香港 | 简
更新餐厅资料 商户专区
找餐厅
旅游.订座
OpenJobs
餐厅 + 地区/地址, 菜式/食品…
地图
特集
自助餐 火锅 新餐厅 优惠券 餐厅排行榜
滋讯
生活志 饮食志 开饭头条 放闪为食团 抖一抖 台湾Let's Go! 食得知味 我有我态度 食谱 识食台
OpenRice 開飯熱店2025

相片 (1)
餓死都唔會再去
一樂燒鵝
2018-04-13
半年前朋友嚟香港玩,話想食,我就試咗我人生第一次既一樂。好好食?咪普通既燒鵝囉。服務態度比一般茶餐廳差。唯一好既就係要求全世界搭檯,比我識咗幾個唔同國家既人吹咗2咀。但係佢地對遊客同香港人既態度真係10個差。後嚟朋友再嚟玩話想再食。我今日經過就入去問下通常鵝比幾點就賣完,等佢有心理準備會賣完。點知遇著個聾耳陳(同其他員工吹緊水但係就係無能力聽到你同佢講緊嘢)🙄。跟住問佢上次經過既時候成間鋪吉咗,係咪裝過修嚟,佢話「關你咩事,你出返去!!!」多謝你咁好既服務態度,我發誓我餓死都唔會再去呢間食。又唔係特別好味,服務態度好似我殺咗佢全家咁。我勸各位諗住帶外國朋友去既人千萬唔好帶佢地去影衰香港人。帶佢地去甘牌食燒鵝,或者再興食叉燒。(再興堅好食,同埋服務態度係上一代嗰種,敬業嗰啲快靚正)…查看更多
检举
查看之前的留言(1)
TukChoiChan 一句講哂,一間*,食物勁差,勁冇禮貌,呃遊客,千其咪去
2018-07-02
yankee_pink 完全同意。老闆娘態度極差返大陸啦⋯⋯唔糸做生意⋯⋯真的餓死也不吃⋯⋯
2018-10-27
or#Tm65619444 說得好!絕對同意!不要去光顧
2019-11-21
被虐狂
越嚟越差
添好運點心專門店
2014-07-13
其實已經唔係第一次去食。頭2次去要同人坐得好近其實已經唔係好鐘意(一張長型6人枱坐足6個人,2×2×2)。今次去雖然唔洗同人坐得勁close, 但係又一次感受到佢服務態度差既程度。點心種類極少,見枱面張紙寫有腐皮巷張相咪問下寫咗喺邊囉,點知個女經理就大叫一聲“寫哂喺張紙到!”。就係唔知有無先問啫。。。叫咗6樣嘢,係得一半嘢ok 其餘就。。。鳳爪唔夠淋&汁,潮州粉果啲皮&花生過淋,腸粉啲皮又係過淋癡住哂對筷子又。牛肉球,桂花羔ok。叉燒包中上(都係無而前咁好食)。…查看更多
赞好
检举
samurai 一向覺得呢間野 D 服務很差, 野食普通, 價錢偏貴, 唔值得幫襯, 以前要排隊重要受氣, 更加不會去.
2014-07-15
  • 条款和细则
  • 版权政策
  • 商家服务条款
  • 就业机会
OpenRice《开饭喇!》为香港最受欢迎饮食资讯媒体并已覆盖多个亚洲地区,提供最新最全面的餐厅资料、食评及评分。配合网上订座、餐饮券、外卖自取及OpenRice Pay埋单等多元餐饮服务,让你轻松搜寻及享用地道美食及最佳餐厅!
© 2025 Openrice Group Inc. All Rights Reserved. 版权所有 不得转载
如您发现含有侵犯版权、商标、商业内容或其他不当的内容,请按此向我们检举。