好難食既早餐! 金裝燉奶佬餐廳 (美孚新邨) 2022-08-26打風日唸住食埋個早餐先返工,點知黎到呢度食簡直極失望!佢餐牌寫住用綿香沙嗲醬整沙嗲牛肉,仲要張相照騙甘好靚。點知一黎到粗口都黎埋!份量少都算,個沙嗲牛肉係無味,仲要唔知點解有骨!我以後都唔會再中伏,無下次!…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享好難食既早餐! 金裝燉奶佬餐廳 (美孚新邨) https://s.openrice.com/QrLT0sEH400檢舉 張貼 評分1味道3環境2服務3衛生1抵食用餐途徑堂食
繁忙都市的一個休息處 - 不籽是咖啡 不籽是咖啡 (文豪閣) 2022-08-23【繁忙都市的一個休息處 - 不籽是咖啡】☕️ 係呢個甘繁忙既都市,要搵一間chill既cafe唔係甘容易,但竟然俾我搵到一間!😋 「不籽是咖啡」外型已經好型格,門口用木同水泥堆砌,好有日式小屋感覺,心情即刻好放鬆 ☺️🟢 綠茶素麵配吉列蝦🍤🟢 夏天食素麵就最岩,雖然綠茶味唔多,但勝在口感爽口,最出色係個冷麵汁,加左柚子,酸酸甜甜,勁開胃 😍 隻炸蝦都好脆,好出色 😍…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享繁忙都市的一個休息處 - 不籽是咖啡 不籽是咖啡 (文豪閣) https://s.openrice.com/QrLT0aySY00檢舉 張貼 評分4味道5環境4服務5衛生4抵食用餐途徑堂食
港式口味台灣菜 老街 (彌敦道) 2022-07-13無得飛所以想食碗牛肉麵解下思鄉既痛苦,點知食到既只係港式口味既台灣菜。招牌牛肉麵湯底顏色都幾唔錯既,但係口味偏淡,無台灣菜個種重口味感。麵質都唔太爽口,有少少煮耐左。而牛肉都冧身同大舊既,不過肉味不足,失色左。老街出品始終都係偏淡,可能因為要配合香港人既口味啦……查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享港式口味台灣菜 老街 (彌敦道) https://s.openrice.com/QrLT0jzzGm0檢舉 張貼 評分2味道3環境4服務4衛生3抵食用餐途徑堂食
有家的味道既韓國菜 星星 Pho Cha 2022-07-07佐敦既渡船角係小店聚集之地,今次我去試試呢間韓式小店 - 星星 Pho Cha先試醬油蟹,醬油蟹價錢都貴貴地,唔係好大隻,但肉質都幾鮮甜,醬油味甜得黎有少少甘香,唔會太咸,真係唔錯,仲要叫多個紫菜飯黎配蟹膏,最高享受呀!話明星星,梗係唔可以唔試下星星炸雞 (唔同個個星星炸雞呀!) 一上枱,個貌相幾麻麻,不過芝士都幾香既,但個炸雞一d芝士味都無,只係一件好普通好普通既炸雞,同埋炸到有少少乾…食1-2件已經覺得好膩,Ace就覺得可以用雞既價錢叫多隻蟹會開心d…小店有一個好,就係細細間,幾有家庭既溫暖,得閒同三五知己黎飲下酒食下飯,又可以放鬆下啦 😊…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享有家的味道既韓國菜 星星 Pho Cha https://s.openrice.com/QrLT0pE1300檢舉 張貼 評分4味道4環境4服務4衛生3抵食用餐途徑堂食
一向出色的味道 譚仔三哥米線 (又一城) 2022-07-07譚仔三哥,味道一向出色,所以邊間都好多人。去左九龍塘分店,多人到就甘買野食都排左15分鐘,原來得2個人做野,勁慢。而加有一個優惠,凡叫一碗米線就可加錢叫埋野飲同小食。麻辣豬脷唔錯,夠香夠辣,豬脷口感都幾爽,值得推介。…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享一向出色的味道 譚仔三哥米線 (又一城) https://s.openrice.com/QrLT0nz0XW0檢舉 張貼 評分4味道3環境3服務4衛生5抵食推介美食麻辣豬脷用餐途徑堂食
Juicy到爆汁嘅松露Double鵝肝堡 SupBurwich 2022-07-06朋友話大角咀新開左一間高質小店,梗係去搵搵試試佢!小店位於大角咀,叫SupBurwich,係一間專賣漢堡熱狗三文治外賣店。 松露Double鵝肝堡 $158一打開盒已經聞到好香鵝肝味,Burger入面有2大塊鵝肝,鵝肝煎得岩岩好,一咬好Juicy,加埋蘑菇,食落唔會太膩,呢個Burger必試! 炸啤酒薯條 $32薯條有別其他,會先用啤酒先炸,入口甘香可口香脆,好食到停唔到口! 小店舖頭細細,但食物選擇好多,有選擇困難症既朋友仔可能要唸下食咩啦!…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享Juicy到爆汁嘅松露Double鵝肝堡 SupBurwich https://s.openrice.com/QrLT0yF4XW0檢舉 張貼 評分5味道4環境4服務4衛生4抵食推介美食啤酒薯條松露Double鵝肝堡用餐途徑外卖自取