2019-05-25 517 瀏覽
好耐無食過鐵板燒,朋友話旺角西洋菜街有間幾大件夾抵食帶我去,食之前已經幾期待我地要咗呢個餐,呢個價錢睇返啲食材都幾值,不過都要食埋再落結論前菜係沙律,幾清新後面兩個醬,左邊洋蔥汁,右邊燒肉汁雙色剌身,我地有甜蝦同赤貝兩樣都好新鮮,蝦肉鮮甜結實,赤貝都好脆同鮮味唔腥廚房準備好所有食材會放晒出嚟俾客人睇,無花無假師傅話虎蝦係沙巴嚟,全世界最鮮😂 咁就真係要好好品嚐牛油同植物油煎香龍脷柳,件魚好大片煎完好香好脆,入面仲係軟熟唔老好香牛油味但又唔會覺得好膩好滯,好好食好多肉呀,期待師傅手起刀落好快完成開邊,啲膏煎到好香好彈牙,師傅果然無講大話蝦味好濃,肉質彈到好似龍蝦咁蝦頭同蝦膏都好香安格斯牛扒雖然有7-8成熟,但肉仍然有好多肉汁而且唔韌,唔錯食咗咁多大魚大肉食返啲菜平衡返下冬菇同翠肉瓜片都好腍,有少少牛油味,好香口師傅將飯壓開,務求令飯粒炒得更均勻,食落粒粒分明,正好香嘅炒飯,已經8成飽了🤤最後仲有個甜品雞蛋布甸作結整體而言非常抵食三個魚同肉類無得彈,材料好而且煮得好尤其龍脷柳,睇到師傅好有耐性去煎香剌身好新鮮,好喜出望外服務態度好好,不斷有人添茶師傅都問咗幾次啲嘢啱唔啱食,好貼心而且見佢地

