一定會再嚟! 金明苑酒家 2024-03-05有人食群記豬手麵經過見到做緊乳鴿特價,今日收工柴娃娃專登去食,嗌咗兩隻乳鴿,一碟蒜蓉蒸扇貝,同埋一個菜。乳鴿上菜嘅時候,熱辣辣,一定係新鮮整起!食落去一啲都唔乾,有汁,都好香乳鴿味!真心有驚喜喎!酒樓姐姐服務態度唔錯,反而經理就麻麻哋。。。不過總括而言 佢嘅乳鴿一流!仲要價錢只係24個幾一隻!食到一半先記得影相~~~~其餘兩個餸菜都好食,一定會再嚟幫襯,嗌多啲小菜…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享一定會再嚟! 金明苑酒家 https://s.openrice.com/QrLT0F6rH00检举 张贴 评分5味道5环境5服务4卫生5抵食用餐途径堂食
呢間咁嘅垃圾酒樓 點解會有咁多人寫好評? 京都薈 2024-03-05話說經過美孚肚餓,諗住搵間茶樓試吓啦,好耐冇飲茶!見到OpenRice食評幾好,一上到去好快就有位,因為兩個人。叫咗幾樣點心,第一樣係奶黃流心包,雞扎等等。。。個包一食,係熱辣辣嘅,係流心,但係可以用難食嚟形容!!!!!!!!!生存喺世上咁多年未見過奶黃係咁嘅色,黃透明色似柚子味喎!跟住見到啲所謂嘅蛋黃粒粒,一試入口。嘩!完全唔係蛋黃味,之餘嗰個”柚子醬”完全冇奶黃味,剩係得個甜,係好鬼甜。。其他點心都唔使再講咁多,價錢一啲都唔平,質素簡直大跌眼鏡。相我剩係得奶皇包,第一樣相嘅點心咁嘅樣,跟住其他點心都冇乜心情食,雞扎兩件 兩件個餡都唔一樣。。。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。1分享呢間咁嘅垃圾酒樓 點解會有咁多人寫好評? 京都薈 https://s.openrice.com/QrLT06t9H00检举 张贴 评分1味道1环境1服务1卫生1抵食用餐途径堂食
唔係啲食評講到咁好食 銘興酸菜魚 2024-01-11收工揾野食就揀左呢間~睇其他食評講到佢好好食,又話水平超過全港九成咁,就試下囉~招牌酸菜魚 米線 小辣魚:正常偏”梅”:(酸菜:完全唔酸:(湯底:得個鹹字, 酸菜魚湯底本身就應該係酸味重同埋好惹味, 佢完全整得唔似米線:正常配菜:除咗份量好足, 味道係冇味另外嗌咗小食食,但係冇影相。本身佢啲小食全部都好貴,完全唔係小食嘅價錢。。。:(比我感覺係佢所有嘢白烚,然後倒一個唔好味嘅酸菜魚湯落去。竟然會有評論,話佢好食過全港九成嘅酸菜魚???好懷疑啲評價係….?賣相係好似幾好咁,但係味道完全唔得。。。只可以講$58.1個酸菜魚米線,價錢算平掛。。。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享唔係啲食評講到咁好食 銘興酸菜魚 https://s.openrice.com/QrLT07ysdW0检举 张贴 评分1味道1环境3服务2卫生2抵食用餐途径堂食
人生史上最難食嘅燒賣 悅來老朱小食 2024-01-10價錢:$16.4粒味道:少少魚味口感:淋到好似霉咗咁…懷疑啱冇牙阿婆食醬油:豉油辣椒油都完全冇特別竟然會有人介紹佢???正常燒賣唔係應該彈牙㗎咩???佢係大粒嘅,大從來未食過咁”梅”嘅燒賣…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享人生史上最難食嘅燒賣 悅來老朱小食 https://s.openrice.com/QrLT0pj5F00检举 张贴 评分1味道1环境1服务1卫生1抵食用餐途径堂食
