之前經過西環見到【不籽是咖啡】好多人食同打卡,所以今次就去左另外油麻地分店試下。餐廳主打木系裝修,樓底高,位置唔算太逼,所以都幾舒服。叫野食同水都係要自己出去既。 黑松露忌廉芝士薯條:超級無敵香脆,唔只D醬、連薯條本身都灑滿黑松露,非常香濃黑松露既味道,正! 龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬:呢個係餐廳signature,見好多人都有叫,而且好少café/coffee shop有日式fusion菜叫,當然就試下啦。龍蝦湯自己加入碗入面,所以可以自己調整分量,或者可以留少少分開之後飲。蝦有4隻,牛油果有半個,有D沙律菜,但係烏冬分量比較少。不過都好特別,不錯。 北海道刺身帶子蟹籽忌廉扁意粉:分量好多,調味唔會太濃太heavy,蟹籽都好多,而且帶子好鮮甜。 Matcha Latte:比較遜色少少,抹茶味唔係太濃,無咩特別。 青瓜梳打:好少地方有呢個飲,好refreshing,而且唔會太甜,推薦。 不過個人覺得味精好似重手左,因爲之後比較口渴,同餐廳無厠所,要注意一下。

2023-02-26 100 瀏覽
主要係想講位平陰帶眼鏡黑髮女同事嘅態度好少可coffee shop啲員工態度會差到咁 以為去左茶記🤩 可能茶記仲好啲 哈哈行左出去點餐時 等左一陣都冇人理但收銀位後面就係個位平陰帶眼鏡黑髮女同事但全程冇望過我 而且落單個位勁嘈 隱約聽到聲:要咩?但冇人走去收銀位幫我落單😧之後我再問係咪係度落單㗎個平陰同事先望一望我答係咁我叫完2杯咖啡之後 個女同事又走翻去咖啡機個位 冇收到我錢 咁我已經黑人問號左啦又企左30幾秒佢先轉個身問我俾咩payment好啦 俾完之後我張個餐牌放左係枱面嘅一個空位 之後佢就用一個態度勁差嘅語氣講:係放翻係枱下面張櫈度🥵後尾問我有枱號未?我心諗乜枱號?我指左下我坐個張枱 佢就show個枱號牌俾我睇 其實你問嘅時候拎一拎起個枱號牌 我就會清楚知你講緊乜🫡只係想好好地飲杯咖啡都要受氣🥵咖啡嚟講就冇乜特別 正常

主要係想講位平陰帶眼鏡黑髮女同事嘅態度
行左出去點餐時 等左一陣都冇人理
但收銀位後面就係個位平陰帶眼鏡黑髮女同事
但全程冇望過我 而且落單個位勁嘈
隱約聽到聲:要咩?
但冇人走去收銀位幫我落單😧
之後我再問係咪係度落單㗎
個平陰同事先望一望我答係
又企左30幾秒佢先轉個身問我俾咩payment
後尾問我有枱號未?我心諗乜枱號?
只係想好好地飲杯咖啡都要受氣🥵
咖啡嚟講就冇乜特別 正常

Hazelnut  latte+
2023-02-19 41 瀏覽
今日去咗油麻地到覓食😋,食咗呢間餐廳,餐廳嘅裝修好靚,食物都好適合打卡🫶🏻🧸成個氣氛好文青好舒服😌✨龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬四隻大蝦好大隻,又彈牙‼️💗加埋牛油果嘅配搭好特別,份量又唔少,龍蝦湯勁濃,仲好香,食得好滿足😍😍✨金不換蒜香白貝意粉啲白貝又多又大粒😍😍,而且每粒亦都好清甜👍🏻,個扁意粉亦煮得好香,好重蒜香味😋😋✨蒜香避風塘雞翼個雞翼炸得非常香脆💓,辣辣地鹹鹹地🤤,非常開胃🥰✨expresso soda個expresso soda fresh得嚟又有咖啡味😋,正👍🏻🥰✨matcha latte抹茶同鮮奶比例好好!個鮮奶好滑好正🤤🤤,抹茶🍵都好濃,幾推薦吖👍🏻🔥

