大件夾抵食! SUKIYA すき家 (康怡廣場南座) 2025-04-12這個星期三叫咗個烤鯖魚早餐,鯖魚係無骨,好厚肉,好juicy,一啲都唔乾,我連魚皮都食埋,真係食到我津津有味😋 碗飯大到都食唔晒,所以叫咗個細碗飯,價錢又抵食,服務員又好禮貌,坐位又舒服又濶落。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享大件夾抵食! SUKIYA すき家 (康怡廣場南座) https://s.openrice.com/QrLT02uXR00检举 张贴 评分5味道5环境5服务5卫生5抵食推介美食烤鯖魚早餐$32用餐日期2025-04-09用餐途径堂食人均消费$32 (早餐)
值得推下! 祥香園餐廳 2025-03-04我都好耐無寫食評,唔係因為我唔出街食,直至昨天我食咗呢間祥香園,令我直得推介下。昨日我哋叫咗個好抵嘅早餐,好巨型嘅熱狗,味道都唔錯,媽咪仲食咗大半隻。另外叫咗梅菜蒸肉餅飯及番茄牛肉炒蛋飯,肉餅好好味,啲肉唔會醃到淋無肉味。食到途中,爸爸話想飲我少少熱檸檬水,我話攞個杯,點知有個忙碌中嘅伙記聽到我哋講嘢,仲有禮貌地同爸爸講係咪要個杯?我哋差唔多食完,嘩!個禮貌伙記比咗杯熱水我爸爸,真係好溫暖嘅服務。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享值得推下! 祥香園餐廳 https://s.openrice.com/QrLT0Y9bQ00检举 张贴 评分5味道4环境5服务4卫生5抵食推介美食熱狗$49梅菜蒸肉餅$56用餐日期2025-03-03用餐途径堂食人均消费$60 (早餐)
決定唔會再幫嚫! 華南粉麵茶餐廳 2009-10-05呢間1樓喺門口收錢嗰個女人嘅態度勁差. 管住啲客坐邊坐邊, 有空位, 又唔比客坐, 要啲客坐到迫一迫. 又要齊人先比坐, 差一個人未到都唔比入, 要等齊先坐得, 呢間真巴閉, 人地啲餐廳都係一半齊人可以入啦!.有次食完走啦! 跟住又大聲叫未比錢, 唔係一定行第一個要比錢, 後面同事比錢呀嘛, 一啲禮貌都無, 咁樣對啲客人.咁嘅服務態度, 向劉華學吓嘢啦! …查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享決定唔會再幫嚫! 華南粉麵茶餐廳 https://s.openrice.com/QrLT090iV00检举 张贴 评分--味道--环境--服务--卫生--抵食用餐日期2009-10-05人均消费$30 (午餐)
淡 淡 淡 Malouf's Middle Eastern Cuisine 2007-11-28適逢Elements開幕, 在這裏可找到最新主打阿拉伯菜式的MaLouf's,更以黎巴嫩裔國際名廚Greg Malouf的大名為招牌。所以我今年生日(25/11)到呢間試下. 食物賣相唔錯, 但食到口淡淡, 好似無落鹽同味精, 主要係橄欖油及薄荷葉. 環境就唔錯, 又乾淨. 價錢都OK, 不過唔大份. 個湯有蟹肉同意粉. 牛肉無味, 食到好想嘔, 如果有黑淑就好好多. 雞煲都算夠味, 不過得三件雞. 杯桃味飲品都幾好飲, 唔甜. 試下都OK, 起碼食過阿拉伯菜:)…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享淡 淡 淡 Malouf's Middle Eastern Cuisine https://s.openrice.com/QrLT0O6uS00检举 张贴 评分1味道4环境3服务4卫生3抵食人均消费$250相关食记30日内同一位会员在同一间餐厅提交的食记淡 淡 淡
淡 淡 淡 Malouf's Middle Eastern Cuisine 2007-11-27味道好淡, 好似無落鹽, 無落味精, 食到橄欖油同薄荷葉味, 食完之後口淡淡. 環境一流及乾淨. 價錢都唔算貴, 不過唔大份. 湯裡有蟹肉同意粉. 牛肉就無味道, 食到有啲想嘔, 如果有黑椒就好好多. 至於個雞煲, 得三件雞咋! 不過呢個雞煲都算夠味. 仲有一杯桃味飲品, 都唔錯嘅, 唔甜囉! 試一次都OK嘅, 起碼食過:)…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享淡 淡 淡 Malouf's Middle Eastern Cuisine https://s.openrice.com/QrLT0AMuS00检举 张贴 评分1味道5环境4服务5卫生3抵食人均消费$250相关食记30日内同一位会员在同一间餐厅提交的食记淡 淡 淡
真係一間唔錯泰國菜館 金不換泰國餐廳 2006-11-20味道正! 環境正! 服務正!咖哩蟹一定要叫! (咖哩汁好味, 好多蟹肉, 記得叫碗白飯撈汁食)青口一定要叫! (青口夠晒新鮮, 用特別辣汁煮, 非常好好味) 豬頸肉一定要叫! (點埋秘制醬汁食到lam lam)燒雞一定要叫!(非常之滑雞肉, 食完一件又一件)併盤一定要叫! (蝦餅最好味)蛋包飯都唔錯!通菜都好味!雜菜粉絲亦唔錯!牛根炒粉都OK!…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享真係一間唔錯泰國菜館 金不換泰國餐廳 https://s.openrice.com/QrLT08ma200检举 张贴 评分4味道4环境4服务4卫生4抵食人均消费$100
