外國朋友都話好食😇 燒味本色 2024-08-22有外國朋友去黃金順便去附近食lunch,佢係個不折不扣嘅燒肉狂熱份子🐷我哋叫咗個燒肉叉燒飯,我就叫左、燒肉雞飯。燒肉好香脆,雞都算淋汁,而且唔會太鹹!而且價錢都算合理,又多選擇🤗除外國朋友都話下次黎香港要試埋其他燒味!…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享外國朋友都話好食😇 燒味本色 https://s.openrice.com/QrLT0oWrM00检举 张贴 评分4味道3环境4服务4卫生4抵食用餐途径堂食
食泰國野一定要去九龍城啦 BTS美食站 2024-08-22首先餐廳都算易搵,星期五都好多人,不過又唔洗排隊,因為佢地有好多位,仲供應多款泰國菜式。推薦冬蔭公湯、燒豬頸肉同泰式炸蝦餅😌😋環境都還可以,裝修唔算好新,但我哋坐左2個鐘都無趕人走,算係咁啦😇整體而言價錢合理,服務員態度友善,食物美味,值得一試。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享食泰國野一定要去九龍城啦 BTS美食站 https://s.openrice.com/QrLT0sHDM00检举 张贴 评分3味道3环境4服务3卫生3抵食推介美食冬陰公湯用餐途径堂食
觀塘必食 日系裝修 日作食堂 2024-01-17「非食評」 純粹個人意見一入到餐廳眼前一亮👀✨🤩裝修好靚 好有日本啲課室嘅感覺🇯🇵餐廳中間仲有個跳馬台,好鬼得意我叫左個厚切日式豬扒飯,仲附送埋麵豉湯,兩款前菜,同日式茶一杯,仲可以加錢轉特飲架😋價錢雖然有啲貴,但環境同食物都無得彈,可以再試👌🏻…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享觀塘必食 日系裝修 日作食堂 https://s.openrice.com/QrLT0FmDG00检举 张贴 评分4味道5环境5服务5卫生2抵食推介美食炸豬扒飯和風厚切吉列豚肉眼扒定食用餐途径堂食人均消费$160
超高質日式榻榻米 Cafe MUTA Restaurant by ATUM 2024-01-17「非食評」 純粹個人意見一直都想同朋友嚟呢間餐廳食飯,咁啱得閒去尖沙咀,就一定要試吓呢間個個都讚嘅Cafe🤩位置喺尖沙咀美麗華廣場,位置方便唔使講,仲要裝修眼前一亮💫試咗個羅甲燒意大利飯,同埋紫菜魷魚Gnocchi,真係冇得彈💯意大利飯勁重,奶油味又香又滑Gnocchi煙煙韌韌好似食緊韓國年糕咁,仲要勁重海鮮同埋紫菜味。日西合璧,環境同埋食物都唔錯🗣️…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享超高質日式榻榻米 Cafe MUTA Restaurant by ATUM https://s.openrice.com/QrLT0DWDG00检举 张贴 评分4味道3环境3服务3卫生3抵食推介美食蟹肉蟹膏甲羅燒燉飯松露芝士薯條·蛋黃醬用餐途径堂食
適合同朋友簡單食個brunch 環境寧靜愉悅 Cafe REVOL 2024-01-12非常推介食Brunch,大份到2個人食都得🙆🏻♀️👯綠茶latte最令我深刻印象。色澤同滑順的奶泡和濃郁的綠茶味道交融得天衣無縫。比一般的綠茶latte 有一種獨特的清新感,絕對要試下。環境溫馨寧靜,服務態度幾好,而且食物好快到,同朋友食野加傾左2個鐘都無趕人走。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享適合同朋友簡單食個brunch 環境寧靜愉悅 Cafe REVOL https://s.openrice.com/QrLT01UPF00检举 张贴 评分4味道3环境3服务4卫生3抵食推介美食Green tea latteRevol精選早餐用餐途径堂食
一蘭永遠唔會令你失望🫶🏻 天然豚骨拉麵專門店一蘭 2024-01-12一蘭拉麵以其特有的豚骨湯底聞名,湯底調味恰到好處,不會太過咸濃,保留左食材的原汁原味每一碗拉麵都附有豬叉燒、紫菜、蔥花等配料,提升左整體的風味🍜仲有服務人員態度親切,讓用餐體驗更加愉快。果然一蘭係唔會令我失望💁🏻♀️…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享一蘭永遠唔會令你失望🫶🏻 天然豚骨拉麵專門店一蘭 https://s.openrice.com/QrLT0rELF00检举 张贴 评分4味道4环境4服务4卫生4抵食推介美食一蘭拉麵用餐途径堂食
午餐 平靚正 超抵食 十二味 (京瑞廣場2期) 2024-01-12午餐必食🌶️🌶️🌶️如果想食十二味,但又覺得有啲貴?!午餐時段去食就岩啦🫶🏻午餐時段唔單止無咩人,唔洗排隊,價錢仲好抵架! 一人餐 60~80蚊就有找,都咪話唔抵。麻辣香鍋先72蚊,可以簡唔同辣度架🤪…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享午餐 平靚正 超抵食 十二味 (京瑞廣場2期) https://s.openrice.com/QrLT0XU9F00检举 香港尸米之蓮 用外賣apps叫左某分店大盛花菜餐,到手撥埋一邊得半盆菜(有人試過得1/4),仲要辣椒多過菜,連一個人份量都唔係!然後向外賣app追討賠錢,又搞一大輪。你哋啲飲食業做唔落去咪等俾人淘汰囉,成日喊苦喊忽,上電視講幾慘幾慘,但自己啲服務差,份量連正常都唔係。好啦,諗住比多之機會堂食,去到七成係吉嘅,想坐落去,又話呢張枱唔坐得,要方便之後清潔,果斷走人,以後一次機會都唔俾!仲係到讚過份量多果D,真假自己分?2024-07-05 回应 张贴 评分--味道5环境4服务4卫生--抵食推介美食雞翼麻辣香鍋$72用餐途径堂食