真正的心太軟 五代同糖 2014-04-19沙田友好少出市區,但都一定會路過呢到,我之前食過好多間心太軟,佢呢個最得!心太軟新鮮焗出黎熱辣辣, 由中間cut開d 朱古力流晒出黎, 好似控制唔到咁keep住流出黎,佢真係超多朱古力架,好處係唔太甜,個皮仲脆架,再配埋雪糕, 一冷一熱真係好好味呀!作為一個男人帶住老婆仔,我們只好密密食!令我想起上次係車房隔離食嗰個心太軟…………垃圾!…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享真正的心太軟 五代同糖 https://s.openrice.com/QrLT0FFuZ00检举 张贴 评分5味道4环境4服务4卫生5抵食用餐途径堂食
一定要做會員 Ruby Tuesday 2014-04-19作為沙田友,當然係要有入會優惠啦!入左會埋單半價,一杯可以refill coke, 都係$18,你話抵唔抵!肉眼扒叫左4成熟,岩岩好, 肉質軟綿綿, d 肉汁鎖曬落舊肉度, 好juicy! 焗薯最好味!最後來一個他們的皇牌talk cake!超大份!當然同老婆仔一齊食係最美好!…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享一定要做會員 Ruby Tuesday https://s.openrice.com/QrLT0BVuZ00检举 Miuhan_Chan Excuse me.想問下點先可以做會員?2014-05-15 回应 张贴 评分5味道5环境5服务5卫生5抵食用餐途径堂食
好多老師 千之瀧日本料理 2014-04-15同朋友講左好耐, 終於都黎試食,有燒雞翼, 雞軟骨, 帶子, 田樂茄子, 海老天婦羅, 什菌軟殼蚧天使面同埋一個牛肋肉,千之瀧卷: 大量蟹籽, 蝦炸得好脆, 連殼都吞埋, 推介!-鵝肝壽司: 飯好味, 鵝肝夠香, $48/2件-雪刺身: 冇諗過舖頭細細有咁好的刺身,極之新鮮!-天婦羅: ok, 冇乜特別咁啦!可能用料較好的關係, 所以貴少少! 整店坐滿人,有好多都係在附近學校教書的教師...服務都唔錯,地方淺窄,店員仍堅持將食物送到面前,又主動幫人斟茶... …查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享好多老師 千之瀧日本料理 https://s.openrice.com/QrLT0KliZ00检举 张贴 评分5味道3环境5服务5卫生3抵食用餐途径堂食
女神最愛 童話世界 2014-04-11睇個名仲以為係甜品店,原來係小弟女神千頌依老家「韓式餐館」小弟一坐下,就有招待的蝦條 :)香酥脆雞腎 炸雞腎啊!炸得香酥,大顆爽脆配啤酒會很不錯!原味炸雞@芝士薯片:)薯片是用韓國的馬鈴薯做的,薯片是一連串的, 可選不同的調味 : 忌廉洋蔥汁 / 芝士 / 辣汁,小弟選了芝士口味!女神炸雞:)炸雞有四款, 分別是原味、甜辣、蒜香豉油和香辣!非常大份, 認真地數過, 約有8~10件!一籃子中雞腿、雞翼、雞胸甚麼部位都有! 韓式的香辣汁做得不錯!先吃一囗是滿口甜, 然後覺得舌頭有點麻麻的, 非常過癮!這醬辣辣得爽啊! 還是忍不住多來一塊!下次來的時候必定要encore這香辣雞! 油份不多粉漿亦不厚肉嫩多汁,不會乾巴巴,看上去沒甚麼特別, 不過皮脆得不得了, 而且骨頭都有點酥, 若是愛啃雞骨必定大愛,這可不用費力就咬開的軟骨! 沾上不同的醬汁都很搭 ,從小弟心中想出的KFC和台式的豪大大雞扒相比下較為精緻!女神教落炸雞個fb就係啤酒!炸雞@啤酒簡直係絕配啊!這裹的營業時間至凌晨四時! 絕對係小弟同夜鬼一族前來消夜的好地方! …查看更多+ 1以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。2分享女神最愛 童話世界 https://s.openrice.com/QrLT0elWZ00检举 张贴 评分5味道5环境5服务5卫生5抵食用餐途径堂食
巨型漢堡 Triple O's by White Spot 2014-04-11 開左間triple o's.又未食過,就試下, 點左個mushroom burger combo $63.要等一陣,因為即叫即做,3-4分鐘後,侍應送左過嚟,提醒我薯條o岩o岩炸好小心熱,好細心啊! 見薯條炸到金黃色, 點少少茄汁放入口,好脆啊!而且好有薯味! 個包直頭係高水準.牛肉好濃牛肉味, 好有咬口, 好有肉味同juicy,cheese同mushroom非常match!整體嚟講非常好食! 仲有blueberry milkshake,真係好好飲啊!無得彈呀!好香奶味好滑,但係一d都唔會覺得滯,仲食到藍莓肉! …查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。1分享巨型漢堡 Triple O's by White Spot https://s.openrice.com/QrLT0SzmHW0检举 张贴 评分5味道4环境5服务4卫生5抵食用餐途径堂食
