2022-08-08 1523 瀏覽
三多一試愛上同事講咗好耐叫我試下食三多,每次經過間餐廳見到門口餐牌差唔多要成$50一碗雲吞麵,我都會寧願食其他餐廳。今次因為買外賣終於一試,真係好後悔點解唔早啲食! 試過佢嘅鯪魚球、菜肉雲吞、 鮮蝦雲吞,全部都好好食。雲吞特別出色,全部都好大粒,份量好足夠。菜肉雲吞的肉和菜的比例1:1剛剛好,食下去不會很硬或太多菜。湯麵、撈麵我都試過,各有千秋。個人比較鍾意撈麵,面底好彈牙。而湯麵不會有太濃鹼水味,而且食落好爽口。好少有麵店一個米粉或者麵個份量足夠一個男人午餐食,而三多嘅質素、味道、份量,絕對對得住佢嘅價錢!強烈推介!香港好食嘅雲吞麵舖,真的買少見少!
三多一試愛上

試過佢嘅
鯪魚球、
菜肉雲吞、

強烈推介!
香港好食嘅雲吞麵舖,真的買少見少!
菜肉雲吞
鮮蝦雲吞撈麵
鯪魚球菜肉雲吞湯米
菜肉雲吞
鮮蝦雲吞撈麵
鯪魚球菜肉雲吞湯米
2022-07-08 1124 瀏覽
以前喺中西區做OL 嘅年代好鍾意嚟食佢個淨餸巨大菜肉雲吞之後再碌過隔離AST 做瑜珈,貪佢一碗有菜有肉大粒飽滿,食完係會夠飽(中式少carb 又唔貴)而且唔係得個大字,食落味道係正嘅(呢度個鳳城水餃都唔錯,反而蝦肉雲吞我自己就覺得無乜特別)雲吞水餃仲可以外賣生料返屋企慢慢嘆,次次堂食都一定有人嚟大手購入😂 究竟大家個雪櫃係有幾大但加埋激邪惡鮮鵝腸先係王道🤤 份量夠曬多而且超級爽口完全唔覺油,加埋個辣鼓油一絕。而家難得嚟一次,比個quota 自己叫埋(藉口,全部都係藉口)

2022-05-06
2022-06-05 1169 瀏覽
三多係位於中環街市附近嘅港式粉麵老店但其實我第一次食👉🏻菜肉雲吞+水餃米粉$52菜肉雲吞(圓形)同水餃既大粒又非常足料!可能係全港最大粒👀 而且味道唔錯, 加醋會更加鮮味~當然食嘅仲有人情味啦✨ 另外, 友人話豬潤同埋鵝腸都好出色至於服務, 店內嘅姐姐同叔叔都好有禮貌, 好友善, 比起一般港式餐廳嘅服務態度好好多👍🏼
三多係位於中環街市附近嘅港式粉麵老店
但其實我第一次食

👉🏻菜肉雲吞+水餃米粉$52
菜肉雲吞(圓形)同水餃既大粒又非常足料!

• 菜肉雲吞麵
2022-05-30 764 瀏覽
雲吞麵就周圍都有得食 但係喺中環嘅呢一間傳統雲吞店嘅雲吞 就真係好出色☺️每一粒雲吞都皮薄餡靚 好似乒乓波咁大粒 超多餡 嗌咗菜肉雲吞 食落仲好有肉汁 好鮮甜 再加埋下面碗麵 真係幾飽肚!
2022-05-23 719 瀏覽
周圍都有得食雲吞麵 但係呢一間喺中環嘅三多麵食嘅菜肉雲吞就真係超級抵食!每一隻雲吞都勁大粒 皮薄到見到餡咁 入面包住勁多肉有菜 味道都唔錯 就算唔食麵 就咁食幾粒雲吞都已經夠飽😂
2022-05-13 726 瀏覽
好耐都冇食,今日返中環,心血來潮想食雲吞,食完晏專登行十五分鐘去三多,最終買咗一打菜肉鮮蝦雲吞mix,再買埋啲生面同菜心,係有啲貴但真係值回票價!放工拿拿淋返去出水煮面
外賣自取
  • 鮮蝦雲吞
2022-04-22 702 瀏覽
行過路過中環唔好錯過 三多麵食😋啲料多過麵 厚切豬潤 超大粒雲吞 配料出色 不過湯底就冇乜味 所以嚟到三多都係食餸為主如果你叫豬潤嘅話 碗麵會跟蔥薑額外仲會比一碗辣椒豉油你 我會將啲蔥薑放落碗豉油 再同啲豬潤一齊食 正😋另外推介鯪魚球 又係大大粒唔腥仲有果皮味完。#飲食係一種享受唔淨係為左生存#無論平定貴都一定要花費得明明白白#eat_withbina #eat_noodle_withbina#eat_中環_withbina
行過路過中環唔好錯過 三多麵食😋

