(非會員)
水晶肴肉: 切成薄片, 效果不錯醉雞: 保持水準小籠飽: 肉汁有啲怪味, 好似唔係咁新鮮, 唔合格唔記得乜嘢抄拉麵: 普普通通啦醋溜魚片: 竟然係腥嘅!!!抄雜菇: 太咸啦香蕉高力豆沙: 豆沙太少
水晶肴肉: 切成薄片, 效果不錯
醉雞: 保持水準
小籠飽: 肉汁有啲怪味, 好似唔係咁新鮮, 唔合格
唔記得乜嘢抄拉麵: 普普通通啦
醋溜魚片: 竟然係腥嘅!!!
抄雜菇: 太咸啦
香蕉高力豆沙: 豆沙太少
2005-01-18 20 瀏覽
兩個人來吃飯,不能點得太多。叫了小籠包、甜酸凰梨魚塊、銀杏津白。都非常美味。份量足夠,吃完好滿足呢。
2004-12-01 29 瀏覽
自從佢裝完修後都是第一次來。雖然裝修係靚,但與之間空間細,廳的中心還加了一道牆,阻礙視線之餘,還有壓逼感。都是喜歡以前做格局。說回食物,水準亦keep 到咁好,樣樣都好好味。今次點了:海蜇- 彈牙有咬口,點芥茉醬吃很好味。酸辣湯- 好多料,又夠熱。酸辣味恰到好處。小籠包- 皮薄餡靚,內裏的湯很好味。蒸、炸銀絲卷- 用靚麵粉去做,很軟熟。炸的皮亦很脆。醬茶鴨- 好多肉又唔肥,皮好香脆,夾青瓜、段及甜醬吃非常美味。宮爆蝦球- 肉質爽,個汁很開胃。糖醋排骨- 啖啖肉,個汁亦很好味,送飯一流。麵- 湯底好香花生味,麵質彈牙,好味。最後因為太飽,肚子沒有位置放甜品了。下次要吃高力豆沙先。
說回食物,水準亦keep 到咁好,樣樣都好好味。今次點了:
海蜇- 彈牙有咬口,點芥茉醬吃很好味。
酸辣湯- 好多料,又夠熱。酸辣味恰到好處。
小籠包- 皮薄餡靚,內裏的湯很好味。
蒸、炸銀絲卷- 用靚麵粉去做,很軟熟。炸的皮亦很脆。
宮爆蝦球- 肉質爽,個汁很開胃。
糖醋排骨- 啖啖肉,個汁亦很好味,送飯一流。
麵- 湯底好香花生味,麵質彈牙,好味。
最後因為太飽,肚子沒有位置放甜品了。下次要吃高力豆沙先。
(非會員)
六月份<LISA 味道> 批評此食店的服務態度﹐指他們的員工(上至經理﹐下至侍應) 態度惡劣﹐回答客人問題時毫不專業﹗ <br>奉勸大家唔好去﹐講真銅鑼灣大把0野食﹐點解要幫櫬呢間﹖ <br>
2000-06-12 22 瀏覽
我琴日同屋企人食晚飯,叫了數樣主菜後,想再落單要一客鍋巴, 小籠包及一碗白飯,怎了當主菜快將吃完,那些後加的食物也未到來。一問之下,才知那位所謂高級的侍應員忘了給我們加單!! 她的態度很差,只冷淡地說句對不起。我覺得她太過份了。我更細心留意下,她只是對一些稀客才這樣,其他的覺不同! 我覺得一間飯店除左食物好之外,服務態度都很重要,這樣才稱得上為一間食店。琴日仲要係我為父親慶祝父親節,但令我們一家很不開心,所以值此批評一下,等各讀者作為參考!
2000-03-23 12 瀏覽
其實論食物質素, 綠楊村似乎又未能稱得上第一, 不過勝在有服務, 而且水準比較穩定, 算是不用冒險而可以有一定水平的上海菜.
1999-12-08 19 瀏覽
今日友人生日, 一行四人去食上海菜, 綠楊村係首選. 由於喜歡的菜式多不勝數, 終於眼大肚窄, 一下子叫了醉轉彎( 雞翼) , 醃篤鮮( 即咸肉冬筍筋湯) , 砂窩魚頭, 圓蹄, 蔥爆牛肉, 蔥油伴面. 味味精選. 本人至愛砂窩魚頭, 由魚頭外面食到入面, 甚至粉皮都咁入味. 蔥油伴面的蔥炸到乾乾地, 入口香脆. 最怡人係地的圓蹄, 肉質入口鬆軟, 就萛肥多幾磅都值得. 埋單連啤酒七百幾, 美味當前, 絕對化萛! !