又嬲又失望 微茶 2024-01-06野食相冇影 因為太頹翻工會經開深井,未食過呢開見有早餐諗住試下,新屎坑~ 見到早餐餐牌其實唔算平,蛋餅40幾蚊😅 後面小食30幾蚊。。。唯有叫個麵食,咪當試下冇所謂啦~我叫咗個滷水牛𦟌 & 魚腐 烏冬 熱檸水味道先唔評價住,始終我冇影相冇證據,但係想問吓收多錢係發生咩事?原本我諗住嗌新竹米粉,服務姐姐:米粉容易發脹使唔使幫你加分湯,要加兩蚊我:咁唔使啦,我改烏冬唔該當時冇為意收咗幾多錢,後尾返到公司食先至發現收咗$45第一,外賣要加錢其實就冇乜大問題,普通茶餐廳都要收一兩蚊第二,明明話分湯先要加兩蚊,到最後我冇,點解都要加錢?第三,餐牌寫贈送嘢飲,到頭來我杯檸水又要加一蚊?我叫個$42嘅早餐,外賣總共要加多3蚊,係唔係好大問題?唔算,但係點解唔一早寫清楚??仲要佢嘅煮食係冇寫到明兩蚊係外賣錢,直接加入食物錢,反而熱檸水就有寫要加一蚊???好心作為餐廳,一係就直接寫外賣要加$3,一啲寫得唔清楚一啲又寫得好清楚?如果我唔好彩同佢講分湯,即係總共一個外賣要俾多5蚊???:(:(再講食物味道滷水牛𦟌:白灼咁,基本滷水嘅顏色都冇唯一份量係可以接受 (有5塊 差唔多紙咁薄)魚腐:2嚿湯底:冇味 叫做有條白灼菜送(都係嗰句 我食左 冇影相冇證據 個人感受)…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享又嬲又失望 微茶 https://s.openrice.com/QrLT0xhvF00检举 JasonMichelin 杯飲品你用對手接住? 2024-01-22 回应 popoyusir 下次你自己帶杯和盒去!又環保又慳皮!2024-06-30 张贴 评分1味道1环境1服务3卫生--抵食用餐途径堂食
性價比高!平價上海野 上海老家 2024-01-01份量多!二人餐288 5樣野喎(冇影到甜品)!冇加一!嗱 咩價錢咩質素,你期望高級上海野就唔會係,但佢所有野味道一定對得住呢個價錢有多!當然,絕對有改善空間1. 除左湯之外,唔夠熱~2. 松子魚唔夠脆,但係味道整得好味~得閒會想再食!…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享性價比高!平價上海野 上海老家 https://s.openrice.com/QrLT0aQ9F00检举 张贴 评分3味道5环境3服务5卫生5抵食用餐途径堂食
食完肚痛咗三日 龍津風味美食 2023-12-14太難食,冇影相朝早經過嗌咗個燒賣魚蛋 外加 牛肉球總共$40 本身我同個阿姐講話要細,佢比左大,都算。。。燒賣成粒勁硬勁實,諗緊係咪蒸得唔夠耐就出嚟賣?魚蛋未食過咁難食,勁粉。。。牛肉球,好特別,不嬲呢啲小食店都係買貨返嚟蒸,但係我想要連辣椒油都冇。我話要辣椒油個阿姐好似好順手咁俾我,點知一開係沙茶醬定唔知沙嗲醬嘅物體。。。重點係我全日淨係食咗呢間嘢嘅小食,個肚唔舒服咗兩日。。。頂住咁個阿姐服務態度西口西面都算,嘢食仲要咁嘅質素又唔係平。。。貼錢買難受…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。1分享食完肚痛咗三日 龍津風味美食 https://s.openrice.com/QrLT0UanF00检举 张贴 评分1味道1环境1服务1卫生--抵食用餐途径堂食
