性價比高生蠔🦪夜 蠔站 (荃新天地) 2024-05-16一值都好鐘意食生蠔 今次帶老公去食我地之前已經食過尖沙咀分店荃灣新開便一於再來試試分店水準找到呢間性價比高 做$10/隻優惠 無限下單及每星期二及星期三做$199 半價 8隻8國家生蠔套餐送白酒或紅酒一杯原先OpenRice 訂座 1900門口待應很好 1840 已經比我入座 餐廳非常開揚 待應安排我地𥦬口位下單後 10分鐘已上$10 一打12隻生蠔🦪食上去雖然$10隻 但水準一點都不錯不期望大隻 至少新鮮✅ 已經性價比高$10/隻優惠午市亦有供應 而且亦都無上限下單再來$199 半價 8隻8個國家生蠔套餐由左起第一隻美國蠔(最淡)至第8隻最右既法國生蠔Gillardeau (海水🌊味最重)第一隻美國蠔肉厚 creamy 😀😀 推介推介Carbonara 扁意粉🍝 $138 OpenRice 訂座餐牌有9折優惠(生蠔除外)有原隻蛋黃可撈 加上煙肉🥓絲及芝士粉成碟有水準😋😋😋會下次再來試下Set lunch 及餐牌上其他美食服務好👍 生蠔🦪性價比高😋🫶🫶…查看更多+ 3以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享性價比高生蠔🦪夜 蠔站 (荃新天地) https://s.openrice.com/QrLT09c5J00檢舉 張貼 評分5味道5環境5服務5衛生5抵食推介美食$199 8國生蠔餐$10/隻 生蠔用餐途徑堂食
穩世西餐值得一試❤️ L'AMOUR 2023-12-11 餐廳門口有間鋼琴外面裝飾自動門 關門後變磨砂門 好特別碟豆花木魚清湯鯛魚刺身加上檸檬汁後由紫色轉粉紅色 好吸晴法式鵝肝凍🎃配上新鮮雜果 口感清新額外加 魚子醬海膽多士❤️❤️❤️必試推介😀😀 海膽新鮮 完全唔苦是日餐湯 意大利雜菜湯額外加 $40 轉配龍蝦🦞湯黑松露帶子薏米飯❤️❤️❤️❤️黑毛豬鞍配焦糖蘋果 ❤️❤️❤️❤️額外加 美女與野獸甜品 餐廳都安排到🍽 開心既用餐體驗仲因為結婚紀念日而免費送給我地是日精選 甜品 ❤️❤️❤️芝士餅餐廳因慶祝結婚週年紀念日額外送比我地既特別禮物🎁 好驚喜每碟菜式 擺碟精緻 看出總廚設計用心 豐富視覺味覺既用餐體驗值得推介再來用餐🍽…查看更多+ 7以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享穩世西餐值得一試❤️ L'AMOUR https://s.openrice.com/QrLT0GFjE00檢舉 張貼 評分5味道5環境5服務5衛生5抵食推介美食蝶豆花木魚清湯鯛魚刺身法式龍蝦湯黑松露帶子薏米飯波特酒釀葡萄·法式鵝肝凍慢煮西班牙黑毛豬鞍.焦糖蘋果魚子醬海膽多士用餐日期2023-11-18用餐途徑堂食用餐時段午餐慶祝紀念纪念日
❤️特色卷物丼飯居酒屋❤️ 究極堂 (蜆殼街) 2023-10-31同完老公附近行完山 就去附近搵食招牌究極丼 美中不足 今日海膽售罄 究極丼欠缺海膽 以拖羅刺身代替原隻蛋黃撈飯 係一般街外丼飯少有 可以一試刺身都係厚身足料大件黑松露軟殼蟹卷❤️少有卷物設計飯素包住 再配上黑松露可毋須點醬油已足夠咸味太驚喜既蟹膏鱈魚豆腐乾三文魚卷❤️值得一讚 及推介再食是鱈魚豆腐乾及特式卷物…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享❤️特色卷物丼飯居酒屋❤️ 究極堂 (蜆殼街) https://s.openrice.com/QrLT0VivD00檢舉 張貼 評分4味道4環境4服務4衛生3抵食推介美食蟹膏豆腐鱈魚亁$58用餐途徑堂食
