職員態度十分差 比錢幫襯重要受氣 手作功夫茶 (上水廣場) 2023-05-13平時都鍾意飲水作功夫茶,但係上水廣場店員態度十分惡劣。明明職員無比飲管,佢自己發現左之後,重大聲夾惡同我講「係度呀!」先比番飲管我。一個細小位已經做到甘差,為免比錢幫襯重要受氣,建議大家想飲功夫茶,去幫襯另一間!…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。2分享職員態度十分差 比錢幫襯重要受氣 手作功夫茶 (上水廣場) https://s.openrice.com/QrLT0o91900检举 张贴 评分--味道1环境1服务1卫生--抵食用餐途径堂食
情人節餐之會再去食 Chelsea Garden & Restaurant 2020-02-15情人節大餐分享情人節當日只有情人節set dinner人人都話情人節係出去比人呃錢,但係尼間餐廳啲食物質素,環境佈置絕對係值尼個價錢,我自己會搵第2日再去食介紹番個情人節大餐,價錢$988(兩人價錢,未加10%),加送一張即影即有前菜:鱘魚子醬鮮蠔配香檳泡沫一上菜都覺得個外形好得意,有香檳泡沫係上面,生蠔有鮮味,同少少自帶嘅海水咸味蘇格蘭三文魚萃下層係三文魚,上層係炸過嘅三文魚片同三文魚子每一淡都係:軟+脆+爆,嘅感覺,好得意🤣主菜海膽醬焗香橙麵豉黑雪魚平日少食魚嘅我覺得一啲都無腥味,魚好滑,加埋個海膽醬更加係好好味威寧頓牛柳,點了5成熟,佢係有層脆皮係外面,口感幾特別個人對西餐牛排無特別喜好,就不多說甜品:豆孔布丁配紅糖豆孔薄脆環境方面亦都係好加分,餐廳有個露台,放滿不同植物盆栽,好適合影下相,或者同朋友飲杯野傾吓計今日枱嘅擺放應該係配合左情人節🤣露台服務好好,侍應好有禮貌👍🏻…查看更多+ 6以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享情人節餐之會再去食 Chelsea Garden & Restaurant https://s.openrice.com/QrLT0yMoRW0检举 张贴 评分4味道5环境5服务4卫生4抵食用餐日期2020-02-14用餐途径堂食人均消费$500 (晚餐)庆祝纪念情人节
食海鮮好地方 勝記海鮮酒家 2020-02-14西貢食海鮮好貴,但係真係一分錢一分貨,除左海鮮好新鮮,亦有不同的特別煮法我點左個椒鹽鮑魚,上碟是以仿竹筒的形式,算幾特別,食起上黎,外面好脆,但係唔會有好厚粉嘅感覺之後再食左個秘製蝦,其實係咸旦黃味同加左辣椒嘅原因,食起上尼都好惹味另外,我食左個至尊海鮮炒飯,味道好好,而且料好足最後,都有送甜品糕點,當中有益力多糕、桂花糕同柚子糕服務方面,我係平日去,唔算特別多人,服務都好好,有需要就會幫我地換下碟…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享食海鮮好地方 勝記海鮮酒家 https://s.openrice.com/QrLT0PyoRW0检举 张贴 评分5味道4环境4服务4卫生4抵食推介美食椒鹽鮑魚用餐日期2020-01-15等候时间10 分钟 (堂食)用餐时段晚餐