openrice
Map
Special collection
自助餐 火锅 新餐厅 优惠券 餐厅排行榜
What's Hot
生活志 饮食志 开饭头条 放闪为食团 抖一抖 台湾Let's Go! 食得知味 我有我态度 食谱 识食台

Raymond.man's Profile

HomeProfileRaymond.man
Raymond.man
Followers
Following
Raymond.man
等级1香港
Overview
Reviews (3)
Photo (2)
香港夜繽紛?呢個價認真繽紛
鳳雛燉雞
2024-01-02
夜晚同朋友食飯,佢話之前食過呢間幾好食就去試吓,雖然見到openrice咁多正評都估到係「重視marketing」的餐廳,不過都去試下去到落單時,係一個廚師落的(之後見到佢喺廚房煮嘢,唔知係咪老闆添),我哋打算叫其他嘢食,唔叫燉雞,因為驚燉雞太大份,我哋想食多啲其他嘢,加上我想食炸雞,但個廚師見我哋冇叫到燉雞,就不斷sale我哋叫燉雞,話佢哋燉雞幾好食,好食到識飛,感覺唔叫燉雞就唔俾我哋落單咁,之後都叫咗個燉雞,話哂佢呢度都係叫燉雞,加上個「銷售員」又話幾好食,當試下,叫咗個芝士燉雞,海鮮薄餅同士多啤梨米酒個海鮮薄餅嚟先,一食落口,心諗我中咗肺炎?冇味嘅??成個餅都冇調味,要點佢啲汁先有味,啲海鮮又係切得細細粒,都食唔到有乜味之後個燉雞嚟到,見到個賣相都唔太好睇,一食完到落口,即刻明白到個廚師強迫推銷的堅持、佢的用心良苦,唔係因為佢係招牌,係因為佢好L貴啊!!咁樣佢咪可以當你韮菜咁割囉!個燉雞成$300幾啊!但味道呢?普通到冇得再普通,你出街是旦食一道雞料理都好食過佢,雞冇雞味,又嚡又乾,啲雞又唔入味,碟嘢入面啲冬粉煮唔透好韌,成碟嘢感覺就係雞還雞,汁還汁,似係先將雞分開煮熟,再加入去汁到煮,所以佢啲雞先唔入味同唔嫩,你仲食到啲雞皮係韌韌哋(得未煮透先會咁),咁我想問你個「燉」去咗邊啊?又唔嫩又唔入味,啲汁又好L重口味,食完要係咁飲水,仲有啲芝士都冇芝士味,仲要加成$30,份量又唔算多,2個正常成年男性一定食得哂,離L哂大譜仲有枝士多啤梨米酒,成枝嘢都冇乜特別,冇士多啤梨味,只係喺枝米酒度加咗士多啤梨粒,最特別係佢竟然夠膽死收我$118!份量又唔係多,同朋友2個人飲,每人飲咗2.5杯就冇咗,半枝嘢全部係冰最後講埋個環境,收我$300幾蚊「酒店價」雞同$130幾蚊的水,你同我講你冇錢裝修??場內的裝修特色就係冇裝修!樓下茶記的裝修都好過佢,自己去openrice睇吓就知,記得睇夜晚啲相,俾得咁貴食你啲嘢,連裝修都慳返,仲有張枱都細過人,放2樣嘢就冇位,連播音樂都要用yt,仲要聽聽吓聽埋廣告,今鋪真.夜繽紛埋單$542,記住!我哋只係叫咗2樣嘢加嘢飲!係2樣嘢加嘢飲!係2樣嘢加嘢飲!!重要嘅嘢要講3次,食咁少嘢人均近$300??呢個價我出去鋸扒唔好?食拉麵唔好?食放題唔好?食物質素又唔好,環境又唔好,職員又強行推銷,openrice上咁多「好評」,大家見仁見智啦,只可以講識做生意,強行sale你叫燉雞,啲嘢食賣到貴一貴,水你一筆,又唔洗搞裝修,慳返一筆,再喺openrice到做好啲marketing,月入幾十萬不是夢!…Read More
