2022-09-15 48 瀏覽
之前聽朋友介紹🤝過話一喜燒啲嘢😻唔錯,而且環境都好乾淨,所以今日去睇體驗過,又真係好OK👍❤️世一燒羊鞍,夠大件又多肉,而且油脂分佈平均,燒得咁香🐃❤️生燒活鮑魚,肉質口感彈性十足,帶有淡淡的炭香,加上蒜香令鮮味也更突出❤️燒秋葵 ,秋葵頗大條又新鮮,唔會食落一陣草青味,亦唔會燒到乾爭爭❤️汁燒魷魚鬚,爽滑彈牙的魷魚鬚,邊位有點焦脆濃郁的椒鹽有點辛辣,好味❤️燒菠蘿,又甜又多汁,酸甜的味道食到停唔到口🍍❤️手拍青瓜,天氣熱食呢個手拍青瓜特別精神爽利,呢度整到個汁好入味,味道超好🥒❤️大廚秘製麻辣鳳爪,不論味道或軟硬程度都非常剛好,鳳爪口感細緻柔軟,高水準食物方面價錢都好平,抵食得來又好味,名副其實性價比超高,今餐食得好滿足🥰,我都會推薦比其他朋友
❤️世一燒羊鞍,夠大件又多肉,而且油脂分佈平均,燒得咁香🐃

❤️燒菠蘿,又甜又多汁,酸甜的味道食到停唔到口🍍

2022-09-15 34 瀏覽
今日同個同事要外出💻工作,在深水埗做完嘢之後想搵好嘢食,最後入咗呢間食店,俾佢吸引係因為門口可以聞到香濃的🤤味道,而且人客都唔少🌶招牌重慶酸辣粉:惹味香口,薯粉晶瑩通透,食落煙煙韌韌,加上材料豐富好有口感🍗招牌雞翼串:醃得好入味,而且燒得外脆內軟,仲要都幾大隻🐟燒多春魚:燒到外脆內嫰,魚春都幾多🤩生燒活鮑魚,蒜蓉鹽香較濃味,夠香之餘亦不會搶鮑魚本身之味道🤗燒四季豆,燒四季豆係第一次食,燒得好香口感亦很好一喜燒🥳令人一試難忘,估唔到喺深水埗區都有咁出色優質嘅餐廳,而且員工態度有禮,環境都幾闊落舒適❤️

🍗招牌雞翼串:醃得好入味,而且燒得外脆內軟,仲要都幾大隻

🐟燒多春魚:燒到外脆內嫰,魚春都幾多

🤗燒四季豆,燒四季豆係第一次食,燒得好香口感亦很好

2022-09-14 37 瀏覽
收咗工💑老公來接我,邊行邊諗緊食咩,就見到一喜燒,簡約裝修但座位都寬敞,而且喺餐牌度見到價錢都覺得幾抵食🐟燒秋刀魚,外皮酥脆,裏面的肉質很香,香而不膩👏🏻生燒活鮑魚,爽口彈牙而且厚肉,感覺到鮮味十足🤤惹味燒白鱔,肉身肥厚而且好香魚油,肉質超級爽口,必食之一🐖必試豬頸肉串,一層層嘅肉油香十足,肉質好正👍燒潮汕特色魚皮餃 ,手打魚皮餃入口夠淋,幾特別。🐔世一燒雞肶,雞肉好滑口外層都燒得好香脆❤️🦑脆香墨魚嘴,夠大粒又夠爽,又唔會有腥味,勁好食。🐂燒牛肉粒,好香濃的牛肉味,而且好淋好Juicy😚最後要提既係佢哋員工都幾親切,都會有介紹餐牌上嘅選擇,呢個價錢,而有呢個服務值得一讚👍

