完全無味 大快活 (建康大廈) 2023-07-20外賣了一份焗豬扒飯、一份雙拼飯及一份蔥油雞飯焗豬扒飯同雙拼飯都無特別但個蔥油雞飯可謂雞無雞味蔥無蔥味連豉油味都無這無味雞盛惠$58仲要連隨餐送既湯都沒有附上真失望…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享完全無味 大快活 (建康大廈) https://s.openrice.com/QrLT0VjHA00检举 张贴 评分--味道1环境1服务1卫生--抵食用餐途径堂食
中伏午餐 殤城逆流 2023-04-03以前從未來過這餐廳 見到呢間都幾多好評 於是試下叫咗兩個午餐一個香煎豬鞍 一個英式Cod Fillet豬扒係「鞋」的個魚都炸得較乾兩者本身都沒什麼調味要靠旁邊的沙拉醬才有味道雖然係話任食薯條、薯蓉及沙律但薯條及薯蓉都係即整的等候時間長之餘薯蓉是沒有調味的水瓶內的水有雜質水杯內更有死蚊總括而言這餐廳的質素很一般跟其他食評見到的照片很不一樣平日工作午飯時間只有一小時的話根本上不會夠用加上衛生情況欠佳員工人手不足客人走了很久也不會執枱所以不會再來…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。1分享中伏午餐 殤城逆流 https://s.openrice.com/QrLT0bT5800检举 张贴 评分2味道2环境1服务1卫生1抵食用餐途径堂食
考驗耐性的餐廳 柞木炭家 2023-03-31同好友一齊試試這間韓式燒烤店較早前已訂座早了10分鐘到 可惜未有位置到最後卻足足等了30分鐘不理解入座安排訂了座無等入Walk in客反而入先建議排隊期間不要離開就算講咗話上洗手間店員也不會記住秒速讓他眼前的客人入座當晚點了韓國鰻魚以為店員幫忙燒會好啲可惜鰻魚未熟新手店員便已剪開鰻魚魚皮變得韌起來仲有少少腥味都係自己黎好啲豬皮很不錯牛肋肉也很好只是要留意賬單因為有兩款牛肋肉很容易搞錯很不容易才入座但他們仲要話我缺席。。。很需要檢視訂座系統…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享考驗耐性的餐廳 柞木炭家 https://s.openrice.com/QrLT0Yi1800检举 张贴 评分3味道3环境2服务3卫生2抵食用餐日期2023-03-17等候时间30 分钟 (堂食)用餐时段晚餐
失望而回 Chang Thai Restaurant & Bar 2022-04-24咁耐無出黎食飯終於等到放寛馬上openrice搵下有咩好嘢食見到呢間咁多like既泰國餐廳就想黎試下我地7:30落單,等了十五分鐘先有飲品,到8點先有嘢食,由唔餓都等到餓了我點了我最愛的龍眼冰非常失望的說只有三粒龍眼,仲要無味如白開水食物方面點了三個菜包括豬頸肉炒通菜、泰式蝦炒金邊粉同埋沙嗲串combo食味其實還好只係個菜浸住太多水沙嗲雞「鞋」咁啲,豬牛係好食既金邊粉最正常,只係略嫌隻蝦唔夠味食完呢餐都覺得口乾想飲水Overall下次會試另一間…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享失望而回 Chang Thai Restaurant & Bar https://s.openrice.com/QrLT0g9X200检举 张贴 评分2味道2环境3服务3卫生3抵食用餐途径堂食
無特別想再去 Whatever Bar & Restaurant 2021-12-30餐廳外面的聖誕裝飾都幾靚既入面都幾有特色,食物都ok既但有幾個問題想反映一下其一:因為餐廳出面有露天坐位客人可以係出面食飯飲酒食水煙本來係無咩問題既但侍應成日出出入入搞到啲煙味成間餐廳都係Ventilation 勁差其二:我地諗住叫住幾碟食下先但侍應就話唔建議之後加單因為遲啲多客的話啲單會亂同出食物會慢...要叫只可以一次過叫...炸魷魚鬚唔太油, Pork Ribs 就燶邊, 但肉質尚可炸軟殼蟹意粉就較辣,辣到要叫野飲其三:我地叫咗個spare ribs既佢送上黎既時候有一把公刀用嚟分個ribs既但我地枱上各人只有匙羹同叉問佢要刀切但佢竟然話:呢度咪有刀lor🤯一把刀四個人用係咩諗法總括來說服務一般…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。2分享無特別想再去 Whatever Bar & Restaurant https://s.openrice.com/QrLT0K6L100检举 张贴 评分--味道1环境1服务2卫生--抵食用餐途径堂食
食過最差的泰國菜 Cafe Siam (The Plaza ) 2020-01-30個朋友想食泰國菜,又見呢到有咁多個like就試吓。新春優惠買三送一,於是我哋三個人食四個餐。我哋食咗一個泰式酸辣甜蝦,一個泰式炒金邊粉,一個馬莎文咖喱雞,同埋一份泰式腰果炒雞柳。碟酸甜蝦只有四隻細嘅蝦仔,其餘嘅都係配菜包括三色椒、菠蘿同洋蔥等...這碟菜收我$138 ! 兩碟雞的食味都正常,但雞件便老到不行!飲品需另收費,只是一杯水也需要收取$8。甜品是椰汁西米糕,口感不滑又硬...總括而言,價錢貴,品質一般,不值。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享食過最差的泰國菜 Cafe Siam (The Plaza ) https://s.openrice.com/QrLT0LRKt00检举 张贴 评分1味道3环境2服务3卫生1抵食用餐途径堂食
大失所望 Red Lobster (Fashion Walk) 2019-12-23本來滿心歡喜走去試呢間嘢充滿期待咁想食海鮮大餐點知!!!🤯我地四個人首先叫咗個Golden Calamari個人覺得炸得有點兒太乾同埋唔係全部都係魷魚有啲係炸青椒?!Anyway, 之後再叫咗個Ultimate Feast包括兩款不同做法的蝦、一隻細既龍蝦尾及蒸煮雪腳蟹(半邊蟹only)價錢黎講叫ok,但只係微暖,接近凍既🤭個意粉仲正佢出哂煙咁以為會熱騰騰的點知食落口又係微暖而已Really magical...😑最最最失望係我隻龍蝦等咗成個鐘都唔黎嬲爆咁cancel個經理最後先出黎話隻龍蝦上錯隔離枱....總結而言:Service又唔好,水要問先有既,而且見到你一枱都係食完既碟又唔識執;食物又微暖接近凍;唔好話個免費鬆餅無黎,我地慘到連隻龍蝦都游咗去隔離,真係離哂譜!…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享大失所望 Red Lobster (Fashion Walk) https://s.openrice.com/QrLT0m4qt00检举 EllyLeung6711 😂😂😂2020-05-28 回应 张贴 评分1味道2环境1服务2卫生3抵食用餐日期2019-12-22等候时间60 分钟 (堂食)用餐时段午餐