比較特別嘅味道都有,我哋就揀咗芒果味🥭佢嘅泡沫好似一座小山丘咁,原來係沙冰嚟,可以令啤酒保持冰涼❄️

高級居酒屋 出色鐵盒蒸生蠔 最近去咗一間日本居酒屋🏮 當日有好多人日本人係嚟呢度食 連職員都識多國語言 好似去咗日本咁🥰🥰 前菜$40漬茄子 螺絲粉沙律精巧嘅前菜 為呢餐精美嘅日本菜打開序幕😆 海鮮沙律$108有沙律菜 蕃茄青瓜 雜錦魚生 魚子 非常鮮甜豐富 😎 炸串(大阪名物)北海道熏肉特選牛$32松葉蟹鉗$38大蝦呢度啲炸串真係好食 炸粉唔會太厚 全部新鮮製作 即炸即上枱 賣相精巧 食材新鮮 有水準 😋 炸魚餅枝豆$58呢個真係推介 好彈牙 味道超正👍 日本雞蛋豬肉卷$38用日本蛋 仲有豬肉卷 炸完仲可以係流心蛋 唔怪得枱枱都會叫呢個🥰 博多地雞全翼$32/隻x2博多雞翼肉質嫩滑 雞味香濃 真係啖啖滋味😋😍 天婦羅炸蝦卷$128炸蝦卷鮮嫩香脆 1條卷仲有兩款醬汁 👍 鐵盒蒸日本生蠔🦪(半打)$240蒸好脹卜卜嘅生蠔 好大隻 粒粒飽滿 看上去已經很有食慾 有三款醬汁 職員介紹 最新有款辣韭菜醬(高菜醬)好受歡迎 果然點呢個醬非常好食 提升咗蠔嘅鮮味 及帶少少辣味 鮮甜加惹味有齊晒😋 氣泡礦泉水$38橙汁$35食吓嘢飲下嘢 好enjoy嘅一個晚上🥰 整體嚟講 食材高質新鮮 日本新鮮入

高級居酒屋 出色鐵盒蒸生蠔

前菜$40
漬茄子 螺絲粉沙律
精巧嘅前菜 為呢餐精美嘅日本菜打開序幕😆

海鮮沙律$108
有沙律菜 蕃茄青瓜 雜錦魚生 魚子 非常鮮甜豐富 😎

炸串(大阪名物)
北海道熏肉

鐵盒蒸日本生蠔🦪(半打)$240

氣泡礦泉水$38
橙汁$35
食吓嘢飲下嘢 好enjoy嘅一個晚上🥰

整體嚟講 食材高質新鮮 日本新鮮入口 好有去咗日本嘅感覺 職員親切同客人互動 👍👏

🎈串カツ専門店 (銅鑼灣)
銅鑼灣軒尼詩道499號永光商業大廈17樓
  • 鐵盒蒸日本生蠔
  • 日本雞蛋豬肉卷
  • 海鮮沙律
2024-08-27 37 瀏覽
上次去完大阪好掛住炸串估唔到香港都有得食上黎解下癮除左炸串,仲有福岡名物牛腸鍋,刺身,居酒屋小食等等落完單就會上前菜,每人可選一款❣️海鮮沙律有三文魚,吞拿魚,三文魚籽拌埋沙律汁好開胃❣️炸串炸串會一次過上仲配埋燒汁同生菜好似真係去左大阪咁我地試左幾款都好好食〰️松葉蟹鉗〰️子持昆布〰️大蝦〰️黑和牛〰️八爪魚丸〰️帆立貝炸到外皮好脆,又熱辣辣點埋燒汁味道更出大蝦好大隻又爽口彈牙!❣️日本雞蛋豬肉卷豚肉包住流心蛋有幾種口感層次好豐富❣️博多牛腸鍋上次去福岡無食到今次特登order 試下除左牛腸,仲有明太子,韭菜,芽菜,椰菜牛腸肥美又有口感特登配多個烏冬吸哂d 湯底精華
上次去完大阪好掛住炸串
估唔到香港都有得食
上黎解下癮

除左炸串,仲有福岡名物牛腸鍋,刺身,居酒屋小食等等

落完單就會上前菜,每人可選一款

❣️海鮮沙律
有三文魚,吞拿魚,三文魚籽
拌埋沙律汁好開胃

〰️大蝦
〰️黑和牛
〰️八爪魚丸
〰️帆立貝
炸到外皮好脆,又熱辣辣
點埋燒汁味道更出

大蝦好大隻又爽口彈牙!

❣️日本雞蛋豬肉卷
豚肉包住流心蛋
有幾種口感層次好豐富

❣️博多牛腸鍋
上次去福岡無食到
今次特登order 試下
除左牛腸,仲有明太子,韭菜,芽菜,椰菜

牛腸肥美又有口感

特登配多個烏冬
吸哂d 湯底精華

2024-08-26
係大阪旅行食過最出名嘅串カツ名物,估唔到係香港食得到,今次就黎咗係銅鑼灣嘅呢間---🌟串カツ専門店  JunG39 🌟餐廳好有日式居酒屋嘅感覺,好多酒樽佈置擺設,又有唔少佐酒小食,仲有日式主食,好吸引!🤩一坐低仲會跟配兩款小食,有三款可任選,分別有辣泡菜牛舌,、茄子漬物、螺絲通粉沙律。._.炸物串:🐟沙椎魚🐟多春魚🦀松葉蟹鉗🐖五花肉🐖日本雞蛋豬肉卷🍅迷你蕃茄🍠紅薯🍠炸一口甜薯 呢到咁出名嘅炸物串,緊係要叫多幾串啦,我點咗好幾款炸物串,全部都串好啖啖肉,炸粉唔會太厚,唔會太油膩,仲會配埋點炸物串嘅醬汁,食落都唔會覺得乾而無味,好有大阪風味。·小食:🫛炸魚餅枝豆好特別魚餅裏面配上粒粒嘅枝豆粒,好有口感,又有枝豆嘅味道中和返炸魚餅嘅油膩感。·💛明太子芝士玉子燒玉子燒得好有層次,蛋配埋明太子同芝士,味道好夾,而且鐵板上枱,熱辣辣好惹味·🐙芥未八爪魚芥末味好濃,滑溜溜嘅八瓜魚口感,凍盤食,芥末香辣,味道口感特別.壽司:🍣A4和牛壽司A4和牛嘅油脂配上壽司飯,好香,又唔會太油,肉質腍身。.火鍋:🐂博多牛腸鍋二人份 (醬油湯底)博多食過嘅牛腸鍋,係香港居酒屋都食到✨️牛腸份量多,醬油湯底濃味,配埋牛腸
._.

💛明太子芝士玉子燒
🐙芥未八爪魚
壽司
🍣A4和牛壽司
A4和牛嘅油脂配上壽司飯,好香,又唔會太油,肉質腍身。
火鍋
🐂博多牛腸鍋二人份 (醬油湯底)
博多食過嘅牛腸鍋,係香港居酒屋都食到✨️牛腸份量多,醬油湯底濃味,配埋牛腸煮出黎嘅濃郁味道,配菜索曬啲湯汁,惹味。
飲品:
🍇Calpis Grape water
酸酸甜甜,香濃嘅提子味道,香甜又解渴。
._.