#eat_中環_withbina
豬膶雲吞米
豬膶雲吞米
2022-04-09 560 瀏覽
🦢鮮鵝腸拼菜肉雲吞河 $56(4.5/5)雲吞真係超大粒‼️粒粒都皮薄餡靚,白菜&豬肉好鮮甜,比例均勻,調味都啱啱好😋💯每一啖都食到有餡,好滿足🥰 必食❗️鵝腸食落爽口而且唔會有好多肥膏,處理得好乾淨😼 嗌鵝腸會配個辣鼓油,雖然唔係好辣,但點落去食會鮮味啲!不過略嫌個清湯淡左少少🤏🏼加啲辣椒油會再香啲好食啲✨Btw, 聽講佢啲豬潤都好好食,下次去開中環一定會encore食多次個雲吞同埋試埋個豬潤麵!! 🤤
🦢鮮鵝腸拼菜肉雲吞河 $56(4.5/5)
鮮鵝腸拼菜肉雲吞河

2022-04-08
鮮鵝腸拼菜肉雲吞河
2022-03-08 627 瀏覽
中環粉麵店🍜好受上班族歡迎 次次lunch time都要排一陣隊 價位喺粉麵舖嚟講偏高少少🤏🏻但喺中環嚟講價錢又算親民😂食物質素係好嘅~🔸鮮鵝腸拼菜肉雲吞河 $56好少見有鵝腸嘅粉麵店😆好鍾意鵝腸爽脆嘅口感 配甜甜哋嘅辣椒豉油 味道啱啱好!馳名嘅菜肉雲吞大大粒 啖啖肉😙湯底偏清淡 好在個辣椒油都ok香~.🔸墨丸撈米 $52墨丸大粒彈牙 粉感唔重 食到墨魚粒粒🦑.🔸酥炸魚皮 $30又薄又脆 唔會太鹹 就咁食/浸湯都好食!

🔸鮮鵝腸拼菜肉雲吞河 $56

🔸墨丸撈米 $52
墨丸大粒彈牙 粉感唔重 食到墨魚粒粒🦑

🔸酥炸魚皮 $30
又薄又脆 唔會太鹹 就咁食/浸湯都好食!
2022-02-18 613 瀏覽
🇭🇰三多麵食·呢間我男朋友講過幾次好好味架啦 難得個日我去中環搵佢食lunch就終於有機會食佢😎😎·菜肉雲吞麵 l 墨丸麵 $42佢個菜肉雲吞真係超級大粒 大粒到好似網球咁超誇張 食落好滿足😍佢個皮都幾薄 而且佢個肉餡調味唔錯 食落好有口感 就咁食4粒其實都已經飽飽地🤣之後佢個墨丸都唔錯 墨魚味好香 唔會淨係得粉🦑不過我自己就覺得佢個湯底一般般 就算落左辣椒油個米粉食落都無咩味 可能嗌翻生麵會好啲🤭🤭😂·#rbyeat#rby港式#rby中環·📍中環砵典乍街30號地下(石板街)
🇭🇰三多麵食
菜肉雲吞麵 l 墨丸麵 $42
菜肉雲吞米

#rbyeat
#rby港式
#rby中環
📍中環砵典乍街30號地下(石板街)
菜肉雲吞米
2022-01-15 638 瀏覽
三多已經開左好多年 依然屹立不倒 咁當然有佢嘅優勝之處 成日lunch都忍唔住去食 鵝腸,牛百葉 鯪魚球 水餃都係必試必食嘅輕輕介紹幾樣 首先講講牛肉,牛肉純粹係個人喜好 特別喜歡食牛 呢度嘅牛肉係勁滑勁嫩❤️鯪魚球 好大粒 大過乒乓波 好有鯪魚味 但唔會腥 因為每啖都有少少陳皮嘅香味水餃 好似拳頭👊🏻咁大 食兩個已經好飽 但非常足料 有蝦有竹筍 好爽口 鵝腸 超級爽口 🤤🤤總嘅黎講 每樣都好足料好大件 仲要好味 性價比都幾高嘅麵檔 值得推介
鵝腸 超級爽口 🤤🤤