♥️慶祝好姊妹生日Brunch ♥️ The Grill Room (銅鑼灣廣場二期) 2023-10-10The grill room 在尖沙咀分店已開一段時間今次去銅鑼灣新裝修分店一試由於時間趕急臨時轉地點,半小時預訂13:00並安排甜品 餐廳都如常安排到餐廳分Bar 枱位同卡位梳化位上圖是Bar 枱位置我地分配到卡位梳化位置 但近門口位 比較嘈今日係週末所以餐廳提供Brunch Menu 平日星期一至五是Set Lunch Menu Porcini truffle mushroom Soup額外+ $208 6 隻 Seasonal Oysters 配乾蔥紅酒🍷汁及珍珠青檸可惜蠔比較細隻 有碎 唔推介大家加錢Platter♥️♥️♥️好驚喜🫢三款都好好食左起:Crab Meat Croquette ♥️♥️♥️♥️♥️ 西班牙蟹肉薯球中間:Beetroot Salad ♥️♥️♥️♥️♥️ 南瓜🎃籽楓糖紅菜頭沙律右面:Foie Gras Terrines 鴨肝配黑梅醬配法式牛油麵包🥯 ♥️♥️♥️♥️♥️餐廳出名叫牛扒 會比餐盒內4-5款刀選擇姊妹選擇了上款藍色款Main 不過不失 Beef Tenderloin +$78 Crab Meat Risotto 大推介一定要食Dessert 餐廳職員安排到生日寫字✍️甜品仲即時影即影即有相送及$100 無限期限使用既飲食coupon 服務使用OpenRice App訂座有折優惠注意⚠️落場時間為下午4點 餐桌安排門口位置😹😹比較嘈 再來會要求轉枱 整體會再來及推介用餐…查看更多+ 6以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享♥️慶祝好姊妹生日Brunch ♥️ The Grill Room (銅鑼灣廣場二期) https://s.openrice.com/QrLT0va1D00檢舉 張貼 評分4味道5環境4服務5衛生3抵食推介美食蟹鉗肉蟹黃南瓜意大利飯Crab Meat Risotto南瓜籽楓糖紅菜頭沙律鴨肝伴黑梅醬配法式牛油麵包Crab Meat croquettes 西班牙蟹肉薯球用餐日期2023-09-23用餐途徑堂食人均消費$500 (午餐)慶祝紀念生日
父親節飯局 容龍海鮮酒家 2023-06-26父親節快樂🎉我請2️⃣位父親爸爸老爺食飯一行6️⃣人先到三聖海鮮市場買海鮮再到容龍加工:)招牌芝士焗龍蝦 必食推介鼓椒聖子 米粉底辣酒煮花螺象拔蚌二身 椰皇燉蛋白 必食推介金銀蛋菜蟹🦀️肉伊麪📍服務✅1️⃣0️⃣0️⃣分📍待應換碟快 廚房上菜快📍必食推介好味😋 芝士焗龍蝦 砵酒焗蠔📍雖然全場爆滿 但預先訂位 及電話跟進Confirm booking 0等候入座時間 📍父親節另有一席12位/6位半席套餐選擇 及米芝蓮套餐選擇…查看更多+ 8以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。1分享父親節飯局 容龍海鮮酒家 https://s.openrice.com/QrLT0U5bA00檢舉 張貼 評分5味道5環境5服務5衛生3抵食推介美食芝士焗龍蝦$1250砵酒焗蠔椰皇燉蛋白用餐日期2023-06-17用餐途徑堂食人均消費$4000慶祝紀念父亲节
仿如置身🍎日本🍎 海街丼 (海光街) 2022-12-27同老公行完山就附近食晚飯來到呢間充滿日本🇯🇵裝修既丼飯18:00 等開門即試推介海寶丼(上)雪蟹肉好足料成碗都係配蟹子粒加上吞拿魚生粒先以壽司醋果凍撈飯 少許咸味 好開胃已可代替醬油配菜是茄子🍆小鉢 好爽口 左上小壺是漁湯 可作最後泡飯食🫶🫶 大推介 會再來食🫶🫶🫶🫶…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。1分享仿如置身🍎日本🍎 海街丼 (海光街) https://s.openrice.com/QrLT0BIH700檢舉 張貼 評分5味道5環境5服務5衛生4抵食用餐途徑堂食