木魚絲蟹柳沙律

前菜係沙律,幾清新
後面兩個醬,左邊洋蔥汁,右邊燒肉汁

雙色剌身

雙色剌身,我地有甜蝦同赤貝
兩樣都好新鮮,蝦肉鮮甜結實,赤貝都好脆同鮮味唔腥

食材,份量大而且色澤靚,期待

廚房準備好所有食材會放晒出嚟俾客人睇,無花無假

師傅話虎蝦係沙巴嚟,全世界最鮮😂 咁就真係要好好品嚐

牛油同植物油煎香龍脷柳,件魚好大片

香草龍脷柳

煎完好香好脆,入面仲係軟熟唔老
好香牛油味但又唔會覺得好膩好滯,好好食

好多肉呀,期待
師傅手起刀落好快完成開邊,啲膏煎到好香

老虎大蝦

好彈牙,師傅果然無講大話
蝦味好濃,肉質彈到好似龍蝦咁
蝦頭同蝦膏都好香

安格斯牛扒
雖然有7-8成熟,但肉仍然有好多肉汁而且唔韌,唔錯

日式炒時蔬

食咗咁多大魚大肉食返啲菜平衡返下
冬菇同翠肉瓜片都好腍,有少少牛油味,好香口

師傅將飯壓開,務求令飯粒炒得更均勻,食落粒粒分明,正

好香嘅炒飯,已經8成飽了🤤

最後仲有個甜品雞蛋布甸作結

整體而言非常抵食
三個魚同肉類無得彈,材料好而且煮得好
尤其龍脷柳,睇到師傅好有耐性去煎香
剌身好新鮮,好喜出望外

服務態度好好,不斷有人添茶
師傅都問咗幾次啲嘢啱唔啱食,好貼心
而且見佢地處理每個食材都好有耐性,突出佢地嘅質感同鮮味
300蚊多啲可以大魚大肉又服務周到真係抵
木魚絲蟹柳沙律
雙色剌身
食材,份量大而且色澤靚,期待
日式炒時蔬
  • 雙色刺身
  • 虎蝦
同朋友係旺角行完街,講起之前一齊去旅行係日本食鐵板燒,傾得興起想食下,search下見到呢間人地話唔太貴又好食,即刻就行過嚟試下。我地見到有大蝦個個餐兩個人都只係$658,就叫咗呢個。首先嚟個沙津,係木魚絲蟹子沙津,好開胃呀。跟住就嚟咗個麵豉湯。之後就嚟咗個雙色刺身,有甜蝦同赤貝,好鮮甜,唔錯。職員拎一陣會煎既食材俾我地睇下先,見到塊扒同大大隻虎蝦已經好期待!香草龍脷柳,師傅係我地面前整,燒得好冧,味道好香,小小咸,幾鐘意呢個口味。重頭戲嚟啦,隻蝦超大隻,師傅話好出面好少有呢啲老虎大蝦。師傅放上嚟枱面個陣已經好香,個蝦肉勁大舊勁厚實,再加啲調味料更加香,超好味!第三個重頭戲,美國安格斯肉眼扒,又係好香,燒得好均勻,啲肉又係好冧好好食。食咗咁多肉,好彩有返啲菜平衡返,個大菇都好好食。最後食埋個飯就真係飽晒,呢個係煙肉黃金炒飯,好香口呀!最後有個甜品,呢個係雞蛋布甸,仲加咗練奶係面,好香好好食。
我地見到有大蝦個個餐兩個人都只係$658,就叫咗呢個。

首先嚟個沙津,係木魚絲蟹子沙津,好開胃呀。
木魚絲蟹子沙津

跟住就嚟咗個麵豉湯。

之後就嚟咗個雙色刺身,有甜蝦同赤貝,好鮮甜,唔錯。
雙色刺身

美國安格斯肉眼扒

食咗咁多肉,好彩有返啲菜平衡返,個大菇都好好食。
日式炒時菜

最後食埋個飯就真係飽晒,呢個係煙肉黃金炒飯,好香口呀!
煙肉黃金炒飯

最後有個甜品,呢個係雞蛋布甸,仲加咗練奶係面,好香好好食。
雞蛋布甸
木魚絲蟹子沙津
雙色刺身
日式炒時菜
雞蛋布甸
唔知點解到左呢幾個月,特別想去旅行😍,可能係身邊嘅同事紛紛咁出國休息吧。😂真係好掛住之前去沖繩嘅海灘同美食。🤤記得個陣食左個好好食嘅鐵板燒,咁岩同事近期去左呢一個食,佢話性價比好高,所以我就book 左呢到食了。😍好在有book,平日嘅晚上鐵板位都差不多滿,😊如果唔鐘意d煙同味,佢呢到都有卡位啊。我地揀左個二人前嘅set。✌🏻🌟鐵板大蝦套餐⭐️木魚絲蟹籽沙拉🥗先上沙拉跟湯。⭐️活蜆雜菇麵豉湯有好幾隻蜆係到啊😍⭐️雙色刺身有三文魚同蝦,都幾大份又新鮮!⭐️鐵板配菜佢會係煮之前攞出d食材俾我地睇先啊!⭐️老虎🐯大蝦🍤❤️師傅用佢三兩下功夫,將蝦切好,仲挑埋蝦腸。d虎蝦大隻不在話下,仲要好新鮮,食到爽口同鮮甜!⭐️美國安格斯肉眼扒🔥Show timeee. 師傅知道我呢到會post Ig 嘅港女會好想捕捉到有火個一幕,所以佢每次都會同客人講一講同熄一熄燈。叫左六成熟嘅牛。⭐️香草三文魚扒🔥煎三文魚扒跟本就冇得輸。又香又甜又脆!⭐️牛肉炒烏冬⭐️日式炒時菜⭐️甜品🍮係紅豆雪糕啊!仲有一粒粒嘅紅豆係入面的!

我地揀左個二人前嘅set。✌🏻
🌟鐵板大蝦套餐
⭐️木魚絲蟹籽沙拉🥗
先上沙拉跟湯。

⭐️活蜆雜菇麵豉湯
有好幾隻蜆係到啊😍

⭐️雙色刺身
有三文魚同蝦,都幾大份又新鮮!

