抵食198肉眼牛扒加美味生蠔餐 君好餐廳 2016-07-09好耐冇呢個呢度食嘢啦!得知呢度改左名,而家唔係淨係食扒燒即係石燒套餐, 而且仲改咗menu,轉左做散叫, 感覺抵左又多左選撰, 所以又嚟試下啦!今次叫咗半打生蠔, 四隻法國,一隻美國,一隻紐西蘭。再叫左一個辣肉腸pizza, 一個石燒肉眼牛扒, 帶子串燒, 仲有青口湯!!!!! 叫石燒好似係有個沙律跟餐, 唔記得左叫咩野食有個蒜蓉包!!首先就嚟咗個青口湯, 好濃好濃!! 中間仲有隻大生蠔真係唔錯! 之後就上埋個沙律同蒜蓉包!!! 蒜蓉包依然係咁好味, 又脆但係又軟淋淋超正呀!!! 之後就上咗個帶子串燒帶子表面 燒到微微嘅金黃色仲好juicy好多汁!! 讚!!食到咁上下, 職員又睇時間上菜 跟住就上左個生蠔仲有辣肉腸pizza! Pizza好多芝士好正, 不過覺得個辣肉腸鹹咗少少, 如果可以轉另一隻辣肉腸冇咁鹹會更加好。再來就係個生蠔, 生蠔唔錯, 都幾新鮮!! 先食咗美國同紐西蘭嗰隻之後先食法國生蠔, 果然都係法國生蠔最鮮味最好味! 下次都係叫曬全部法國生蠔!!! 最後就係我哋嘅主菜, 就係食燒肉眼扒肉眼牛扒!!! 真係好大塊價錢都只係$198, 抵呀!! 職員有係耐心地教我哋一次點樣去燒, 燒幾耐, 跟住我哋就自己燒啦!!! 今次係我第二次食呢個石燒所以有經驗啦, 今次我哋將牛扒切開, 細細件慢慢燒咁就可以避免過熟但中間又未熟嘅情況啦~~ 所以今次燒得好成功好好味, 由於牛扒完全冇調味, 所以燒嘅途中係自己加胡椒粉, 鹽, 仲有牛油去調味!! 真係原汁原味!! 最後我哋仲order咗甜品 就係movenpick雪糕呢一餐實在太完滿 飽飽呀…查看更多+ 8以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。2分享抵食198肉眼牛扒加美味生蠔餐 君好餐廳 https://s.openrice.com/QrLT04zeJW0檢舉 張貼 評分5味道5環境5服務5衛生5抵食用餐日期2016-06-28用餐途徑堂食人均消費$450 (晚餐)
椰皇子我黎啦!! 甜入心 2014-12-07都係見朋友去食過,就決定黎亲身試下!之前上網睇地圖,知道門口有咪標位,都適合揸車嘅朋友仔去喎!不過今晚10點幾去到,門口位都full哂!而門口亦有約4-6人等緊位了,即刻拎张飛先,二人枱第二张到!等位期间亦幸運地等到門口泊位了!入到去都爆满人了,坐位確係迫左小小!睇左餐牌好耐先決定到食咩!!!最终叫左個小矮人分子椰皇子同公主出巡!!!個椰皇子的確好過引,用椰青水整成一粒粒嘅啫喱,感觉好得意,我地今次要暖暖地嘅,連埋個布丁一齊食嘅感覺好滑好暖粒粒,味道勁夾呀!!另外個公主出巡都真係好正!個意大利奶凍好奶!好啱本小姐口味,連埋芒果肉同汁一齊食,爽!!仲要食極都唔完咁:),食到底仲有好大個奶凍!!!抵食哦!…查看更多+ 3以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。3分享椰皇子我黎啦!! 甜入心 https://s.openrice.com/QrLT0Riaa00檢舉 張貼 評分5味道4環境4服務3衛生3抵食推介美食小矮人分子椰皇子公主出巡用餐日期2014-12-06等候時間5 分鐘 (堂食)人均消費$40 (宵夜)