2022冬至團圓飯 農 2022-12-18老公預訂了七位一家人👨👩👧👧食冬至團年海蜇 質感硬身 形狀粗身 不過不失第2道脆皮燒腩仔👌👌👌👌 不過不失🍁爆汁乳鴿 比較細隻 少肉 但以堂食價$36 一隻來說 大細算差不多🍁氣鍋雞湯 ♥️♥️♥️ 有驚喜椰香味重 雞湯好入味 內有雞肉湯渣🍁火🔥焰波羅炒飯 有得睇 有得食待應會即時用火燒起波蘿外身蛋白炒飯配鮮波蘿 波蘿爽口有驚喜🍁櫻花🌸蝦炒豆苗🍁荷塘一品雞有蟲草花有雞 不過不夫👌👌👌🍁冰鎮古魯肉♥️♥️♥️♥️♥️ 有驚喜古魯肉好脆口有咬口 🍁棋子茄子 🍆茄子脆身口感 配以肉碎🍁氣鍋雞湯 太好飲 決定外賣真空包裝 $49有大量真空包裝小菜,如:豬軟骨、花心牛腩等可額外購買…查看更多+ 8以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享2022冬至團圓飯 農 https://s.openrice.com/QrLT08Fr600檢舉 張貼 評分4味道4環境4服務5衛生3抵食推介美食烈焰菠蘿炒飯氣鍋雞用餐日期2022-12-17用餐途徑堂食人均消費$210 (晚餐)慶祝紀念团年饭
❤️Happy Birthday to My hubby 譽 鐵板燒 2022-11-27Happy Birthday to My hubby慶祝老公生日飯「菊」二人餐 沙律🥗由三文魚子秋葵parma ham 木魚絲 加入芝麻醬汁伴豆腐鐵板燒開始前,師傅會俾我哋睇最新鮮嘅食材同即場燒每道菜式季節燒魚首先將魚放入鑄鐵鍋油炸,魚麟會炸列好似薯條咁脆,醬汁配以菜忌廉汁,配菜是小青椒伴碟南非鮑魚新鮮大隻彈牙紅綠雞冠草伴碟配安康魚肝醬特大上蝦 沙巴虎蝦有手掌長,醬汁配喇沙醬汁,素翅伴碟鵝肝多士配以士多啤梨🍓醬,上面鋪上柚香羅白,牛舌草作裝飾特上牛肉 配上芥末醬汁及龍珠果今次選擇了7成熟可加$200 選擇和牛及豚肉北海道白粟米配紅酒淹蕃茄仔,裝飾係楓葉🍁白飯魚苗櫻花蝦炒飯師傅會用剛才鐵板燒嘅海鮮湯昆布湯甜品以焦糖多士 雪糕是柚子雪糕及芝麻雪糕柚子味清新有柚子粒 好清新服務100分 待應及師傅都會介紹每道菜式做法,跟進客人需要🫶用餐時間大概3小時 🫶事先需綁定信用卡預定費🫶值定推薦再來用餐🫶影即影即有相給客人留念🫶鐵板燒上有慶祝字眼影相留念❤️♥️ 值得推薦再來用餐❤️♥️…查看更多+ 8以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。1分享❤️Happy Birthday to My hubby 譽 鐵板燒 https://s.openrice.com/QrLT0hfv600檢舉 張貼 評分5味道5環境5服務5衛生5抵食用餐日期2022-11-26用餐途徑堂食人均消費$510 (午餐)慶祝紀念生日
Staycation Day and Night Grand Hyatt Steakhouse 2021-11-08Perfect Day and Night Staycation Book Ocean View Steakhouse 餐廳門口Garlic bread 飽邊太硬 Caesar Salad 不過不失Crab cake 推介 加鵝肝upgrade steak to WAGYU STRIPLOIN 輕身好似日式Cheesecake …查看更多+ 8以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享Staycation Day and Night Grand Hyatt Steakhouse https://s.openrice.com/QrLT0MtD000檢舉 張貼 評分4味道5環境5服務4衛生3抵食推介美食Maryland Crab Cakes用餐日期2021-04-30用餐途徑堂食用餐時段晚餐
