香港 | 简
更新餐厅资料 商户专区
找餐厅
旅游.订座
OpenJobs
餐厅 + 地区/地址, 菜式/食品…
地图
特集
自助餐 火锅 新餐厅 优惠券 餐厅排行榜
滋讯
生活志 饮食志 开饭头条 放闪为食团 抖一抖 台湾Let's Go! 食得知味 我有我态度 食谱 识食台
OpenRice 開飯熱店2025

相片 (10)
一間長期愛心缺貨嘅貓cafe
貓啡
2025-02-26
樓下搬樓上意圖洗白🫠成班人淨系識解決提出問題嘅人而漠視問題本身🫠好意思話我又攻擊又騷擾員工💩對人無禮貌對貓無愛心...咪你地lo🫠錢就永遠識賺而愛心長期缺貨🙃好一間愛心cafe😛如果d貓識講野嘅話都一定日日開工鬧到你班人收工一個難民營搬去另一個難民營,越收越多仲慘過住劏房🫠其實又唔怪得你班員工嘅...你老世都根本無理過班貓生活系點,你地志在打份工出份糧嘅又點會上心呢?上樑不正咪下樑歪,淨系識靠貓賺錢但連同客人最基本嘅禮貌都無😊愛心?sorry哂...你呢間舖無喎🫠口口聲聲話用心照顧d貓先可以令佢地健健康康,但受傷最嚴重嘅永遠系最親口果隻,枉隻貓仲依然相信人...你話諷唔諷刺先😀每次對親客人都西口西面,比錢你賺反而好似得罪你咁款...做咩呢?唔想做咪辭職甚或叫老世直接執笠lo🙃貓又受罪,客人又受氣☺️…查看更多
赞好
检举
Catfe2020 你好,我就係老闆本人,其實我真係好少親自回覆差評,但畢竟我同你都見過幾次,所以我都想親自回覆你,但我都只係會回應你一次,因為真心大大影響我情緒,同浪費左我時間照顧其他貓。首先,我應該要感謝你咁鍾意我個2隻貓貓,kaka同Kwan Kwan , 你喜歡佢地的至幫佢地開左ig,我都看到的,我要先感謝你,但慢慢你對我2隻貓貓的喜歡至想要強制係店內拎走佢地(同事都只能態度差對你當面阻止),你到其他客人身上強行抱走佢地到自己身上(其他客人都有寫評語時講過),到最後甚至多次係Ig騷擾問我地可唔可以俾左kaka你,而你都提出過想用錢買佢,我當時都再三強調,我自己養的貓就是「家人」,點都唔賣!當時都禮貌地多次表明過我地有好多其他貓貓等待領養中,但你堅持只想要kaka(其對話紀錄我都有cap起)。其實我一直都覺得喜歡貓貓小動物的人,心地一定唔差的,我深信你都係,由kaka耳仔有發炎到我地醫療好佢你都一直有留意關心佢,每個星期日12點準時黎睇佢地,真心感謝你真心對kaka,但其實你有冇諗過佢之所以咁親人係因為義工由Kaka 細細個每年轉季就會有耳炎問題到佢負擔唔到醫療先到俾我照顧到宜家呢? 可能係你眼中只係睇到一隻貓貓,但其實呢個香港係有更多既貓貓真係需要人類特別既幫助,你又有冇去了解過睇過呢?其實你黎我間cafe睇到既貓貓已經係比我地剛剛由浪浪接返黎全身有皮膚病、嚴重嘅傷風、隻眼有事、甚至FIP··等等,我地慢慢一步步醫返好佢照顧返好佢地,背後我承擔左至少過百萬醫療費用、每日喂藥打針、莫講話每天要照顧佢哋日常飲食,你又了解幾多呢? 你話我拎佢地黎搵錢 ,咁點解我當日唔直接賣kaka俾你?我寧願自己負債,佢地有病痛我寧願自己唔食都要醫好佢地!繼續養住佢地!你話呢到2000呎係難民營,我自問盡我能力俾最大最好既地方佢地,至少一日三餐溫飽,有瓦遮頭,比我自己住既地方大10倍。如果我有更大的能力,我更想可以收留更多既流浪貓被棄養嘅貓貓,但奈何我都只可以收養到最多18隻貓貓,其他都係需要等有心人係到領養俾個家佢地。我唔知我打左以上咁多野你明唔明,但我自己會覺得與其你咁多時間去一直打擾我地,不如你走出去幫更多有需要嘅小動物,做下義工,甚至你想黎我地到幫忙做義工照顧貓貓都歡迎你,但希望你眼中唔好只係得kaka 同Kwan Kwan ,其他貓貓都有好多值得你去愛護同鐘意既地方的,天下貓貓一樣可愛的。
2025-03-14
