香港 | 简
更新餐厅资料 商户专区
找餐厅
旅游.订座
OpenJobs
餐厅 + 地区/地址, 菜式/食品…
地图
特集
自助餐 火锅 新餐厅 优惠券 餐厅排行榜
滋讯
生活志 饮食志 开饭头条 放闪为食团 抖一抖 台湾Let's Go! 食得知味 我有我态度 食谱 识食台
OpenRice 開飯熱店2025

等级1香港
概要
食记 (2)
相片 (8)
啖啖肉嘅龍脷柳套餐~ Yummy~
雞皇
2011-03-08
之前一直食開老闆娘嘅各式雞飯,有一次佢推介我試食「黃咖哩龍脷柳飯」,又真係好味喎,黃咖哩香而不辣,因為我每次食佢嘅青咖哩都會「好感動」,哈哈哈~ 最重要係佢D龍脷柳全部都冇骨架,食得好方便~ 因為冇帶相機,所以要遲D先upload張相比大家睇~ ^^不過近日「雞皇」裝修,冇得食住,老闆娘話好快會開番~同埋「雞皇」開分店呀,老闆娘話西貢分店會喺星期五開張,好期待呀~希望油麻地總店快D重新開業啦,好掛住盒「黃咖哩龍脷柳飯」…查看更多
赞好
检举
外卖送餐
午餐
好味的香辣口水雞套餐~
雞皇
2010-10-12
平時都係叫外賣居多,今日就親身踩場去試吓老闆娘嘅手勢~點咗個口水雞套餐,隻雞一上檯,當堂嚇咗一跳,D配料多到差唔多見唔到碟雞,入口香辣有雞味,同埋最難得佢D雞係冇肥膏架,食多D都唔怕肥~特別想讚吓佢用黎配時菜嘅鼓油,甜甜地好好味,用黎撈飯食,正呀~平日喺公司都係叫常餐(外賣)居多,下次試吓叫佢D雞飯套餐先,三十蚊有雞、飯、菜、湯、飲品,抵食啦~P.S. 油麻地站B2出口直行,公廁對面就係喇~ 但我竟然都可以行錯,哈哈哈~…查看更多
+ 4
赞好
检举
查看之前的留言(1)
reno0000 嘩..我本身就番教會都黎開油麻地呢頭...連續食左幾個禮拜個度D咖哩雞..一字記之曰: 正=) 個度D咖哩有椰香味又有辣辣地..撈飯食 一流=]講堅 拍得住酒店個DD豉油真係好正 甜甜地 又香 點落D菜到食 真係好味大家不妨去試下=)
2010-10-16
dwarf :) $30~有湯,椰香雞油飯,例牌size雞,菜,飲品~超抵呀! 口水雞~好"正"!! 雞肉好滑~好食呀! 有D驚喜!椰香雞油飯一D 都唔油~好香"好好味"!!下次去要試咸雞、椰香青咖哩
2010-10-29
littlesam 雞皇:有一日同兩位朋友去完教會後, 其中一位推薦我地去這間食店試試.店舖雖小,但五臟俱全. 我指的係你想食的味道. 雞味加人情味老闆娘對各位食客都很好人,特別係住在附近的食客, 有些食客甚至是放工晚晚來光顧.不是間間食店都做到.這間食店主要提供雞(海南雞,口水雞,咸香雞,咖哩雞)及台灣的飯台灣的我就未試過. 但雞呢就試過三隻. 最好食暫時應該係咖哩雞, 棷香咖哩汁超正但始終份量俾其他雞小一點.但好食的野係應該細份d.價錢值回票價.三十元一個單人餐, 有碟雞有碟菜,有碗湯,還有老闆娘的「拿手」龍眼茶.很久也找不到像這間如此好的食店.即使位置雖小, 對正油麻地果攤, 但食完卻份外溫暖同舒服.勝過無數店舖.在冬天的時候飲番杯龍眼茶俾飲熱咖啡還要好.由於午飯時間不在油麻地附近,無緣時常光顧,但起碼晚上行完旺角回家時都可以「無意識地」經過, 買番半隻雞番去當燒味也未嘗不為過.始終好食的野不在乎距離.行多兩步路甚麼也是值得.用餐日期:25,26/1/2011PS: 好食的野有無相又有咩所謂呢? [其實係唔記得左影相 =~~= ]
2011-01-26
仲有其他口味嘅雞揀~
味道香濃的口水雞套餐~
配料落得夠大方~
好味道甜豉油~
  • 条款和细则
  • 版权政策
  • 商家服务条款
  • 就业机会
OpenRice《开饭喇!》为香港最受欢迎饮食资讯媒体并已覆盖多个亚洲地区,提供最新最全面的餐厅资料、食评及评分。配合网上订座、餐饮券、外卖自取及OpenRice Pay埋单等多元餐饮服务,让你轻松搜寻及享用地道美食及最佳餐厅!
© 2025 Openrice Group Inc. All Rights Reserved. 版权所有 不得转载
如您发现含有侵犯版权、商标、商业内容或其他不当的内容,请按此向我们检举。