算OK 養心殿台式養生鍋 2019-09-10第一次來食,一家三口叫了(美人鍋和麻辣鍋),美人鍋還可以的,但麻辣鍋叫了(中辣)有失望,唔辣和又無麻辣感覺。食材算新鮮。花肥牛正常,但手切牛肉就好失望,油花差左好多,同之前人地食評嘅相差好遠。韭菜餃包得唔實,一陣就散晒。蝦滑OK,但粉腸得幾條收$68有D貴。魚旦正常,最好食係個雞。烚幾耐都係咁滑,唔知佢點醃過。整體還可以。打七折後價錢算合理。如果比正價就唔值喇。不過話是話,咩又係火鍋,有咩咁養心呢?…查看更多+ 3以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享算OK 養心殿台式養生鍋 https://s.openrice.com/QrLT0jEOr00检举 张贴 评分3味道3环境3服务3卫生3抵食用餐途径堂食
貴 穴の酒販 (將軍澳中心) 2019-09-08突然間老婆話要食好野,將軍澳其實無咩 好野食。最近將軍澳中心返新重開就多左好多食肆,其中一呢間重外面望入去感覺好 Grand! 於是入去試一試。餐牌選擇都有唔少,由刺身,壽司,串燒,和牛,燒魚,海鮮,鍋飯,烏冬等等,應有盡有。另外最多就係清酒。裝修比較豪華。壽司吧內有超過10個師傅,好似好忙咁,場面都幾壯觀。食物方面,我們點了幾串串燒,因為唔平,一串燒雞皮$38,有四五小塊,雞腎都係好細粒,試完唔敢再叫,食30串都唔會飽但要成千蚊。個唔知咩腸$68,來到嚇左一跳,約係一條廚師腸大細砌開4粒,加隻蛋,咁就$68🤦🏻♂️,另外叫左條燒魚,侍應推介,$188 就試一試啦,嘩,細過條秋刀魚😳 個燒螺算係最出色,又價錢最合理,$160,燒得剛好熟而且好鮮味,天婦羅蝦還好,唔夠飽唯有叫多個牛肉烏冬。$120一個烏冬唔算過分不過就唔可以用咁低級嘅肥牛囉😒。總結,性價比完全不值。…查看更多+ 5以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享貴 穴の酒販 (將軍澳中心) https://s.openrice.com/QrLT0Tz0QW0检举 张贴 评分3味道4环境3服务4卫生1抵食用餐途径堂食人均消费$700