招聘中
月薪
$17,000-$23,000
月薪
2022-06-23 172 瀏覽
今日放假,同一位放工嘅朋友嚟滿足我地嘅心願,專誠嚟到Yoho 呢間食,服務員都係後生醒目,服務態度唔錯,我哋叫咗一個原味疏乎厘同埋兩杯飲品,一杯係咖啡,另一杯叫咗草莓🍓鮮奶,食疏乎厘真係好似一陣風咁,食上去軟綿綿,入口即溶嘅感覺,食上去都知道用咗咩做,飲品都冇乜特別,但係就30幾蚊一杯
2022-06-22
下午茶
2022-06-07 211 瀏覽
晚餐。去Yoho睇戲,樓上見到Tamago-EN,成日都想食,見應該唔會好耐就幫襯下。吉列豚滑蛋don,朋友評,豬扒咸左D,蛋OK。明太子三文魚忌廉蛋包飯,合格。提拉米蘇梳乎厘,甜品很出色,梳乎厘質感很完美,成餐飯立即加分!有點小貴。不錯吃。
晚餐。

吉列豚滑蛋don,朋友評,豬扒咸左D,蛋OK。

明太子三文魚忌廉蛋包飯,合格。

有點小貴。

不錯吃。
2022-05-26 207 瀏覽
鐘意食蛋料理嘅朋友相信都認識呢間連鎖店 #たまご園 ,佢哋有多款用蛋製造嘅食物,不過食落就有啲失望啦🤪 偏貴嘅價錢但普通質素,而且YOHO店好細間坐得好逼,應該都無下次啦🥚🥚💰燉牛肉蛋包飯 $108

💰燉牛肉蛋包飯 $108
2022-05-24 200 瀏覽
呢間餐廳用TKG做招徠,香港可以食到日式生蛋拌飯,以我孤見寡聞就真係得呢間。不過入去打開餐牌之後,發覺TKG有啲單調,感覺性價比低,所以都係叫左其他野食。明太子三文魚忌廉蛋包飯賣相好吸引,同menu上一模一樣。但係食落味道真係一般,三文魚唔滑,飯入面嘅雞粒都較硬,明太子味唔岀。甜品叫咗香蕉朱古力疏乎厘班戟。但反而呢碟賣相冇我想像中咁靚,覺得個pancake唔夠漲身,但食落都鬆軟,不過麵粉味太重。總結黎講,餐點都有gimmic,我都仲有玉子燒想下次再試下嘅(如果真係附近都冇乜選擇的話)

明太子三文魚忌廉蛋包飯
香蕉朱古力梳乎厘班戟
2022-05-11 207 瀏覽
平日係商場搵地方食晚餐 咁岩見到呢間以蛋為主題既餐廳 有甜品 又有飯同麵 叫左兩個飯 一個甜品 一個小食 期間限定 黑糖pancake $88 有4件蕨餅 1球雪糕 2件pancake Pancake 整得好鬆軟 唔會好甜雪糕同蕨餅都好好味 係加分位 但要等25分鐘製作明太子三文魚忌廉蛋包飯 - 98 整體不過不失 明太子只有一啖仔 三文魚扒有少少硬飯入邊有雞肉粒 但有啲乾但個蛋好出色 偏貴 燴雞肉蛋包飯 $88 個汁同蛋好出色 啲雞都好嫩 但如果無皮會好啲 西蘭花就生生地 可能只係裝飾松葉蟹肉玉子燒 $60 無咩特別 啲蟹肉就真係少左啲 個蛋都偏乾 無汁 整體如下 (滿分5)食物 : 環境 :服務 : 抵食 : 當係試咗 唔算差既 但以個質素黎講偏貴未必會再食
平日係商場搵地方食晚餐

服務 :

抵食 :

