新開, 必試 ~ RED SoHo 2009-08-09環境唔錯:) 我哋坐大窗台格離, 都唔會熱:) Soup of the day : 波菜湯:) 好濃嘅波菜味, 唔會好喜, 正麵包上檯時好熱, 好軟熟rib eye, 好夠牛味 幾suprisePizza of the day (Italian sausage, three pepper, mozzarella, parmesan) 足料:) 佢係薄底, 夠晒味唔會淡矛矛 …查看更多+ 1以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享新開, 必試 ~ RED SoHo https://s.openrice.com/QrLT0PCuU00检举 张贴 评分5味道5环境4服务4卫生3抵食用餐时段午餐
同老闆,經理去食飯 鹿鳴春飯店 2009-07-21因今次人少(得4個人) , 所以無定到元蹄酸菜,花生,無特別火腿津白, 好香雲腿味夠晒入味,唔會淡茅茅叉子燒餅,次次必叫少辣嘅牛肉絲放入個芝麻包到,冶味香口起麻食2個雲吞雞,大褒到飛起,啲雲吞多到8個人都夠食香濃雞湯加雲吞, 正呢樣叫錯左炸豬肉,無乜味:(炸唔脆:(唔點緊住緊係食鴨啦賣飛佛每塊皮我包2片鴨正呀又唔會太肥…查看更多+ 4以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享同老闆,經理去食飯 鹿鳴春飯店 https://s.openrice.com/QrLT0qReU00检举 New Come 同老闆, 經理都係食呢啲咋?2009-11-04 回应 张贴 评分5味道4环境4服务4卫生3抵食人均消费$300 (晚餐)
做緊promote, lunch半價 碗屋 2009-07-14 呢個係當日special: 魚生,牛肉,雞叭,同埋好似係smoke左嘅牛,重有蛋:)呢set $135, 唔係我食嘅人哋話唔錯喎因為魚生好新鮮:) 我食嘅係燒牛肉包住啲大蒜嘩正到暈好香好冶味,送飯一流:重可以將魚生轉做蒸蛋添但好滑,有晒味, 唔會淡矛矛…查看更多+ 3以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享做緊promote, lunch半價 碗屋 https://s.openrice.com/QrLT0pBCU00检举 张贴 评分4味道4环境4服务4卫生3抵食人均消费$100 (午餐)
正! 南記粉麵 (士丹利街) 2009-06-28我知道好多人都唔鐘意南記,但我就好like豬腩肉春卷加貢丸小鍋河粉大辣正到呢佢又唔係肥豬肉,又夠濃味加埋野飲都係$35抵食好食,夠飽又滿足…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享正! 南記粉麵 (士丹利街) https://s.openrice.com/QrLT0CQ8U00检举 张贴 评分5味道3环境3服务3卫生5抵食人均消费$35 (午餐)
九菜餃 王府 2009-06-28去王府,一定食佢嘅九菜餃其次係白菜餃呢間大啲, 11點幾通常得我哋一抬 餃子皮薄,足料正 但我自己覺得,除左餃子之外, 其他都唔得 :(呢日有人叫個5香排骨飯我心林佢都short short 哋嘅來到見個樣已經緊張但佢話幾香幾入味喎手撕雞麵,又係5香味喎不過真係幾夠味嘅,唔難食:) 但千其唔好食擔擔麵 & 炸醬麵難食到嘔…查看更多+ 3以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享九菜餃 王府 https://s.openrice.com/QrLT08g8U00检举 张贴 评分3味道3环境2服务3卫生3抵食推介美食正! 九菜餃九菜餃人均消费$80 (午餐)
