睇show 前必食飯堂 Arena Kitchen 2025-07-05每次亞博睇show都係喺呢度食,本身入到黎選擇唔多。之前同朋友食過,覺得味道價錢都合理,跟住每次都係喺食呢間,費事再試其他。多數都係食呢個漢堡薯條😋之後開心睇show。 …查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享睇show 前必食飯堂 Arena Kitchen https://s.openrice.com/QrLT0nL1T00检举 张贴 评分--味道5环境5服务5卫生--抵食用餐途径堂食
一間令人好relax既餐廳 根 2024-08-02同朋友lunch time過嚟試吓一間充滿大自然風既餐廳。今日轉左新menu, 即刻叫一個香辣蒜油大蝦意粉,再加個招牌辣蒜香草烤雞加多個甜品枯山水同杯Ice latte試吓😋再加上要支持柳闆💪🏻先黎一杯冰凍Ice Latte門口嘅原木長凳已經好靚,遲啲冇咁熱,一定要嚟試吓坐喺度飲咖啡“枯山水”好好食,唔太甜,唔太好甜品嘅我都成個食晒😋招牌香草烤雞新出品香辣蒜油大蝦意粉,少少辣好惹味大蝦好彈呀👍🏻👍🏻裹面個裝修真係好靚,加上下晝有陽光曬入嚟,好舒服❤️…查看更多+ 4以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享一間令人好relax既餐廳 根 https://s.openrice.com/QrLT0Zd9L00检举 张贴 评分5味道5环境5服务5卫生4抵食推介美食辣蒜香草烤雞香辣蒜油大蝦意粉枯山水用餐日期2024-08-01用餐途径堂食人均消费$200 (午餐)
韓國人氣拉麵 Seoul Noodles (軒尼詩道) 2024-06-20成日見好多人排隊,今日特登早啲食lunch 12點就過嚟,點知都係要排15分鐘。今日有啲熱,店員都好細心拎啲傳單出嚟俾我哋當扇用😂。我地叫咗個雞湯拉麵同埋辣牛肉拉麵。雞湯拉麵正正常常唔會覺得好驚艷,但係可以一試。反而辣牛肉拉麵幾好味又夠辣,鍾意食辣嘅人可以一試,完全唔係泡菜鍋嗰啲辣👍🏻👍🏻…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享韓國人氣拉麵 Seoul Noodles (軒尼詩道) https://s.openrice.com/QrLT085LK00检举 张贴 评分4味道4环境5服务5卫生4抵食推介美食雞湯麵$100用餐途径堂食
大渣哥終於喺銅鑼灣開喇 大渣哥茶記 2020-12-04大渣哥終於降落銅鑼灣,今日第一日開張即刻黎食個lunch😋- 低溫麻辣去骨口水雞飯$69連飲品- XO醬叉燒蔥花滑蛋飯 $59連飲品銅鑼灣區茶記價錢絕對合理,員工快手有禮。就算今日新開又堂食限二人,又多外賣order依然應付妥當。絕對會黎試埋其他食品😋…查看更多+ 3以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。2分享大渣哥終於喺銅鑼灣開喇 大渣哥茶記 https://s.openrice.com/QrLT0R3ux00检举 张贴 评分5味道5环境5服务5卫生5抵食用餐途径堂食
🇰🇷食完當去咗韓國🇰🇷 奇納百川 2020-10-15今日約左朋友食飯,朋友提議去試試呢間新店,初頭聽個名完全聯想唔到係咩菜式。check 左後原來係新派韓國菜。叫左韓式辣醬炸雞,三文魚籽海膽忌廉醬烏冬,明太子蛋卷紫菜包飯,荔枝烏龍茶。初時見上菜份量普通,仲諗住唔夠食,點知食到三分二已經好飽,好彩邊食邊慢慢傾下計最後都食晒😋😋如果係芝士控,個炸雞非常值得一試,熱辣辣又嘢味個忌廉烏冬非常好味,烏冬彈牙,雖然有少少漏但好夠味👍🏼👍🏼紫菜飯卷正常荔枝烏龍唔太甜,解下濟,encore 多一杯🍸…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。1分享🇰🇷食完當去咗韓國🇰🇷 奇納百川 https://s.openrice.com/QrLT0r7uw00检举 张贴 评分5味道5环境5服务5卫生5抵食推介美食三文魚子海膽忌廉醬烏冬用餐日期2020-10-15用餐途径堂食人均消费$250 (晚餐)
刁鑽海鮮大餐 蟹仙海鮮私房.蒸氣石碢 (環海大廈) 2020-03-05朋友生日飲,喺其他和你app搵左蟹鮮,好耐無食過全海鮮喇,所有食材都係好新鮮,鮮味到唔需要點豉油,員工控制時間蒸得啱啱好,尤其個碗海鮮南瓜粥不得了,糖水仲有椰汁官燕,因為落雨今日冇乜客我地成晚有VIP嘅招待,員工詳細介紹各種食材嘅原產地。好滿足既一餐😊…查看更多+ 8以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享刁鑽海鮮大餐 蟹仙海鮮私房.蒸氣石碢 (環海大廈) https://s.openrice.com/QrLT0xmiu00检举 张贴 评分5味道5环境5服务5卫生5抵食用餐途径堂食
很好味的蟹羔蕃茄湯濛 第一郡 2017-12-27本身一向對蕃茄湯底興趣不大,剛剛早幾天見到一篇這小店的訪問,原本是比法包吸引,心想有機會去開深水埗可一試。剛考今日出開黎黃金買野,就google map一下位置行過來。黎到又想試下個蟹羔蕃茄湯濛,心想唔啱食先再叫法包。碗濛一來到就覺得很豐富,飲一啖湯亦冇想像中咁濃蕃茄味,反而是有越南一些香葉的味道,很不錯😋😋頭卜,札肉、蟹羔都好好味😋值得再來試。之後再外賣了一客越南法包。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享很好味的蟹羔蕃茄湯濛 第一郡 https://s.openrice.com/QrLT04zOM00检举 张贴 评分4味道3环境3服务4卫生3抵食用餐途径堂食
好好味自助餐 Mr. Steak Buffet à la minute 2011-10-03因已book位,所以7:30去到就可直接入去坐我本身對生蠔麻麻,但見長期出現人龍亦不得不排埋一份。生蠔即攞即開,每次4隻唔同款,真係好新鮮好好味,我前後排咗4次另外魚生,鵝肝,長腳蟹,凍海鮮都好好味好好味熱葷就無乜攞過,淨係試咗豬頸肉,都ok整體黎講都非常滿意,唯獨係枱與枱之間有d迫,一定會再黎過…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享好好味自助餐 Mr. Steak Buffet à la minute https://s.openrice.com/QrLT0yyC8G0检举 张贴 评分5味道3环境5服务4卫生4抵食推介美食生蠔好好味~~用餐日期2011-10-02用餐途径堂食人均消费$420 (晚餐)庆祝纪念纪念日