✨龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬

✨金不換蒜香白貝意粉

✨蒜香避風塘雞翼

個雞翼炸得非常香脆💓,辣辣地鹹鹹地🤤,非常開胃🥰

✨expresso soda

✨matcha latte

有一晚係油麻地搵食,行過文明里個頭見到有間裝修好靚間咖啡店,於是乎就入去試一試佢。第一個感覺,店員非常之殷勤,好抵讚。店內裝修好簡潔舒服光猛,仲要播住啲日系既動漫歌,感覺再加分。野食方面,款式唔係十分多。主打係麵食,好似係烏冬同意粉。當然佢地仲有其他小食同甜品啦,不過今次就冇叫到。味噌蟹子蟹肉蟹膏扁意粉上檯擺盤好靚,因為當時未有太多客人,所以可以幫佢影左好多相。入口好creamy,個質地好似carbonara。雖然佢應該係罐頭蟹肉,但配埋蟹膏所以個蟹味好濃,加埋蟹籽爆漿個下令到個口感好豐富。可能真係個蟹味好濃所以個味噌味道就唔算好出。整體來講係好好食。喜愛度(5分為滿分): 4全日早餐因為見到佢個全日早餐所有嘅配菜都好啱口味,於是乎忍唔住就叫咗一個全日早餐嚟試下啦。估唔到,又有驚喜喎。首先啲沙律菜好新鮮,淋左D柚子汁上去所以個味道好清新。旁邊就放咗牛油果片配左啲日式芥末籽沙律醬。煙三文魚個質素都好好,有油香同個煙熏味唔討厭。另外腸仔係日式超市買到既雞肉腸。至於有烹調過嘅,分別有蒜香買雜菌,炒得幾香。個黑松露炒蛋,松露味好香炒蛋亦都好滑唔老,做得十分之好。最驚喜個位係個牛角包,鬆軟,好有

味噌蟹子蟹肉蟹膏扁意粉

喜愛度(5分為滿分): 4

全日早餐
因為見到佢個全日早餐所有嘅配菜都好啱口味,於是乎忍唔住就叫咗一個全日早餐嚟試下啦。估唔到,又有驚喜喎。首先啲沙律菜好新鮮,淋左D柚子汁上去所以個味道好清新。旁邊就放咗牛油果片配左啲日式芥末籽沙律醬。煙三文魚個質素都好好,有油香同個煙熏味唔討厭。另外腸仔係日式超市買到既雞肉腸。至於有烹調過嘅,分別有蒜香買雜菌,炒得幾香。個黑松露炒蛋,松露味好香炒蛋亦都好滑唔老,做得十分之好。最驚喜個位係個牛角包,鬆軟,好有牛油香,唔似係D放左好耐既牛角包。

喜愛度(5分為滿分): 4.5

Dirty
飯後啡就叫左一杯Dirty。聞落有淡淡既煙熏味,飲落去第一個感覺係好Nutty,有榛子嘅味道,幾有層次。好飲。可惜係店員冇介紹呢杯咖啡用乜嘢豆去沖製。下次會主動問下。

喜愛度(5分為滿分): 3.5
  • All  Day  Breakfast
📍 不籽是咖啡 (油麻地)Cafe位於油麻地往佐敦方向途經既小巷角落☕️寧靜既環境好岩同朋友黎chill一chill💕Cafe走波希米亞風🍁💐木系餐桌🪑簡約裝修, 舒適清新既感覺👍🏻主打西日fusion菜😋✨ 味增蟹醬蟹籽蟹肉扁意粉🦀$138好豐富既蟹意粉🦀有蟹醬、蟹籽同蟹肉🤩份量十足👍🏻加上creamy既忌廉汁拌勻後,啖啖都沾有蟹既香氣😆整體又唔會太過膩✨ 龍蝦湯配牛油果大蝦槄庭烏冬🦞🥑$128龍蝦湯分開上🫖自已倒入烏冬入面😆龍蝦湯熱辣辣👍🏻龍蝦味香🦞大蝦煎得好香🦐爽口😋 槄庭烏冬帶點煙韌👍🏻✨ 海鹽焦糖雞翼🐥$68開邊單骨雞翼,方便易食😆雞翼外皮炸至香脆😋但又唔會覺得油膩👍🏻沾上海鹽焦糖汁,鹹鹹甜甜咁幾好食🤤✨ MOJITO SODA (Non-alcohol) $55薄荷味香🌿好清新✨Matcha Latte ☕️抹茶味香濃, 奶滑📍 不籽是咖啡 (油麻地)油麻地彌敦道450號文豪閣地下D號舖
📍 不籽是咖啡 (油麻地)

