抵食下午茶 象泰宴 2019-10-05中午太忙無時間食野,忙完啱啱好2點,呢間下午茶時間2點開始,咁就行左入去食,一坐低就比左個湯我,我就叫左個泰式船民湯河,份量足,有牛腩牛丸蘿蔔,d腩同蘿蔔夠淋,湯底味道都唔錯,好啱我口味,飲品個柸唔係細細個個d柸,埋單$41 ,好抵食。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享抵食下午茶 象泰宴 https://s.openrice.com/QrLT04r8s00检举 张贴 评分4味道4环境4服务3卫生4抵食用餐途径堂食
屯門有質素的小店 彩虹煮意 2019-05-30中午去置樂街市買野,突然想食牛扒,見到呢間小店有得食,價錢亦唔貴,一於試下啦。牛扒加埋隻蛋如吸引,牛扒好juicy ,唔會好似茶記扒咁用粉整淋,隻蛋煎得好靚,蛋白煎完好滑,但唔係因為唔熟而滑,沙律菜都好味,以$108 呢個價錢,絕對食得過,一定會再幫襯。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享屯門有質素的小店 彩虹煮意 https://s.openrice.com/QrLT0NpOq00检举 张贴 评分4味道4环境4服务4卫生4抵食用餐途径堂食
今非昔比的生牛河 包包傾老趙越南餐廳 2019-05-18老趙都算係越南餐廳中比較出名既老店,以前成日食佐敦另一間老趙,好鍾意佢個牛肉湯底,今日去佐敦搵朋友,見到老趙諗都無諗就入去嗌左個生牛河,上得好快,個樣同以前食個間都差唔多,不過食落就知變左喇,個湯味係濃,不過無左鮮甜既牛肉味,牛肉細細塊,肉有d 鞋,我應該唔會再去食了。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享今非昔比的生牛河 包包傾老趙越南餐廳 https://s.openrice.com/QrLT0amaq00检举 张贴 评分3味道3环境3服务3卫生3抵食用餐途径堂食
不過不失的海南雞飯 水門雞飯 (萬勤商業大廈) 2019-05-08我好鐘意食海南雞飯,去親泰國都一定會去食水門海南雞飯,剛發現尖沙咀開左間叫水門既泰國餐廳,即刻去試一試,餐廳裝修簡簡單單,都幾有泰feel,叫左碟海南雞飯,等左一陣就到,雞味道偏淡,醬得一種,唔難食,不過$50唔係咁值得食。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享不過不失的海南雞飯 水門雞飯 (萬勤商業大廈) https://s.openrice.com/QrLT0TT8p00检举 张贴 评分3味道3环境2服务3卫生3抵食用餐途径堂食
最愛濃濃的蕃茄湯底 大門橫丁串燒手打烏龍麵店 (厚福街) 2019-04-22今日要去尖沙咀拎野,中午飯時段既餐廳實在太多人喇,唔想同人迫,因此行陣街先去食野,厚福街既餐廳比較集中,見過左高峰期就行入去睇下有咩啱食,行到最尾見到間食烏冬拉麵又唔太貴既餐廳,於是就揀左呢間,叫左個蕃茄湯底既叉燒烏冬,另加溏心蛋,飲品就叫左巨峰提子乳酸,好鍾意個種濃濃既湯,入面有鮮蕃茄,叉燒細塊左d,不過味道唔錯,烏冬係我鍾意既真打烏冬,埋單73蚊,下次去尖沙咀都會再去食。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享最愛濃濃的蕃茄湯底 大門橫丁串燒手打烏龍麵店 (厚福街) https://s.openrice.com/QrLT0JP0p00检举 张贴 评分4味道3环境4服务3卫生4抵食用餐途径堂食
屯門市食西餐的另一選擇 URBAN Café Commune (屯門市廣場) 2019-03-01最愛的人話生日要去食西餐,本想去個間要等位,見到對面有間未去過既西餐廳,基於大定都肚餓,見唔使等就入左去,叫左3樣野食,加錢轉套餐,有碗龍蝦湯同飲品,龍蝦湯都幾好飲,有幾舊蝦肉仔,主餐有溫泉蛋卡邦尼意粉,份量算多,不過偏鹹,要改善,第二樣炸魚薯條,炸得夠脆,兩件魚柳好大份,不過味道淡,要加醬食,第三樣係芝士牛肉漢堡,最驚喜算係個漢堡,個包好香,外面有d脆,入面都算軟,牛肉夠味,係未算十分juicy,但可以接受,最鍾意d薯條,夠粗身,脆得黎入唔硬,如果下次想食西餐,都會再去食。:)…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享屯門市食西餐的另一選擇 URBAN Café Commune (屯門市廣場) https://s.openrice.com/QrLT0eQOo00检举 张贴 评分4味道3环境3服务3卫生3抵食用餐日期2019-02-25用餐途径堂食人均消费$180 (晚餐)
失望的生牛河 越棧越式湯粉專門店 2019-02-20有事要去旺角,處理完正好晚飯時間,間間餐廳都好多人,見到呢間有位就入去,越南河其實好少難食,但呢間真係麻麻地,牛肉無味,湯底亦唔香,連飲品56元正,唔貴,但亦唔係平,唔會再去。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享失望的生牛河 越棧越式湯粉專門店 https://s.openrice.com/QrLT0X8Wo00检举 张贴 评分2味道2环境2服务2卫生2抵食用餐途径堂食
悠閒地食雪糕 Häagen-Dazs 2018-12-13去V-city 行街,行到攰攰地,咁啱見到Haagen-Dazs 有堂食,就入去諗住舒舒服服坐下,仲可以食最愛既雪糕,叫左個可以揀六球既款,可以食六種味道,最愛cookies and cream 同焦糖杏仁,個餅底好脆口,配埋柸咖啡,得閒食下堂食都唔錯😊…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享悠閒地食雪糕 Häagen-Dazs https://s.openrice.com/QrLT0FeCn00检举 张贴 评分4味道4环境4服务4卫生3抵食用餐日期2018-12-12等候时间5 分钟 (堂食)人均消费$100 (下午茶)