Food Court仲好食! 老兄湯麵小籠包 2006-11-13去Food Court食好過! 價錢係平, 但味道非常之麻麻. 啲豆漿海x粥店仲好飲, 又無海x粥店咁大杯tim~...環境比想像中失望, 外面睇仲以為係一間正中上海菜, 點知係一間好普通嘅餐廳.…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享Food Court仲好食! 老兄湯麵小籠包 https://s.openrice.com/QrLT0qWK200检举 张贴 评分2味道2环境2服务2卫生2抵食人均消费$30
環境及味道不及時代廣場那間分店! 居食屋「和民」 2006-10-119月尾係呢間食, 座BAR, 迫到死, 嘈到死. 食麻麻地, 無時代廣場間分店咁好食. 下次都係去番時代廣場間.…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享環境及味道不及時代廣場那間分店! 居食屋「和民」 https://s.openrice.com/QrLT0zNe0W0检举 张贴 评分--味道--环境--服务--卫生--抵食人均消费$90
有優惠Buffet先好去食! Italian Tomato Café Jr. 2006-09-22第一次係呢間食Buffet, 任叫任食. 意粉焗食唔錯, 沙律就唔係好得. Cake都OK! 最好食就係芒果芝士蛋糕.…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享有優惠Buffet先好去食! Italian Tomato Café Jr. https://s.openrice.com/QrLT0YEe100检举 张贴 评分3味道3环境3服务3卫生3抵食人均消费$100
直得回味再回味! 煮館 2006-09-22又抵食, 又美味! 直得回味再回味! 泡菜雲吞一定要食, 非常正及新鮮. 蒟蒻麵及小食都唔錯. 環境都OK! 不過與之間就唔係好闊.…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享直得回味再回味! 煮館 https://s.openrice.com/QrLT0XzK0W0检举 张贴 评分4味道4环境4服务4卫生4抵食人均消费$40
普普通通啦! 八八八拉麵 2006-09-22試一次都無妨. 拉麵就無咩特別, 價錢就貴小小, 環境都OK, 服務都幾好.…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享普普通通啦! 八八八拉麵 https://s.openrice.com/QrLT0Xke100检举 张贴 评分3味道3环境3服务3卫生3抵食人均消费$65
如果KARAOKE啲歌UPDATEÚ 富良野日本料理 2006-09-188月19日係呢間慶祝我朋友嘅生日, BOOK咗一間房, 竟然係一間K房, 不過啲歌OUT到唔OUT. 都好嘅, 可以懷舊下. BOOK呢間K房係有MINIMUN CHARGE, 所以叫咗好多嘢食, 啲嘢食都唔錯, 啲刺身好新鮮, 好多選擇, 炸軟殼蟹一流, 麵豉湯掂. 嘩! 唱到收檔先叫走, 服務幾好!…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享如果KARAOKE啲歌UPDATEÚ 富良野日本料理 https://s.openrice.com/QrLT0HzG0W0检举 张贴 评分4味道4环境4服务4卫生4抵食人均消费$250
真係Take A Long Break!!! Very Good!!! Take A Break Cafe 2006-09-17昨日去呢間食Tea, 真係一間唔錯嘅Cafe, 環境相當舒服, 坐到都唔想走. 叫咗個下午茶, 朱古力蛋糕卷及雪糕巴夫再加杯凍檸水, 雪糕巴夫幾得意, 幾好味. 都未試過飲杯凍檸水後成個人都Relax晒. 我朋友叫咗另一個下午茶, 火腿蛋出前一丁, 都係唔錯架. 呢間仲有很多Update嘅雜誌睇及仲可以上網. 簡直係一間可以Take A Long Break嘅Cafe. 下次Relax再去呢間先!…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享真係Take A Long Break!!! Very Good!!! Take A Break Cafe https://s.openrice.com/QrLT0aUS100检举 张贴 评分4味道4环境4服务4卫生4抵食人均消费$30
唔錯! 可再幫襯! 滾滾紅茶 2006-09-10啲米線好大碗, 都唔錯! 鹵水雞翼都唔錯, 咁嘅價錢有唔錯嘅貨仔, 係唔錯. 下次去青衣城都會再食呢間. …查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享唔錯! 可再幫襯! 滾滾紅茶 https://s.openrice.com/QrLT00kG100检举 张贴 评分--味道--环境--服务--卫生--抵食人均消费$50
簡直係Food Court嘅貨仔! 明日河三文魚專門店 2006-09-10叫咗個香味牛肉燒飯, 北海道海鮮拉麵及雞軟骨餃子. 啲味道有如FOOD COURT嘅貨仔! 無咩特別! 飯同麵好鬼油膩, 個牛肉飯吉X家仲好食. 嘩! 啲服務態度仲差, 問多句都唔願答. 到找數仲衰, 簽完卡之後, 一句多謝都無. …查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享簡直係Food Court嘅貨仔! 明日河三文魚專門店 https://s.openrice.com/QrLT00UG100检举 张贴 评分2味道3环境1服务3卫生2抵食人均消费$70