菜包飯小蟲蟲 JoA 조아 2025-06-12中午去買了兩盒紫菜包飯,發現有小蟲蟲,蟲蟲軟身的,應該係沒有經煮熟過,似係啲菜裡面。衛生有待改善,需要洗乾淨啲。生蔬菜唔洗乾淨,食左落肚好危險。下次唔敢再買了,雖然價錢不貴。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享菜包飯小蟲蟲 JoA 조아 https://s.openrice.com/QrLT0EKXT00检举 张贴 评分4味道4环境4服务1卫生5抵食用餐日期2025-06-12用餐途径外卖自取
職員態度非常差,建議要檢討吓 迷客夏 (The LOHAS康城) 2021-10-23本身呢間野價格比較貴,因為喺康城選擇不多,所以會喺到買野飲。今日點咗3杯野飲,3杯都想加珍珠,可能點餐時加少咗杯。拎野飲個陣發現有杯冇珍珠,問職員可唔可以加返,職員態度好串咁講:「每杯野飲比例唔同,幫唔到你。」錢我照比,想你加返小小珍珠姐,咁鬼串。我明白,唔想做多啲野姐,但想飲佢就喺想飲佢嘅珍珠。唉,賣杯野飲都可以咁串。想客人返轉頭都幾難。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享職員態度非常差,建議要檢討吓 迷客夏 (The LOHAS康城) https://s.openrice.com/QrLT0rov000检举 milkshahongkong Hello Katie您好, 我哋非常抱歉令你有呢次咁唔愉快嘅消費體念, 我哋已即時同該店店長溝通以作改善; 另外亦請問您記唔記得購買時間和日期?我哋會對該同事作出嚴正嘅處理2021-11-09 回应 张贴 评分--味道3环境1服务3卫生--抵食用餐途径外卖自取
肉質好硬好實 鏞記酒家 2019-01-08做節買左一隻燒鵝返屋企加餸,返到去打開,發覺一隻鵝甘細隻,以為自己買左半隻。跟住開飯食落去,d肉好硬好實,仲好似有陣蘇味。真係名大於實。 價錢甘貴,但質素好一般。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享肉質好硬好實 鏞記酒家 https://s.openrice.com/QrLT09k8n00检举 张贴 评分--味道1环境1服务1卫生--抵食用餐日期2018-12-22用餐途径外卖自取
比好評伏左 OPPA韓國燒肉店 2018-10-17見佢甘多好評,諗住吾差得去邊。點知中伏!點左個加拿大牛排骨,一黎見佢紅卜卜,以為好新鮮,一放落去燒,發覺吾對路,點解燒極都甘紅,原來甘加左醃料,勁紅,冇理佢,超食,一食落去,甘大陣醃料味,陣味就好似超市買個d整叉燒既醃料味。 完全食吾到牛肉味,menu上都冇話呢個係會醃左,勁懷疑佢本身個牛肉有問題,先會拎甘重味既醃料醃佢。我地一路睇menu一路煎緊野食,一吾留神,煎燶左,冇計,鬼叫吾小心。點知見到隔離台幾位身光頸靚既太太,有專人幫佢地燒同睇火。真係嬲嬲地,我地燶左底仲要叫人黎先幫我地整走d焦。叫左個泡菜豆腐湯,個湯係奶白色,味道超咸。放棄,真係喝吾落!整係個牛五花(定五花牛)食得落肚兩個人食,埋單5xx蚊!相信去其他任食既韓燒水準比他好,起碼燒燶左可以燒過第二舊,5xx蚊食左d醃料同勁咸既湯。大家參考下吧…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享比好評伏左 OPPA韓國燒肉店 https://s.openrice.com/QrLT0TAam00检举 张贴 评分1味道2环境1服务3卫生1抵食用餐途径堂食人均消费$250 (晚餐)
中伏!千萬不要去尖沙咀分店 媽咪雞蛋仔 2018-09-28前幾日係銅鑼灣食過一次雙重芝士雞蛋仔,覺得非常好食,見尖沙咀有分店,諗住再買來食下。點知一拎上手我聞上去已經冇芝士味,我食左6-7粒倒都係冇芝士,我就拎返去同店員講比錯,店員睇一睇,話係芝士味,冇錯。我問:「點解我食吾到芝士味既?」佢話:「冇芝士呀?甘我叫佢下次落重d」⋯⋯⋯甘就完左,我比多10蚊買芝士味竟然食吾到芝士(芝士最貴),但我係銅鑼灣分店食既,d 芝士多到溜。我心諗可能係外面個d 冇味姐,裡面個d可能有芝士,點知我起勢甘食,食左半份都好似食緊原味甘!一d芝士味都冇😭😭講真,食原味我吾食呢間,北角雞蛋仔仲足料,呢間係比旅客食,本地人識食吾好食呢間!仲話下次落重d,吾會再有下次囉!我食尖沙咀分店之前都上過openrice睇下d食評,有人話差我都吾信邪,點知好後悔😢😢我決定特登開個OpenRice account 來話比大家聽!…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享中伏!千萬不要去尖沙咀分店 媽咪雞蛋仔 https://s.openrice.com/QrLT0Mrum00检举 张贴 评分1味道1环境1服务1卫生1抵食用餐日期2018-09-28等候时间15 分钟 (外卖自取)人均消费$30 (晚餐)