鮑魚大閘蟹盛宴 十里洋場 2021-11-07♥️ 感謝友人 為我慶生 預訂金秋大閘蟹盛宴♥️ 最驚喜一次滿足3個願望 鮑魚炆鵝掌、期間限定大閘蟹 、蟹皇翅都係是次亮點安排入座後 先點菊花普洱菜來前菜頭盤先來准揚四小品 不過不失 花膠蟹皇翅 蟹粉味重 足料足五両大閘蟹 今次食既係蟹公 多蟹膏蟹粉炒蛋白蟹粉炒飯加上脆米 最後 芝麻湯圓薑湯 是次使用HSBC 匯豐卡 2人同行1人免費可選擇午餐🥣/晚餐食同1餐單服務好 上餐快 環境舒適…查看更多+ 6以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。1分享鮑魚大閘蟹盛宴 十里洋場 https://s.openrice.com/QrLT0KtD000檢舉 張貼 評分5味道5環境5服務4衛生5抵食推介美食清蒸大閘蟹鮑汁扣原隻鮑魚併鵝掌花膠蟹皇翅用餐途徑堂食
Happy Anniversary 雅谷餐廳 2017-06-16半週年結婚紀念老公訂左amigo 8:00pm餐廳晚上有live Band 唱歌仲有1枝玫瑰花送俾女士有名字既memo pad 同即影即有相送比客人我地都係叫左set dinner ❤️先來餐湯同麪包籃(無限refill ) 當晚有2款麪包選擇分別是法包及多士 牛油係唧花形狀 很有心思再來前菜鴨肝再來雪葩再到主菜 我地分別叫左羊扒及牛扒主菜一般無太大特別驚喜再來甜品第一款疏乎厘橙味 味道特別Amigo 朱古力冷凍 連盤都是冷凍最後待應送老公訂既一大紮花同老公額外訂既拿破崙蛋糕10個推介拿破崙蛋糕😍😍估唔到amigo 既拿破崙蛋糕咁出色同tony wong 有得相比總括 套餐還包冷熱飲品 待應服務好好環境浪漫 仲有live band 性價比高可同酒店相比 …查看更多+ 7以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享Happy Anniversary 雅谷餐廳 https://s.openrice.com/QrLT0mDGg00檢舉 張貼 評分4味道5環境4服務5衛生5抵食推介美食拿破崙蛋糕用餐日期2017-05-18用餐途徑堂食人均消費$1200 (晚餐)慶祝紀念纪念日
「八月」 八月花 (朗豪坊) 2016-06-06適縫慶祝大哥哥,二哥哥生日一家6人今次簡了中價位美心集團期下高級食府八月軒餐牌選擇太多,思前想後最終叫半席6位菜出乎意外既好食 同大碟豐富第一道先黎既係脆BB豬伴沙律做前菜頭盤第二道 竹笙海皇燴燕窩好足料!👍👍👍西蘭花象拔蚌片炒蝦仁 :)蛋白炒飯…查看更多+ 5以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。1分享「八月」 八月花 (朗豪坊) https://s.openrice.com/QrLT0CwSd00檢舉 張貼 評分--味道--環境--服務--衛生--抵食用餐途徑堂食
居高臨下 Set Lunch " Ambrosia Oyster Bar & Grill 2015-03-06又放假:)又要出動周圍搵食!今次黎到 I Square 28/F 以蠔聞名既ambrosia今次選擇Set Lunch ,先來麪包籃,包杯餐飲每日大概有4-5款Set Lunch 選擇今次我同友人叫了2款set 第一道:南瓜湯 10/10好重南瓜蓉,好creamyMain : 10/10牛扒肉質同醬汁做得好好,值得推介main :龍蝦 10/10 set lunch 唔包生蠔要額外加$98 三款唔同款生蠔待應好好介紹由淡到咸,介紹唔同種類既蠔整體,無論食物,環境,服務都一流,值推介…查看更多+ 2以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。3分享居高臨下 Set Lunch " Ambrosia Oyster Bar & Grill https://s.openrice.com/QrLT0zeoIW0檢舉 張貼 評分5味道5環境3服務3衛生3抵食用餐日期2015-01-15用餐途徑堂食人均消費$370 (午餐)
