日本餐omakase 森沃日本料理 2015-08-05西環街坊小店, 可以食到高質omakase食物材料越來越貴, 已經覺得好難搵到好平呢間以質素來講,已經算唔貴呢間位少嘅小店, 食物材料可以控制得好只會賣新鮮食材所以冇試過食完唔滿意 …查看更多+ 5以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。1分享日本餐omakase 森沃日本料理 https://s.openrice.com/QrLT0VySIW0检举 张贴 评分--味道--环境--服务--卫生--抵食用餐途径堂食人均消费$100 (晚餐)
味道麻麻 咖啡弄 2015-08-01甘岩放假就同友人一齊去咖啡弄食個下午茶我地一人叫左一樣野食:一個熟食&一個甜品,分別係粟米芝士煙肉可頌同紅豆抹茶窩夫。先講前者,一黎到賣相已經相當吸引芝士味配合煙肉同粟米本應係完美既配搭,不得不承應毎一口既口感都非常豐富有層次但芝士味不夠香濃,而且煙肉不夠香,在嗅覺和味覺上也得不到滿足。至於甜品方面的確有少許失望抹茶雪糕不太濃,窩夫略厚之餘沒有什麼味道 (有啲似Ready Food既味道)。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享味道麻麻 咖啡弄 https://s.openrice.com/QrLT0qCWb00检举 张贴 评分2味道3环境3服务3卫生3抵食用餐途径堂食
美味吐司 Dazzling Cafe (The ONE) 2015-08-01只點了吐司及飲品!吐司口感有2個選擇,我要求比較鬆脆的,士多啤梨新鮮,味道豐富,外脆內軟,裡面有數條多士條,搽上吉士醬及雪糕一起品嚐,別有一番風味!飲品方便就差少少,水果茶實在太過甜,不知是否因為太多生果既關係,幸好沙冰味道剛好,飲完透心涼,可以在這炎熱的天氣下,消暑一下!!!還有值得一讚服務員細心示範如何享有此吐司,又細心又很有禮貌!…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。1分享美味吐司 Dazzling Cafe (The ONE) https://s.openrice.com/QrLT0pSWb00检举 张贴 评分4味道4环境5服务4卫生4抵食用餐途径堂食
結婚週年Fruit Tart 帝苑餅店 2015-08-01上星期日是爸爸和媽媽的結婚紀念日,不知不覺已40年了。媽媽一向喜愛食餅,於是我便代爸爸為她訂了一個Fruit Tart.這Fruit Tart生果新鮮而且多,賣相及味道都有十個讚。Tart皮鬆脆可口,生果下還有一層軟綿綿的蛋糕,非常味美。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。2分享結婚週年Fruit Tart 帝苑餅店 https://s.openrice.com/QrLT0oyGIW0检举 张贴 评分4味道4环境4服务4卫生4抵食用餐途径外卖自取庆祝纪念纪念日
皇后食下午茶 皇后冰室 2015-07-22一個人食下午茶, 叫左焗豬扒飯,五分鐘後就有,賣相幾靚,器皿好熱,但飯系暖,可以食熱飯就好,量多d就好,同其他茶餐廳對比,飯真系少左,豬扒大塊,夠林,味道幾好!豬骨骨碎太多,要好小心細嚼,我怕牙齒受不住,而損壞!…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享皇后食下午茶 皇后冰室 https://s.openrice.com/QrLT0Kxib00检举 张贴 评分--味道--环境--服务--卫生--抵食用餐途径堂食人均消费$50 (下午茶)
尖沙咀食齋 喬妃齋 2015-07-22尖沙咀見到有一間齋舖,好似系名人開嘅,所以有D興趣傍晚時段, 所以人唔多, 唔洗等位我地叫左幾款:手撕雞肯定係工廠貨色,有芝麻香,但比較咸竹笙碗仔翅有一般碗仔翅感覺,但重點係竹笙黑松露鮮茄醬寬意粉好香濃番茄味,意粉顏色白,應該都係特別製作嘅,因為素食無講明唔可以有蛋!裡面都有素肉粒同粟米,所以其實有肉醬意粉嘅感覺!不過黑松露醬令個意粉有少少油!馬拉盞炒雜菜本來就無咩特別,不過齋舖食到就有特別啦!因為原本馬拉盞用蝦醬製造,但呢個又真係有少少蝦醬味道…芒果布丁好多果肉,同埋布丁係白色嘅…查看更多+ 3以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。1分享尖沙咀食齋 喬妃齋 https://s.openrice.com/QrLT0Mhib00检举 张贴 评分3味道3环境3服务3卫生3抵食用餐途径堂食人均消费$100 (晚餐)
點心好好味, 管理有問題 馥苑海鮮酒家 2015-07-18以前我成日去呢間飲茶,呢間點心碟頭大,味道都OK價錢唔平, 但碟頭大, 計返唔貴:)仲有呢間野有個問題,熟客唔使攞籌等位,所以拿籌等枱會好耐。最憎就係你係出面攞籌排隊,D所謂熟客就自己入去企係到等人埋單坐落去,樓面話佢都無乎,因為係經理批准。:(…查看更多+ 3以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。1分享點心好好味, 管理有問題 馥苑海鮮酒家 https://s.openrice.com/QrLT01hOb00检举 张贴 评分3味道3环境1服务3卫生3抵食等候时间20 分钟 (堂食)人均消费$100 (午餐)
沙爹鍋底唔錯, 味道幾濃 方榮記沙嗲牛肉專家 2015-07-18今日去到,成間滿座點咗皮蛋芫茜拼沙爹服務其實都算友善重介紹邊種牛肉好只係實在太多人叫咗星級牛肉星級係澳洲牛,有雪花冧身啲本來我想叫頂級牛肉,係手切本地牛少啲肥,多啲肉味不過有佢介紹下叫咗星級其他火鍋料ok不過不失始終唔貴,唔預算食到全部都係頂級唯一最可惜係冇半碟叫所以唔可以試多幾樣…查看更多+ 3以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。1分享沙爹鍋底唔錯, 味道幾濃 方榮記沙嗲牛肉專家 https://s.openrice.com/QrLT00BOb00检举 张贴 评分4味道3环境3服务3卫生4抵食用餐途径堂食人均消费$100 (晚餐)
中餐酒聚 港灣壹號 2015-07-05朋友歐洲搵到一set正酒要match到,食物都要有返啲水準平時我地有得飲都求其自己配下食乜不過今次好尊重啲酒菜色都同廚師夾好好食又帶出啲酒先來淮山藜麥燴鮮蟹拑,鮮甜加藜麥口感; 然後係松茸紅棗蒸澳洲鱈魚柳,松茸香味,加少量魚油香,唔會蓋過酒香;再來蕃茄豆仁煮日本帶子,好少食蕃茄配帶子,原來都得,酸味配酒正;最後係濃湯雞竹五榖扎,清甜好食…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享中餐酒聚 港灣壹號 https://s.openrice.com/QrLT0ugKb00检举 张贴 评分5味道4环境5服务5卫生4抵食推介美食淮山藜麥燴鮮蟹拑蕃茄豆仁煮日本帶子松茸紅棗蒸澳洲鱈魚柳濃湯雞竹五榖扎用餐日期2015-06-30用餐途径堂食人均消费$200 (晚餐)