一般 老三油渣麵 2023-12-07話說開咗間新餐廳就到時間就過嚟試我叫咗個鹽焗雞米線,外加一個餸 豬紅,凍檸茶,加咗一包紙巾,埋單$80。份量:雞:五至六件豬紅:算多而且大粒米線:正常份量味道:老實講 雞好”梅”而且冇雞味,啲豬紅勁重胡椒味,基本上成粒好似食胡椒咁湯底偏鹹。最後我選擇辣椒油撈米線。。。唯一讚賞係個辣椒油幾好味。。。其他:環境光猛整潔,員工態度OK,餐具油笠笠總括嚟講,$80呢個質素,可以食其他份量多唔多就見仁見智,凍飲加$10,我諗算係已經貴過出邊~ …查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享一般 老三油渣麵 https://s.openrice.com/QrLT0z7Ed00检举 张贴 评分1味道5环境3服务2卫生1抵食用餐途径堂食
只會食一次 Amico 1890 2022-07-25先評論員工態度,推門入去果一刻完全冇表情….我唔知道我自己做錯嘢定咩當我以為只係一個員工嘅問題,後尾坐低由落單、查詢餐單問題、買單同埋完單走嘅時候…接觸嘅員工完全都好似唔想返工咁。價錢方面,可以接受啦。因為有優惠所以叫咗$99牛扒,同埋一個70幾蚊嘅卡邦尼意粉。牛扒份量我覺得足夠嘅,始終呢個價錢都唔可以奢求太多,但係70幾蚊嘅卡邦尼意粉就覺得份量比較少:(食物上,OK啦。牛扒叫做可以接受,始終因為我食優惠價嘅嘢,雖然佢寫到明係霜降牛,但好似冇乜牛味。。。個意粉就中規中矩,味道OK但係個汁比較”杰”身。係個賣相見得下人咁解總括嚟講如果唔係因為個優惠券就唔會去食,佢比其他西餐廳平但係有啲嘢可以做得足d,值得試一次但係我就絕對唔會再翻食…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享只會食一次 Amico 1890 https://s.openrice.com/QrLT0qJyY00检举 张贴 评分3味道2环境1服务3卫生2抵食用餐途径堂食
難食到嘔仲要態度好差 南龍粥店 2022-05-07態度差到爆!一坐底想食即蒸腸粉,大大聲話邊到咁早有呀!未整呀!(我已經唔該前唔該後)。冇咪冇囉,唔係咁樣答下話。我睇多陣餐牌,叫左個叉燒腸粉。嘩,難食到嘔,上枱果下唔記得影相,但係啲豉油同埋油浸住….個腸粉皮厚到…..唔知自己食緊咩咁!…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享難食到嘔仲要態度好差 南龍粥店 https://s.openrice.com/QrLT0ZiH200检举 张贴 评分1味道1环境1服务1卫生1抵食用餐途径堂食
狗友聚會唔錯嘅選擇 汀角灣燒烤農莊 2020-11-03事前book定枱同佢地講會有好多狗,希望比偏僻啲同乾淨啲嘅位。我地去到等齊人,排隊比錢入場,燒烤場哥哥安排我地坐嘅位置非常理想!Dog friendly!!當然,大家想帶狗,請你帶好狗帶,唔好騷擾到人啦。安排幾好,員工態度都ok。呢個位已經加左分!食物方面,味道款式都好食同多款哥以選擇!有大大風扇吹住,唔怕話好焗。因為我地有狗關係,所以基本上係自成一角,要加炭,就揾人去講聲。等左一陣已經有人黎換,絕對唔會ok左然係唔記得左我地!就算我地冇叫,佢地每一段時間都會有人行個圈問有冇其他需要!呢個位絕對值得讚好!價錢合理,係果到買野飲都唔會話過份貴!唯一一樣野係希望可以加多啲燈(白燈),個人認為比其他燒烤場暗(當然可能係我地個位係偏啲)…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享狗友聚會唔錯嘅選擇 汀角灣燒烤農莊 https://s.openrice.com/QrLT0DCGw00检举 张贴 评分4味道4环境4服务4卫生5抵食用餐途径堂食
