掃街之旅 東門町 2019-12-09又係掃街既時候,今次來到東門町,其實都係做左功課有備而來既。上網見到有人介紹呢間炸燒賣,要炸得唔乾又好食,都好難。就試下呢間炸燒賣係咩料子先。有蜜糖同 椒鹽味,我選左後者,22蚊一份。好似有10粒。叫左等左5分鐘左右,就有熱辣辣既燒賣食。第一口咬,唔會太粉,都幾有咬口。 但椒鹽味偏重味。食左兩粒有d頂唔住。唔知蜜糖味會唔會好d 呢。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享掃街之旅 東門町 https://s.openrice.com/QrLT0JHat00检举 张贴 评分3味道2环境2服务2卫生2抵食用餐途径堂食
不過不失既米線 百味川 2019-12-09葵廣掃街天堂,前兩日睇左好多人介紹呢間百味川,食酸辣魚米線,不過今日我唔打算食酸辣魚,叫左兩個餸,魚皮餸同雞肉叫淮山麵。貪佢夠特別,酸辣中酸。下午12點幾人唔算特別多,但座位比較窄,我都算大隻,有dd 逼。5分鐘後,主角到場,先嚐一口湯。唔算太出色,不過不失。而淮山麵係比較有咬口既,但就唔似米線會 嗍曬d湯。如果唔想肥既,我諗呢個都係一個唔錯既選擇。整體來講10分我會比6分。唔算太特別,可能我無試酸辣魚會差左dd...... 下次有機會我會再來秠試下呢個招牌菜😂…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享不過不失既米線 百味川 https://s.openrice.com/QrLT0JXSt00检举 张贴 评分3味道3环境2服务3卫生3抵食用餐途径堂食
暖笠笠食🐤煲 18樓雞煲火鍋專門店 2019-12-03呢個開始涼既天氣最好食暖笠笠既野,🐤煲就係首選。今次book 左18樓🐥煲,7點準時入座一坐低就問我地要咩辣。我地要左少辣,但等左20分鐘都未來,就吹一吹,原來佢未落單!入座計兩個半鐘,咁等已經無左半個鐘。🐤煲來左就立即試試佢,香係好香但無咩辣味。有點失望。我地三爬兩撥食晒個🐤煲,就加湯落單打邊爐。呢到係電子落單,掃一掃QR code就可以落,好方便。仲可以睇到自己叫左幾多野。值得一試係佢有個小食炸🐤粒,肉好滑好香。但都要等左三轉先來到。整體大致野食都唔錯,但環境上比較焗,因為枱枱既煙焗住係成間鋪,又無風扇之類,所以有d焗。而座位上,個挨pan後面大力d坐就會搖到我地。。所以如果座位可以改善下會更加好…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享暖笠笠食🐤煲 18樓雞煲火鍋專門店 https://s.openrice.com/QrLT0dWOt00检举 张贴 评分4味道3环境2服务3卫生3抵食用餐途径堂食
貴而少既米線 一條米線燦記 2019-12-01老實講,住係附近又想食米線,只有一條米線可以選擇,但係米線來講都算貴。3餸米線都要50幾60。而味道方面不過不失,可滿足一下口癮。。。。可能獨市既關係,下午時間都普遍多人食既,多數都係街坊,要求唔高都可以一試。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享貴而少既米線 一條米線燦記 https://s.openrice.com/QrLT0rlGs00检举 张贴 评分--味道3环境2服务2卫生2抵食推介美食豬手米線用餐日期2019-11-30用餐途径堂食人均消费$70 (午餐)
久韋的木槺蛋糕 必達士 2019-12-01今次澳門游最主要食必達士的木槺蛋糕,因為佢既木槺蛋糕係香港真係食唔到,雖然價錢真係都幾貴,堂食會貴過外賣,但想舒服d, 我地選左堂食。叫左一個原味,一個朱古力味再叫多左杯涼粉雪糕冰。承惠170幾但真係好好味,下次好想買一個原個size返香港。。。佢另外仲有木槺布甸同埋唔同既咖啡,如果你鐘意懷舊仲有黑牛同白雪公主飲。食返舊時既味道,170幾都算值得既。如有去到澳門不紡試下呢間,因為好少地方可以做到咁實既木槺蛋糕 。。。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享久韋的木槺蛋糕 必達士 https://s.openrice.com/QrLT1vlWs00检举 张贴 评分5味道3环境2服务2卫生2抵食用餐途径堂食
豐富既自助餐 星滙餐廳 2019-12-01結婚週年plan左來澳門食自助餐,今次做左功課來新濠影匯食,食自助午餐,預先上網買左飛,所以12點來到排隊等入座。入到去環境都唔錯,食物選擇都算多,我地安排左坐沙發位。第一轉就去試下沙律吧先,沙律都好新鮮。令我有驚喜既係芝士,佢既芝士有5種選擇,但大部份食落都好香。。之後就進攻壽司,壽司都算實,飯唔會散開。熱食同湯都可以,最後食埋個甜品就完滿結束。今次呢餐都ok, 價錢都唔算貴,選擇都算多。值得一試。…查看更多+ 8以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。1分享豐富既自助餐 星滙餐廳 https://s.openrice.com/QrLT1tG0t00检举 张贴 评分4味道5环境4服务5卫生5抵食用餐途径堂食
假日的悠閑 大戶屋 2019-12-01今日係上環做完瑜伽好想食得健康d, 就諗起日本野,上openrice立即搵下附近有咩好介紹,比我搵到附近有大户屋。一直都試下大户屋,今次就順利成章試下。雖然星期六但上到去都8成滿。今次做完瑜伽就清清地叫左個鯖魚定食,佢仲可以加錢選唔同既飯,有五殼飯 海藻飯 小魚飯 雞蛋拌飯等等.....上到枱個定食賣相都好吸引,仲有麵豉湯同蒸蛋。。。第一口食條鯖魚,魚油好香但唔油,飯仲用左日本新瀉米。整體都好滿意,環境都好舒服,同朋友聚會一個唔錯既選擇👍👍👍👍👍…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享假日的悠閑 大戶屋 https://s.openrice.com/QrLT0xlGs00检举 张贴 评分5味道5环境5服务5卫生4抵食用餐途径堂食
老公的生日飯 ZAKS 2017-10-20今天係老公生日飯,早兩日已經打來訂枱。員工都很友善用英文問想留室內定室外,我選左室外,因為想睇煙花。其實都好大原因因為煙花先訂呢到。我訂左7點枱,當日6點半左右已經到左。餐廳有兩層高,都有好多外藉人士,而員工大部份都係外藉人士。安排我地坐好,我到就點菜,我地兩個人叫左三個餸,墨西哥烤雞肉卷,红菜頭沙律,同埋安格斯牛排。大約半個鐘已上晒餸,份量都相當大份。但紅菜頭沙律我地懷疑staff落錯單,上左另一款比我地,不過味道都唔錯。其實入來愉景灣,個feel 就好似遠離左市區,心情都輕松好多。到8點,可以望到迪士尼放煙花,就一同慶祝老公生日。睇完我地都買單,今餐3餸2杯野飲,共800大元。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享老公的生日飯 ZAKS https://s.openrice.com/QrLT043Gi00检举 benman325 我想問如果我唔識英文, 啲侍應 會唔會識聽我講中文2019-06-30 回应 张贴 评分5味道5环境5服务5卫生2抵食用餐日期2017-10-08用餐途径堂食人均消费$400 (晚餐)庆祝纪念生日