🤤惹味燒白鱔,肉身肥厚而且好香魚油,肉質超級爽口,必食之一
🐖必試豬頸肉串,一層層嘅肉油香十足,肉質好正👍

2022-09-14 24 瀏覽
朋友的同事個個試過都話好正,所以我哋都嚟試新嘢,店內設計簡單乾淨,坐得幾舒服,好啱約👭👩‍❤️‍👩三五知己食飽傾偈♦️世一燒雞肶燒到微焦但肉質嫰滑, 大大啖肉好惹味,口感超滿足♦️燒潮汕爆汁牛丸牛丸濃郁又彈牙而且多汁,令人食完一粒又想再嚟一粒♦️燒秋葵 滑滑的口感加上唔錯嘅調味,清新之選♦️燒豆卜燒到脆卜卜好香口,香口之選♦️燒菠蘿 好甜好Juicy完全無渣,飯後果一流串燒絕對抵食又多選擇,而且有番咁上下質素,做得幾出色,相信就算再嚟多幾次仍有新鮮感😄👏🏻

♦️世一燒雞肶
燒到微焦但肉質嫰滑, 大大啖肉好惹味,口感超滿足

♦️燒潮汕爆汁牛丸
牛丸濃郁又彈牙而且多汁,令人食完一粒又想再嚟一粒

♦️燒秋葵
滑滑的口感加上唔錯嘅調味,清新之選

♦️燒豆卜
燒到脆卜卜好香口,香口之選

♦️燒菠蘿
好甜好Juicy完全無渣,飯後果一流

2022-09-14 17 瀏覽
朋友👭在附近返工而相約一齊食🍴晚飯,見呢間串燒店環境都幾舒適,座位又相對闊落,我哋都係第一次嚟呢間-一喜燒🍢🔷蒜香生燒生蠔🔹燒蠔入口鮮味十足,質感相當嫰滑入口即溶的感覺🔶大廚秘製麻辣鳳爪🔸麻辣入味唔會死鹹,加上口感Q彈,味道直接讓人胃口大開🔷燒潮汕蝦棗🔹食串燒竟然食到咁好食嘅蝦棗呢啲手工菜,的確夠晒特別🔶燒牛肉粒🔸牛肉肉質唔錯,牛味濃郁,軟熟肉汁多🔷必試豬頸肉串豬🔹頸肉切得夠厚身,入口彈牙有口感,調味剛剛好,好好食正呢度環境都幾乾淨企理,而且食物質素😋唔錯,價錢有大眾化,都係幾值得去嘅一間餐廳🥳
🔷蒜香生燒生蠔
🔹燒蠔入口鮮味十足,質感相當嫰滑入口即溶的感覺

🔶大廚秘製麻辣鳳爪
🔸麻辣入味唔會死鹹,加上口感Q彈,味道直接讓人胃口大開

🔷燒潮汕蝦棗
🔹食串燒竟然食到咁好食嘅蝦棗呢啲手工菜,的確夠晒特別

🔶燒牛肉粒
🔸牛肉肉質唔錯,牛味濃郁,軟熟肉汁多

🔷必試豬頸肉串豬
🔹頸肉切得夠厚身,入口彈牙有口感,調味剛剛好,好好食正
2022-09-14 14 瀏覽
在深水埗👜行街,途經這間食店,🤩店名非常有趣,就吸引咗我同👩‍❤️‍👩細妹入去試吓😋1:大廚秘製麻辣鳳爪🌶麻辣味夠濃夠香,開胃小食夠晒惹味2:招牌重慶酸辣粉🌶又酸又辣越食越開胃加上材料好豐富,每一啖嘅薯粉都夾雜着唔同嘅材料,值得推薦3:世一燒羊鞍🐃肉質嫰滑口感佳,沒有一般羊的羶腥味4:燒多春魚🐟陣陣焦香,多春魚內裏鬆軟,唔使其他調味料,只係落鹽已經吊到多春魚的鮮味5:霸王豬大腸🐖經過燒烤後變得酥脆又香又好味,肥而不膩香味十足一喜燒除咗主打食串燒,仲有很多另類選擇,啱晒我呢啲有選擇困難症嘅人,可以嚟多幾次逐啲逐啲試💯🍢

