2024-01-17
系元朗附近行完山,🏃🏻♀️🧍♀️就選擇左過來荃灣食飯,食物質素都好高!👍🏻#@@燒賣皇一擺上臺,香氣撲鼻,豬肉餡料配合其他配菜,加上非常薄既外皮,口感豐富,點心既好選擇。香濃得嚟又有層次又不會太膩,味道調教得恰到好處,真係令人非常喜愛,好好食。#@@水晶鮮蝦餃非常窩心,全部都系好多好新鮮,非常大粒,鮮美滿載。#@@鮮蝦腐皮卷外脆內軟,而且個皮好薄,滿分!#@@烤椒桂花蚌烤椒桂花蚌,睇落已經覺得口水直流🤤!首先,盤菜擺放整齊,喺一個典雅的藍白色瓷碟中展示出嚟,加上頂部撒上嘅新鮮香菜,視覺上已經令人感到賞心悅目😍。試咗一啖,味道真係無得頂!椒香配上桂花蚌嘅鮮美,一啲都唔覆蓋住蚌肉嘅自然鮮甜,仲令人一啖再一啖🎉。蚌肉嘅口感煮得剛剛好,嫩滑又有彈性,咬落去既有咬口又唔會太硬。加上烤椒嘅微微辛辣,刺激緊味蕾,更係喚起晒整個味覺👅。每一啖都充滿層次,辣、香、鹹、甜恰到好處,就好似係味道嘅交響樂🎵一樣。服務員向我哋介紹呢道菜嘅時候,我哋已經期待住呢道創意十足嘅美味。實際品嚐之後,果然令人眼前一亮⭐️。呢款烤椒桂花蚌,無論係做頭盤定係作為飯後小食,都係一流之選👌。總結來講,依家諗到都仲覺得回味無窮,下次再去
非常窩心,全部都系好多好新鮮,非常大粒,鮮美滿載。
外脆內軟,而且個皮好薄,滿分!
烤椒桂花蚌,睇落已經覺得口水直流🤤!首先,盤菜擺放整齊,喺一個典雅的藍白色瓷碟中展示出嚟,加上頂部撒上嘅新鮮香菜,視覺上已經令人感到賞心悅目😍。試咗一啖,味道真係無得頂!椒香配上桂花蚌嘅鮮美,一啲都唔覆蓋住蚌肉嘅自然鮮甜,仲令人一啖再一啖🎉。蚌肉嘅口感煮得剛剛好,嫩滑又有彈性,咬落去既有咬口又唔會太硬。加上烤椒嘅微微辛辣,刺激緊味蕾,更係喚起晒整個味覺👅。每一啖都充滿層次,辣、香、鹹、甜恰到好處,就好似係味道嘅交響樂🎵一樣。服務員向我哋介紹呢道菜嘅時候,我哋已經期待住呢道創意十足嘅美味。實際品嚐之後,果然令人眼前一亮⭐️。呢款烤椒桂花蚌,無論係做頭盤定係作為飯後小食,都係一流之選👌。總結來講,依家諗到都仲覺得回味無窮,下次再去食飯絕對會再點,推薦畀所有鍾意嚐鮮嘅朋友哋。真係可以話係味道同質素上都一流嘅美饌之選!🌟🌟🌟🌟🌟
💛整體而言食物水準保持水準,算系多人聚會既好去處,值回票價!👍🏻 🥂