⭐️鐵板配菜
佢會係煮之前攞出d食材俾我地睇先啊!

⭐️老虎🐯大蝦🍤❤️

⭐️美國安格斯肉眼扒🔥
所以佢每次都會同客人講一講同熄一熄燈。叫左六成熟嘅牛。

⭐️香草三文魚扒🔥
煎三文魚扒跟本就冇得輸。又香又甜又脆!

⭐️牛肉炒烏冬

⭐️日式炒時菜

⭐️甜品🍮
係紅豆雪糕啊!仲有一粒粒嘅紅豆係入面的!
2019-05-23 115 瀏覽
我是旺角的常客,此間上野鐵板燒專門店是我早已安排好的今晚晚餐。餐廳的枱非常寛敞,能夠一邊食一邊欣賞廚師為客人做晚餐。餐廳有鐵板活龍蝦套餐,及鐵板大蝦套餐...等多款選擇,最後我們選擇了鐵板大蝦套餐。沙律先上的是沙律,有蟹柳條及青瓜絲,再加上沙律醬,酸酸甜甜,為今晚的鐵板晚餐展開序幕。刺身刺身有三文魚及北寄貝,兩款刺身都很新鮮,三文魚切得夠厚身,入口軟滑油香。龍脷柳龍脷柳煎得表皮帶㸃脆,𥚃面肉質嫩滑多汁,牛油令龍脷柳更惹味。老虎大蝦老虎大蝦,廚師將大蝦切成大約一件一口,蝦肉新鮮又爽口。安格斯肉眼安格斯肉眼,可以揀生熟度,我揀了7成熟,廚師將安格斯肉眼切成粒粒的一口牛,啖啖肉,配上蒜片令牛肉更為惹味。炒飯炒飯裡有蛋及蔥花...等,炒飯炒得夠乾身又夠入味,非常可口。日式炒菜有茄子、菇及椰菜,味道清新,茄子軟滑,椰菜非常爽口特別清甜。最後,以一個軟軟滑滑的甜品,為今晚的鐵板晚餐畫上完滿句號。

餐廳的枱非常寛敞,能夠一邊食一邊欣賞廚師為客人做晚餐。

沙律

龍脷柳

老虎大蝦
老虎大蝦,廚師將大蝦切成大約一件一口,蝦肉新鮮又爽口。

安格斯肉眼

炒飯

日式炒菜

最後,以一個軟軟滑滑的甜品,為今晚的鐵板晚餐畫上完滿句號。
2019-05-22 93 瀏覽
雖然係香港鐵板燒選擇唔少, 想食平既可以選擇鐵板燒放題, 但嫌質素參差; 想食好少少, 每位人均消費都頗貴。經同事推介, 旺角通菜街側邊巷仔有一間隱世鐵板燒餐廳, 雖然裝修唔係走高檔路線, 但勝在有多款鐵板套餐選擇, 每人平均三百蚊都可以食得飽飽。餐廳內有三個鐵板位, 可以邊食邊近距離欣賞師傅處理鐵板燒過程, 但注意如果想坐鐵板位, 建議先跟餐廳預約安排啊~我地揀左【鐵板帶子皇套餐】HK$528豆腐沙律: 清爽沙律菜加左少少芝麻醬, 味道偏淡, 正好清新一下口腔, 為美味鐵板燒打開味蕾活蜆麵豉湯: 味道濃郁, 但未至於過鹹北寄貝刺身: 雖然是薄切, 但依然爽中帶鮮甜魷魚筒: 原條魷魚大大隻, 熟度剛剛好, 唔會燒得太乾, 口感爽, 魷魚筒切成一個個圈方便入口, 加入了蒜蓉同埋香蔥, 夠哂香口~北海道帶子皇: 帶子大粒又厚身, 師傅將帶子開邊, 表面煎至金黃, 中心位keep到些少刺身口感, 以牛油作調味, 加入了蟹籽增加口感, 帶子鮮甜亦多了一份牛油既鹹香, 惹味~美國安格斯牛: 呢個set焦點絕對係呢款牛! 除左滿足味蕾, 仲滿足埋視覺!可以自選幾成熟, 師傅稍為調暗燈光, 倒上酒精

