2020-02-09 183 瀏覽
想食放題,不過來來去去都係日式,悶悶地早幾日上網見到依間不串不散就被吸引入去一試了,見依間有串燒,望落好似唔錯,決定試試店內四周的裝潢真是很具香港回憶,而且餐廳的菜色豐富,分量足夠,味道很好,鑊氣十足可惜我掛住影店內的佈置,只影左少量食物相,急急地掛住食就食完趕去返屋企  燒賣好新鮮,味道幾好,燒雞皮好脆,2個人食都唔錯叫左幾次都係新鮮,味道仲唔錯添!而芝士丸係超滑溜兼彈牙,不愧係串燒店!海鮮拼盤比Menu內相片的份量還要多,蟶子好香,燒得唔油,味濃而不膩,口感豐富,係我最喜歡嘅組合!份量比想像中多,食完依個已經飽飽地
想食放題,不過來來去去都係日式,悶悶地

燒賣好新鮮,味道幾好,燒雞皮好脆,2個人食都唔錯

份量比想像中多,食完依個已經飽飽地
2020-02-07 170 瀏覽
依排返工都放早,所以都方便約朋友食飯,今次同佢地去左銅鑼灣一間樓上餐廳依度叫不串不散,擺明車馬食串燒餐廳面積都幾大,因為佢係一個五方形嘅格局,望落去都幾闊落,樓底高,坐得舒適。除左海鮮外,串燒係任食,每款都食過,辣辣地幾惹味大概就是海鮮拼盤吧?!有鮑魚、生蠔,還有蟶子呢。遞上的時候仍然係清清地嘅顏色,當燒好後,一瞬間就變到好惹味,入口更似火山爆發般澎湃。鮑魚出奇地好味,口感也很嫩滑,軟身而不硬,整道菜式是惹味十足,拿來送酒一流。生蠔一啖咬落去,好有不同的層次口感,食得滋味。今次啱曬我呢啲比較鍾意重口味食物嘅人,一於下次再約朋友食過

依度叫不串不散,擺明車馬食串燒

除左海鮮外,串燒係任食,每款都食過,辣辣地幾惹味

大概就是海鮮拼盤吧?!有鮑魚、生蠔,還有蟶子呢。

生蠔一啖咬落去,好有不同的層次口感,食得滋味。

今次啱曬我呢啲比較鍾意重口味食物嘅人,一於下次再約朋友食過
2020-02-04 331 瀏覽
上星期去左依間「不串不散」食野,一早BOOK左位,黎到發現都幾多人,好在有BOOK位咋😱佢地係食串燒放題,所以串燒都係任食,睇落質素都幾唔錯。串燒既選擇好多😍我地叫左既午餐肉,雞皮,墨丸係最早到,估唔到喺街市垂手可得既食材,可以燒得咁好食,夠辣又夠味,任食黎講算高質!另外我覺得「燒雞翼,我鍾意食~」都燒得好出色,外脆內軟,好有口感!💓💓💓海鮮拼盤方面:有燒蠔、大蜆、帆立手、青口,都好新鮮啊!大蝦都好爽甜!放題來講有咁新鮮嘅海鮮,都好抵食呀!👍🏻野飲都係任飲!因為有限時,所以大家要加快速度呀,喺有限時間食最多嘅野食🥳🥳

燒午餐肉、丸
燒雞翼
燒芝心丸

燒海鮮拼盤

飲品
10 分鐘 (堂食)
燒午餐肉、丸
燒雞翼
燒芝心丸
燒海鮮拼盤
飲品
2020-02-02 509 瀏覽
放工係銅鑼灣,見天氣開始有D凍凍地,就想食返D熱野,特別係串燒。喺無book位嘅情況下嚟到呢間"不串不散" ,嚟到見到好多人,所以唯行陣街等夜D再嚟過。落單後野食都好快送到。燒燒賣同燒茄子 - 見好多枱食客都有點,當然要點嚟試下。食落味道又真係幾好,唔怪得咁多人點。仲食咗其他好多款串燒,都燒得好夠味,入味得嚟個辣度校得幾適中,食落相當香口,而且食材新鮮又夠份量,忍唔住食咗好多串,都食得好飽下。另外海鮮份量都好豐富,當中嘅蠔同鮑魚,燒完之後又香,又夠味而且唔油膩,係我嘅至愛。依度嘅野食唔油膩又夠惹味,份量又夠多,相當唔錯!地方抽風設備唔錯,食完個身唔會好大陣油煙味,就算同成班朋友黎食都唔怕成身味啦!