✨ 味增蟹醬蟹籽蟹肉扁意粉🦀$138

✨ 龍蝦湯配牛油果大蝦槄庭烏冬🦞🥑$128

✨ 海鹽焦糖雞翼🐥$68

薄荷味香🌿好清新

✨Matcha Latte ☕️
抹茶味香濃, 奶滑

📍 不籽是咖啡 (油麻地)
油麻地彌敦道450號文豪閣地下D號舖
2023-02-15 41 瀏覽
💛好味指數:4.5/5💛💜回頭指數:4.5/5💜好多朋友都同我介紹呢間Cafe,話呢度啲嘢好食環境又唔錯🌴餐廳係條小巷入面,唔係特登去應該發現唔到,不過咁樣反而比較寧靜,適合同朋友傾計💬✅ 純素扁意粉$98粟米筍,茄子,秋葵,車厘茄,洋蔥素食意粉相對比較健康☘️而且配料全部都係粒狀,食個時候好方便😋 粟米筍好甜🌽✅金不換蒜香白貝意粉$138 意粉煮得好香之餘,白貝夠灑大粒,肉質清甜無沙😍而且佢哋都係用扁意粉,比較有口感✅唐揚雞粒+$28雞粒完全唔係粒,勁大件🤣仲要外脆內軟,估唔到咁好食🐥✅葡萄柚高山茶$45水果同茶嘅比例好夾,絕對唔係假甜水果味,好推薦🤩✅Motcha Latte $45抹茶同牛奶嘅比例幾好,都幾唔錯🍵📍不籽是咖啡 (文豪閣) (油麻地)油麻地彌敦道450號文豪閣地下D號舖
💛好味指數:4.5/5💛
💜回頭指數:4.5/5💜
✅ 純素扁意粉$98
粟米筍,茄子,秋葵,車厘茄,洋蔥

✅金不換蒜香白貝意粉$138
✅唐揚雞粒+$28
雞粒完全唔係粒,勁大件🤣仲要外脆內軟,估唔到咁好食🐥

✅葡萄柚高山茶$45
水果同茶嘅比例好夾,絕對唔係假甜水果味,好推薦🤩
✅Motcha Latte $45
抹茶同牛奶嘅比例幾好,都幾唔錯🍵
📍不籽是咖啡 (文豪閣) (油麻地)
油麻地彌敦道450號文豪閣地下D號舖
2023-02-14 32 瀏覽
位置喺佐敦同埋油麻地交界,cafe都要行一段路先到,去到門口已經覺得好文青,啲嘢食嘅擺盤都好靚,好多都係木製顏色嘅設計,打卡影相一流。龍蝦配牛油果大蝦稻庭烏冬🦐美味指數:👅👅👅👅 (4/5)一上菜見到個碗有大大隻蝦同埋好多牛油果,就覺得好正,再加上隔離有一壺熱辣辣嘅龍蝦湯比自己放落去個烏冬度,令到個面會咁易凍晒仲可以攞自己上落嘅份量。呢個配搭有牛油果意外地好食同埋夾,加埋龍蝦湯都好濃郁。😋*不是試食 本人全自費

龍蝦配牛油果大蝦稻庭烏冬🦐
美味指數:👅👅👅👅 (4/5)

*不是試食 本人全自費

2023-02-13 37 瀏覽
不只咖啡正,主食也很正——————————龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬 $128⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️Lobster bisque with avocado prawn Inaniwa udon noodles差唔多個個黎都叫呢個!又igable 又好食!自己慢慢將啲湯倒落配烏冬度好有儀式感🤣龍蝦湯配埋烏冬食啱啱好!蝦肉唔妹幾彈牙,估唔到同牛油果都幾夾味增蟹醬蟹籽蟹肉扁意粉 $138⭐️⭐️⭐️⭐️Crab linguine蟹肉同蟹膏份量都好多,撈埋差唔多每啖都有蟹肉同蟹膏味~忌廉唔多所以唔會好膩~幾好食!
不只咖啡正,主食也很正
——————————
龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬 $128⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