我地揀左【鐵板帶子皇套餐】HK$528

活蜆麵豉湯: 味道濃郁, 但未至於過鹹

北寄貝刺身: 雖然是薄切, 但依然爽中帶鮮甜

可以自選幾成熟, 師傅稍為調暗燈光, 倒上酒精點火, 火光一起維持3秒, 超有氣氛~

美國安格斯牛切粒, 表面帶焦香, 肉味重, keep到原汁原味肉汁,

三文魚炒烏冬: 三文魚切粒, 份量不少, 烏冬炒得很有穫氣

炒菜: 稍嫌菜有澀味, 沒有預期中既清甜

最後送上甜品--雞蛋布甸: 有陣陣蛋香, 甜甜地, 超正~如果份量多少少會更加滿足!!

侍應服務很熱情、招呼很周到, 食物上菜會就返食客進食速度, one by one上檯, 有機會一定會再黎試試其他鐵板套餐!
2019-05-21
隱藏於旺角的上野鐵板燒專門店,喺女人街近先達嗰邊。店內有Bar位,可以一邊食,一邊欣賞廚師嘅功架。我地聽店員嘅推介,嗌咗個「鐵板帶子皇套餐(二人前)」。豆腐和風沙律豆腐很滑,也很有豆香!菜葉也是冰涼爽脆的!活蜆雜菇麵豉湯有別於一般濃味的麵豉湯,多了蜆的鮮味和菇的香味,感覺很清新!北寄貝刺身鮮甜爽口,沒有什麼好挑剔的,正!日本原隻魷魚筒調味適當,而且加入了蒜蓉一起炒,又香口又惹味,食到停唔到!北海道帶子皇主角登場!超厚身超大隻,就算橫切一開四都仲有一定嘅厚道!帶子鮮味十足,又肥又甜美,蟹籽提鮮又豐富了口感,推介!美國頂級牛柳牛柳半生熟,肉味香濃,又腍又多汁,想惹味啲多以加啲炸蒜一齊食,別有風味!鐵板配菜份量超多,牛油味很香的!炒飯鐵板燒必備的炒飯,加入了香蔥、洋蔥和蒜蓉等佐料,極度香口,不自覺地會食晒成碗!甜品可以選牛奶布甸或芝麻雪糕,兩款都不會太甜,啱晒我!

隱藏於旺角的上野鐵板燒專門店,喺女人街近先達嗰邊。

豆腐和風沙律
豆腐很滑,也很有豆香!菜葉也是冰涼爽脆的!

活蜆雜菇麵豉湯

北寄貝刺身
鮮甜爽口,沒有什麼好挑剔的,正!

日本原隻魷魚筒
調味適當,而且加入了蒜蓉一起炒,又香口又惹味,食到停唔到!

北海道帶子皇
主角登場!超厚身超大隻,就算橫切一開四都仲有一定嘅厚道!

帶子鮮味十足,又肥又甜美,蟹籽提鮮又豐富了口感,推介!

美國頂級牛柳

鐵板配菜
份量超多,牛油味很香的!