空中園林 High Tea " 食得影得又睇得 Shelter Italian Bar & Restaurant 2015-03-05難得放假天當然去High Tea ,放鬆下同朋友仔聚舊談心。 Shelter大熱既鳥籠High tea架,今次終於黎潮聖下... 一到就入到一個半露天既,好開揚,待應帶我們去了張大枱坐可惜今天有毛毛雨有點冷,幸好餐廳設計有暖爐火柱下午茶meau最高層既牛角酥(10/10)無得輸高層右邊 :水牛芝士藩茄(8/10 )二層macaron (8/10)中層三文治架(8/10)味道唔錯全部三文治其中印象深刻係牛油果藩茄三文治最底層:Fruit Tart 最出色,平時食Tart 底好軟但shelter整得好脆好味最後黎多個大近鏡影相整體,Shelter tea set 睇得又食得,最岩喜愛high tea 一族。靚過一般酒店層架,同時味道亦好味,值得推介…查看更多+ 6以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。1分享空中園林 High Tea " 食得影得又睇得 Shelter Italian Bar & Restaurant https://s.openrice.com/QrLT0h1Wb00檢舉 張貼 評分4味道5環境3服務3衛生3抵食用餐日期2015-03-04用餐途徑堂食用餐時段下午茶
happy 2nd anniversary ! Lawry's The Prime Rib 2015-02-07週年紀念重要日子當然要選擇環境,食物質素高同服務好既地方!預約了7點枱,餐廳好細心問你慶祝什麼,餐廳待應會唱歌送蛋糕及即影即有合照一張。Set Dinner 有2款,一種係Classic Meau ,一種係delxue wine Meau最後男友選了Delxue ,我選擇了Classic 的california cut首先,先來pumkin soup with shrimp (10/10)好rich 好creamyDelxue 第一道Fresh Crabmeat Caesar Salad (10/10)蟹肉好新鮮配埋沙拉好清爽Classic 第二道 Spinning bowel salad (8/10)待應會係推架車係你面前混dressing,呢個沙拉係出面的,但食上去就沒有什麼特別Deluxe 第二道Seared Foie Gras and Chicken Roll (10/10)香煎鵝肝及雞卷鵝肝入口即溶好好味Classic 第三道California Cut !! 主角來了會有廚師推架大肉車即場切肉表演,同時又問你可以upgrade 做english cut /prime cut /dimond cut 16ozDeluxe 第三道prime ribs eye steak oz男友喜愛厚切,呢道道岩哂佢口味配紅酒最後上左甜品同送既蛋糕有寫上happy anniversay !! 同我地既名整體服務態度一流會再來食,味道同酒店級可比…查看更多+ 6以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享happy 2nd anniversary ! Lawry's The Prime Rib https://s.openrice.com/QrLT0UFua00檢舉 張貼 評分3味道3環境3服務3衛生3抵食用餐途徑堂食