香港 | 简
更新餐厅资料 商户专区
找餐厅
旅游.订座
OpenJobs
餐厅 + 地区/地址, 菜式/食品…
地图
特集
自助餐 火锅 新餐厅 优惠券 餐厅排行榜
滋讯
生活志 饮食志 开饭头条 放闪为食团 抖一抖 台湾Let's Go! 食得知味 我有我态度 食谱 识食台
OpenRice 開飯熱店2025

概要
食记 (2)
相片
待應係你面前不超過1米,但不采你
金記冰室 (霎東街)
2021-04-07
待應係你面前不超過1米,但不采你,你同佢講乜佢都扮聽吾到。知道係茶餐廳冇要求過服務,但係!個待應係你面前,但佢扮聽唔到你叫佢,玩沉默?超級差詳,第一次係茶餐廳食嘢體驗對方扮聽唔到你講野😂😂…查看更多
赞好
检举
超差態度假相之甜品體驗
殿糖級
2019-02-02
第一次食甜水食到咁火,要乜冇乜,態度超差,好似我食拒既野係我地汁到咁,要西瓜冰冇西瓜冰,要梳乎厘冇梳乎厘,仲要大大聲講到理所當然咁,最後仲要有個女人超瘦既,出黎大大聲凶我話叫我望真啲個menu 先好order wor , 話自己個廚房好忙,叫我望好左先好order ,真係超吾開心,建議大家吾好黎呢間,啲人超兇又惡!!!真係覺得好差,又難食,啲料又少,擺盤又核突,又吾夠人手但仲大條道理咁講到自己吾夠人是好應該咁,完全吾覺得自己冇問題。自己間公司吾夠人手關我地啲客咩事?俾野又俾錯,叫西瓜冰就上紅豆冰,上錯2次野,oh my god ?! What's going on ?…查看更多
赞好
检举
查看之前的留言(1)
LaiSzeSze 靚女,你可以叫十個八個一齊寫差評,我們阻止唔到。但希望不要人身攻擊。。廚房出來的不是阿姨,也不是什麼超瘦等等..人地分分鐘與你年紀相差不多。只是人地年紀輕輕,已是*自己創業。親力親為。用餐帶來你咁不愉快,唔好意思。希望表達清楚,謝謝。。
2019-02-11
luckyshanshan33 不用不好意思,我吾開個帳號出來我點寫評論呢?😊😊請問我生得靚女關發表言論自由咩事呢?我生得靚就吾可以發表啊?呢到係*,有言論自由,你打開門做生意,就俾得人評論。你餐牌上既字有椰奶寫得咁細,我睇5到好正常,落單時你既果位同事又5見再remind 下?上野上錯野幾次吾通我作出來啊?作出來有金汁咩?果個好瘦既大媽來兇我,我好有印象咁樣來形容吾可以既?吾好意思,原來我仲形容少了,是一位好瘦既大媽。再者,依家創業既人得拒一位?如果識做customer service 既人,以客為本既知識吾洗講啦化?我叫你免左個食了我會敏感的椰奶免了一件事好正常。
2019-02-18
luckyshanshan33 因為你既不足令我不滿,你免費了,我就選擇件事let it go。我係客,如果你連呢個道理都5明,不於讀多幾年書吾好大大聲話出來創業就理直氣壯來大聲對客人,再者,如果你覺得新年好忙就成為一個可以對客人大呼小叫既藉口,新大可新年吾開。祝你繼續鬧人,生意興隆!
2019-02-18
LaiSzeSze 謝謝你,真係超級無敵有心。同時祝你越來越美膩,去到邊卑人好服務到邊!不過唔好再隨便見人冇遷就你就叫人地大媽咯,叫一個就好咯,唔會與一般人斤斤計較。叫的多,再靚女都...🤪
2019-02-19
LaiSzeSze 有冇鬧人,大家心中要有數。要吾要再去讀書,你都話人地係大媽,讀咩書?讀到書出來,似你一樣,唔係總慘。。。你咁有文化水平,讀書讀的咁多,總真係覺得自己好靚,哈哈。都唔會因為當日冇遷就到你就稱人地為大媽啦。人地分分鐘年輕過你。自己創業*自己。哈哈啊哈哈哈哈哈哈,不知所謂。
2019-02-19
luckyshanshan33 算啦,你自己上錯野又態度差,我係講事實姐,你接受唔到事實我都冇辦法,再者叫你大媽既人不是出至我口。是不是大媽的問題你何必咁介懷?我只係覺得服務業如果上錯野應該say左sorry先。最後,我想講,我有冇自己的生意我不需要同你交代。謝謝😊
2019-12-22
  • 条款和细则
  • 版权政策
  • 商家服务条款
  • 就业机会
OpenRice《开饭喇!》为香港最受欢迎饮食资讯媒体并已覆盖多个亚洲地区,提供最新最全面的餐厅资料、食评及评分。配合网上订座、餐饮券、外卖自取及OpenRice Pay埋单等多元餐饮服务,让你轻松搜寻及享用地道美食及最佳餐厅!
© 2025 Openrice Group Inc. All Rights Reserved. 版权所有 不得转载
如您发现含有侵犯版权、商标、商业内容或其他不当的内容,请按此向我们检举。