味道普通 九頭鳥米線 (勝意大廈) 2024-02-19米線過淋,各項配料味道普通,特別係豬紅冇咩味道,豬潤過熟變硬。在假日非繁忙時間幫襯,招呼都只是普普通通。三餸一碗米線加一杯凍飲共$68。坐低待應沒有主動比清水,好彩叫都肯比,冇叫客人自己去裝水。但簡單一張餐紙也欠奉,想要紙巾額外收$3一包。總體而言不是一個好的消費體驗,性價比不高。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享味道普通 九頭鳥米線 (勝意大廈) https://s.openrice.com/QrLT0jlDG00检举 张贴 评分3味道3环境2服务4卫生2抵食用餐途径堂食
車仔麵令人失望 二兄車麵館 2023-09-22離遠見到招牌宣傳係車仔麵,咁啱又想食,於是特登行過去試試,可惜味道令人失望。車仔麵餸選擇唔算多,所以都係選咗比較大路的蘿蔔、咖哩魚蛋、豬紅。蘿蔔完全唔入味,唔甜甚至係冇味、而且偏硬、可能蘿蔔本身老,魚蛋味道奇怪、唔係咖喱味,豬紅太老、已經變硬,米粉正正常常,腩汁味道偏淡。整體來講,魚蛋同蘿蔔係車仔麵基本野,做得唔好真係叫人失望,應該不會再來食車仔麵。餐牌上仲有其他小菜,碟頭飯之類,簡單來說似係一間普通茶餐廳。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享車仔麵令人失望 二兄車麵館 https://s.openrice.com/QrLT08QjC00检举 张贴 评分2味道3环境3服务2卫生2抵食推介美食沒有用餐途径堂食
接受唔到 MX (友邦香港大樓) 2018-06-12昨晚八點幾去到見小人,自己又趕時間,急急入內吃過快餐,點了一客所謂‘巧手小菜’西蘭花炒肉片。本身對食物水準沒有什麼期望,只期待起碼食物起碼是熱的.誰知道坐下才兩分鐘食物已經有得拿,明顯不是即炒。算,好又一餐唔好又一餐,點知⋯⋯⋯一見到我呆了一呆。1. 西蘭花是黃的,像是隔夜餸⋯⋯⋯2. 碟餸不單唔熱,連暖也談不上,d汁是漿糊狀的一pat pat⋯⋯⋯我想沒有幾多間茶記會夠膽用咁既出品比客人食,美心做得出,佩服佩服。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享接受唔到 MX (友邦香港大樓) https://s.openrice.com/QrLT0yUoN00检举 张贴 评分1味道3环境3服务3卫生1抵食用餐日期2018-06-11等候时间2 分钟 (堂食)人均消费$50 (晚餐)
招呼唔得 La Piazza 2011-07-04Walk-in 室內無位,所以要座室外,但30幾度有兩把風扇又唔開wo, 話有客人唔鐘意wo,但我就越坐越熱!附近又有人食煙!一路食又有好多街坊在身傍行過。坐低5分鐘待應先得閒set位同比杯水,之後每次refill水都要叫幾次先有人理。餐具有污積,叫待應換,但收左又唔記得比新既我。食物方面叫了一個沙律、西冷、羊比意大利飯,沙律材料ok, 但唔特別出色;西冷有燒烤味、但肉味無乜;羊比意大利飯,羊肉算幼嫩,意大利ok但份量只屬伴碟。食物質素ok, 3樣野埋單$450左右。但計埋環境、招呼、價錢,就唔覺物有所值,所以應該唔會再去。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享招呼唔得 La Piazza https://s.openrice.com/QrLT0hqGX00检举 张贴 评分3味道2环境1服务2卫生1抵食用餐日期2011-07-03等候时间5 分钟 (堂食)人均消费$230