無想像中咁好 Pro-Burger 2009-05-24成日都見好多人,終於鼓起勇氣去試試環境好細,好多staffs,好迫,重要煙到爆得6種set,其實只係有/無芝士 or 有/無煙肉 同埋有一隻雞包咁囉........我哋貪心, 叫左個360g牛肉大舊到呢.....加埋芝士&加拿大煙肉我要全熟,佢哋就貼張貼子等我哋分到:)舊牛肉有一啲香草味...果陣味道我覺得好怪牛肉唔算"鞋",OK juicy啦,但係無牛味嘅重話係安格斯牛肉薯條就好好食皮脆內軟又夠味, 呢個得Burger店啲牛肉唔得, 點攪呀..................:(…查看更多+ 4以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。1分享無想像中咁好 Pro-Burger https://s.openrice.com/QrLT0vdqU00检举 张贴 评分2味道1环境3服务3卫生2抵食人均消费$76 (午餐)
唔特別.... Balalaika 2009-05-24可能我係食lunch啦.......老實講, 同一般西餐無乜分別唔係難食,但唔特別囉:(環境ok啦, 好老力去營造俄羅斯嘅感覺..............呢個把鬼俄羅斯特色包, 其實係餐包夾啲豬肉or蘑姑係入面啲餡重要少到呢好似係蒜蓉包嘅野,夠味,唔錯菜包beef cheek,唔夠林,但好香牛味:)羅宋湯, 我林呢個最俄羅斯啦唔係用牛一齊褒嘅,好清, 幾得意:)串燒免治羊肉, 我無食,佢哋話麻麻, 唔穌...牛肉, 唔錯喎比人槍晒泥食,自己得返2舊炸魚意粉....乾"曾曾"配意粉................我林我唔洗多講啦雞肉意粉, 雞肉又硬,又鞋真係唔點呀失望......:(…查看更多+ 4以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享唔特別.... Balalaika https://s.openrice.com/QrLT0q7qU00检举 张贴 评分2味道2环境2服务3卫生3抵食推介美食牛人均消费$120 (午餐)
去到先知原來Chez Patrick個廚去左呢道 Green Mouse Restaurant 2009-05-24環境好細,我自己覺得好核凸:(娘到爆嘅水晶燈綠色係主調典解咁bad taste架麵包熱辣辣,幾軟熟:)不過舊牛油孤寒左啲囉:(南瓜湯, 好濃嘅南瓜蓉:)中意食南瓜實中意:)我食呢個係用豬肉和蘑姑整嘅凍肉有蘑姑香,肉又醃到好夠味,好好食,好多料架beef shoulder,好林,唔"un", 好香牛味,正red snapper,我覺得腥左少少:(同埋硬左少少:(甜品係麵包夾朱古力雪糕再架朱古力醬, 可惜唔夠香朱古力:(味唔合格:(…查看更多+ 4以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。1分享去到先知原來Chez Patrick個廚去左呢道 Green Mouse Restaurant https://s.openrice.com/QrLT0oNqU00检举 张贴 评分3味道1环境3服务3卫生4抵食推介美食娘爆..... >.<人均消费$100 (午餐)
學啲師奶去high tea Cafe Costa 2009-05-24有唔太香嘅芝士fruit 躂......總之甜點我都唔欣賞:(咸點ok喎:)有蝦多士,夠味:)煙三文魚多士,賣飛佛當然有啲ham呀呢啲大路野啦環境正,海景坐外面重可以食煙添…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享學啲師奶去high tea Cafe Costa https://s.openrice.com/QrLT0mdqU00检举 张贴 评分4味道5环境4服务5卫生3抵食人均消费$180 (下午茶)
太掛住佢哋嘅心太軟啦,再去食過~ Vivo 2009-05-10湯係薯仔湯,香滑:)蘑姑+黑松露闊麵,好夠味.啲姑好香羊, 我無食佢哋話好林好正喎炸monk fish,淡淡肉,唔鞋,香口唔腥心太軟,真係正到無得頂呀啲朱古力香到呢又唔會"漏",今次一人一個…查看更多+ 4以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享太掛住佢哋嘅心太軟啦,再去食過~ Vivo https://s.openrice.com/QrLT0tN0U00检举 张贴 评分5味道5环境3服务4卫生3抵食推介美食心太軟人均消费$220 (午餐)