炒飯

甜品
可以選牛奶布甸或芝麻雪糕,兩款都不會太甜,啱晒我!
2019-05-22 37 瀏覽
聽朋友講旺角女人街有間鐵板燒好好食,於是就同朋友去左試下係咪真。入到去侍應帶左我地坐吧枱,我地都覺得唔錯,因為可以同廚師有互動同溝通。之後係我同朋友揀食咩既時候廚師亦有主動推薦唔同既set,非常抵讚。我同朋友最後揀左鐵板大蝦套餐(二人前)。首先餐廳會上左三文魚,甜蝦刺身,沙律同昆布湯。刺身都幾新鮮,食落鮮甜。沙律,昆布湯就都係平時唔同餐廳既水準,不過不失。之後侍應會執好一盆食材準備比廚師燒,亦會俾食客作準,見到食材都新鮮,亦無偷工減料。第一樣師傅就揀左大蝦做第一樣菜,見到師傅手勢好純熟,三兩下已經將大蝦剝殻同埋煎熟分件上碟。蝦煎得岩岩好,食落非常彈牙,調味恰到好處,一流!第二樣就係龍利,師傅依然處理得好好,個魚燒得岩岩好。用左牛油做底去煎,再配埋胡椒同鹽調味,非常正。之後就到安格斯肉眼,塊扒既size係大約8oz多小小,師傅煎前會問熟度,我地order5成,師傅都掌控得好好。我另外再問師傅拎生蒜都好願意特登幫我炒,好nice。最後就係炒烏冬同埋炒野菜。烏冬有少少牛肉碎,係用日式醬汁炒成,都唔錯。炒野菜都好好食,菜係用椰菜,爽口惹味。甜品就揀左芝麻雪糕同雞蛋布甸,兩樣都係正常水準,不過本

我同朋友最後揀左鐵板大蝦套餐(二人前)。

甜品就揀左芝麻雪糕同雞蛋布甸,兩樣都係正常水準,不過本身都唔係重點所以都無咩所謂,成餐已經食得好過癮!

鐵板燒黎講呢個價位餐廳絕對對得住,所以想試絕對可以去呢間試下。
2019-05-18 66 瀏覽
放工和朋友去完女人街買野就去附近搵野食醫肚。見到間上野鐵板燒專門店可以一邊食一邊睇廚師表演,便入去一試。餐廳提供很多套餐,最後點選了鐵板大蝦套餐。侍應先奉上沙律及刺身,沙津主要用生菜配上蟹柳條及青瓜絲,再加上沙律醬,挺開胃的。而刺身則有三文魚及北寄貝,兩款刺身都很新鮮,又夠厚身,如果有多幾塊就好🙈吃完頭盤廚師也同時將龍脷柳奉上。龍脷柳煎得剛好熟,表皮很脆而入面則還保持魚的質感及鮮味,加上有牛油調味,每一口魚都十分惹味。我們一邊吃的同時也開始留意廚師為我們煮下一道菜— 老虎大蝦。隻見廚師很熟練地用兩把剷將大蝦的頭和身分開,再把蝦身切成數份,轉眼間又將大蝦奉在我們面前。大蝦很新鮮,而火喉也控制得很好,不會煮得太老,吃時也感覺肉質很爽口彈牙。接著的安格斯肉眼我們要7成熟。雖然肉眼不太厚,看似平平無奇,但牛的味道卻很突出,配上蒜片吃更令牛的味道再提升。連吃三款肉後就到炒飯,隻見廚師炒好蛋就再炒飯,把每粒飯都炒得很乾身,再配上不同的配料,美味的炒飯就在眼前。炒飯不但粒粒乾身,而且鹹度適中,又不太油膩。而最後的日式炒菜則有茄子、菇及椰菜,簡簡單單清新爽口,吃了那麼多肉真的要吃些菜呢!吃埋甜品,大家