落單後野食都好快送到。

依度嘅野食唔油膩又夠惹味,份量又夠多,相當唔錯!

2020-02-01 347 瀏覽
朋友約食飯,最近天氣凍想食D熱D既野,所以約埋食串燒,呢排對串燒真係上咗癮咁成日都想食.去左依間不串不散,都幾大,坐得都OK,可以望出面景色.依度係食放題,所以串燒係任食,餐有包海鮮,不過唔係任食,我地集中食串燒,好似開心D.每樣食物都唔錯,腸仔牛丸依D普通野加左辣味都唔錯,燒賣同茄子燒都唔錯,之前試過有d店連呢d普通野都麻麻所以幾失望,但好彩呢間有番咁上下水準!.海鮮一定要食鮑魚同蟶子,好有鮮味,比其他散叫既餐廳仲好食.價錢合理,下次會同其他朋友再黎
去左依間不串不散,都幾大,坐得都OK,可以望出面景色

海鮮一定要食鮑魚同蟶子,好有鮮味,比其他散叫既餐廳仲好食

價錢合理,下次會同其他朋友再黎
每次經過都勁長龍😱, 所以一早訂左枱雖然人很多但店員又真係有留枱俾我地喎!職員好有禮貌,唔會粗粗魯魯,介紹食物都有文有路,值得一讚喔!👍🏿串燒好有鮮味,個醬汁唔會好濃同好味精!雞翼入口嫩滑 咬開仲有汁咖!唔會燒到乾憎憎而且都唔會話好油,做工唔錯啊!海鮮拼盤都幾鬼豐富, 全部都係新鮮材料有鮑魚 有大蜆 有大蝦 有青口!仲有蟶子都好唔錯啊!燒粟米雖然簡單 但簡單就係好食仲有好多其他配料揀最後緊係仲要講埋野飲啦 都係任飲咖!真係大滿足啊!🤟🏿🤟🏿🤟🏿
每次經過都勁長龍😱, 所以一早訂左枱
雖然人很多但店員又真係有留枱俾我地喎!

串燒好有鮮味,個醬汁唔會好濃同好味精!
雞翼入口嫩滑 咬開仲有汁咖!唔會燒到乾憎憎
而且都唔會話好油,做工唔錯啊!

海鮮拼盤都幾鬼豐富, 全部都係新鮮材料
有鮑魚 有大蜆 有大蝦 有青口!
仲有蟶子都好唔錯啊!

燒粟米雖然簡單 但簡單就係好食

仲有好多其他配料揀

2020-01-25 239 瀏覽
估唔到搵返一位十年前既朋友最近大家約食飯,好期待☺️我地以前成日黎銅鑼灣,今次一齊再黎佢話呢間 串燒店 好好味 而且唔太貴結果真係跟他說的一樣👍🏻我地今日都幾肚餓,所以都點左唔小食物😆😆不得不讚,串燒很脆很熱,雞軟骨脆卜卜非常好味!燒雞翼好惹味,外脆內juicy,而燒芝士丸都好好食,好彈牙味道真係好地道😝午餐肉肉完全不油,啖啖肉很邪惡!食到一半已經開始飽燒海鮮都好好味,每款都鮮味濃郁,燒蠔係最正 , 好鬼肥美!我地無另外加汁,因為都夠曬味,幾夠濃鮑魚好爽彈!價錢唔貴,質素比其他地方好,下次帶埋老公再黎食先得😋
估唔到搵返一位十年前既朋友
最近大家約食飯,好期待☺️

我地以前成日黎銅鑼灣,今次一齊再黎
佢話呢間 串燒店 好好味 而且唔太貴
結果真係跟他說的一樣👍🏻

我地今日都幾肚餓,所以都點左唔小食物😆😆

不得不讚,串燒很脆很熱,雞軟骨脆卜卜非常好味!

