香港 | 简
更新餐厅资料 商户专区
找餐厅
旅游.订座
OpenJobs
餐厅 + 地区/地址, 菜式/食品…
地图
特集
自助餐 火锅 新餐厅 优惠券 餐厅排行榜
滋讯
生活志 饮食志 开饭头条 放闪为食团 抖一抖 台湾Let's Go! 食得知味 我有我态度 食谱 识食台
OpenRice 开饭热店2025 | 赛果公布

一起變胖吧🫶🏻 Ig: Baobaooo
概要
食记 (7)
相片 (34)
性價比高吉列牛🥩!
秘 (享成街)
2025-03-21
估唔到荃灣都有吉列牛🥩!荃灣收工搵食,就睇到網上推介呢間吉列牛,即刻過咗嚟試聽人講話食飯時間等位會好耐今日我7點左右去到都唔使排隊~店鋪小小,入面就坐得迫小小但環境乾乾淨淨不過因為石燒食完出嚟都食身油煙味,覺得通風做好小小會好D 叫咗一set招牌石燒吉列牛 🥩跟返自己生熟程度燒,食落外層酥脆,有時自己 overcook 咗食落牛都唔會話好韌!味道幾好!佢配咗 2 汁,一口係芝麻醬一個係燒肉汁我個人鐘意燒肉就配返配燒肉汁多D食差唔多食完先知自助吧有得拎鹽另一set 係野菜牛肉鍋🍲嚟到先發現原來同蘿蔔炆牛腩一樣😂不過牛腩好淋,蘿蔔都入哂味!…查看更多
+ 1
營業都凌晨兩點嘅居酒屋🍶時令食材🍣氛圍感滿滿✨
鮨咲 深夜食堂
2025-03-12
今日好晏先出到尖沙咀食飯竟然俾我哋發現到呢間開到凌晨兩點嘅居酒屋!位於尖沙咀緬甸臺嘅小店,店面10幾個坐位,佈局氣氛好似食Omakase咁,全部席前坐位,可以望住師傅整嘢俾你食~飲品每日唔同時段happy hour遇到今日係買一送一HighBall, $58 有2杯超抵!🍶🥂打開Menu,原本諗住咁嘅佈局價錢應該唔平,點知嘢食都唔算好貴!前菜食咗個關東煮,呢個係入味嘅關東煮!因為平時出面好多關東煮冇乜味😂主菜嗌咗個刺身壽司拼盤老闆娘同我哋講刺身壽司都係飛機貨,全部都係時令食材~食落真係全部刺身都好新鮮! 帶子都係即刻望住師傅開🍣小食就叫咗個辣花螺鍾意食辣嘅我超鍾意食!佢真係好夠辣!但係小心唔食得辣嘅就小心啲嗌了😂…查看更多
關東煮
2025-03-10
Cafe小店☕️食物有驚喜·適合Hea一個下午
Return Coffee 362
2025-03-10
荃灣做完嘢想搵個地方靜靜哋飲杯咖啡☕️見到呢間Return Coffee 店小小,雖然位置唔喺市區,但就適合想靜靜哋Hea下入門見到牆身貼滿獎狀先知原來呢到啲咖啡同咖啡師拎哂獎!TEA Time叫咗個tea set,tea set嚟講都幾多選擇,睇Menu發現呢到仲有好多non coffee嘅飲品! 勝過好多Cafe,平時啲Cafe小好多選擇我叫咗藍莓牛角窩夫拼雪糕🧇跟餐叫咗杯Long Back☕️Tea Set嚟講份量都幾好,賣相幾靚而且食落有驚喜!牛角窩夫好脆!杯Long Back就偏酸,下次嚟要試下佢哋啲Special 先得☕️…查看更多
隱世西班牙私房菜!免開瓶費好適合開party!😻
Sabor Spanish Touch Private Kitchen
2024-12-06
今日行過上環試咗間隱世西班牙私房菜!
🇪🇸餐廳燈光昏暗浪漫,窗外可以睇到上環夜景景色,餐廳最大賣點係free corkage 免開瓶費🥂!!
而且私房菜餐廳唔算好大,人小小唔會好嘈,
特別適合朋友 / 情侶夫妻把酒談心 或者包場!