1:大廚秘製麻辣鳳爪🌶
麻辣味夠濃夠香,開胃小食夠晒惹味

2:招牌重慶酸辣粉🌶

3:世一燒羊鞍🐃
肉質嫰滑口感佳,沒有一般羊的羶腥味
4:燒多春魚🐟

5:霸王豬大腸🐖
經過燒烤後變得酥脆又香又好味,肥而不膩香味十足

2022-09-13 20 瀏覽
今日推介嘅呢間串燒店係我心目中嘅NO.1🥇,最大嘅優點就係大件夾抵食,同埋佢真係燒得好好食㗎👏🏻,絕對唔會覺得馬虎夏天熱辣辣☀️冇乜胃口,先嚟一碗招牌重慶酸辣粉,酸酸辣辣極之惹味🌶呢個世一燒羊鞍大大件唔會好羶,而且肉質嫰滑🐃邪惡霸王豬大腸超級脆皮,夠濃味又多汁,忍唔住狠狠地狂咬🐖最鍾意食惹味燒白鱔,肉質超爽口,魚皮燒到夠脆脆又好香魚油,必食之選🐟食材新鮮優質,而且感覺到用心製作,價錢又合理夠大眾化,值得一讚員工超級有禮貌招呼周到,所以我之後都會經常嚟💯👍

呢個世一燒羊鞍大大件唔會好羶,而且肉質嫰滑🐃

邪惡霸王豬大腸超級脆皮,夠濃味又多汁,忍唔住狠狠地狂咬🐖

2022-09-13 13 瀏覽
夜晚約個朋友聚下,好想食串燒,朋友住附近帶我去呢一間一喜燒,除咗串燒,佢嘅辣味食品都做得出色😍-大廚秘製麻辣鳳爪,辣得來又麻又香,食到上晒癮🌶-燒多春魚,多春魚味道都唔錯,肉質嫩畫又唔會燒到太乾身,而且魚春都幾飽滿豐富🐟-手拍青瓜,青瓜爽口醬汁又好味,天氣咁悶熱,食呢個手拍青瓜自然增加胃口🥒燒翠玉瓜,都幾厚切,燒完鎖曬汁係入面,勁juicy👍🏻-生燒活鮑魚,大大隻之餘都好爽口彈牙,完全唔韌十分鮮味😋-燒雞腎串,口感好爽彈,燒得啱啱好,唔會過熟太硬🐥-招牌重慶酸辣粉,酸辣粉口感夠煙韌,而且配料十足,辣味有層次🌶❤️串燒除咗要靚嘅食材,調味都好重要,呢度嘅調味都好正,呢間一喜燒食品嘅選擇都好多,而且價錢又唔貴,真心好🤗

-大廚秘製麻辣鳳爪,辣得來又麻又香,食到上晒癮🌶

-生燒活鮑魚,大大隻之餘都好爽口彈牙,完全唔韌十分鮮味😋

-燒雞腎串,口感好爽彈,燒得啱啱好,唔會過熟太硬🐥

2022-09-09 38 瀏覽
大隻世一燒雞肶🍗燒得金黃脆身, 內裡又夠軟淋,味道香濃又和味, 不同沾醬料連骨都啜乾淨埋;😋世一燒羊鞍🥩比我想像中來得還要大件,羊肉肉質肥美鮮嫩多汁,不但沒有羊蘇味反而油脂味香氣四溢,鍾意食羊既我實在食得很滋味;🤤燒烤羊🐐小腸肥瘦均勻,烤得非常香脆但仍能瑣住肉汁, 食落口感好鮮嫰,灑上些微辣椒粉更惹味無比;😛燒雞腎🐔串燒得熏香馥郁, 鬆軟得尼又夠爽口, 味香濃又有質感;😇燒烤羊🐏腰酥軟淋身帶煙靱好有趙頭, 有羊味但唔蘇, 食過番尋味;😃仲意食台式燒香腸🌭的不會失望, 一定要試試, 肉質超彈口, 咬落味道又可口怡人;😉霸王豬🐷大腸既大腸夠肥美, 又被烤得均勻香脆、緊實彈牙,讚!👏🏻