燒雞翼好惹味,外脆內juicy,
而燒芝士丸都好好食,好彈牙
味道真係好地道😝

午餐肉肉完全不油,啖啖肉很邪惡!食到一半已經開始飽
燒海鮮都好好味,每款都鮮味濃郁,燒蠔係最正 , 好鬼肥美!
我地無另外加汁,因為都夠曬味,幾夠濃
鮑魚好爽彈!

價錢唔貴,質素比其他地方好,下次帶埋老公再黎食先得😋
2020-01-24 176 瀏覽
今次約左朋友黎串燒店提早食團年飯,餐廳木系傢俱都幾好坐同幾靚,串燒menu選擇都好多,基本上係串燒店食過既都可以係呢到搵到,包保你一定有嘢啱食同埋食飽飽先返屋企,例如雞軟骨、燒海蝦、燒羊肉等等,包羅萬有。我就叫左個燒雞翼同燒茄子,果然無揀錯,茄子好新鮮而且份量大,雞翼配醬汁亦十分惹味,入口不錯,味道有點辣,海鮮類都好正,特別辣肉螺非常新鮮,唔係煮太耐會變深色個種,呢到啱曬年輕人一班朋友黎食,海鮮全部真材實料,正!

2020-01-16 151 瀏覽
好耐無嚟銅鑼灣,今日難得同朋友嚟到,當然要同朋友一齊搵D好嘢食下。最後揀咗位於京都廣場嘅《不串不散》食串燒。呢度串燒任食,我哋都叫咗好多嘢食下。燒雞翼 - 燒得外皮香脆,入面仍然保持到肉汁,味道辣辣哋,相當香口。燒茄子 - 幾爽口,而且入口幾爽,燒汁個味道調校得好好,鍾意食茄子嘅人必試!可惜唔記得影相......燒芝心丸 - 入口彈牙,味道唔錯,而且份量多。燒肉串 - 燒得香口又唔乾身,正!卜卜蜆 - 相當鮮甜,連個湯汁都充滿蜆味。呢度仲有燒海鮮,不過我哋食完串燒已經好飽,唯有下次再嚟食過!

最後揀咗位於京都廣場嘅《不串不散》食串燒。

呢度串燒任食,我哋都叫咗好多嘢食下。

燒芝心丸 - 入口彈牙,味道唔錯,而且份量多。

燒肉串 - 燒得香口又唔乾身,正!

卜卜蜆 - 相當鮮甜,連個湯汁都充滿蜆味。

2020-01-13 226 瀏覽
新鮮是吃海鮮唯一的鐵則,新鮮清蒸就好吃了這次試試海鮮燒烤跟烤串放題可以依照自己的喜好選擇消費等級不過難得犒賞自己,也不用太節省啦雖然主打海鮮任食,不過串烤也有很多選擇在等待燒海鮮的同時,叫些串串🍢來打發時間都是即叫即燒的,所以一次叫的種類不能太多燒烤配啤酒🍻 完美!!(咦?我好像不喝酒!)配可樂一樣完美啦!!送餐的速度還可以,不會等太久海鮮的新鮮度非常好,沒有異味串烤的調味也適中,烤製過程也沒有燒焦環境跟座位安排都不錯,不會太擠放題的串燒能有這質素算不錯了,推薦給各位
新鮮是吃海鮮唯一的鐵則,新鮮清蒸就好吃了
這次試試海鮮燒烤跟烤串放題
可以依照自己的喜好選擇消費等級
不過難得犒賞自己,也不用太節省啦

雖然主打海鮮任食,不過串烤也有很多選擇
在等待燒海鮮的同時,叫些串串🍢來打發時間
都是即叫即燒的,所以一次叫的種類不能太多
燒烤配啤酒🍻 完美!!(咦?我好像不喝酒!)
配可樂一樣完美啦!!