無咩特别,唔會再黎! 小甜谷 2014-11-08同朋友食完生日飯,諗住黎食個甜品啦!未黎過,所以個心有啲期望,點知竟然係失望。。。。。。侍應問我地坐出面定室内,我地都係選擇左室内,因為当时天气都係幾熱!都成10點幾,不過竟然都仲係好多吉位!叫左三樣嘢!楊枝涼粉,芒果涼粉同楊枝海藻雪泡。啲嘢都黎得幾快,不過有點失望,無我想像中咁好味啰!真係唔太特别好味,以為個楊枝海藻雪泡會好特别,都係得啲泡泡係面頭,撈埋一齊黎飲,都覺得許留山仲好飲過佢!:(冇特别都唔緊要,我地食得都幾快,可能3個字内都食完,一食完就即收,擺明赶人走啰!最终越来越多人黎,個侍應仲開口問,你地3個可唔可以坐bar 枱。。。。真係想問下坐bar枱全部人面壁點傾計呀。。。。。想坐多陣講下嘢都唔得,谷鬼气,所以走人!!唔黎啦!!…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享無咩特别,唔會再黎! 小甜谷 https://s.openrice.com/QrLT0Sh8a00檢舉 張貼 評分3味道3環境1服務3衛生3抵食用餐日期2014-10-11用餐途徑堂食人均消費$40 (宵夜)
比卡通造型點心吸引~~~ good! 晶荷軒 2014-07-20期待已久!! 終於都黎到可以同可愛點心見面啦~!!! 今日係父親節, 所以就帶左家人一齊黎啦, 爸爸, 媽媽, 細佬, 我同老公一行5人~~我地揸車黎, 一早問左酒店, 消費夠$500就可以免3個小時car park, 之後$50一個鐘~~~ 早在兩星期前已訂位了~ 亦都訂晒7款卡通o既點心啦~~ 打電話黎o既時候已經講左要坐窗口位, 不過電話中職員話只會盡量安排, 黎到個陣職員帶位時, 就真係預備左窗口大卡位比我地, 實在太開心啦, 坐得非常舒服~ (唔好意思, 冇影到個坐位!!><”) 但我有影到坐位望出外面o既景, 望住個綠草迷宮, 對出就係個海啦~~職員o既服務;態度都好好呀, 一黎到就叫左壺菊潽, 好香菊花味呀, good!! Menu其實好多野揀, 花多眼亂, 樣樣都想試呢~~ 睇左一大輪就叫左下面o既野食啦~~~1) 米奇煎薄餅2) 米奇鴛鴦糕3) DUFFY 紅豆蓉包4) 雞丁蓮蓉包5) 大眼雞包仔6) 蠔汁叉燒豬仔包7) 綠色小人菜肉包8) 荔蓉天鵝酥9) 珍寶海鮮春卷10) 原隻鮑魚燒賣11) 舞茸蟹肉小籠包12) 菜苗餃13) XO醬雙菌蝦仁炒腸粉14) 晶荷軒炒飯個人認為好多野都好好味, 卡通點心真係可愛唔想食呀~~ 個煎薄餅好煙un好好味, 鴛鴦糕都要讚一下, 佢係用蘿蔔糕同芋頭糕底面夾埋一齊咁煎, 一口兩種糕食落去又真係幾好味, 兩個味道好夾!!卡通造型o既紅豆蓉包, 蓮蓉包, 雞包仔, 叉燒豬仔包同菜肉包就普通啦, 唔係話特別好食, 因為都係食個造型多d~!想講個海鮮春卷! 好味!! 而且真係好珍寶呀, 黎到個陣我先知原來係珍寶版!! 原隻鮑魚燒賣就係攞黎孝敬呀爸呀媽啦, 鮑魚都ok大隻架wor, 佢地都話幾好味~ 仲有個炒腸粉, 以為都係hea炒個隻啦, 點知黎到成碟餸咁大碟架, 而且仲好好味, 又有大大隻蝦同其他料一齊炒, 真係唔錯~最終我都係怕唔夠食, 所以先會叫左個晶荷軒炒飯, 以為會好有特色啦, 點知竟然係一個普通到不能再普通o既西炒飯…….呢下都幾失望架, 仲要成二百蚊一個tim……..…查看更多+ 6以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享比卡通造型點心吸引~~~ good! 晶荷軒 https://s.openrice.com/QrLT004ia00檢舉 張貼 評分4味道5環境4服務4衛生3抵食推介美食米奇煎薄餅, 米奇鴛鴦糕, 荔蓉天鵝酥, 原隻鮑魚燒賣雞丁蓮蓉包雞丁蓮蓉包, 大眼雞包仔, 蠔汁叉燒豬仔包, 綠色小人菜肉包, DUFFY 紅豆蓉包, XO醬雙菌蝦仁炒腸粉晶荷軒炒飯, 舞茸蟹肉小籠包, 菜苗餃, 珍寶海鮮春卷米奇煎薄餅 米奇鴛鴦糕 荔蓉天鵝酥 原隻鮑魚燒賣晶荷軒炒飯 舞茸蟹肉小籠包 菜苗餃 珍寶海鮮春卷雞丁蓮蓉包 大眼雞包仔 蠔汁叉燒豬仔包 綠色小人菜肉包 DUFFY 紅豆蓉包 XO醬雙菌蝦仁炒腸粉用餐日期2014-06-15用餐途徑堂食人均消費$290 (午餐)慶祝紀念父亲节