2021-12-01 867 瀏覽
每次去開中環仲係忍唔住嚟三多嘆番碗豬膶雲吞米,加腩汁,多薑蔥🤩因為佢哋嘅薑蔥都係每日新鮮切,配埋豬膶同埋佢哋秘製嘅辣椒豉油,係特別鮮味!香港雖然有好多地方都有豬膶麵食,但係試過咁多間,我覺得中環三多嘅豬膶真係冇得輸!爽口、鮮甜、大大件、厚切!係食得出嘅新鮮嫩滑😍再加上佢哋招牌嘅鮮蝦雲吞好似乒乓波咁大粒!裏面充滿咗彈牙嘅鮮蝦肉同豬肉!介紹過咁多朋友去每個都食過返尋味,十分之推薦呀!

2021-11-27 757 瀏覽
三多麵食屹立於龍爭虎鬥嘅中環都有一段長時間,而且每逢中午lunch time 都有好多人排隊,就足以證明呢間賣粉麵嘅餐廳咁多年嚟都keep到個水準👍🏻豬膶鵝腸米粉($53):豬膶新鮮,口感外脆内軟,食落仲有一絲絲嘅酒香甜味添🤤最特別係佢冇一般豬膶嘅臊味。呢度啲鵝腸同樣爽口,而且仲唔係太肥,所以對健康來講應該唔會有太大問題😂鵝腸菜肉雲吞米粉($53):上面講咗鵝腸,呢度就唔再講啦。菜肉雲吞味道唔錯,足料,大過粒乒乓波😂蜆介鯪魚球($44):熱辣辣,食落有陳皮香,而且鯪魚肉無乜細骨,加少少蜆介更可以提鮮,冬天食一流👍🏻白灼豬膶($90):如果上面個豬膶叫好正嘅話,咁呢個白灼豬膶可以話係完美!自問除咗生記嘅豬膶外,我哋都未見過有成寸厚豬膶,而且仲咁爽口,一啲都唔老!

午餐
2021-11-14 668 瀏覽
中環依間三多麵食逢lunch Time 都必定大排長龍,但又咁講,佢地清枱都相當快,適合我依啲快食人士😌 咁多年屹立不倒當然係味道好,雖然是一碗粉麵,但個湯底和餸料就係靈魂😍😍🔹鵝腸菜肉雲吞麵 $53 出名鵝腸係爽脆,沒有內臟味,好正,而菜肉雲吞就大大粒,好足料,所以很多人點❤️❤️🔹冬菇菜肉雲吞河 $49 除了菜肉雲吞必點,冬菇也不是不錯選擇,冬菇大大隻,好入味亦帶甜味,好淋好厚肉,真心好正,其實湯底都帶冬菇湯味,所以非常襯😋😋😋

2021-09-08 981 瀏覽
窮遊香港-中環傳統雲吞老麵店 呢間係中環區都幾出名 又講下平民嘢食 簡單記錄一下啦.⭐️菜肉雲吞米$39望圖可能覺得碗麵 細細碗似細蓉😱但其實 雲吞好似乒乓波咁大粒 👍🏻飽滿👍🏻4粒已經放滿左個碗面👌🏻湯底 清湯 加左腩汁.除此之外 ⭐️豬潤米$43 都好多人鍾意👍🏻豬潤厚切大塊 係暫時食過最爽滑 高排名嘅.整體食物高質 環境普通老店feel 絕對係中環返工人士嘅糧尾欣物. #三多麵食 (中環)地址:中環砵典乍街30號地下(石板街).⭐️評分:味道:4.5/5 真心高分環境:3/5服務:3/5抵食:4/5
⭐️菜肉雲吞米$39
除此之外 ⭐️豬潤米$43 都好多人鍾意
👍🏻豬潤厚切大塊 係暫時食過最爽滑 高排名嘅
整體食物高質 環境普通老店feel
絕對係中環返工人士嘅糧尾欣物
#三多麵食 (中環)
地址:中環砵典乍街30號地下(石板街)
⭐️評分:
味道:4.5/5 真心高分