cmrabby 真心垃圾。曾經佢真係好味過架
2024-04-06
Ratings
隱世小店,請讓佢繼續隱世,唔好再出現
餃嘢
2023-09-01
去到本身想叫佢啲飯食,但佢哋話而家唔會整飯,咁你寫喺餐牌度做乜9??之後叫咗5隻煎羊肉大蔥餃+番茄湯米線,個米線嚟先,一飲個湯,好撚咸!!又冇番茄味,又唔甜又唔酸,唔知飲緊乜,你唔同我講我都唔知原來我飲緊番茄湯,食完仲覺得好頸渴,心諗落完味精都咁撚難食真係第一間,個米線就無特別之後就神奇啦,落咗單過咗差唔多15-20分鐘,個煎餃都仲未到,但全間鋪除咗我張枱之外係一個人都冇!!加上見到個廚師唔係喺廚房整緊我個煎餃,而係出去出面張枱度玩手機、大聲send voice message,係之後個樓面同佢講要整嘢食,佢先去整一整,前後出咗嚟兩次等到蚊瞓個煎先嚟,一嚟見到,仆你個街!!啲餃子細撚到,啲餃子長度得我手指尾咁長,又扁又細,一食到入口,我心諗:佢煮錯嘢?diu你似豬肉白菜餃,冇羊味又冇蔥味,完全唔知食緊乜,加上啲肉同個餃子皮分得勁開,得少少餡,一啲都唔飽滿,同雖然一咬落去有肉汁,但完全冇令我改觀囉成餐飯食咗$60,完全唔知自己食咗乜,去譚仔叫個米線加小食加嘢飲仲抵食,狗也不食,食完成個人燥撚哂底、心情超差!…Read More
TOCHARA126 狗也唔食?˭̡̞(◞⁎˃ᆺ˂)◞*✰
2023-11-03
Type of Meal
午餐
臭的燒鴨加差的服務態度
九龍燒豬大王
2023-08-03
屋企人買咗燒鴨,晚餐食的時候,食到陣味怪怪地,聞吓隻鴨,成陣臭味,似咸魚味,嗰吓超嬲,之後即刻打電話去投訴,佢聽到我投訴之後就唔出聲,之後仲要cut線,嗰時佢差唔多收鋪,如果唔係會即刻去佢鋪頭要退錢,之前都覺得幾好食,但經過今次之後絕對唔會再買!!咁的食物質素同咁的態度,唔建議大家去買…Read More
View previous comments(1)
TimothyCheng168 我都瀨過佢嘢,我買半隻鴨唔使斬,個死廚房佬踎低攞隻皺皮鴨上嚟開半邊,當時都冇為意,點知開飯嗰陣,隻鴨係臭,我以為隻鴨太熱焗臭咗,之後再幫襯多一次,個死雜種廚房佬,又再踎低攞隻皺皮鴨上嚟,返屋企又係臭,
2025-09-15
食家SiuSiu 其實你可以要求佢攞個櫥窗嗰啲!
2025-10-01
食家SiuSiu 不過今日見到facebook燒味群組有人放張相見到只老鼠企咗起未燒嘅燒鴨個頭上面!
2025-10-01
  • 条款和细则
  • 版权政策
  • 商家服务条款
  • 就业机会
OpenRice《开饭喇!》为香港最受欢迎饮食资讯媒体并已覆盖多个亚洲地区,提供最新最全面的餐厅资料、食评及评分。配合网上订座、餐饮券、外卖自取及OpenRice Pay埋单等多元餐饮服务,让你轻松搜寻及享用地道美食及最佳餐厅!
© 2025 Openrice Group Inc. All Rights Reserved. 版权所有 不得转载
如您发现含有侵犯版权、商标、商业内容或其他不当的内容,请按此向我们检举。