名大於實 粉果佬 2023-03-18聽聞粉果佬大埔好出名,主打手工燒賣,所以知道他們開咗分店喺觀塘便去嘗試一下。$10.5粒燒賣,其實價錢都算喺觀塘來講幾貴,但因為手工燒賣關係,所以都想試吓。另外再叫咗三粒粉果。首先,他們的燒賣真係幾失望,一點兒彈牙煙靭的口感都沒有,食下去,只是感覺很鬆散,好像食粉團一般,沒有什麼味道。另外,食了他們出名的粉果,外皮厚,而且偏硬,煙靭度不足,餡料很少。還有,豉油偏鹹,辣油沒有特色。所以試完一次就夠了。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享名大於實 粉果佬 https://s.openrice.com/QrLT0WOL800检举 张贴 评分1味道2环境3服务3卫生1抵食用餐途径堂食
超惡劣態度,食物一般 上海香港麵家 2023-03-13今天出銅鑼灣經過這間店舖打算嘗試他們的粢飯,前面有兩位客人等候外賣。排在前面的客人問職員要一個粢飯,總共問咗幾次都不瞅不睬,他繼續等,過了一會再繼續問的時候,店員就話冇飯要等。後面有人排隊都問職員,態度到是十問九唔應,其他人客外賣問我們是否排隊,我們就告訴要排隊,我哋都等待中。之後有位外賣的客人走上前,買粢飯他們就直接給她。排在我前面的客人直接問為何不用排隊?你不是告訴我們要等待嗎?店員就態度很惡劣地說你們沒有問我點知你們要買,我就出聲說他已經問過你好多次,你扮聽唔到不瞅不睬,之後你們說要食就要等。之後見客人話佢,仲要同個客講你收聲唔好嘈,你嘈就走啦仲叫個客人唔好食。職員講得啱,其實唔食你都唔會可惜,就算幾好食都唔會再有下次。返到去打開,其實真的很一般偏貴,飯及肉鬆很少,加上衛生欠奉。這個價錢完全唔值得再幫襯,再加上這種惡劣態度,真係唔會再有下次。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。1分享超惡劣態度,食物一般 上海香港麵家 https://s.openrice.com/QrLT0hcX800检举 张贴 评分1味道1环境1服务1卫生1抵食用餐途径堂食
外賣另外加$3的早餐 翠華餐廳 (銅鑼灣商業大廈) 2022-10-15好耐冇食翠華的早餐,但係附近都冇乜選擇,所以都照叫外賣,早餐加咗價,貪就腳,就鮑魚絲火腿通粉。我都冇諗過外賣原來要另外加$3,不過都趕時間時間就算了。呢個鮑魚絲火腿通粉,以前都經常食。返到公司打開,通粉份量少,豬仔包細個,凍咖啡淡,呢個價錢俾啲咁嘅質素,一定唔會再有下一次,仲要個外賣另外再加多$3,總共盛惠$45,怪得知成間鋪都冇乜客。講真好多地方嘅茶餐廳質素都已經好好,翠華仲不停咁退步,食物質素已經唔係特別好,貴都唔緊要,麻煩俾返少少質素。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享外賣另外加$3的早餐 翠華餐廳 (銅鑼灣商業大廈) https://s.openrice.com/QrLT0yciYW0检举 张贴 评分2味道2环境3服务2卫生1抵食用餐途径外卖自取
中伏,絕無下次 鳳雛燉雞 2022-09-01這間餐廳晚上繁忙時間竟然得小貓幾隻,都已經覺得有少少中伏。但都抱着一試的心態。這間韓國餐廳款式不是太多,叫咗他們招牌的芝士燉雞,雞件出奇地鞋口,配菜又少,另外加了年糕,味道好似普通炆雞。原味炸雞好彩我們叫咗半隻,原味炸雞真係可以整到又乾又冇味的,同現在盛行的韓國炸雞這個真係差天共地,另炸雞跟咗薯條,薯條都可以係無味。海鮮煎餅食咗成塊剩係得很細條的魷魚腳尾,全塊餅感覺很油膩及有少量蔬菜,這個極其量叫做蔬菜煎餅,不能夠說它是海鮮煎餅。絕無下次…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享中伏,絕無下次 鳳雛燉雞 https://s.openrice.com/QrLT0y8mYW0检举 张贴 评分1味道1环境3服务1卫生1抵食用餐日期2022-08-31用餐途径堂食人均消费$160 (晚餐)庆祝纪念生日
好難食嘅餃子 北方餃子源 (榮華商業大廈) 2022-04-19以前食過呢間北方餃子源,見今日經過,就入去叫咗一份韭菜煎餃外賣。返到屋企一打開見到啲餃子炸到好黑,食落口又油又硬,感覺似返炸又返炸,餃子感覺重要比以前細隻咗。仲有唔係好食得出有韭菜味,食咗兩舊,食到牙都攰。講緊都收緊$59 10粒,真係街邊嗰啲煎釀三寶都好食過佢,很差劣,以前我食過都唔係咁,定係因為外賣搏大霧,或係咪因為冇生意,所以就俾啲咁差劣嘅食物比客人?真係用劣食來形容係冇形容錯,真係再見了,唔會再幫襯。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享好難食嘅餃子 北方餃子源 (榮華商業大廈) https://s.openrice.com/QrLT0Uej200检举 张贴 评分1味道1环境3服务3卫生1抵食用餐日期2022-04-19等候时间10 分钟 (外卖自取)