當係試咗 唔算差既 但以個質素黎講偏貴
未必會再食

今日下午同家人先到Yoho Mall食午飯(加下午茶),再行去千色嗰邊買餸及日用品。家人提議於Tamago-En用餐,呢間餐廳於Yoho都開咗一段時間都無幫襯過,好啦就試下。去到餐廳3-4人枱要等2張,不過都好快就有位,而提提呢間餐廳用餐時間為60分鐘。餐廳食物的選擇都唔少,而且亦有家人喜愛的梳乎厘班戟), 最好我地叫咗3份食物1個甜品試下。食物方面的賣相真係吸引,而味道及質素就一般OK, 並無特別驚喜。雞肉蛋包飯相對於其他2款會稍為出色。至於甜品梳乎厘班戟方面,家人的評價係相對於其他出名美味的餐廳,Tamago-En的質素只係好普通,並無嗰種入口即溶的感覺。另外,今日於用餐時發生2件小插曲,第一今日係母親節,所以餐廳今日應該每枱都送一朵花,不過我地發現花的包裝內竟然有條意粉,後來店員幫我地處理咗,俾另一朵花我地,不過似乎花朵的新鮮度麻麻。有啲好心做壞事,吃力唔討好的感覺。第二件事相信餐廳要多加留意,我地叫咗3種食物,我的吉列豚滑蛋丼係最快,大約5分鐘已到,而家人叫的雞肉蛋包飯第二,但已經相差超過10-15分鐘後先到,反而另一家人叫的鰻魚滑蛋丼理應最快卻遲遲都未到。後來店員留意到情況,

第二件事相信餐廳要多加留意,我地叫咗3種食物,我的吉列豚滑蛋丼係最快,大約5分鐘已到,而家人叫的雞肉蛋包飯第二,但已經相差超過10-15分鐘後先到,反而另一家人叫的鰻魚滑蛋丼理應最快卻遲遲都未到。後來店員留意到情況,即時幫我地跟進,原來係隔離枱 (遲過我地入座) 都叫同一樣食物,而俾錯咗佢地。

食物未能於較一致的時間出餐送到,呢個係一般客人的基本要求,更何況Tamago-En規定用餐時間為60分鐘,出餐時間的管理更加要掌握得好。
2022-05-08
  • 燴飯肉蛋包飯
2022-04-29 143 瀏覽
係日本好鍾意食生蛋蓋飯🤤🤤覺得勁好食,所以係香港見到有就去try try!佢嘅生蛋蓋飯(tkg) 係幾好食嘅( ´▽` )ノ因為佢個蛋白打到變白雲咁😍食落去好有空氣感,好棉嘅感覺!仲有隻蛋食得出係好新鮮🥚,好有蛋香味,個蛋黃都好金黃色。食生蛋蓋飯隻蛋就係個主角🤤新唔新鮮一食就食得出。個芝士玉子燒就一般啦,冇咩特別。係上面多左隻太陽蛋,同埋幾得意。佢個擺盤係好靚嘅,打卡就一流😂但以佢嘅價錢黎講就性價比唔高。

2022-03-20 267 瀏覽
平日攞飛時間唔算耐,可能因為有限時90分鐘嘅用餐時間⏱ 但店肉位置唔算多,張枱好細,枱同枱之間嘅空間感好細,好易撞到其他枱🤕..➊ 🍣 明太子三文魚忌廉蛋包飯 $98忌廉汁份量足夠包住成個飯,汁身有一定嘅稠度,但味道唔會太厚,唔會搶左蛋嘅味道👍🏻 不過我略嫌三文魚太少,得3舊,唔夠喉🤭..➋ 🐓 燴雞肉蛋包飯 $88哩個賣相唔錯,雞肉份量多而且都算滑😋 ..➌ 🦀 松葉蟹肉玉子燒 $60佢哋嘅玉子甜度偏高,口感棉密滑溜😋 不過佢只不過係上面加少量蟹肉,唔係話好食得出蟹嘅味道,唔算太特別🥺
➊ 🍣 明太子三文魚忌廉蛋包飯 $98
➋ 🐓 燴雞肉蛋包飯 $88
哩個賣相唔錯,雞肉份量多而且都算滑😋
➌ 🦀 松葉蟹肉玉子燒 $60
2022-03-09 180 瀏覽
牛油果三文魚親子生雞蛋伴飯賣相幾靚好可愛可惜淡而無味要依靠附上嘅伴飯料添加少少味道但打卡係幾靚嘅😂😂😂原味梳乎厘班戟唔係好夠鬆軟亦無特別出色之處🥲🥲🥲
牛油果三文魚親子生雞蛋伴飯