吃埋甜品,大家就很滿足地捧著肚子走了。

2019-05-17 87 瀏覽
這店晚市價錢不便宜,但午市卻不貴,可以一試。午市有平四十多元至百多元的午餐可選擇,豐儉由人,而平的不是差的。今天試了炒羊肉及金菇肥牛卷各一份。兩個餐已包前菜、餐飲及小杯甜品。這些炒的食物,都是在店面的鐵板燒師傅即炒的。我的羊肉份量不少,不過肉質不一,有薄薄的,夾有一大舊厚厚的😆,我覺得略略鹹,伴著一大堆炒椰菜,幾好吖,有肉有菜。而另一份金菇肥牛卷,份量也同樣不少,汁略甜。不過,這麼店要加一,午餐及整體來說,這略減點分。但埋單只是一百一十幾,很抵啊!
2019-05-17
2019-05-12 69 瀏覽
朋友介紹我去呢間食鐵板燒,食完真係覺得唔錯,性價比高👍我地叫左個大蝦套餐,真係超多野食,而且食材新鮮高質,非常抵食。埋單每人$350左右。店員送上一個雙色刺身,當日就有牡丹蝦同三文魚,食落幾新鮮鮮美,相當唔錯。之後就有木魚絲蟹子沙律同味噌湯,味噌湯飲得出好香嘅魚味,值得一讚。跟住就到鐵板燒三文魚排,三文魚排生熟程度控制得剛剛好,旁邊還有配菜。之後主角大蝦上場啦,師傅將蝦頭同蝦肉分開燒,見到蝦頭入面啲蝦膏流出黎,2隻蝦好大隻,仲非常鮮甜,彈牙。食完仲想食。之後到安格斯牛排我地叫左8成熟,因我個人不喜歡太生,牛排油脂分佈平均,睇得出師傅火喉掌握得非常好。之後到炒雜菜,用了牛排肥油一齊炒,加埋濃郁嘅蒜香,非常好食。肥牛烏冬亦都相當唔錯,醬汁分量掌握得剛剛好,條條都均勻,幾好食。食飽了還有甜品,當天的甜品是牛奶布甸,清爽不太甜。這間鐵板燒價錢親民,性價比高,值得再encore👍
朋友介紹我去呢間食鐵板燒,食完真係覺得唔錯,性價比高👍

食飽了還有甜品,當天的甜品是牛奶布甸,清爽不太甜。
這間鐵板燒價錢親民,性價比高,值得再encore👍
2019-05-08
2019-05-12 84 瀏覽
今天和朋友在旺角shopping,晚飯時間又到了,選擇太多,朋友說想食鐵板燒,我即刻想起了女人街的上野鐵板燒,之前食開,都keep到水準,而且價錢親民,今晚就在這裏開餐。我們兩個人,有幾款二人套餐可以揀,我們選了鐵板大蝦二人套餐, $658 ,另外+1,價錢合理。店員很快送上前菜和麵豉湯前菜沙律是木魚絲蟹子沙律,沙律菜新鮮,蟹子咬落去卜卜趣。之後送上刺身,有四大片肥美三文魚,和牡丹蝦,刺身新鮮,牡丹蝦肉質彈牙爽口,不錯👍之後到香草三文魚扒和配菜,三文魚扒濺到剛剛熟,配菜是冬菇和翠玉瓜。用牛油同祕制醬汁煎煮嘅新鮮大虎蝦,囗感味道相當彈牙鮮甜,蝦頭有好多膏好香口肉眼排我們叫8成熟,肉汁很濃,我個人好鍾意☺️之後是肥牛炒烏冬,估唔到份量咁多,不會太油膩,但條烏冬上色非常均勻。另外還有炒雜菜,飯後甜品,成個餐非常豐富,食到好滿足,朋友都讚性價比高👍

店員很快送上前菜和麵豉湯
前菜沙律是木魚絲蟹子沙律,沙律菜新鮮,蟹子咬落去卜卜趣。

肉眼排我們叫8成熟,肉汁很濃,我個人好鍾意☺️

• 香草三文魚扒
  • 鐵板配菜
  • 虎蝦
2019-05-11 204 瀏覽
突然好想食鐵板燒,就拉埋朋友同我去食!我地揀左吧枱坐,可以睇住廚師煮😍佢地有好多個套餐揀或者可以散叫,🤤鐘意海鮮嘅我地揀左個鐵板海鮮套餐 – 二人餐 ($658)🍀豆腐沙律 同 活蜆雜菇麵豉湯個醋汁夠酸夠開胃🤤食鐵板燒嘅好處係廚師會睇住你食到差唔多先開始煮下一道菜,唔怕啲野食凍晒要急住食☺️☺️🍀原隻魷魚筒睇住廚師慢慢切到魷魚筒一卷卷,煮到差唔多再淋上清酒,已經聞到勁香!!🤤🤤魷魚好有咬口,好味😋🍀老虎大蝦老虎大蝦係黎自沙巴,真係超級大隻😍😍蝦頭勁多膏,蝦身啖啖肉,煮到岩岩好,非常鮮甜爽口😋真係好好食!! 推介!!!👍🏻🍀北海道帶子皇帶子新鮮嫩滑,加埋蟹籽一齊食,個味道即刻昇華左好多!🤤🍀海鮮炒烏冬烏冬用甜豉油炒,再加上蔥花同芝麻粒粒,好惹味!!🍀日式炒時菜食返碟菜減一減啲罪惡感☺️是日甜品係芝麻雪糕同雞蛋布丁,我地就叫晒2個一齊share!!!✌🏻🍀芝麻雪糕好香濃嘅芝麻味! 食到停唔到口!🍀雞蛋布丁好重奶香,甜度適中,正🤤
突然好想食鐵板燒,就拉埋朋友同我去食!
我地揀左吧枱坐,可以睇住廚師煮😍