送餐的速度還可以,不會等太久
海鮮的新鮮度非常好,沒有異味
串烤的調味也適中,烤製過程也沒有燒焦
環境跟座位安排都不錯,不會太擠
放題的串燒能有這質素算不錯了,推薦給各位
2019-11-07
2020-01-09 244 瀏覽
同 friend 七點半黎到,已經好多人,好彩唔洗等位。今日冇食 lunch,好肚餓,食放題最抵😎先食啲 common 嘢,叫咗煙肉蕃茄仔🍅、燒雞軟骨🐔、翠玉瓜🥒等等,我鍾意嘅燒賣都有得燒,好開心。😍 啲蔬果類燒完仲有好多水份,入口 junice,又香甜。我見人人都食茄子燒🍆,梗係唔執輸,真係好好味度!好軟好淋,配埋肉類食好夾。呢度仲有海鮮燒,海鮮就成日會食到,但海鮮燒我真係第一次。因為係自己燒,我覺得特別好食😂,食咗蝦🦐、螺🐚、帶子、仲有鮑魚仔(食多幾隻抵返晒🤩),味道鮮甜濃郁,又唔會覺得好油利。食到超級飽,下次又要skip lunch之後黎😎😎😎

食到超級飽,下次又要skip lunch之後黎😎😎😎
2020-01-06 433 瀏覽
呢間銅鑼灣既不串不散,主打串燒放題,聽講係串燒大王主理,今晚慕名而來。場內環境乾淨,感覺是走年青、輕鬆路線,急不及待睇下餐牌有咩食。有燒海鮮(自己燒) 和串燒(廚師燒好) 兩大類。我地揀左$238任食3款海鮮和串燒。先來串燒,有好多選擇,蔬菜、肉類、丸類基本野都有,即叫即做,大部份帶辣味,因為用孜然粉,配辣味比較夾。覺得不錯的串燒鷄皮,香脆但唔會太硬,一上桌香味四散;燒茄子超嫩滑,又多汁,正!太心急食晒唔記得影相添!燒雞軟骨,又香又脆不覺油膩,喜歡雞軟骨有咬口,一路傾計一路食最正。燒蜜糖翠玉瓜,上面灑上五香粉,有香味之餘又有蜜糖的香甜,燒過更加惹味。燒牛舌必點,喜歡它爽口感覺, 肉類燒過就更香口,而且沒有脂肪,不怕肥呢!燒蜜糖燒賣,完全有bbq感覺,因為蜜糖燒過,令食物增加甜味,也更香脆。食得豐富D,緊係食埋燒海鮮。以火爐燒熟海鮮都幾好玩。海蝦夠靚夠新鮮,燒完味道香,很鮮甜,估唔到放題的海鮮都咁有質素,好食過好多海鮮餐廳。蜆肉份量都唔少,入口鮮甜香濃。有美食梗係要配埋啤酒,咁先夠享受!之前食過其他串燒店,覺得燒得較油膩,今晚呢間串燒,全部好好食,仲要係放題添!味道不錯,唔會好油膩,份量

之前食過其他串燒店,覺得燒得較油膩,今晚呢間串燒,全部好好食,仲要係放題添!味道不錯,唔會好油膩,份量都頗多,口感爽,食完真係相當滿足!今晚串燒之夜好滿意啊!

2020-01-02
2020-01-05 268 瀏覽
去之前好打電話book定位 店内座位唔多 好易坐爆人~有出現漏單 但店員好快幫我地跟番張單 仲保番個時間比我地..............................👉🏻串燒+3款海鮮+飲品 (人均$200左右)3款海鮮有青口 卟卟蜆 海蜆 自己燒我推介卟卟蜆 蒜味好濃 食落去都有好多汁👅.串燒就以孜然粉調味為主 店員會幫你燒埋再上枱 雞軟骨同牛舌燒得最好食💛串燒份量比較大份 每次叫少少 唔好浪費食物啊🤧.飲品款式選擇較少 有小型滅火筒🧯、果汁飲品、枝裝水等等 可以加番茶同埋酒之類等大家有多啲選擇😇——————————————-不串不散銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場9樓
串燒

