好味雞煲 倫哥火鍋私房菜 2019-11-28同屋企人講開打邊爐,即刻諗起倫哥個雞煲同温泉冬瓜雞湯底!雞煲任食,見我有小朋友就知我哋嗌唔辣啦~仲好醒目問我哋要唔要另上辣醬温泉雞湯底有椰子冬瓜煲雞,好清甜,呀仔都讚海洋拼盤好大份,4個大人都食唔晒~仲有個原盅燉湯,好足料呀~牛肉佢哋都話好好味…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享好味雞煲 倫哥火鍋私房菜 https://s.openrice.com/QrLT0FEis00检举 张贴 评分5味道4环境5服务5卫生3抵食推介美食溫泉雞鍋雞煲用餐途径堂食
爺爺生日飯 王家沙 2019-10-20今次到爺爺生日食飯~都係食中菜,今次揀咗王家沙,因為傳說係唔錯嘅~我哋12位,間咗房畀我哋有個姨姨waitress淨係serve兩間房(兩圍枱),佢幾好笑容,又好禮貌,好有親切感~讚讚食嘢喇~因為我遲到😅好多都冇影相……同埋冇睇menu...前菜有麻醬粉皮,拍青瓜,蒜泥白肉粉皮,醃芽菜,生煎包, 蔥油餅……🤔(係咁上下)蔥油餅好香口, 麻醬我最愛,仔仔食咗半碟青瓜,其他都不過不失啦~擔擔麵,好開心有得揀唔辣,仔仔終於有得試👏🏻上海粗炒都炒得好好,冇乜油小籠包,好多湯好正,仔仔食咗三粒呀!整體都真係傳說中嘅唔錯~最鐘意都係豆沙鍋餅,好多芝麻,又香又脆…查看更多+ 4以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享爺爺生日飯 王家沙 https://s.openrice.com/QrLT0MuKs00检举 张贴 评分4味道5环境5服务4卫生5抵食推介美食上係擔擔麵,下係蔥油餅雲吞雞湯小黃魚豆沙鍋餅小籠包用餐日期2019-10-20用餐途径堂食庆祝纪念生日
驚喜 篤篤車 2019-10-06成日聽到屋企人話食依間,今日終於有機會食喇~等緊位嗰陣發現原來有冬陰功湯底, 一於嗌呢個啦~冬菇紫菜墨丸冬陰功河配青檸薄荷梳打, 其實都唔好太大期望, 但係食落又覺得幾好味個湯夠濃,墨丸都唔錯,份量都夠。最驚喜係青檸薄荷梳打,唔記得影……但係有好多好新鮮嘅薄荷葉,唔會太甜~仔仔同婆婆share咗個清湯炸魚皮生菜牛筋豬腸麵加底,因為我唔食牛,所以搶食魚皮,好脆好味,仔仔都話好味,唔夠食添呀!下次一定再嚟試其他嘢食…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享驚喜 篤篤車 https://s.openrice.com/QrLT005Ss00检举 张贴 评分5味道4环境4服务4卫生5抵食推介美食薄荷青檸梳打用餐途径堂食
冇得再嚟😭 查理布朗咖啡專門店 2019-09-29同仔仔去完科學館,知道呢度做埋呢個月, 點都要支持下,兩點幾都好多人呀~叫咗個pizza,柚子雞翼,同兒童餐~仲有杯strawberry yogurt milkshake, 好靚,仔仔一個k.o.哂個棉花糖lollipop又少咗個親子餐廳😭👋👋…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享冇得再嚟😭 查理布朗咖啡專門店 https://s.openrice.com/QrLT0t3as00检举 张贴 评分5味道5环境5服务5卫生5抵食用餐途径堂食
生菜包真係好好味~ Greyhound Café (又一城) 2019-09-29之前試過依到嘅生菜包,真係好好味, 成日都想再食仔仔都記得上次食過茄汁煙肉長通粉好食,所以佢都要翻啅星期六晚,都幾驚要等位,好好彩咁啱得番一張二人枱,哈哈~雖然爆場,上菜都好快仔仔見到個生菜包就搶食, 仲要發明新食法捲腸粉🤣最後仔仔食咗大半份嘅生菜包,自己嗌嗰個長通粉就要我埋尾😑長通粉有好多cheese面兩碟份量都算大,我哋都係食唔曬~😅btw, 我覺得啲侍應好明顯有train過🤔放底嘢食同嘢飲都會講聲"請慢慢享用"之類嘅說話唔錯唔錯😌…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享生菜包真係好好味~ Greyhound Café (又一城) https://s.openrice.com/QrLT0gZas00检举 张贴 评分5味道4环境5服务4卫生5抵食推介美食生菜包茄汁煙肉長通粉生菜包新食法用餐日期2019-09-28用餐途径堂食用餐时段晚餐
親子時間 RBTea 2019-08-18同仔仔行街行到攰,諗住坐低飲杯嘢~安排咗張韆鞦凳,仔仔好開心,見個menu都 好吸引,忍唔住嗌咗個all day breakfast, 加杯珍珠奶茶~沙律菜好新鮮,窩夫好好味、好脆,炒蛋都好好味,仲要熱辣辣嘅添~…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享親子時間 RBTea https://s.openrice.com/QrLT0eO0r00检举 张贴 评分5味道5环境5服务4卫生4抵食用餐途径堂食
大廚發板😋 明園 2019-08-17爸爸今年生日飯,請大廚發板設計餐單, 精心製作😍有驚喜最鍾意食個魚, 因為要照顧仔仔, 食咗兩啖放低咗半個鐘 ,再食返 入面仲好juicy 外面都仲好脆!胡椒炸子雞好有驚喜, 味道好夾!仲有個松露炒麵,唔記得咗影相,都好好味~…查看更多+ 4以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享大廚發板😋 明園 https://s.openrice.com/QrLT0Hu0r00检举 张贴 评分5味道5环境5服务5卫生5抵食用餐日期2019-08-17用餐途径堂食