味增蟹醬蟹籽蟹肉扁意粉 $138⭐️⭐️⭐️⭐️
Crab linguine

2023-02-13 153 瀏覽
龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬($128)龍蝦湯夠濃但可惜唔夠熱,呢個菜式顏色搭配幾好,但Yummy覺得同牛油果似乎唔係咁match啦。🍟黑松露忌廉芝士薯條 ($58)薯條即炸熱辣辣夠哂脆,仲豪不吝嗇咁落黑松露 👍👍Hazelnut Latte ($44)🫖Latte味道偏淡,但打奶打得幾好幾滑,飲到底個花都仲keep 到!整體嚟講不過不失嘅,環境舒適,菜式創新打卡一流,但味道仍有進步空間。
龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬($128)

🍟黑松露忌廉芝士薯條 ($58)
薯條即炸熱辣辣夠哂脆,仲豪不吝嗇咁落黑松露 👍👍

Hazelnut Latte ($44)🫖

1973 瀏覽
黑松露忌廉芝士薯條  +    Hazelnut  Latte
  • 黑松露忌廉芝士薯條
2023-02-11 843 瀏覽
終於抽到時間去油麻地食好野, 最吸引我既係個裝住湯既小煲仔,真係好得意, 又可以玩下咁。呢間舖係油麻地,近街, 都易搵。成間舖都係走木系加水泥風格, 夾埋感覺好舒服。位置唔算太多, 但我地平日夜晚去就還好。所有野都係自助形式, 店員好溫柔, 所以完全係自在的~我咁想試就梗係要叫個招牌菜-龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬$128一黎到好似沙律bowl XD大蝦都幾大舊, 煎得好香口, 牛油果都好熟,倒埋龍蝦湯落同烏冬一齊食,龍蝦湯濃度岩岩好, 唔會好咸。熱辣辣既湯連埋軟軟Q彈既烏冬食, 真係好食。·北海道刺身帶子蟹籽忌廉扁意粉$128面頭既帶子真係好大粒, 啖啖肉,意粉軟硬度都做得好好, 忌廉汁唔會膩。海鹽甜蕃薯條$58佢既蕃薯真係好甜, 一定要叫, 外脆內軟, 外咸內甜, 一啖一啖咁唔覺唔覺就清左。西西里絲咖啡 $58 (Iced)見人講得呢間先有, 就梗係要試下, 檸檬汁+柚子+咖啡,都幾特別, 岩中意試下新野既朋友。Hazelnut Latte $44 (Hot)好順口, 咖啡味濃, 奶都打得岩岩好, 有質素。除左雜菌意粉, 佢仲有其他純素意粉同野食架, 同素食朋友黎都岩呀!
終於抽到時間去油麻地食好野,
最吸引我既係個裝住湯既小煲仔,
真係好得意, 又可以玩下咁。

呢間舖係油麻地,近街, 都易搵。
成間舖都係走木系加水泥風格, 夾埋感覺好舒服。
位置唔算太多, 但我地平日夜晚去就還好。

所有野都係自助形式, 店員好溫柔, 所以完全係自在的~

一黎到好似沙律bowl XD

大蝦都幾大舊, 煎得好香口, 牛油果都好熟,
倒埋龍蝦湯落同烏冬一齊食,龍蝦湯濃度岩岩好, 唔會好咸。
熱辣辣既湯連埋軟軟Q彈既烏冬食, 真係好食。
北海道刺身帶子蟹籽忌廉扁意粉$128
面頭既帶子真係好大粒, 啖啖肉,意粉軟硬度都做得好好,
忌廉汁唔會膩。
海鹽甜蕃薯條$58
佢既蕃薯真係好甜, 一定要叫,
外脆內軟, 外咸內甜, 一啖一啖咁唔覺唔覺就清左。

西西里絲咖啡 $58 (Iced)
見人講得呢間先有, 就梗係要試下,
檸檬汁+柚子+咖啡,都幾特別, 岩中意試下新野既朋友。
Hazelnut Latte $44 (Hot)
好順口, 咖啡味濃, 奶都打得岩岩好, 有質素。

