便當配菜唔掂 好好便當 2021-01-13長話短說,見到鰂魚涌有間新開小店賣台式便當當然要試一試,五十幾蚊既價錢,自然會同好出名既池x便當做比較,但後者既便當質素實在好太多,今次呢個好好便當最大敗筆在於D菜實在太生完全冇煮,係完全放唔入口嗰隻,滷肉亦只啲普通醬汁加少少肥豬肉粒,影響哂成份便當既整體質素,但條台灣腸係好味的,希望會改善下D食物質素,唔好浪費左呢區獨市既潛力!!!…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享便當配菜唔掂 好好便當 https://s.openrice.com/QrLT0ph4x00检举 张贴 评分2味道4环境3服务4卫生2抵食用餐途径外卖自取
食物差,服務差 乜記餐室 2020-03-12收工經開CWB諗住搵間茶記食個晚飯,見到呢間價錢ok咁就入左去試,叫左個龍蝦汁海鮮焗飯,賣相唔錯,以為味道ok,點知係無乜味,我真係第一次食焗飯係咁冇水準,然後羅宋湯好稀,湯渣煲唔淋,凍奶茶沖到有咖啡味,然後8:45pm入面班店員就全部趕收工,追你last order,追你比錢先,到我9pm離座既時候水吧係可以完全冇哂人,啲侍應消失哂,完全只能用無奈黎形容,明明裝修唔差,但食物完全冇用心去整,真心好失望同埋唔會有下次了…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享食物差,服務差 乜記餐室 https://s.openrice.com/QrLT0YI0u00检举 张贴 评分1味道3环境1服务2卫生1抵食用餐途径堂食
性價比不高質素平平的車仔麵 村爺爺車仔麵 2019-06-25前排食過呢間分享下少少感想:1,首先想講落單程序好奇怪,通常車仔麵都係用紙筆圈自己想要既麵同餸,但呢度係入坐前要喺舖外面直接叫,但有啲好普通既餸要留意係要另外加錢(e.g: 魚皮餃 )同埋係四餸一麵先有飲品送,個牌唔夠清晰以為三餸一麵都有野飲2,食物質素方面,主打既龍蝦湯底比較失望,味道似湯粉溝出黎,冇乜鮮味,同平時西餐廳既龍蝦湯完全唔同風格,同埋因為龍蝦湯比豬骨湯貴,期望越大,失望越大3,服務方面,本身就預左唔會太好架喇,因為餐牌指示唔太清楚,所以比較多問題,例如問阿姐邊啲餸要額外加錢,就被唔耐煩既態度回應:「紫色碗啊」,然後其實一時三刻我根本分唔到紫色碗入面係咩餸,希望真心可以改善下呢種落單方式,起碼知道叫完碗麵自己要比幾錢。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享性價比不高質素平平的車仔麵 村爺爺車仔麵 https://s.openrice.com/QrLT0yraQ00检举 张贴 评分2味道1环境1服务1卫生1抵食用餐日期2019-05-21用餐途径堂食人均消费$70
比個138安格斯廣告騙了 麻布茶房 2019-03-24周日晚諗住食好啲,之前經過樂富分店冇食到,今次就抱著期待既心情黎食,兩個人叫左兩份$138安格斯西冷,加29蚊自選小食,叫左兩份扒都要五成熟,點知其中一份比左全熟,之後等左15分鐘左右,換左一份都係七成熟,無奈,扒既賣相係唔錯,但質素真係好一般,肉質鞋,跟餐個汁又係敗筆,扒既邊位完全咬唔到,難聽啲講,仲衰過‘殺你亞’60蚊既肉眼扒,最後講埋餐廳服務,侍應基本上係機械人模式上身,笑容欠奉唔緊要,工作時間又喺度圍威喂討論自己既大假,用餐完畢後就直接我地野食黎齊未,一話黎齊就直接自動幫我地埋單,大佬啊,收得加一禮貌上係咪都問一問聲有無其他需要先好幫我埋單啊?假如客人仲想order甜品但你地次次都咁樣自動埋單會唔會覺得做少好多生意?餐廳老闆如果仲有心做既唔該重視下啦,或者真心唔好再sell安格斯牛扒,因為一定唔會有下次!!!…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享比個138安格斯廣告騙了 麻布茶房 https://s.openrice.com/QrLT0Bnep00检举 张贴 评分2味道3环境1服务3卫生1抵食用餐日期2019-03-24用餐途径堂食人均消费$180