黑松露炒蛋! 華星冰室 (克街) 2018-11-18「黑松露蛋多士」食,蛋好滑嫩,用埋多士食~「冻奶茶」中规中矩啦「特色猪扒包」猪扒肉好好味😋「叉烧意粉」港式特色嘅意粉系咁,汤汁搭上几嚿叉烧肉鲜鲜甜甜~⚠️呢间铺头店面如图一唔多,好温馨嘅感觉,服务员好会吆喝哈哈哈。人都好多嘅,我系中午饭啲去排队好长,但系速度就好快!所以唔好望住长队就走咗…查看更多+ 1以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享黑松露炒蛋! 華星冰室 (克街) https://s.openrice.com/QrLT0CnWn00检举 张贴 评分4味道4环境4服务4卫生4抵食用餐途径堂食
芝士撈面 新記芝士麵 2018-11-18芝士我真系超级爱!呢间嘅芝士捞面nnnn食!为佢疯狂打Call!!好多星都举荐过正小吃店,店里仲有合照呀签名之类滴👅点咗个芝士猪颈肉捞面,真系食啦……起菜速好快哈哈哈,猪颈肉畀咗好多蚊,觉得好有特色应该系佢哋嘅独市腌制过嘅。芝士捞面真系特别食唔耨,真系你哋快D去试吓!瑞士汁鸡翼酱汁浓杰好香好味…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。1分享芝士撈面 新記芝士麵 https://s.openrice.com/QrLT0BXWn00检举 张贴 评分4味道3环境3服务3卫生3抵食用餐途径堂食
聽說可以偶遇eason的牛腩麵 九記牛腩 2018-11-18🍹点咗两杯冻柠茶就系饮料味道我最钟意饮冻柠同冻奶茶哈哈哈哈上汤顺牛腩伊面呢个闺蜜啲哒讲汤汁好入味牛腩噍劲够足值得排队~咖喱牛筋腩伊面呢,系我食过最食嘅咖喱牛腩!!超级无敌入味,而且鲜嫩弹牙⚠️Tips:店系12:30开嘅,但系!我12:15到嘅已经排住长长嘅队嘞,哈哈哈,不过我觉得早来系冇错嘅,因为一轮一轮入去重有两层楼开店前来几乎直接都可以入嚟食~我每次排队我喺出便拧转头后面超级多人睇就心黑顺😂!!仲有我好怪嘅一啲就系同我一台嘅一半都讲韩文都系南韩人呢家嘅menu嘅有水韩文感觉好贴心南韩人都钟意食牛腩面吗?哈哈哈…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享聽說可以偶遇eason的牛腩麵 九記牛腩 https://s.openrice.com/QrLT0SoKn00检举 张贴 评分5味道3环境3服务4卫生5抵食用餐途径堂食
抵食漢堡🍔 SHAKE SHACK (國際金融中心商場) 2018-11-18呢间汉堡我又觉得几值得嚟打卡嘅 CP值高 而且味道唔错汉堡好多种类可分double同正餐肉质唔错且丰富 饮品中嘅lemonade都好饮!坐落於中环ifc景观都唔错啲餐都用英文…查看更多+ 1以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享抵食漢堡🍔 SHAKE SHACK (國際金融中心商場) https://s.openrice.com/QrLT0rnen00检举 张贴 评分5味道5环境5服务5卫生5抵食推介美食shake Burger$76chz fries$36用餐途径堂食
視覺享受的下午茶 ZUC.CCH.ERO 2018-11-18呢间铺头系专门食类似於创意打理嘅铺头 我觉得环境都唔错几ins风嘅 但系我觉得嘢好一般完全嚟影相嘅😂😂蓝色嘅break the tear一铺蒜味唔知点形容佢 樱花树下过佢稍微好一啲横掂我觉得都难食!…查看更多+ 1以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享視覺享受的下午茶 ZUC.CCH.ERO https://s.openrice.com/QrLT0p1yOW0检举 张贴 评分1味道4环境4服务4卫生1抵食用餐途径堂食人均消费$150
美味嘅lunch! 華嫂冰室 (杜智臺) 2018-11-15我觉得华嫂最好食嘅一定系喇沙肥牛米粉!!!信我一定要点喇沙肥牛我同我好姊妹都一致认为好好食呀汤汁真系食到东南亚菜嘅精髓冻奶茶同菠萝油都系食到唔得!我真系超级无敌中意冻奶茶…查看更多+ 4以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享美味嘅lunch! 華嫂冰室 (杜智臺) https://s.openrice.com/QrLT0Wn8n00检举 张贴 评分5味道4环境4服务4卫生4抵食推介美食喇沙肥牛米線$58菠蘿包鮮油奶多$18招牌菠蘿包菠蘿油等候时间30 分钟 (堂食)人均消费$100