原味梳乎厘班戟
唔係好夠鬆軟
亦無特別出色之處🥲🥲🥲
2022-01-24 292 瀏覽
主打以日本蛋做賣點嘅餐廳,簡單嘅食材,但製作出好味嘅料理🌟Tamago-En 特製5款玉子串燒 5款口味分別係蕃茄仔、海藻醬、親子三文魚、明太子沙律同蟹肉;每一串玉子厚度均一,金黃嘅色澤,濃郁蛋香,滑嫩口感係口腔溶化🌟 牛油果三文魚親子終極 TKG生雞蛋拌飯 另追加$28碎金鎗魚腩,蛋白打發到蓬鬆,好似雲☁️碎金鎗魚腩圍住橙黃嘅蛋黃,賣相好靚🤩拌勻後按喜好加上醬汁同飯素一齊食,更滋味🌟鮮果水果茶 滿當當嘅新鮮水果塞滿咗肥大嘅杯,飲得又食得🌟 沖繩黑糖雜莓乳酪 面層鋪滿脆米、藍莓同草莓,乳酪同雜莓醬相間,口感豐富,微酸帶甜,好開胃🌟沖繩黑糖珍珠抹茶奶凍好特別嘅組合,Q彈嘅黑糖珍珠隱藏係忌廉下面,抹茶奶凍好足,滿滿一瓶,濃厚嘅抹茶奶涷配上沖繩黑糖珍珠,甜度恰當總結🌸估唔到除咗鹹食,甜品都幾出色,仲要成品同menu嘅相一模一樣甘靚,值得一讚😆
主打以日本蛋做賣點嘅餐廳,簡單嘅食材,但製作出好味嘅料理

🌟Tamago-En 特製5款玉子串燒

🌟 牛油果三文魚親子終極 TKG生雞蛋拌飯

🌟鮮果水果茶
滿當當嘅新鮮水果塞滿咗肥大嘅杯,飲得又食得

🌟 沖繩黑糖雜莓乳酪

🌟沖繩黑糖珍珠抹茶奶凍

2022-01-21 217 瀏覽
🐽 海鮮蕃茄忌廉蛋包飯🍳 ($108)套餐~ 蕃茄湯🍅&麻醬沙律🥗 (+$15)推介😎蕃茄忌廉醬好香濃🤤🤤配埋招牌蛋包飯🥚有魷魚🦑蝦🦐 帶子🥰個蕃茄湯🥣都好有驚喜 濃郁而不膩😙🐽 大阪燒風八爪魚捲🐙 ($78)蛋捲好滑溜😎😎入面有八爪魚粒粒🐙簡單加埋燒汁沙律醬 正🥳🐽 香草醬大蝦意粉🦐 ($92)份量大份🤓香草醬極濃🌿🐽 半熟蛋薯仔沙律🥔 ($58)擺盤好qq😛沙律🥗勁足料🤩身為薯仔fans不能錯過🥰🐽 沖繩黑糖薄脆拿鐵☕️ ($38)黑糖系列😎 值得一試👍🏻拿鐵同表面既黑糖薄脆好夾😻😻🐽 沖繩黑糖珍珠抹茶奶凍🍵 ($48)奶凍抹茶味濃🍵 加埋黑糖珍珠fatfat😼

🐽 海鮮蕃茄忌廉蛋包飯🍳 ($108)
套餐~ 蕃茄湯🍅&麻醬沙律🥗 (+$15)
推介😎
蕃茄忌廉醬好香濃🤤🤤
配埋招牌蛋包飯🥚
有魷魚🦑蝦🦐 帶子🥰
個蕃茄湯🥣都好有驚喜 濃郁而不膩😙

