普普通通 小草十八怪石鍋米線 2022-06-03整體來講普普通通,冇乜特別。柴火麻辣湯底同酸菜魚湯底都唔掂。不過個柴火麻辣湯底係夠辣嘅。個沙嗲湯底都好普通。就係一間普普通通米線餐廳。價錢合理。不過唔會去第二次。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享普普通通 小草十八怪石鍋米線 https://s.openrice.com/QrLT0A3r300检举 张贴 评分--味道4环境4服务4卫生--抵食用餐途径堂食
午飯個廚房好唔掂,d野食生㗎 蘊莎餐廳 2020-06-24今日第一次去呢間野度食午餐,之前只係食過佢d早餐。佢d早餐都還可以,普普通通,無咩特别。但係!!!!!!佢d午餐真係好唔掂!我地叫左一份牛扒,一份雞扒,之後又換左一份豬扒。份牛扒生d都可以接受,因為牛扒可以食生d。 不過雞扒同豬扒唔可以係生掛。第一份雞扒係生嘅,同有好大陣雪房味,好似未溶晒雪咁。叫佢換第二份,第二份雞扒直頭係酸㗎,變左質啦。完完全全係唔放得落肚。咁我見雞扒唔掂,叫佢換份豬扒比我囉。點知份豬扒又係生㗎。係見紅嗰種。我退比佢叫佢刪除左嗰餐佢,我話唔要啦。佢仲同我哋講:「你哋咁麻煩唔好食啦,換咁多次!」 佢咩態度呀,d野食生唔通叫我地照食呀。食度食物中毒、腸胃炎,係咪佢負責任?我只食左少少咋,番到屋企要嘔呀!你哋要去呢間野食,真係要諗清諗楚呀。睇清楚d嘢食係唔係熟同食得落肚先至好食。當然,我係絕對唔推介尼間野比其他人。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享午飯個廚房好唔掂,d野食生㗎 蘊莎餐廳 https://s.openrice.com/QrLT0zp2SW0检举 张贴 评分1味道3环境1服务2卫生2抵食用餐日期2020-06-24等候时间15 分钟 (堂食)人均消费$60 (午餐)
愈做愈差 越南咖啡室 2019-09-13一向都有光顧尼間餐廳,完完全全地感受到尼間野愈做愈差。本人主要都係食豬扒和雞翼為主,所以其他的食品品質我不太清楚。以前d豬扒好食好多,而家d豬扒嘅梳打粉味超重,沒有了本身的豬肉味,肉質比梳打粉𢲡到過份軟身,毫無質感可言。其次,次次食雞翼都炸唔熟。三隻雞翼每次至少兩隻唔熟,感覺蝕曬錢比佢,每隻都食唔到幾daam。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享愈做愈差 越南咖啡室 https://s.openrice.com/QrLT0vzgQW0检举 张贴 评分--味道3环境4服务4卫生--抵食用餐途径堂食
好味 叁拾咖啡室 2018-08-22第一次喺呢間食野,今次係平日約兩點鐘尼嘅。一入去,環境唔錯,有好多卡位座。係一間還算是幾大間的茶餐廳。因為係寫字樓的放飯時間,店內都好多人,基本上都爆滿。下午茶的選擇十分多,普通多士,雞翼,薯條,粉麵類,炒野都有,價錢由$20-50不等,價錢可接受,下午茶為正常的一人分量。 D炒粉麵好香,同個火腿芝士西多士都好好味。可見尼間茶餐廳d廚師有用心煮。服務態度都唔錯。有信心下次去觀塘會再一次去呢間度食下午茶。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享好味 叁拾咖啡室 https://s.openrice.com/QrLT0FCel00检举 张贴 评分4味道4环境4服务4卫生4抵食用餐日期2018-08-21用餐途径堂食人均消费$50 (下午茶)