2017-08-14
元朗有好多間點心店 ,基本上我都差唔多試過晒啦,而今日就嚟到一哥點心試一試!😌😌今日兩個人就叫咗四個點心:原籠鳳爪排骨飯$34: 正常,冇乜太大特別大件夾抵食!原籠蔗糖馬拉糕$21: 呢個唔錯,用蔗糖做,甜甜地但又唔會過甜,馬拉糕鬆軟。千島醬脆皮蘿蔔糕$26: 呢個係呢度嘅signature 菜,果然名不虛傳,估唔到千島醬加蘿蔔糕係咁夾個噃!上邊中加左大量木魚碎,增加賣相之餘仲幾好食!沙嗲金錢肚$24: 不過不失,略嫌花紅粉過多。題外話,雖然食物可以,但係入咗安排比較混亂,大熱天時攞咗飛我哋係第二張枱兩位,之後仲有兩個字三個後來嚟咗五個人,阿姐竟然跳過我哋,叫咗五人入咗,我立即上前制止,不然又要再等。跟住一直坐都有兩三張枱因為入座安排混亂,食客因此不滿,坐在我們隔離枱的,我聽到剛入座的她們沾沾自喜說:哈哈,竟然遲來先上岸!由此可見,入咗安排須加以改善,唔係就會趕客走。
今日兩個人就叫咗四個點心:
原籠鳳爪排骨飯$34: 正常,冇乜太大特別大件夾抵食!
沙嗲金錢肚$24: 不過不失,略嫌花紅粉過多。
由此可見,入咗安排須加以改善,唔係就會趕客走。
原籠焦糖馬拉糕
沙爹金錢肚