難得小店 酸辣川 (仁愛堂街) 2025-01-12店仔細細由一對夫婦打理,乾淨衛生,食物質素好!早餐做到11:30,所以放假瞓醒覺都選擇來坐下,杯奶茶好得!豬排煎得好食!加$2可以轉奶油多或者奶醬多!呢3樣野都係我必選的!推薦!…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享難得小店 酸辣川 (仁愛堂街) https://s.openrice.com/QrLT0N7HP00检举 张贴 评分5味道4环境5服务5卫生5抵食用餐途径堂食
大鴻輝美食推薦 蘇潮韓海火鍋私房菜 2024-12-23大鴻輝一向出名多餐廳,偶然發現位於頂樓有間私房菜,一入店內同其他樓層放題熱鬧氣氛唔同,呢到係走比較高格調同優雅的路線,獲安排坐窗邊卡位,望出去一流的城市美景!我地2口子叫左一個雞煲,一份手切牛肉,一個菜籃!人均$300左右,但覺得物超所值!先黎自己混下醬,一般蔥蒜辣椒之外,仲有個XO醬幾特別的!必試大檸茶,茶底好正!雞煲個醬汁唔錯,唔會死咸同得個辣字,仲保留到雞的鮮味,同洋蔥的鮮甜!牛肉都好高質!…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享大鴻輝美食推薦 蘇潮韓海火鍋私房菜 https://s.openrice.com/QrLT0S1DP00检举 张贴 评分5味道5环境4服务5卫生4抵食用餐途径堂食
同事飯聚 Simplylife Bakery Cafe 2018-10-10大肚同事準備放產假,準媽咪指定要食Simply Life做farewell lunch.我地一人叫左一個牛油果漢堡,午餐set包一杯果茶。漢堡包都算鬆化,牛油果醬加左d洋蔥,夾埋芝士一齊食好正,漢堡排唔算特別但都唔會好鞋...果茶我地叫左走冰,似係果汁加烏龍茶,已經冇左之前的西柚茶了,新的果茶都唔差既,但真心鐘意以前果杯多d。另外,餐廳已經自動走飲筒了,見隔離有需要問侍應比左紙飲管,為環保出一分力!今次呢餐中規中矩,請人食飯唔會失禮,又可以舒舒服服咁坐喺度傾吓計,享受一個短短的午膳時間…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享同事飯聚 Simplylife Bakery Cafe https://s.openrice.com/QrLT0P84m00检举 张贴 评分4味道5环境4服务4卫生3抵食用餐途径堂食人均消费$90 (午餐)
美味下午茶 茶木‧台式休閒餐廳 (德福廣場1期) 2018-10-10早放工係Megabox見到茶木轉左小丸子森林精靈做主題,環境好靚,又唔洗排隊就入去食左個下午茶。原來除左小丸子主題食品,仍有提供平時食開的食物。下午茶做到6點,叫左個紅燒牛肉麵加熱水果茶,份量充足,牛肉蘿蔔好淋,水果茶酸酸的,加上舒適的環境,很滿足…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享美味下午茶 茶木‧台式休閒餐廳 (德福廣場1期) https://s.openrice.com/QrLT0ouOm00检举 张贴 评分4味道5环境3服务4卫生3抵食推介美食紅燒牛肉麵綜合水果茶用餐途径堂食人均消费$70 (下午茶)