2022-09-09 38 瀏覽
好在去餐廳前先已訂定位,去到時外面已經有好多人等位?📲🦪蒜蓉燒元貝燒得很鮮甜, 啖啖肉又大個, 元貝好新鮮又夠蒜味, 蒜頭味並無蓋過元貝本身既鮮味, 真的不錯!🐟燒秋刀魚魚皮燒得好脆香, 魚肉酥軟多汁, 當中帶點甘香魚油脂, 令口腔充滿濃烈魚香;🐔燒雞腎既質感爽彈而不乾韌,具濃厚雞腎香味!🍢燒潮汕爆汁牛丸既肉質鮮甜多汁,質感幼滑,備有香濃牛肉味道;🐷燒豬大腸燒得剛好, 腸肥但不太油膩, 腸皮又燒得好趣身, 一啖咬落去就滿口肉汁跟肉香,仲帶有點油花和細筋既口感,食起黎更顯層次感!🧆整串燒豆卜外層燒得金黃脆口, 豆卜裡面幼滑帶著豆香又唔乾身, 軟淋得尼仲有啲醬汁在其中, 令豆卜更香濃惹味;🥚涼拌皮蛋爽口開胃, 尤其鍾意鋪滿葱花同埋紅椒碎粒下既流質蛋黃, 浸在酸酸辣辣醬汁作調味沾食, 好味到停唔到口!🍽️喺呢間燒烤餐廳食既串燒頗有質素, 就猶如餐廳牆身顯視“即叫即燒”既字句, 每一件食品都係熱燙住送來, 寧舍好味.
好在去餐廳前先已訂定位,去到時外面已經有好多人等位?📲

🐔燒雞腎既質感爽彈而不乾韌,具濃厚雞腎香味!

2022-09-08 39 瀏覽
呢所燒烤店嘅裝潢好chill又有特色, 所有嘅串燒都係即叫即燒、熱氣騰騰咁端到枱前, 香氣撲鼻, 難怪客似雲來, 下次預早book定先, 唔洗等!🧐😃世一燒雞肶🍗嘅皮趣肉嫩味香濃, 又大大隻好飽肚;😄脆香墨魚咀🦑既趣口, 又有濃濃嘅炭燒風味, 好正;😁燒台灣肉腸🍖嘅肉質厚實, 軟嫩又juicy, 越食越想食;😉燒羊腰🐏串燒得好惹味又唔靱, 添加些少放置枱面嘅辣粉更有風味; 🙂燒雞腎🐔串啲雞腎好爽趣, 鬆軟得尼有咬口又入味;😀燒羊🐐小腸嘅羊酥味唔係好濃,啱晒我鍾意食羊又唔想羊膻味太重嘅人食;😋手拍青瓜🥒爽口清涼又開胃, 加上拌隨嘅調味醬汁, 食落更回味!

😃世一燒雞肶🍗嘅皮趣肉嫩味香濃, 又大大隻好飽肚;

😄脆香墨魚咀🦑既趣口, 又有濃濃嘅炭燒風味, 好正;

🙂燒雞腎🐔串啲雞腎好爽趣, 鬆軟得尼有咬口又入味;

2022-09-08 27 瀏覽
此串燒店位於深水埗, 惟裝飾新穎, 服務專業, 由枱面食具的整潔及用心的擺設可見一斑, 自然坐無虛席, 必先預早訂坐最為穩妥:🙏世一燒雞肶🍗大件厚肉又多汁, 如此厚大既雞肶肉, 食到中部厚肉處仍嘗到不錯既調味汁液, 足見廚師是備有花時間醃製食物的認真~~每客多春魚🐟都有四條,這燒烤店燒得很香口, 魚尾微脆, 和味致令我連骨都食到無剩。魚肉軟硬適中,保持到魚的肉質又無腥味, 豐厚的魚子又啖啖肉, 不沾醬汁食都已足有濃濃的烤魚味, 沾醬汁食亦更惹味~~墨魚嘴🦑燒得脆香爽口有嚼勁,鮮甜味濃,必食推介~~燒烤肥白鱔🪱, 魚皮被燒得脆口, 食落肉質嫩淋鬆化, 肉汁四溢又魚味香濃, 滿口魚脂香氣歷久不散的很回味~~必試豬頸肉🐷串更有趣, 口感很像吃叉燒一樣,油花分布平均,肉質厚實有咬口!最重點是秘製醬汁令豬頸肉味道甜甜的層次感更豐富~~燒烤潮汕正宗豬肉丸🐽, 能保存及瑣緊鮮甜肉汁, 超彈口又爽甜~~

