樓下搬樓上意圖洗白🫠成班人淨系識解決提出問題嘅人而漠視問題本身🫠好意思話我又攻擊又騷擾員工💩對人無禮貌對貓無愛心...咪你地lo🫠錢就永遠識賺而愛心長期缺貨🙃好一間愛心cafe😛如果d貓識講野嘅話都一定日日開工鬧到你班人收工一個難民營搬去另一個難民營,越收越多仲慘過住劏房🫠其實又唔怪得你班員工嘅...你老世都根本無理過班貓生活系點,你地志在打份工出份糧嘅又點會上心呢?上樑不正咪下樑歪,淨系識靠貓賺錢但連同客人最基本嘅禮貌都無😊愛心?sorry哂...你呢間舖無喎🫠口口聲聲話用心照顧d貓先可以令佢地健健康康,但受傷最嚴重嘅永遠系最親口果隻,枉隻貓仲依然相信人...你話諷唔諷刺先😀每次對親客人都西口西面,比錢你賺反而好似得罪你咁款...做咩呢?唔想做咪辭職甚或叫老世直接執笠lo🙃貓又受罪,客人又受氣☺️…查看更多
貓啡
2025-02-26
赞好
Catfe2020
你好,我就係老闆本人,其實我真係好少親自回覆差評,但畢竟我同你都見過幾次,所以我都想親自回覆你,但我都只係會回應你一次,因為真心大大影響我情緒,同浪費左我時間照顧其他貓。首先,我應該要感謝你咁鍾意我個2隻貓貓,kaka同Kwan Kwan , 你喜歡佢地的至幫佢地開左ig,我都看到的,我要先感謝你,但慢慢你對我2隻貓貓的喜歡至想要強制係店內拎走佢地(同事都只能態度差對你當面阻止),你到其他客人身上強行抱走佢地到自己身上(其他客人都有寫評語時講過),到最後甚至多次係Ig騷擾問我地可唔可以俾左kaka你,而你都提出過想用錢買佢,我當時都再三強調,我自己養的貓就是「家人」,點都唔賣!當時都禮貌地多次表明過我地有好多其他貓貓等待領養中,但你堅持只想要kaka(其對話紀錄我都有cap起)。其實我一直都覺得喜歡貓貓小動物的人,心地一定唔差的,我深信你都係,由kaka耳仔有發炎到我地醫療好佢你都一直有留意關心佢,每個星期日12點準時黎睇佢地,真心感謝你真心對kaka,但其實你有冇諗過佢之所以咁親人係因為義工由Kaka 細細個每年轉季就會有耳炎問題到佢負擔唔到醫療先到俾我照顧到宜家呢? 可能係你眼中只係睇到一隻貓貓,但其實呢個香港係有更多既貓貓真係需要人類特別既幫助,你又有冇去了解過睇過呢?其實你黎我間cafe睇到既貓貓已經係比我地剛剛由浪浪接返黎全身有皮膚病、嚴重嘅傷風、隻眼有事、甚至FIP··等等,我地慢慢一步步醫返好佢照顧返好佢地,背後我承擔左至少過百萬醫療費用、每日喂藥打針、莫講話每天要照顧佢哋日常飲食,你又了解幾多呢? 你話我拎佢地黎搵錢 ,咁點解我當日唔直接賣kaka俾你?我寧願自己負債,佢地有病痛我寧願自己唔食都要醫好佢地!繼續養住佢地!你話呢到2000呎係難民營,我自問盡我能力俾最大最好既地方佢地,至少一日三餐溫飽,有瓦遮頭,比我自己住既地方大10倍。如果我有更大的能力,我更想可以收留更多既流浪貓被棄養嘅貓貓,但奈何我都只可以收養到最多18隻貓貓,其他都係需要等有心人係到領養俾個家佢地。我唔知我打左以上咁多野你明唔明,但我自己會覺得與其你咁多時間去一直打擾我地,不如你走出去幫更多有需要嘅小動物,做下義工,甚至你想黎我地到幫忙做義工照顧貓貓都歡迎你,但希望你眼中唔好只係得kaka 同Kwan Kwan ,其他貓貓都有好多值得你去愛護同鐘意既地方的,天下貓貓一樣可愛的。
Gellert Grindelwal
如果佢喺你度生活系無問題點解佢傷完又傷仲一次嚴重過一次?佢尼你度之前我已經識得佢地,佢兩個喺舊舖系一d事都無但點解喺你度就傷痕累累呢又同其他貓打交?你同事又睇到有在意過嗎?喺你班人眼中我咪淨系想強行搶佢地兩個,你地完全無諗過點解我要咁做?系因為佢兩個喺你度個健康一次差過一次,你地又知咩?我每個星期入尼之前都擔心緊佢地今個星期過得點?食得夠唔夠?同其他貓之間相處有無改善?kaka又有無搞到成身損哂?我每次都系擔心呢d,而你班人淨系識講我搶搶搶完全本末倒置。我已經唔再尼系我真系睇唔過眼唔想再嘥錢喺你呢間野身上,睇住佢兩個一而再再而三咁一次又一次傷哂又打交我已經好心痛亦唔捨得佢地。
Gellert Grindelwal
你中意睇住佢地受傷我咪祝佢兩個自求多福,你話我打擾你又好攻擊你又好。反正我以後都唔會尼,如果你覺得你地自己已經做到盡善盡美問心無愧嘅我都咩補充,不過閣下做生意嘅方式同各員工嘅態度真心覺得難為d貓
Gellert Grindelwal
你話你唔會點覆差評,咁人地話你d員工態度差你作為老闆又有睇到?有叫員工改善?我睇你個款都系意見接受態度照舊啦。我不斷放佢地受傷嘅相上尼就系要比人知你所謂嘅用心照顧,好愛錫d貓...全部都系片面之詞。
babysiuka
我係呢到返工個你所謂態度好差個樓面,其實我都真係頂你唔順,就算要俾人炒都想吊7你好耐!講真其實係我地black list你唔俾你入黎好耐啦!你係3樓直頭想抱走Kaka!搶貓wo!我地仲差D報警!你唔係覺得自己冇問題掛? 對你態度差?sorry! 你係背後做咁多小動作,仲好意思call 愛協話我地虐待動物!都有病!人地愛協都同我地講叫我地下次見到你唔好俾你入黎啦!你所謂對貓好,咪就係每個星期日俾個$100黎食個野,睇左kaka,同留係到全日影個幾張傷口相lo! 請問你仲做過D咩呀?? 平時喂藥、搽藥同埋照顧佢地日常帶佢哋去睇醫生你做過D咩?? 你咪咁得閒係到做「鍵盤戰士」lo!不如你養左隻貓先講啦!貓都未養過係到指指點點?搞笑🤪?sorry,係對你態度係唔好㗎喇,直頭有其他客人直頭投訴你騷擾佢!不如我sendD cap圖俾你睇下,等你清醒D啦!你咪慢慢係到打埋D廢話,講真有黎過我地呢到既客都一定唔會話我地虐待動物啦!呢到得個咁少人工,如果唔係好中意貓我都唔做啦!你咁叻不如你黎見工做埋我個份啦!不過你連貓都冇養過,又真係好難做到既,你都係加油係到做唔出樣既「鍵盤戰士」洗版啦🫢加油!898
Gellert Grindelwal
你記住!依加系我自己唔想再尼,同你所謂black list系無任何關係🫠都系果句啦,你老世唔care你班細嘅又點會care🤓