🍀豆腐沙律 同 活蜆雜菇麵豉湯
個醋汁夠酸夠開胃🤤

🍀原隻魷魚筒
魷魚好有咬口,好味😋

🍀老虎大蝦
老虎大蝦係黎自沙巴,真係超級大隻😍😍

🍀北海道帶子皇
帶子新鮮嫩滑,加埋蟹籽一齊食,個味道即刻昇華左好多!🤤

🍀海鮮炒烏冬
烏冬用甜豉油炒,再加上蔥花同芝麻粒粒,好惹味!!

🍀日式炒時菜
食返碟菜減一減啲罪惡感☺️

🍀芝麻雪糕
好香濃嘅芝麻味! 食到停唔到口!

🍀雞蛋布丁
好重奶香,甜度適中,正🤤
2019-05-06
  • 老虎大蝦
2019-05-09 91 瀏覽
之前經過lee 間鐵板燒見到佢地係真係係你面前燒個隻😳☝🏻好有日本感覺🎈🎉😻諗左一大輪🤣決定左叫鐵板海鮮套餐 – 二人餐 ($658)🎈豆腐沙律-麻醬豆腐好白滑!重有芽菜同生菜🎈活蜆雜菇麵豉🎈老虎大蝦震撼左我,一尺既沙巴虎蝦😻超大隻!而且好肥美!店員話lee 隻蝦係市面上最優質的😌☝🏻就食你啦!首先佢地會好貼心地拆殼,用牛油、金蒜、清酒同蒜去爆佢!超香的!聞到陣味已經好期待啦☺️🤤🤤之後會將d 肉分成一粒粒小正方形就上台🤤真係勁爽口彈牙!由於佢夠大隻!肉質新鮮,蝦頭重爆曬膏,蒜香更帶出蝦既新鮮🤤惹味!必食呢😍👍🏻🎈北海道帶子皇所謂龍眼咁大粒既帶子呀🤤🤤!用清酒去煮,蒜調味!口感一流🤤軟滑一咬😻重會放d 蟹籽係面,粒粒蟹籽係口腔入面爆開,勁過爆炸糖☺️🤤🎈原隻魷魚筒🤤q 彈口感既魷魚☝🏻☺️原隻燒,切左先上菜比你!燒到外皮小小焦化😍香口野再加黑椒同海鹽🤤簡單就是美味🎈海鮮炒烏冬甜豉油去炒烏冬!日本烏冬唔會酸👍🏻😳欣賞份量都好大碟🤗唔會太油🤗🎈日式炒時菜-椰菜,芽菜食左成晚濃味野!炒菜都算可以清一清口腔既各種味道🤗甜品🎈芝麻雪糕-奶味同芝麻重味版🤤🎈雞蛋布丁-動L 動L 動彈布丁,唔會好甜😻食到

