2022-07-21
係觀塘打滾左一段時間,最近發現開源道尾有間台日式小店!不禁被佢既餐牌吸引到我🌝今晚一行四人找食😀即時唸起食台灣野,所以二話不說就去左👍入到去餐廳環境都好舒服,仲安排到卡位我地坐,因為太肚餓,都即時每人揀左主食同小食即刻落單!等左15分鐘左右就開始上餐, 我地叫左🌟饅魚飯🌟蟹肉茶漬飯🌟蟹王冷烏冬🌟蔥油雞肉乾拌麵🌟古早滷水拼盤🌟炸花枝丸🌟烤台灣香腸🌟燙青菜🌟珍珠奶茶 & 檸🍋檬紅茶🌟芋圓燒仙草(熱)🌟蟹肉茶漬飯 - 蟹肉好juicy,一上檯時被佢賣相吸引左,因為好多彩色碎碎好吸睛🌟蟹王冷烏冬 - 烏冬口感煙軔,夏天配埋蟹王汁食一流,口味清清地🌟烤台灣香腸 - 香腸都好香,如果可以再熱啲就更好味🌟炸花枝丸 - 花枝丸好香脆!食完即時好懷念去台灣既感覺呀🌟古早滷水拼盤 - 豬耳好爽脆!牛展夠入味👍牛展再薄身多少少就更完美🌟芋圓燒仙草(熱)係我既錯,本身想嗌凍仙草,點知剔左熱,不過上到來出奇地好食!第一次熱食,原來都唔太差,芋丸好彈牙😋雖然好似好多咁,但我地最後都食得哂😆最後4條友食左$500幾蚊,飽飽咁離開完美的星期六❤️題外話:大家要睇清楚關門時間,因為係關晚上8:30的,唔好太晏過來,就會摸
等左15分鐘左右就開始上餐, 我地叫左
🌟炸花枝丸
🌟烤台灣香腸
🌟燙青菜
🌟珍珠奶茶 & 檸🍋檬紅茶
🌟芋圓燒仙草(熱)
🌟烤台灣香腸 - 香腸都好香,如果可以再熱啲就更好味
🌟炸花枝丸 - 花枝丸好香脆!食完即時好懷念去台灣既感覺呀
🌟古早滷水拼盤 - 豬耳好爽脆!牛展夠入味👍
牛展再薄身多少少就更完美
🌟芋圓燒仙草(熱)
雖然好似好多咁,但我地最後都食得哂😆
最後4條友食左$500幾蚊,飽飽咁離開
完美的星期六❤️
題外話:大家要睇清楚關門時間,因為係關晚上8:30的,唔好太晏過來,就會摸門釘