有質素lunch Luna Cafe 2019-09-11lunch試這間k11地庫的cafe, order了意粉+飲品+沙律的餐,蟹肉牛油果沙律很好味,見他是即整的,牛油果剛剛好,同事要了煙三文魚沙律,份量也很多。之後意粉來了,本人很喜歡他的白汁海鮮意粉, 同事試了黑松露意粉。我覺得整個套餐,最好味的是抺茶latte ,是京都宇治抺茶,有驚喜;同事點了少女香檳(沒有酒精)整體也非常滿意唯有失望的是,店員用錯外外賣杯給我,破壞了成杯抺茶奶的感覺😆…查看更多+ 2以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享有質素lunch Luna Cafe https://s.openrice.com/QrLT0Ykir00检举 张贴 评分4味道3环境4服务5卫生3抵食用餐途径堂食
慶祝週年+聖誕 Lily & Bloom 2017-12-02踏入年尾,很有節日氣氛😍而我們的結婚週年紀念也是在年尾❤️變左聖誕+週年一齊慶祝🤣第一年的週年,選了lily &bloom因為睇openrice覺得環境好grand一去到, 嚇親,超有氣氛😍😍😍好似去了外國,充滿聖誕佈置成間餐廳截然不同職員知道我們是紀念日,還安排了一個很好的位置給我們,半圓梳化位,自成一角,非常貼心用餐點了 rib eye steak , lobster mac cheese, french fries, creamed spinach, skillet chocolate chip cookie我好欣賞french fries 個sauce truffle flavour 好好味,令人食唔停口Rib eye steak都好味,老公都忍唔住讚好反而個lovster mac cheese令我們有點失望,應該是用砧板咁大既芝士整的,但d芝士未溶晒,一粒粒個龍蝦都okCreamed spinach最後係甜品skillet chocolate chip cookie一熱一凍,雪糕都係埋枱先放落去,因為個cookie真係好熱整體都係好滿意,因為環境超出期望,十分有聖誕氣氛❤️🎅🏼🎁🔔…查看更多+ 8以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享慶祝週年+聖誕 Lily & Bloom https://s.openrice.com/QrLT0HAKi00检举 张贴 评分4味道5环境3服务5卫生3抵食推介美食Skillet Chocolate Chip CookieSteak用餐途径堂食人均消费$500 (晚餐)庆祝纪念圣诞节
元朗西餐 Stormies 2017-03-07朋友住元朗附近,所以揀一間元朗的西餐,在形點,可能平日關係,周圍食市也不多人我地兩位女士叫了沙律、魚同牛扒餐,原來星期一至四有主菜買一送一 ,可惜我們是個日是星期五, 不過都唔貴 ,沙律好好味 好大份,反而牛唔夠冧,整體ok…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享元朗西餐 Stormies https://s.openrice.com/QrLT0LDWf00检举 张贴 评分3味道3环境3服务3卫生4抵食用餐途径堂食
日式下午茶 稻菊日本餐廳 2017-03-04之前生日去了出名食天婦羅的稻菊食下午餐,因為比佢既甜品賣相吸引😍先黎係每人一柸飲品,我叫了 cappuccino 非常一般😅,反而綠茶是靜崗綠茶,好清好好味跟住咸點架出現了,有鰻魚壽司、秋刀魚有馬煮、鯛魚豆腐卷、加洲卷、芝麻豆腐、煮野菜每樣都好精緻好味,特別欣賞鯛魚豆腐卷跟住係最期待的甜品出場❤️❤️❤️好靚😍❤️士多啤梨日本芝士蛋糕、芝士撻、蕨餅、朱古力奶凍、最鍾意綠茶豆腐餅,超靚,將食用花放面❤️最好味係芝士撻食完其實都好飽好滿足😍…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享日式下午茶 稻菊日本餐廳 https://s.openrice.com/QrLT08yaKW0检举 张贴 评分5味道5环境4服务5卫生4抵食推介美食afternoon tea set用餐途径堂食人均消费$500 (下午茶)庆祝纪念生日
比較油的西餐 Backyard 2017-02-12今日同朋友去試呢個在中染的西餐,環境不錯蜜瓜火腿好味😋4cheese pizza 好期待,黎到時好香,但食落有點失望,唔夠芝士同太乾軟殻蟹香草意粉好油羊架都好油 但個肉質都幾好…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享比較油的西餐 Backyard https://s.openrice.com/QrLT0lw4f00检举 张贴 评分2味道4环境3服务3卫生2抵食用餐途径堂食
景靚,結婚好適合😍❤️ My Day 2017-02-12昨日去my day食lunch, 只有好少人,可能因為是新開,同埋佢主要係做婚禮或者夜晚buffet,好似包場咁😆個場真的很靚,可在出面註冊行禮,入面有個彎位就不太好,會遮住後面的嘉賓但我今日黎lunch😂😂😂揀場結婚上身😂😂食物不算非常出色,前菜有三樣,個湯好似係豆湯幾好飲,主菜是牛扒同豬架 太熟 肉好實 甜品同咖啡都ok始終都係比個場吸引Waiter 好好 比我地周圍影 …查看更多+ 4以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享景靚,結婚好適合😍❤️ My Day https://s.openrice.com/QrLT0vA0f00检举 张贴 评分2味道5环境4服务4卫生3抵食用餐途径堂食
The black chop house The Chop House 2017-02-08前日同閨蜜食生日飯,去了試這間墨西哥餐廳,一入到去環境較黑,連menu 都睇唔清楚😅我地叫了兩柸smoothie 都ok, 牛係西冷 medium rare 一般,竟然個忌廉波菜$48好好味😃炸雞翼個blue cheese sauce 有驚喜甜品我地叫了 bailey cheese cake 同埋心太軟 都ok…查看更多+ 5以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享The black chop house The Chop House https://s.openrice.com/QrLT0c9Wf00检举 张贴 评分2味道3环境2服务3卫生2抵食用餐途径堂食
美味卷蛋😍😍😋 Blue Brick Bistro 2017-02-08之前在網上見呢間有下午茶,係yoku moku卷蛋,個架仲要係'B'字😍😍,令我好想去試, 新年終於有時間去,利東街真的好靚,好有氣氛坐窗邊好靚Tea set咸點一般,不太特別,但yoku moku 卷蛋真的好好味,蛋糕質地好濕潤鬆軟, 奶茶味最好味😍😍😍,仲有兩條蛋卷的,但我覺得甜左少少…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享美味卷蛋😍😍😋 Blue Brick Bistro https://s.openrice.com/QrLT0d9Sf00检举 张贴 评分3味道4环境3服务4卫生3抵食用餐途径堂食
有誠意的餐廳 Big John 2017-02-08有時一個人會在尖沙咀lunch,唔知食咩好,朋友介紹呢間 big john, 食物種類好多,我因為太肚餓叫了個紅燒豆腐班塊飯,即刻煮,的確好食😋,又唔貴,下次想試格仔餅😍…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。1分享有誠意的餐廳 Big John https://s.openrice.com/QrLT0hfSf00检举 张贴 评分4味道2环境4服务3卫生4抵食用餐途径堂食