可以帶自己心愛嘅靚酒上去食住嘢慢慢飲🍷今次試咗幾樣餐廳最出名嘅菜式,嚟個全雞宴💕💕Sabor Chicken Box (杏花雞匣)💕Chicken Liver Pate
💕Oven Baked Chicken (烤杏花雞肉)💕Chicken-skin Oil Rice(雞皮油香飯)最鐘意烤杏花雞肉同雞皮油香飯烤杏花雞會先喺杏花雞上淋上威士忌酒再點火,好有儀式感💕 岩哂打於用😻食落去仲外脆內嫩雞皮油香飯就好似煲仔飯咁,食落去有雞皮脆脆嘅口感,令個飯嘅味道昇華咗🥰…查看更多
2024-12-01
用餐优惠
試食活動
食物同飲品都不錯🍹 岩哂收工嚟Happy Hour
Sidekick Bar
2024-09-05
見到銅鑼灣有間新酒吧,就膽粗粗想去試😏環境幾好靜靜地,收工想同朋友飲番杯 Chill下嘅話係唔錯嘅選擇!仲可以喺入面叫埋野食,由於我地未食飯,我地叫咗個Ribs同埋炸雞小食,原本諗住酒吧啲嘢食都唔會好食,但點知啲野食都真係幾好食😂店員介紹佢哋有杯signature Drink 叫Yesterday味道不錯,倒出嚟嘅時候有煙燻仲好打卡able添📷另外仲叫咗個Cocktail Tower,一個Tower都係百幾蚊,岩哂同班friend一齊share ✌🏻勁抵呀!…查看更多
純白文青Cafe. Scone好好味🫶🏻
t.w.i.g.
2023-11-13
之前食Lunch外賣叫過幾次 都覺得幾好食今日weekend終於可以嚟試下佢啦!喺汕頭街嘅街尾 要行到最入先見到環境幾靚 純白色Cafe, 本身就係睇中環境幾靚 純白色可以影下相🤍叫咗杯Americano 同埋 2件scone,分別係藍莓味同海鹽朱古力味 $45/2本身想叫原味 $35/2但佢scone有分唔同味唔同價錢職員就話唔可以mix,如果有得mix咁叫會更好但味道幾好👍🏻 外層脆內軟係我會返轉頭食嘅scone🫶🏻…查看更多
美式鬆餅
2023-11-12
中環新開小清新Cafe! Chill住咖啡☕️
INTIME
2023-08-17
中環行完街 想搵地方休息行過半山扶手電梯見到有間一間新開 Cafe
餐廳以綠色🟢白色⚪️簡單裝修爲主比人一種可以放鬆心情嘅感覺
店入面座位唔多,設上下兩層全部食物價錢唔貴 份量好多
店主仲會好耐心推介 講解每一樣食品比你聽都幾適合鐘意 Weekend / 放工去嘆杯咖啡 chill下~——-🐔焗香草走地雞半份配香草燒汁薯條及沙律 $198好大份!!
走地雞以烤焗方式烹調,好香香草味雞皮焗到金黃,雞肉仲好嫩!——-🧀菠菜雜菌帕瑪森芝士意大利飯 $148又係好大份!充滿芝士嘅意大粉飯,真係羹羹都可以拉絲
飯入面仲有碎切碎嘅雜菌,食落好有口感——-☕️72% 朱古力 $52
用 72%「朱古力界LV」Weiss Edene Chocolate !!
淨係聽個名已經心心眼😍
奶味超重口感超滑配埋 72% Chocolate味道岩岩好唔會太甜——-🍵山政小山園抹茶鮮奶 $50作為抹茶Fans當然要試下佢嘅Matcha Latte 都係好重奶香味,口感超滑——-🍰紐約芝士蛋糕配士多啤梨雪糕 $88

係我最鐘意嘅CheeseCake x 雪糕嘅組合!
Menu 都冇諗其他一嚟就揀咗呢個雪糕係 Movenpick 嘅士多啤梨雪糕🍨!!
雪糕底鋪滿餅碎,味道岩岩好中和咗偏酸嘅Movenpick士多啤梨味雪糕Cheese cake 奶香味濃厚 口感香濃滑順——-…查看更多
焗香草走地雞半份配香草燒汁薯條及沙律 $198
  • 条款和细则
  • 版权政策
  • 商家服务条款
  • 就业机会
OpenRice《开饭喇!》为香港最受欢迎饮食资讯媒体并已覆盖多个亚洲地区,提供最新最全面的餐厅资料、食评及评分。配合网上订座、餐饮券、外卖自取及OpenRice Pay埋单等多元餐饮服务,让你轻松搜寻及享用地道美食及最佳餐厅!
© 2025 Openrice Group Inc. All Rights Reserved. 版权所有 不得转载
如您发现含有侵犯版权、商标、商业内容或其他不当的内容,请按此向我们检举。