🐽 大阪燒風八爪魚捲🐙 ($78)
蛋捲好滑溜😎😎
入面有八爪魚粒粒🐙
簡單加埋燒汁沙律醬 正🥳

🐽 香草醬大蝦意粉🦐 ($92)
份量大份🤓
香草醬極濃🌿

🐽 半熟蛋薯仔沙律🥔 ($58)
擺盤好qq😛
沙律🥗勁足料🤩
身為薯仔fans不能錯過🥰

🐽 沖繩黑糖薄脆拿鐵☕️ ($38)
黑糖系列😎 值得一試👍🏻
拿鐵同表面既黑糖薄脆好夾😻😻

🐽 沖繩黑糖珍珠抹茶奶凍🍵 ($48)
奶凍抹茶味濃🍵
加埋黑糖珍珠fatfat😼
2022-01-12 162 瀏覽
🍽 餐廳:Tamago-EN 園たまご園 (形點) (元朗)😋味道:5/5💰CP值:5/5🕴🏻服務:4.5/5🪴餐廳環境:5/5👀回頭率:5/5📍 地址:元朗朗日路9號形點一期2樓2060號舖筆者鐘情梳乎厘班戟🥞剩著平日放假先到此餐廳一試,班戟大約等15分鐘左右就上枱了。香噴噴又有質感的班戟,蛋香買溢,士多啤梨🍓新鮮,旁邊有幾顆開心果,有吃著幸福的滋味🤩 淋上糖漿更加好吃~下午茶$68+10%服務費下次都會再光臨😙
🍽 餐廳:Tamago-EN 園
たまご園 (形點) (元朗)
😋味道:5/5

下午茶$68+10%服務費

下次都會再光臨😙
  • 士多啤梨梳乎厘班戟
2022-01-07 139 瀏覽
個人超鍾意蛋料理,蛋包飯更係其中之一!每次行yoho見到呢間蛋料理專門店一直冇機會試,今次終於試左點左雞肉蛋包飯、大板章魚燒風捲、草莓梳芙蕾、香草醬蝦意粉不過呢個蛋包飯有d失望😢個汁普通,雞肉煮太耐有d老。蛋比較薄冇咩口感同冇咩味,但個飯底就ok,清清地都幾香。個人好鍾意個玉子燒❤️!口感好豐富,味道就係皮唔同既章魚燒,但相對價錢就貴好多了。意粉係朋友點,賣相好睇,冇試到唔知味道如何。梳芙蕾係唔鍾意食甜品既我都覺得好錯!推薦❤️❤️❤️飲品個朱古力真係超級甜😣唔鍾意太甜既人建議唔好點😵‍💫😵‍💫整體偏貴,水準較唔穩定
個人超鍾意蛋料理,蛋包飯更係其中之一!

點左雞肉蛋包飯、大板章魚燒風捲、草莓梳芙蕾、香草醬蝦意粉

不過呢個蛋包飯有d失望😢個汁普通,雞肉煮太耐有d老。
蛋比較薄冇咩口感同冇咩味,但個飯底就ok,清清地都幾香。

意粉係朋友點,賣相好睇,冇試到唔知味道如何。

梳芙蕾係唔鍾意食甜品既我都覺得好錯!推薦❤️❤️❤️

整體偏貴,水準較唔穩定
2021-12-30 132 瀏覽
Their main seller is tamago which is egg but their eggs are not nice. I ordered the egg omelet rice with beef but it didn’t taste good. The rice was too moist, I have no idea why there is chicken inside with the rice. The chicken was rough and didn’t taste good. The egg was not runny or smooth. I was very disappointed.
2021-12-28
2021-12-26 110 瀏覽
Tamago 係新加坡品牌,用嘅係日本沖繩直送新鮮雞蛋,主打各款日式雞蛋料理甜品下午茶😋士多啤梨梳乎厘班戟(2件)💰6️⃣8️⃣ 連精選咖啡加配招牌玉子燒 💰2️⃣5️⃣🎈たまご園 (形點)🎈元朗朗日路9號形點一期2樓2060號舖

甜品下午茶😋
士多啤梨梳乎厘班戟(2件)💰6️⃣8️⃣ 連精選咖啡