好粉口 甜一刻 2014-04-09同老婆又去開車房,見下午無嘜人,決定比多次機會佢,點知又中計! 我咁大個仔都未食過無朱古力味又粉口嘅心太軟,唔知係咪粉太多定唔落夠朱古力呢??個口感極奇怪,雖然裝收好靚,睇個門口都幾好,但只會去埋呢一次囉,食完無嘢令人記得 入到去張枱仲好 叫個阿姐清潔下枱面,佢仲對我黑口黑面,見佢年紀都唔細,咪忍左佢囉,但返嚟念念下就好 一間餐廳清潔係好重要㗎,個阿姐竟然咁對我!唔知係咪因為咁樣,個心太軟等了又等,老婆都食緊我都未有,平時去其它地方食甜品都無等咁耐,啲職員態度勁差!比錢仲要受氣 …查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享好粉口 甜一刻 https://s.openrice.com/QrLT07FSZ00检举查看之前的留言(3) Guardian 我勸你好收手,人地唔知你係邊個,你亦都唔知我係邊個,你繼續玩野,我繼續狙擊你。你有點小聰明,可是用了在不適當的地方上,花時間攻擊,妒忌別人,不如用這些時間改進一下自己,來個良性競爭。 最後,提提你,抄回來的各篇食評,用字風格明顯不一致,重點字眼也沒有修改就直接抄,偷回來的圖沒有用小畫家裁剪,圖片色澤沒有調整,一看就知是不同相機拍出來的2014-04-16 回应 Guardian 偷圖方面,你先前會直接偷取同一位食家的食評和圖片,轉換一下連接詞,假扮成是你自己寫的。最新的抄襲作品,你懂得偷取不同用戶的圖片,圖片越舊越好,免得別人起疑,抄襲食評方面改動也比之前多,進步得真快!2014-04-16 回应 Guardian 為左攻擊[甜一刻],你前後寫左兩篇食評。可是聰明的你考慮到,帳戶只有一兩篇食評,別人是不相信你的,於是乎你要把自己包裝成一位資深食家,換上假圖像,令別人相信你的無中生有的惡意中傷。 首先,你到其他餐廳抄襲食評,直至現時共(有技術地)抄了三篇,偷取了八張圖片。2014-04-16 回应 张贴 评分1味道1环境1服务1卫生1抵食用餐途径堂食人均消费$50相关食记30日内同一位会员在同一间餐厅提交的食记勁難食
可以一等 甜館 2014-04-09作為沙田友嘅我,我成日都路過嚟食魔鬼三重奏既, 幾好!勝在可以滿足三個願望!我個人黎講係勁鍾意食朱古力味既野, 所以真係岩晒我。咁三重奏就係心太軟, 朱古力雪糕同朱古力奶凍。心太軟既話入面既漿係流到出黎既, 剛好但比較甜!佢地個雪糕係溶溶地,佢地果個心太軟幾夾!仲好有朱古力味!奶凍既話淡淡既朱古力味的確係幾夾個心太軟, 三種唔同甜度和口感既朱古力令到我成日係到出現:)…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享可以一等 甜館 https://s.openrice.com/QrLT07VSZ00检举 张贴 评分5味道4环境4服务4卫生5抵食用餐途径堂食
勁難食 甜一刻 2014-04-05同老婆行過見有個6~7歲妹妹仔派紙仔叫人去幫襯 :) 咪去食下囉 :) 點知老婆話涼粉味好怪 又唔夠奶味 我就認為死罪係生果唔新鮮 芒果勁酸 蜜瓜雪到變成透明都仲比客人食 個麵包甜品超磚頭 唔夠醬已經係死罪 食到牙都痛啊 得個樣靚有屎用咩 食落肚㗎嗎 妖 一個字差 大把糖水舖啦,各位咪去啊 又貴喎 $30~80幾 錢都算啦,但味道真係嘔心 …查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享勁難食 甜一刻 https://s.openrice.com/QrLT0plCZ00检举 Guardian 抄得真有技術!你的作品:http://www.openrice.com/restaurant/commentdetail.htm?commentid=2357021&*=sr2&con=rvw 原文:http://www.openrice.com/restaurant/commentdetail.htm?commentid=2344040&*=sr2&con=rvw2014-04-16 回应 张贴 评分1味道1环境1服务1卫生2抵食用餐途径堂食人均消费$80相关食记30日内同一位会员在同一间餐厅提交的食记好粉口