• 龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬
  • Hazelnut Latte
  • 北海道刺身帶子蟹籽忌廉扁意粉
  • 海鹽甜番薯條
.🐡放假嘅時候,💕間唔中都會特登同朋友去唔同嘅coffee shop打卡傾吓計,✨今次就去咗油麻地一間book mark咗好耐嘅咖啡店,🔮餐廳嘅環境同埋食物質素都唔錯。.🐷 龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬 👅9/10 $128🤪擺盤好特別,🍜湯同埋烏冬分開咗,🍜可以自己喺個壺度加啲湯落去。🦞龍蝦湯味都幾濃郁,💕鮮甜得來一啲都唔腥,👀烏冬嘅質地都好好。🦐每隻蝦都好大隻,🥗側邊仲有啲沙律菜同埋牛油果。.🐷 全日早餐ALL DAYBREAKFAST 👅8.5/10 $138🍳超鍾意佢嘅黑松露炒蛋,😻份量俾得好多仲好滑好香黑松露味,🥐可以夾埋好鬆脆嘅牛角包一齊食。🤍食晒一份真係超級滿足.🐷 唐揚雞粒 👅8/10 $+28🐣新鮮炸起,超級熱,✨雞肉熱得好入味,脆卜卜。.🐷 CHOCOLATE 👅8.5/10 $42🍭叫咗少甜,🍫飲落去一啲都唔會覺得好漏,朱古力味都幾濃。.
🐷 龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬 👅9/10 $128

🐷 唐揚雞粒 👅8/10 $+28

🐣新鮮炸起,超級熱,✨雞肉熱得好入味,脆卜卜。
🐷 CHOCOLATE 👅8.5/10 $42

🍭叫咗少甜,🍫飲落去一啲都唔會覺得好漏,朱古力味都幾濃。
2023-02-07 97 瀏覽
上網睇過依間餐廳介紹 話野食質素吾錯 而且水泥牆風格幾岩朋友聚會傾計💬 所以今次都帶埋朋友一齊黎試下☺️🍀軟殼蟹卡邦尼扁意粉軟殼蟹外觀非常完整 色澤相對較深色🤣 口感酥脆 味道香濃🦀 卡邦尼醬汁黏稠度岩岩好 有少少掛身👍🏽 味道濃郁 配扁意粉好夾🍝🍀北海道刺身帶子蟹籽忌廉扁意粉由於我地吾食全生野 所以店員幫我地整左做北海道炙燒帶子 口感軟嫩😛 蟹籽鋪滿左係意粉表面 增加左口感😉 醬汁同樣做到掛身效果😋🍀海鹽甜蕃薯條鹹甜交替令味道更加突出 好開胃🤩 份量岩岩好夠兩個人食 又吾會太多😊🍀Iced Mocha咖啡底夠濃 飲落幾順滑🤭

🍀軟殼蟹卡邦尼扁意粉

海鹽甜蕃薯條
Iced Mocha
Hazelnut Latte
2023-02-04 55 瀏覽
朋友同行~食完個鐵板燒無咖啡飲黎到呢度「不籽是咖啡」試試叫左杯熱latte 同柚子梳打奶泡不算大滑~啡味較為淡~拉花好靚❤️朋友話杯柚子梳打無特別「同埋覺得「有點貴」」🫢補充完咖啡因閃人
朋友同行~食完個鐵板燒無咖啡飲
黎到呢度「不籽是咖啡」試試

叫左杯熱latte 同柚子梳打

Latte

奶泡不算大滑~啡味較為淡~
拉花好靚❤️

柚子梳打

2023-02-03 242 瀏覽
雖然咖啡已融入我生活當中不過過咗3pm後我體質就唔可以飲架啦所以朋友提議嚟呢間cafe聚聚順便派利是比我名字"不籽是咖啡", 佢menu除咗有咖啡外, 仲有其他沒有咖啡因的飲品, 啱哂所有朋友門外仲有2排座位, 起度影相打卡都好chill我地揀咗高檯, 我鐘意邊望街, 邊食野, 感覺無咁焗悶野莓梳打 和 Mojito Soda一杯酸味味, 一杯就好fresh, 同埋夠哂冰凍解渴食物方面, 點咗2款都比較大熱的:龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬睇人地食評已經覺得好特別, 一定要試上檯時, 湯同烏冬是分開上的, 可以有2個食法不過天氣凍, 我就喜歡加入龍蝦湯倒出嚟時, 朋友都話聞到好香嘅龍蝦味, 但佢唔係稠杰嘅湯底湯味濃而不咸, 味道是啱啱好而內容也很豐富, 大蝦爽彈夠大隻, 仲要有4隻之多;又有點沙律菜和牛油果, 稻庭烏冬唔會煮到淋, 是剛剛好的龍蝦湯我飲咗半碗XD味噌蟹醬蟹籽蟹肉扁意粉佢個底係卡邦尼咁, 每條意粉都黏住醬汁 (最鐘意)面頭蟹醬好澎湃, 中間一甜橙紅, 起新年食好好意頭呀 (紅運當頭)雖然一大PAT蟹醬以為會好漏?! NO NO ,我地撈均咗又唔覺, 加埋有爆珠口感嘅蟹籽好正!
雖然咖啡已融入我生活當中
不過過咗3pm後我體質就唔可以飲架啦
所以朋友提議嚟呢間cafe聚聚順便派利是比我

