地道四川辣 九龍坎麻辣火鍋 (僑冠大廈) 2023-08-29餐廳環境好新好乾淨辣好正宗 麻油底可以揀三個湯底或鴛鴦鍋肉只得牛肉羊肉。羊肉好食 牛肉不差多菜類熟食有紅糖糍粑、小酥肉、羊肉串(好食)一定要黎食食佢個辣湯底 唔會失望 …查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享地道四川辣 九龍坎麻辣火鍋 (僑冠大廈) https://s.openrice.com/QrLT0rycbW0检举 张贴 评分5味道5环境5服务5卫生5抵食推介美食三國演義鍋羊肉經典鴛鴦湯底用餐途径堂食
擺盤好靚 但材料好少 鮨岐 2021-07-11係黃埔附近想食下日本野 食過德美 聽人講呢間都唔錯就黎試下叫左炙燒三文魚飯。不過不失。收得唔貴但三文魚好少 寧願比貴啲食多啲料炸南瓜餅一碟2舊 食左先影好耐無食就叫黎食下。炸得好香好脆 不太油可encore.芝士年糕係燒烤堂食過世界級好食既芝士年糕 想睇下呢間做得好唔好一碟2舊 食左先影入面嘅芝士係流心既 但同相一樣 燒得唔夠耐 仲係好白 如果燒耐啲可以做到外層脆脆地就好芝士鰻魚卷上碟好靚 有4舊 但咬落口食唔到鰻魚味 口講無憑 自己睇相想搵都搵唔到呢個價錢 其他餐廳可以食到多啲料 更好食既壽司拆件搵出黎 - 鰻魚卷內的鰻魚 味道一般價錢正常食物擺盤靚 味道一般 材料很少但附近有更好選擇…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享擺盤好靚 但材料好少 鮨岐 https://s.openrice.com/QrLT0lp4z00检举 张贴 评分2味道3环境5服务5卫生3抵食推介美食南瓜餅用餐途径堂食人均消费$150 (晚餐)
名過於實 阿木台灣麵 (廣華街) 2021-07-11見到好多人話好食 就出旺角試下排隊等左半個鐘入到去 啲位非常逼 要入坐都好怕會撞到隔離枱啲嘢食紅燒牛肉牛筋麵湯底食得出煲(淆)左好耐既牛肉湯底但味道有啲偏酸酸菜有酒味 好食牛肉比得好大方 2大舊肉2條筋炸大腸好普通 唔值呢個價騷味好重芝士肉鬆蛋餅出面好多台灣餐廳都有做既蛋餅 但好多間都皮太厚 料少好難食阿木既肉鬆比好多 如果芝士味再出啲 煎多2煎既會再更加好食 但都贏出面其他台式餐廳幾條街芝士奶蓋四季春奶蓋奶粉味極重 好難飲名過於實早餐想食蛋餅先會再黎 …查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享名過於實 阿木台灣麵 (廣華街) https://s.openrice.com/QrLT055mz00检举 张贴 评分3味道2环境4服务4卫生3抵食推介美食芝士肉鬆蛋餅$42用餐日期2021-07-11等候时间30 分钟 (堂食)人均消费$80 (午餐)
心水麵包店(: Panash 2011-08-11哈哈, 我食左PANASH好多次...今日一次過打哂吧自從食過PANASH之後, 其他麵包鋪既麵包我都冇再食佢令我變到好口叼本身好鍾意食淨包既我見到成日有新鮮熱騰騰既大法包緊系五會放過我媽媽就鍾意食核桃提子包(冇影相, BUT都好好食 我見好多人買)除左系淨包魔王之外, 我仲好鍾意食芝士芝士QQ波啲芝士味好襛, 不過有時見到啲QQ波扁左(凍左)就五好買喇,凍左就五好食.另外仲有2款系細包 芝士味既我都試過一款系外面好似菠蘿包甘有裂痕既入面就系全舊芝士><系全舊芝士啊!!!!不過外層就好似普通白包冇乜特別, 我都系志在食佢舊芝士:$佢舊芝士好滑, 有別於其他既芝士味另外一款就系"香軟芝士包" 入面系流心既普通芝士.2款芝士包都好好味,想健康啲既就食第一款吧 送上其他大包既相PANASH逄星期3做折…查看更多+ 1以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享心水麵包店(: Panash https://s.openrice.com/QrLT0A6KX00检举 张贴 评分5味道4环境3服务4卫生3抵食推介美食QQ波法包用餐途径外卖自取人均消费$20 (下午茶)
平! 食得過 薩莉亞意式餐廳 (新都城中心一期) 2011-04-26之前生日去食, 五記得左寫反篇食評見呢間好多人,所以提早6點15就行去拎位.等25分鐘就有得坐.不過不失, 可免都幾多芝士下, 起碼拉到絲. 五系好記得個名, 不過好正! 好多汁意粉入味, 料多好似系叫四季豆辣肉醬意粉, 幾SPICY 岩食辣既朋友2個人食食左9X 平均1個4X甘多樣野都算平, 重點系2個都食飽飽捧住肚反屋企 整體黎講好味, 平, 正!會再去食…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享平! 食得過 薩莉亞意式餐廳 (新都城中心一期) https://s.openrice.com/QrLT0FWaX00检举 张贴 评分4味道4环境3服务4卫生5抵食推介美食芝士PIZZA用餐日期2011-03-15等候时间25 分钟 (堂食)人均消费$45 (晚餐)庆祝纪念生日
好味, 好夠奶味又五太甜 石磨坊 2010-12-067點幾同朋友去到, 入面1個人都冇...我地就分別點左蛋白燉鮮奶同朱古力燉鮮奶(有得簡凍定熱), 木瓜雪耳南不杏糖水3mins之後就上哂,我次次食糖水必點蛋白燉鮮奶..因為我覺得好難有間真系好好味, 五系太甜就過粉五滑石磨坊真系做得岩岩好, 五會過甜 價錢都合理$17朱古力就甜少少, 中2食甜野既可以試下朱古力燉鮮奶 木瓜雪耳南不杏糖水dislike!勁甜, 我飲第一淡已經飲五落口...好似食左成淡沙糖甘...我本身都五中2食太甜既野...整體都好食.…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享好味, 好夠奶味又五太甜 石磨坊 https://s.openrice.com/QrLT0G98W00检举 张贴 评分4味道3环境4服务4卫生4抵食推介美食蛋白燉鮮奶&朱古力燉鮮奶蛋白燉鮮奶用餐途径堂食人均消费$20