👉🏻串燒+3款海鮮+飲品 (人均$200左右)
3款海鮮有青口 卟卟蜆 海蜆 自己燒
串燒
  • 雞軟骨
  • 卟卟蜆
2020-01-05 231 瀏覽
上網睇到介紹120分鐘任食磯燒+串燒😍,最低收費$198+1! 好好似好正咁😍😍😍 即刻決定約同朋友一齊黎試吓🥰 後來上網到好似好多負評😨 限制叫海鮮數量,上菜好慢.... 開頭有嘅啲擔心~ 但食完之後,結論:唔伏,可一試! 😚 鍾意食海鮮嘅朋友仔,真係可以來試一試! 海鮮類海鮮上碟時雖然唔識郁,但食落都幾新鮮! 鮑魚鮮嫩😋😋 提提大家點分海鮮生定熟,當可以輕易夾起鮑魚肉離殼,即可😚現場有幾種調味料供應,如辣醬,海苔香料...海鮮:鮑魚,海蝦,海蜆,海螺,元貝,貴妃蚌,蟶子皇,象拔蚌仔,生蠔,馬刀貝,北寄貝,青口皇,白鱔 (按時令供應7款)燒物類燒物類選擇都幾多超推介墨魚咀,雞軟骨! 好正好好味😋😋 order咗幾round🤣提提大家,燒物每次只可叫6款,但數量不限!每份燒物都足料🤣🤣 超大份😦order一份🌽,竟然有半條粟米咁多燒雞泡魚乾,幾特別! 必要燒菠蘿!清新口腔🤣🤣再食過!韭菜纖維太多有啲難咬

海鮮類

現場有幾種調味料供應,如辣醬,海苔香料...

燒物類

燒物類選擇都幾多

超大份😦order一份🌽,竟然有半條粟米咁多

燒雞泡魚乾,幾特別!

必要燒菠蘿!清新口腔🤣🤣再食過!

韭菜纖維太多有啲難咬
2019-12-25
  • 燒墨魚咀
  • 燒雞軟骨
2019-12-30 287 瀏覽
銅鑼灣太多野食,唔知食咩好,所以就特登搵下有冇邊間新店,成日都食日式放題,今次就試下串燒啦!串燒放題其實好少見,星期五晚都怕冇位,所以就同男朋友六點鐘walk in,雖然坐門口位,但唔緊要啦!空間唔算大,但係兩個人既枱都夠大!一坐低老闆娘就好熱情介紹今日既時令海鮮,我地兩個都唔係好食海鮮,所以冇叫到七款個餐,只叫三款- 螺、卜卜蜆同埋大蜆。*呢度既串燒(除左海鮮)都係有專人幫你燒架!我個人黎講暖鐘意卜卜蜆,嗌左三round! 只加蒜蓉落去煮令到個個湯全部都係蜆味呀!之後就開始嗌肉類,特別推薦豬頸肉!係超好食!好食到我唔記得左影低🤣🤣🤣之後仲嗌左啲丸,好香孜然味!貪得意嗌左燒賣-但冇咩特別🙈呢到最特別係有得食撈丁,但係唔好一開頭就食,之後冇胃口食串燒就唔好啦!黑松露芝士撈丁- 冇咩黑松露味,但我地蠢左,一開頭就食,好膩😭😭😭🥴🥴食到濟左,建議後期食同朋友share! 估唔估到呢個係咩?唔係甜品!係咸蛋黃撈丁!其實見到果陣係好興奮,但食左第一啖之後就唔想再食🥴 因為一啖好似食左一個蛋黃咁🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️又食到好濟- 建議唔好嗌🤣 唔係唔好食,但太濃味食唔到咁多!茄子好大條同埋極多蒜

*呢度既串燒(除左海鮮)都係有專人幫你燒架!

之後就開始嗌肉類,特別推薦豬頸肉!係超好食!
好食到我唔記得左影低🤣🤣🤣

之後仲嗌左啲丸,好香孜然味!貪得意嗌左燒賣-但冇咩特別🙈

估唔估到呢個係咩?唔係甜品!係咸蛋黃撈丁!

茄子好大條同埋極多蒜蓉,超岩蒜蓉控!

一位學生一位成人-埋單$500都唔使,任食串燒再加上係銅鑼灣食係非常抵呀!

我同男朋友食到飽到有左幾個月咁🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️大家真係要睇住嗌呀- 個份量太多啦!

總括而言,避左某幾樣會食濟你既野,黎呢到食一定會好開心!!
2019-12-20
  • 卜卜蜆