Gellert Grindelwal 如果佢喺你度生活系無問題點解佢傷完又傷仲一次嚴重過一次?佢尼你度之前我已經識得佢地,佢兩個喺舊舖系一d事都無但點解喺你度就傷痕累累呢又同其他貓打交?你同事又睇到有在意過嗎?喺你班人眼中我咪淨系想強行搶佢地兩個,你地完全無諗過點解我要咁做?系因為佢兩個喺你度個健康一次差過一次,你地又知咩?我每個星期入尼之前都擔心緊佢地今個星期過得點?食得夠唔夠?同其他貓之間相處有無改善?kaka又有無搞到成身損哂?我每次都系擔心呢d,而你班人淨系識講我搶搶搶完全本末倒置。我已經唔再尼系我真系睇唔過眼唔想再嘥錢喺你呢間野身上,睇住佢兩個一而再再而三咁一次又一次傷哂又打交我已經好心痛亦唔捨得佢地。
2025-03-14
Gellert Grindelwal 你中意睇住佢地受傷我咪祝佢兩個自求多福,你話我打擾你又好攻擊你又好。反正我以後都唔會尼,如果你覺得你地自己已經做到盡善盡美問心無愧嘅我都咩補充,不過閣下做生意嘅方式同各員工嘅態度真心覺得難為d貓
2025-03-14
Gellert Grindelwal 你話你唔會點覆差評,咁人地話你d員工態度差你作為老闆又有睇到?有叫員工改善?我睇你個款都系意見接受態度照舊啦。我不斷放佢地受傷嘅相上尼就系要比人知你所謂嘅用心照顧,好愛錫d貓...全部都系片面之詞。
2025-03-14
babysiuka 我係呢到返工個你所謂態度好差個樓面,其實我都真係頂你唔順,就算要俾人炒都想吊7你好耐!講真其實係我地black list你唔俾你入黎好耐啦!你係3樓直頭想抱走Kaka!搶貓wo!我地仲差D報警!你唔係覺得自己冇問題掛? 對你態度差?sorry! 你係背後做咁多小動作,仲好意思call 愛協話我地虐待動物!都有病!人地愛協都同我地講叫我地下次見到你唔好俾你入黎啦!你所謂對貓好,咪就係每個星期日俾個$100黎食個野,睇左kaka,同留係到全日影個幾張傷口相lo! 請問你仲做過D咩呀?? 平時喂藥、搽藥同埋照顧佢地日常帶佢哋去睇醫生你做過D咩?? 你咪咁得閒係到做「鍵盤戰士」lo!不如你養左隻貓先講啦!貓都未養過係到指指點點?搞笑🤪?sorry,係對你態度係唔好㗎喇,直頭有其他客人直頭投訴你騷擾佢!不如我sendD cap圖俾你睇下,等你清醒D啦!你咪慢慢係到打埋D廢話,講真有黎過我地呢到既客都一定唔會話我地虐待動物啦!呢到得個咁少人工,如果唔係好中意貓我都唔做啦!你咁叻不如你黎見工做埋我個份啦!不過你連貓都冇養過,又真係好難做到既,你都係加油係到做唔出樣既「鍵盤戰士」洗版啦🫢加油!898
2025-03-15
Gellert Grindelwal 你記住!依加系我自己唔想再尼,同你所謂black list系無任何關係🫠都系果句啦,你老世唔care你班細嘅又點會care🤓
2025-03-15
無期望無失望...
海饌 - 海鮮牛扒餐廳 (Fashion Walk)
2025-02-09
收費同服務就四季酒店嘅級數食物質素同份量就茶記嘅級數諗住呢間有扒食又有海鮮食就尼試下,門口見到餐廳環境系幾靚幾好氣氛,服務系幾好嘅。不過價錢真系離地到有d誇張...第一碟上嘅青口已經嚇Q死...粒肉細到幾乎睇唔到仲要差唔多隻隻都系咁🙂佢個汁就正常啦不過偏咸...第二碟上嘅系牛扒就更加慘不忍睹...叫5成熟就比7成熟🫠我都算...塊牛仲要非常乾柴到無任何肉汁同牛味可言🥲反而個蒜頭竟然仲好食過塊扒...問你死未🙃第三碟上嘅系大蝦海鮮飯,三個菜入面呢個味道最正常,至少個份量睇落都叫正常d,飯粒偏硬身同個汁都有d辣但非常入味,所以呢個勉強合格🫣如果睇到呢篇食評嘅你系呢間餐廳嘅老闆或者負責人,我希望你做兩樣野;一系你炒哂廚房入面煮野嘅員工,一系你將全部菜色嘅價錢減一半,咁先對得住d食物,對得住d客,對得自己良心...雖然咁講好刻薄,但如果你真心想做生意我希望你真系要改下🙏🏻…查看更多
+ 1
米芝蓮水準嘅西餐廳
FLAT IRON STEAK