哎.......lunch都唔爆.............................. 明日本料理 2009-05-10牛肉飯,史上我食過最難食嘅又乾又硬又無牛味點解咁嘅魚生飯, 唔係我食佢哋話唔新鮮,太少魚生,賣相一"pat pat".....核核凸凸咁chicken wings又係要爆操嘅唔香不特止,無味架,明顯無醃過係炸完返叮嘅,皮唔脆,白乃晒咁…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享哎.......lunch都唔爆.............................. 明日本料理 https://s.openrice.com/QrLT0rN0U00检举 张贴 评分1味道2环境2服务3卫生1抵食人均消费$58 (午餐)
新開第二日,又試~ 越南牛肉粉專門店 2009-03-30果日好多人, 可能因為新開,同埋少越南野食,個個都走去試:)每張檯都有一兜芽菜, 任落3絲撈蒙,料太少:(撈完好似食齋蒙咁:(啲汁又唔夠香,太甜:(生牛肉河,夠晒大碗同埋可以問佢哋羅好多粒青檸呀所以啲湯夠濃味:)唔記得乜野牛肉粒飯,friend話普通,唔特別,個人睇見覺得好騎呢雞腋, 好細隻,又唔係牛油雞腋:(無話好唔好食啦春卷,又係好細粒一口春卷呀,但幾炸得,幾脆,味道唔錯:)…查看更多+ 3以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。1分享新開第二日,又試~ 越南牛肉粉專門店 https://s.openrice.com/QrLT0w4SU00检举 张贴 评分2味道2环境3服务3卫生2抵食人均消费$80 (午餐)
Nice lunch! Vivo 2009-03-30裝修靚,service好,野食得,講晒麵包係可以refill Caesar salad, 加左ham,好香好好味:)薯仔湯, 幼滑,味濃:)Sea Bass, 唔腥,大大舊都唔"鞋"Beef cheek, 我第一次食 ,好林,但好有牛味最緊要佢唔"穌"有啲牛好"穌"架心太軟,呢個得到爆 我食過最好味嘅好香濃朱古力,非常幼滑,食到停唔到口去親必叫,一人起碼一個…查看更多+ 4以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。1分享Nice lunch! Vivo https://s.openrice.com/QrLT0taSU00检举 张贴 评分5味道5环境4服务4卫生3抵食推介美食正!正!正!心太軟人均消费$180 (午餐)
friends話好好食~~ 榮式燒雞扒 2009-03-29咁岩去左金鐘, 又走去試吓先好彩今次好食呀叫左個小食煎藕餅,煎得香,夠味正豬頸肉雞腋飯, 賣相衰衰咁但整得夠晒入味,成碟食晒紅白大菜, 見到呢個名已經笑左自己好中意用汁/湯撈飯食,呢個無得頂紅色係好似肉醬意粉果啲汁,中有細細粒蕃茄,好野味白色係好似白汁雞皇飯果啲汁,但好多地方都整到淡茅茅嘅,呢道夠晒味,又中足料多姑,正 雞叭都煎到好鬼香,又滑,無雪味,唔"鞋",Goods…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。1分享friends話好好食~~ 榮式燒雞扒 https://s.openrice.com/QrLT0G4OU00检举 张贴 评分5味道2环境3服务3卫生5抵食人均消费$50 (午餐)
見佢新開, 又試....... Blue Ginger 2009-03-29又乃野.....快餐形式,室外有幾個位,可以食煙先來滾水"jat"肉河粉 ,完全無味 ,點解架再來白"霎"黃介蘭, 林"bad bad" 嘅 ,明顯係白"霎" 完再叮熱比我哋 ,再加啲咸魚味咁啦跟住紅咖哩4片牛肉飯, 得4片牛肉, 想點先 油到亞媽都唔認得,點撈飯食呀另外重有好緊張嘅叮叮蝦餅 又係叮熱嘅 點解差到咁都夠擔開鋪嘅同cafe siam 一樣嘅春卷 真係無話可雪…查看更多+ 4以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享見佢新開, 又試....... Blue Ginger https://s.openrice.com/QrLT084OU00检举 张贴 评分1味道3环境2服务3卫生1抵食人均消费$85 (午餐)