性價比高嘅居酒屋 魚治 (M88) 2020-10-30生日黎慶祝入到餐廳,好有日本居酒屋嘅feel,侍應態度好好,比預約時間早左少少都比我地入(可能因為唔爆場)。happy hours 嘢飲有買一送一,坐低左叫左6樣野食,樣樣都有板有眼,咩價錢就咩質素,佢完全做到呢樣野。係唯獨個刺身算失望,除左刺身蝦係滿分之外,其他刺身就。。。好一般,連壽司郎嘅質素都比唔上。夜晚大約九點會有師傅表演燒魚,然後會請大家試食,味道都ok啦。成間野嘅氣氛都唔錯,侍應服務態度幾好,在場我見都有好多日本人黎食。總括,可以一試嘅~ 6樣野連兩杯嘢飲,total HKD 1045 加左一。都係果句,咩價錢佢就比咩質素你。小事一則 : 嗰晚我用信用卡比錢,第二日銀行打黎話我知,我張卡比人盜用左,係當晚大約12點幾嘅時間,用黎買pizza。我希望唔關餐廳事,只係想知其他食客有冇遇過同樣情況🙏 …查看更多+ 1以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享性價比高嘅居酒屋 魚治 (M88) https://s.openrice.com/QrLT0tRCw00检举 张贴 评分4味道4环境4服务5卫生3抵食用餐途径堂食
味道想像中差, 但價錢合理 尚八日式燒肉店 2020-04-24A4 和牛餐 / 7:30 - 9:30 PM / 500幾蚊一個人我係抱住係日本食燒肉嘅準則同期望黎評價, 先講下A4和牛嘅味道, 我覺得無牛味......sad完全比吾到我食緊和牛嘅FEEL, 本以為會入口即溶, 點知無..... 但佢嘅賣相的確係碟碟都好靚, 但入落口同樣係完全相差大。其他野食都好一般, 海鮮食左三種, 帶子, 蜆, 蠔 帶子同蠔都還好, 一食到蜆就出曬問題, 好臭.......前菜, 蔬菜類都不值一提了, 都係一般般......…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享味道想像中差, 但價錢合理 尚八日式燒肉店 https://s.openrice.com/QrLT0IA8u00检举 张贴 评分2味道3环境3服务3卫生2抵食用餐日期2020-04-23用餐途径堂食人均消费$500 (晚餐)
態度差到爆 讚好台灣 2020-04-11野食一般,黑糖珍珠鮮奶,完全冇鮮奶味,好似水咁樣,我諗普通一間台式飲品店都好飲過佢。p.s 要少冰佢依然變爆冰。坐位有課室風格,以為’’櫃桶’’有餐牌,點知全部都係人地用完嘅紙巾,當晚已經冇乜客,唔明點解會唔清潔。諗翻起都想嘔。個男侍應黑口黑面都算,問佢有關餐牌嘅野佢完全唔想答你,埋單果陣冇講多謝都冇乜所謂,但係佢個樣想趕你走多啲,以後唔會再黎!…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享態度差到爆 讚好台灣 https://s.openrice.com/QrLT0rd8u00检举 张贴 评分--味道1环境1服务1卫生--抵食用餐途径堂食
性價比高,但環境服務差 美利餐廳 2020-01-30環境服務:餐具油立立,似淨係攞過水沖咁有個好似工人姐姐嘅員工,食食下野插隻手嚟中間加餐具,果下就真係覺得好冇禮貌一個落單員工就企係到無限挽電話食物:平同都叫做好食凍檸茶成杯都係冰,多到我連檸檬都篤唔到總結,如非必要我唔會再黎。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享性價比高,但環境服務差 美利餐廳 https://s.openrice.com/QrLT0fhKt00检举 张贴 评分--味道2环境2服务1卫生--抵食推介美食牛角包用餐途径堂食