門外仲有2排座位, 起度影相打卡都好chill
我地揀咗高檯, 我鐘意邊望街, 邊食野, 感覺無咁焗悶
野莓梳打 和
Mojito Soda
一杯酸味味, 一杯就好fresh, 同埋夠哂冰凍解渴
食物方面, 點咗2款都比較大熱的:
龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬
睇人地食評已經覺得好特別, 一定要試
上檯時, 湯同烏冬是分開上的, 可以有2個食法
龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬
不過天氣凍, 我就喜歡加入龍蝦湯
倒出嚟時, 朋友都話聞到好香嘅龍蝦味, 但佢唔係稠杰嘅湯底
湯味濃而不咸, 味道是啱啱好
而內容也很豐富, 大蝦爽彈夠大隻, 仲要有4隻之多;
又有點沙律菜和牛油果,
稻庭烏冬唔會煮到淋, 是剛剛好的
龍蝦湯我飲咗半碗XD
味噌蟹醬蟹籽蟹肉扁意粉
佢個底係卡邦尼咁, 每條意粉都黏住醬汁 (最鐘意)
 最後加多個小食
海鹽焦糖單骨雞翼
焦糖味香, 但不會遮蓋其他味道, 只是不太覺有海鹽的味道, 但又不會很甜
而單骨雞翼邊皮是香脆, 食嘅時候也很方便
海鹽焦糖單骨雞翼
題外話/補充資料: 喜歡呢度都設有自助白開水比客人飲用, 細心
2023-01-29
海鹽焦糖單骨雞翼
Not just coffee(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)店如其名,果然不只是咖啡☕️~小店位於油麻地,一直深受文青歡迎,今晚和朋友一起來打卡,享受一下下班後的寧靜~餐廳裝修簡約,以木調爲主,位於小巷中,自成一角,十分寧靜(*ˉ︶ˉ*)我們點了:🍝香草忌廉蒜蓉藍青口烏冬 $138忌廉和蒜蓉汁混合後十分濃稠,口感濃厚creamy ,但是不會漿口,個人很喜愛這個醬汁!青口份量多,粒粒新鮮而且開口脹卜卜。香草忌廉蒜蓉青口配意粉較為常見,但餐廳🍴以幼身烏冬代替,烏冬比意粉更掛汁(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)🍝金不換蒜香白貝意粉 $138以金不換配香蒜,味道獨特,為味覺帶來衝擊,加上蒜香🧄,味道10分突出,意粉收汁收得很乾身爽口✨ 而且難得的是,扁意粉的味道很夠,完全入味!白貝飽滿,口感彈牙先甜,加埋菇類、香蒜,整個菜式很惹味!避風塘雞翼 $78微辣(*ˉ︶ˉ*)避風塘雞翼外皮黃香香脆,配上避風塘米,十分惹味,内裏肉質嫩滑,而且有口汁👏🏻風味獨特(*ˉ︶ˉ*)🫖玫瑰茉莉花茶 $68清甜甘香,玫瑰味道很突出~喝完還可以不斷加水(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)🍵Matcha latte$ 47是真材實料的matcha latte,抹茶是用抹茶粉沖泡

我們點了:
🍝香草忌廉蒜蓉藍青口烏冬 $138

🍝金不換蒜香白貝意粉 $138

白貝飽滿,口感彈牙先甜,加埋菇類、香蒜,整個菜式很惹味!

避風塘雞翼 $78

🫖玫瑰茉莉花茶 $68

🍵Matcha latte$ 47
是真材實料的matcha latte,抹茶是用抹茶粉沖泡,茶味回甘,比奶味更濃郁。

我們大約7點30入座,當時已有9成滿^_^!小店上菜速度快,餐具、紙巾、水等都是以自助形式提供,8:20左右last order,我們坐到大約8:30左右離開~大部份客人已離開。