好味~~~~ <3 agnès b. Café LPG 2014-07-12今日出黎原本決定左食一間我好想食嘅嘢,不過有啲意外,冇得食。。。。。 :( 所以,見時間尚早4點幾5點,誤打誤撞就決定去agnes.b cafe食個下午茶先,晚飯再諗啦!一去到都好似幾full, 不過原来又有位喎,所以唔使等就入得啦! 一坐底有兩個menu, 一個甜品,一個係主餐嘅!最終決定左叫一個chocolate mousse cake, 一杯碎朱古力沙冰加多一個芝士洋蔥煙肉奄列!!等左十分鐘到就有得食啦~~~ 期待左好耐o既金字塔mousse, 想食好耐啦!!! ^3^ 果然唔係得個樣, 真係好好味, 口感一流, 中間mousse 好滑, 又有朱古力, 而且底層仲有D朱古力脆脆架, 好正!!! :) 朱古力沙冰亦都冇得彈, 因為充滿左粒粒碎朱古力, 好味~~~~最後講下個芝士洋蔥煙肉奄列, 切開一睇, 雞蛋比想像中厚wor, 仲比我想像中多芝士, 洋蔥好香~~~ 熱辣辣, 加啲pepper, o岩晒~~…查看更多+ 2以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享好味~~~~ <3 agnès b. Café LPG https://s.openrice.com/QrLT0sqCa00檢舉 張貼 評分4味道3環境4服務4衛生3抵食推介美食金字塔朱古力mousse碎朱古力沙冰芝士洋蔥煙肉奄列芝士洋蔥煙肉奄列用餐日期2014-06-14等候時間2 分鐘 (堂食)人均消費$90 (下午茶)
換左餐牌, 總算有進步~ 金裝燉奶佬餐廳 2014-06-26早收工~ 又飛去荃灣搵食~ 好耐冇黎啦, 因為自上兩次黎過都覺得唔係咁好食就冇再黎, 突然又醒起佢, 比個機會佢啦~今日黎到, 發現餐牌都轉埋lu, 多左好多野食咁, 有啲驚佢唔知會唔會樣樣都唔精......???????冇啦, 入左黎坐都要食架啦, 最終我叫左個炸魚羅宋湯扭扭粉再加左好似$8蚊加個忌廉涼粉西米露。老公跟風law, 叫左個豬扒羅宋湯意粉, 加$8蚊要凍OT!~野飲甜品一落完單幾分鐘就到, 野食就等左都十幾分鐘竟然都係黎得個豬扒意!!!!! 我心諗我個炸魚係唔係真係即炸咁好死呢, 點知等多5分鐘就到左, 我即時試一試個炸魚............正! 真係剛剛炸起架, 配沙律醬好好味, 即時回復反小小信心!! 試埋個湯, 就比較淡左小小, 希望佢可以再濃D會好味好多囉!!!!可能我對凍檸茶o既要求高啦, 我覺得佢個檸茶好難飲......好澀呀.......>_<"另外個涼粉西米, 涼粉多過西米, 西米小得滯囉.....不過佢個椰子底真係依舊好香好正呀, 希望佢唔好咁慳, 比反多小小西米人地食啦!!!!…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享換左餐牌, 總算有進步~ 金裝燉奶佬餐廳 https://s.openrice.com/QrLT0dpCa00檢舉 張貼 評分3味道3環境2服務3衛生2抵食推介美食炸魚羅宋湯扭扭粉忌廉涼粉西米露用餐日期2014-06-20用餐途徑堂食人均消費$50 (晚餐)
