香港 | 简
更新餐厅资料 商户专区
找餐厅
旅游.订座
OpenJobs
餐厅 + 地区/地址, 菜式/食品…
地图
特集
自助餐 火锅 新餐厅 优惠券 餐厅排行榜
滋讯
生活志 饮食志 开饭头条 放闪为食团 抖一抖 台湾Let's Go! 食得知味 我有我态度 食谱 识食台
OpenRice 开饭热店2025 | 赛果公布

概要
食记 (2)
相片 (2)
雞髀咁既樣
華星冰室 (太和中心)
2022-06-25
第一次食炸髀會係咁既樣41$ 成塊雞皮無晒 ,唔知去左邊。知道生炸雞髀係要改肉,但都唔會改到咁,中間一大孔,好似俾人偷左D肉。肉又無晒,又無味道,非常失望。絕不再幫襯!…查看更多
赞好
检举
外卖自取
相比下價錢就高級·味道就低級
Dionysus
2021-07-03
叫左蟹肉羽衣甘蘭沙律 蟹肉同薯仔撈埋一齊 蟹肉極少薯仔很多不過86$ 就算啦 寧願佢收貴一倍 食落啖啖都係蟹肉仲好 而家似食薯仔沙律海鮮濃湯可以改名叫做蝦殼蕃茄水食得出係有蝦殼味煮過既蕃茄水完全無融為一體 不能稱得上為湯主菜叫左 Hanger steak 為一合格既菜式公道講句有6分啦餐廳寫6:00開門但遲開 成6:10先開企係門口等左10分鐘以為係行高級路線準時開門係基本所以開始時 有些少失望初頭以為係高級餐廳所以expectation 同服務會好少少建議提供多個紙袋或者紙巾比客人裝口罩員工唔夠細心 客人水杯無晒水 無留意到 收完餐具就算數係我一心以為係相對高級嘅餐廳原來其實係扮嘅 算啦 食完之後根據食物質素就知道係扮高級餐廳 唔會有下次用同樣既價錢 會有更多更好既選擇如果你好憎嗰個人你可以建議佢去食…查看更多
检举
wanwanbz 呢間野真係好唔掂!扮法國菜但係啲野食連樓上cafe 都不如,仲要收咁既價錢
2021-07-15
baobaobb 係 俾啲comment 一面倒fake 左 。同埋我寫食評差 佢唔俾我post
2021-09-21
  • 条款和细则
  • 版权政策
  • 商家服务条款
  • 就业机会
OpenRice《开饭喇!》为香港最受欢迎饮食资讯媒体并已覆盖多个亚洲地区,提供最新最全面的餐厅资料、食评及评分。配合网上订座、餐饮券、外卖自取及OpenRice Pay埋单等多元餐饮服务,让你轻松搜寻及享用地道美食及最佳餐厅!
© 2025 Openrice Group Inc. All Rights Reserved. 版权所有 不得转载
如您发现含有侵犯版权、商标、商业内容或其他不当的内容,请按此向我们检举。