墨魚嘴🦑燒得脆香爽口有嚼勁,鮮甜味濃,必食推介~~

2022-09-07 30 瀏覽
燒台灣肉腸🐽的皮又香又脆,肉質亦蠻有嚼勁的!燒翠玉瓜🥒爽脆多汁燒得剛好, 既清新又夠惹味!燒潮汕墨魚丸🦑真爽口,彈力十足, 又有濃郁墨魚味!燒豬手🐷的表皮很香趣, 肉質嫩滑又唔乾且很入味!生燒肥大肉厚的生蠔🦪, 鋪上香蒜令鮮味更突出, 再加上廚師掌握火喉到家,鮮香軟嫩一流味覺。燒潮汕蝦棗🍤的肉質很彈牙又有蝦味, 外層略帶微焦的香味, 令蝦棗更爽甜!招牌燒茄子🍆是原條燒, 茄子肉燒得很夠火喉, 肉質軟綿綿的又多汁, 上面放上惹味的蒜蓉, 令茄子味道更鮮甜!席間看見牆上列出 “幸福就是陪你食飯......”等, 很窩心💓語句, 足見這餐廳的老闆很趨時又細心, 食物質素自然了得!

燒潮汕墨魚丸🦑真爽口,彈力十足, 又有濃郁墨魚味!

2022-09-07 22 瀏覽
呢間食店嘅生意人流絡繹不絕, 尼親食野記緊要預先book枱免得等到發呆!🤩🦪此食市將蒜香山燒活元貝燒到香氣飄逸,沒有燒到過熟,加埋d蒜蓉放喺面一齊燒,食落好juice一d都唔覺韌, 仲好有口感又鮮甜;🦪連殼生燒新鮮鮑魚, 即燒即食, 燒時仲可以見到啲鮑魚喺度郁緊㗎, 燒得夠香口有鮮味, 夠彈牙又唔靱, 勁好食;🥚涼拌皮蛋嘅流質蛋黃係我既必食之選, 配上呢間食店特製嘅酸酸甜甜帶微辣嘅調味醬料汁, 既醒胃又滋味, 百食不厭; 🧆燒潮汕爆汁牛丸, 燒得牛味清香濃郁, 巧手廚師將肉汁保存住瑣喺肉丸入邊, 咬落口即時爆漿瀑汁, 十分juicy又爽口彈牙, 煙靱又入味!

2022-09-07 11 瀏覽
間中我都會自己一個人出嚟搵好嘢食😎特登早幾日book定新開嘅一間叫「一喜燒」嘅餐廳~餐廳環境都好乾淨,整整齊齊,岩曬有潔癖嘅我😂招牌一喜燒茄子皇見到好多人Order,食落真係啖啖鮮甜又柔嫩,真係唔係間間Keep到茄子🍆燒好嘅質地🤭又唔會有苦味,誠意推薦!世一燒雞肶🐔肉質鮮嫩,加上香噴噴嘅雞肶真係口齒留香!燒牛胸油,真係好抵食,只要$18又可唔可以食到鮮美多汁嘅牛胸油,好滾動😍惹味燒白鱔 都係絕對抵食抵加單之選!只係$38咋!!🤩入味之餘又保持到白鱔嘅鮮甜,口齒留香~下次我一定帶多啲人過嚟食多次😎

世一燒雞肶🐔肉質鮮嫩,加上香噴噴嘅雞肶真係口齒留香!

下次我一定帶多啲人過嚟食多次😎