2025-01-05
一個人尼食,滿滿驚喜😋一上到尼侍應姐姐態度好好主動加水比你,見客人食到一半左右就上前問你食物質素如何;淨系呢點起碼已經完勝香港8成食肆。雖然餐廳內燈光比較暗,可能系氣氛啦只系我唔識欣賞😅叫左一份平鐵牛扒同龍蝦芝士通心粉,性價比超水準👍🏻牛扒我叫左5成熟,上菜果下真系比佢個份量嚇親,因為真系好大塊🤤作為食肉獸嘅我睇到咁大塊真系好開心。牛扒少少雪氣都無,好夠肉汁又厚肉🫰🏻薯條系即炸嘅雖然都有鹽但唔會死咸,沙律菜份量都比得好多😋另外一個龍蝦芝士通心粉,雖然份量比較少但品質都系一流😝如果你系芝士控系一定要叫呢個食🧀🧀🧀我食哂個牛扒先食個粉,都仲好夠熱👍🏻本身仲想試埋佢地個88蚊有6隻法國生蠔,不過太飽所以無叫到唯有下次先試🫠整體呢間餐廳我一定會再幫襯。如果要講缺點嘅話我唯一覺得系通風嘅問題,因為有d侷促🫣今日星期日應該會多人食至系,但我當晚7:30都系得4枱客😮‍💨咁高質嘅餐廳人氣竟然咁少真系好戥佢地唔抵,所以想借此順便幫佢地宣傳下。…查看更多
赞好
检举
平鐵牛扒,龍蝦芝士通心粉
龍蝦芝士通心粉
平鐵牛扒
2025-01-05
貓啡整體觀感
貓啡
2024-02-27
用【貓界難民營】尼形容呢間垃圾舖就最適合不過😡1.餐牌收費並非明碼實價2.職員服務態度差3.有貓打交完全無打算理4.對待客人同貓貓完全抱住愛理不理嘅態度5.廚房偶然發出煙味但無職員跟進6.職員傾計時經常夾雜粗言穢語呢間垃圾舖打住幫助流浪貓嘅名號,實際越收越多貓根本無考慮過原住貓會唔會唔適應😡你喺佢度消費得越多佢地就賺得越多,無論閣下系個手抱嘅bb還是老人一律收按人頭收取服務費但無任何良好服務態度可言(簡單尼講人越多越唔抵;即系你一行五,六個人一齊去佢已經位位收你加一仲要水都無杯兼且睇佢面色)淨系帶完位講句scan QRcode落單之後就行左去吹水玩電話,叫野食同飲品已經用電話落單唔繁複,比返好少少態度對客人都好似已經殺左佢屋企人咁黑口黑面。先講食品方面品質系中等嘅,但收費上同食品性價比完全唔相等,一碟意粉成本$30左右但收費過百元,四隻雞翼收費$60;而且意粉份量非常少,只佔全碟四分之一左右至於購買貓小食餵比貓貓,完全系暴利一細包雞肉凍干得十粒左右就收取$10一條貓條收$20,出面街買一包4條先$20罐頭仲離譜,出面買一罐$10,喺佢度買就$30講完食就講態度佢地嘅職員對待每個客人嘅態度都系一視同仁,行出尼個完全唔想招呼你,完全唔會同客人介紹店內有邊d貓可以領養,邊d系屬於店內嘅貓;有時小朋友喺度跑尼跑去又大聲喧嘩攞d貓當系件貨咁搬尼搬去,d貓想喱埋都無位,而職員系完全唔理事不關己繼續同同事傾計。一句講哂呢間舖未去過就唔好去,去過嘅就去一次就算,無謂比錢呢班人賺😡…查看更多
检举
為食Ca 睇到出你係愛貓之人,有時就係唔鐘意呢啲打著愛護動物旗號既餐廳用黎吸引人,但並唔係真正對小動物好,唔係想出領養幫班小朋友。
2024-06-07
Gellert Grindelwal 環境污糟服務差收費貴,完全無職員理
2024-10-07
Gellert Grindelwal 我有朋友最近好似去左,佢地話間舖搞咩人數限制每枱只可以坐90公鐘;但明明間舖ig寫無限時任玩🤷🏻‍♂️比錢佢地賺仲衰過搗錢落咸水海
2024-08-01
  • 条款和细则
  • 版权政策
  • 商家服务条款
  • 就业机会
OpenRice《开饭喇!》为香港最受欢迎饮食资讯媒体并已覆盖多个亚洲地区,提供最新最全面的餐厅资料、食评及评分。配合网上订座、餐饮券、外卖自取及OpenRice Pay埋单等多元餐饮服务,让你轻松搜寻及享用地道美食及最佳餐厅!
© 2025 Openrice Group Inc. All Rights Reserved. 版权所有 不得转载
如您发现含有侵犯版权、商标、商业内容或其他不当的内容,请按此向我们检举。