諗左一大輪🤣
決定左叫

鐵板海鮮套餐 – 二人餐 ($658)
🎈豆腐沙律-麻醬
豆腐好白滑!重有芽菜同生菜

🎈活蜆雜菇麵豉

🎈老虎大蝦

震撼左我,一尺既沙巴虎蝦😻超大隻!而且好肥美!
店員話lee 隻蝦係市面上最優質的😌☝🏻就食你啦!
之後會將d 肉分成一粒粒小正方形就上台🤤

🎈北海道帶子皇

🎈原隻魷魚筒
🤤q 彈口感既魷魚☝🏻☺️
原隻燒,切左先上菜比你!燒到外皮小小焦化😍香口野
再加黑椒同海鹽🤤簡單就是美味

🎈海鮮炒烏冬
甜豉油去炒烏冬!日本烏冬唔會酸👍🏻😳欣賞
份量都好大碟🤗唔會太油🤗

🎈日式炒時菜-椰菜,芽菜
食左成晚濃味野!炒菜都算可以清一清口腔既各種味道🤗

甜品
🎈芝麻雪糕-奶味同芝麻重味版🤤
🎈雞蛋布丁-動L 動L 動彈布丁,唔會好甜😻食到雞蛋味😊

滿足既一餐呀☝🏻☺️岩曬下次可以有野慶祝再黎食💋🤗

2019-04-12 376 瀏覽
上野已來了好多次,今次來係慶祝出花紅,決定食餐好D,今次我選了刺身,南非活鮑魚,廣島蠔,香草三文魚扒,黃金老虎大蝦,美國安格斯牛等等。這家鐵板燒的食材樣樣都好新鮮及好味,CP值超高! 難怪我幾位朋友都讚不絕口啦。特別推介一下黃金老虎大蝦,老虎大蝦真係好大隻,師傅起蝦壳,起蝦腸,切一粒粒,易食,蝦嘅質地好爽口彈牙,鮮甜,好快就食哂。香草三文魚扒煎得岩岩好唔過老而且調味適中,加了小小香草,入口油香十足野味,最正係魚皮,煎到好香脆,入口更香,超滿足呀
,CP值超高! 難怪我幾位朋友都讚不絕口啦
。特別推介一下
三文魚扒
黃金老虎大蝦
南非活鮑魚
美國安格斯牛
  • 廣島蠔,南非活鮑魚
  • 美國安格斯肉眼扒
  • 香草三文魚扒
2019-03-06 482 瀏覽
拍拖紀念日同男朋友想食鐵板燒,見到食評唔錯就嚟試下,被安排坐BAR枱,可以睇到廚師即時炒野,真係好香!我地叫咗個鐵板限定套餐($868),有成10樣野食,真係幾飽下!首先係蟹捧沙律、麵豉湯、刺身沙律同湯冇咩特別,湯勝在夠晒熱,刺身有三文魚/北寄貝/八爪魚各兩件加1隻蝦(唔明點解2人份得1隻蝦),刺身都算新鮮,好味!之後開始鐵板燒,2選1鯖魚OR魷魚筒,揀咗鯖魚,煎得剛剛好,好香又多汁,正!跟住就到黃金老虎大蝦,好大隻,廚師先將蝦頭同蝦身分開煎,等D蝦熟就加埋D蝦膏黃金一齊炒,香到不得了,蝦肉爽口彈牙,超好味!由於本人唔食牛肉,所以將美國頂級牛柳改做日本黑牛豬,用蒜香炒豬肉,香味夠肉質軟,但食落冇咩肉味,一般!再之後就係鵝肝,特別的是廚師即場用一塊方包係鐵板上燒成一塊多士,以為會好油,但食落一D都唔油仲好香脆添,配埋塊煎得好香嘅鵝肝,冇得彈!主食係煙肉黃金炒飯,唔知係咪因為幾枱客都食得差唔多,廚師就將7人份嘅飯一齊炒,飯夠乾身,可惜連雞蛋和其他配料都炒乾晒,又唔夠味,食咗幾啖就冇再食啦!食完咁多肉,就食返個日式炒時菜,當晚就係炒椰菜,夠鑊氣,椰菜好甜,好好味!最後就係甜品雞蛋布甸,冇咩雞

首先係蟹捧沙律、麵豉湯、刺身

最後就係甜品雞蛋布甸,冇咩雞蛋味,唔吸引,食咗2啖就放棄!
2019-03-05
慶祝紀念
紀念日
  • 黃金老虎大蝦,鵝肝多士