平日唔使等位~~ 翡翠拉麵小籠包 2014-06-26比食飯時間早了一點, 6點幾已到荃灣廣場, 好多野都未使等位, 加上平日, 好快就決定左黎lee度~~~今日黎想食佢啲麵, 所以同老公一人叫一碗食, 今日大家又唔太好胃口, 所以只係再叫多了一個炸銀絲卷~~落單後10分鐘到野食就到, 好快~ 我食牛肉三角麵, 老公食炸豬扒扁麵!!! 我個牛肉麵今次叫左唔辣o既, 上次食過辣好野味, 今次清清地都幾好, 牛肉都有成5~6片, 味道就普通滷水味, 都幾夠味!!! 個面都幾煙un架, 保持水準~!!老公個炸豬扒穴係麻麻地, 一食就知佢反炸囉, 硬晒咁, 一定唔係新鮮炸, 而且應該都擺左一段時間tim, 有點失望囉.......:(炸銀絲卷都算係咁啦, 個皮都仲熱同脆口o既, 入面就真係一絲絲, 正忠個隻, 正~!! :)…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享平日唔使等位~~ 翡翠拉麵小籠包 https://s.openrice.com/QrLT0cpCa00檢舉 張貼 評分3味道4環境3服務4衛生3抵食推介美食炸銀絲卷用餐日期2014-06-10用餐途徑堂食人均消費$60 (晚餐)
特別!~ 山東餃子館 2014-06-18今日收工過左深水埗搵食, 去左之前都去過幾次o既日東餃子館!!~之前都食開佢o既招牌麻醬麵同雞絲伴麵, 今日決定食下之前冇食過o既先得!!我叫左一碗酸辣上海麵, 老公就叫左個炸醬撈麵同一碟腐乳通菜!!酸辣上海麵都好大碗下, 都幾多料, 又唔會話好"希"咁~ 佢o既酸辣同平時食上海野個種酸辣唔同, 呢個係比較淡口o既版本, 我就嫌佢唔夠辣, 辣啲應該會再正啲!!!! 個上海麵就一如以往的彈~~老公個個炸醬又係比想像中淡口好多, 我地兩個都覺得直頭係好似唔夠味咁......好似開"希"左個汁.....定係我地重口味得滯???!!!最後的通菜竟然有驚喜, 老公話 "新鮮、彈、爽口"!!!! …查看更多+ 1以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享特別!~ 山東餃子館 https://s.openrice.com/QrLT0I2qa00檢舉 張貼 評分3味道3環境2服務3衛生4抵食推介美食酸辣湯上海麵炸醬撈麵腐乳通菜用餐日期2014-06-09用餐途徑堂食人均消費$40 (晚餐)
抵食之選!! 素食新一代 2014-06-11今晚決定dry一dry先!去左素食新一代!!!呢間嘢好過引,有個全餐$31蚊,全餐會有5樣餸比你揀,最小可以叫兩樣,最多又可以全部要晒喎!我就叫左芙蓉蛋,沙薑炒菜(唐生菜)同漢寶扒!全餐會包埋個湯同飯,唔要湯可轉豆漿,唔要飯又可以轉粥喎,白飯更可refill, 好貼心!男士一定食得飽啦!!啲餸菜真係幾清淡,我諗只係落左小小鹽去整!!芙蓉蛋有料!!有芽菜,青椒同素餐肉!正!漢寶扒就有啲黑椒味咁,幾嘢味!菜佢都比好多,多到食唔晒。。。抵食!!其實除左全餐,佢係有好多其他炒嘢食架,連雲呑面都有得食!下次啦!…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享抵食之選!! 素食新一代 https://s.openrice.com/QrLT0xISa00檢舉 張貼 評分4味道3環境3服務3衛生5抵食推介美食三餸餐三餸餐用餐日期2014-06-10用餐途徑堂食人均消費$31 (晚餐)
意外地好味~~~ 越滋味 2014-06-07今日揸車遊經日頂, 唔使講, 一定要係度搵食啦!!!! 今日假期, 我地成9點去到都仲有大把人係度!!!行左個圈睇下有咩好食, 最終決定入左呢間越南野試下!!好快咁就決定叫左個至basic o既越式雞肉湯河, 老公就叫撈檬 - 香茅碎牛肉凍檬(椰子汁底)! 我地都好想知佢點樣椰子汁底法!!!!黎到啦, 老公個個檬好大碗好多!!! 底部已有一d牛肉汁底比你撈, 面頭再加左小小椰汁, 確實好香, 不過覺得原來就係咁叫椰汁底??? 職員也同事另上一小碗平時用黎撈檬個隻酸汁, 不過就咁撈埋佢食落個味道真係好有趣wor, 有牛肉湯香更有椰汁味, 新奇!! 跟本不用加個碗酸汁了~~~~ 讚!!我個碗都正正常常啦, 初頭我覺得個湯冇咩味wor, 點知加番d青檸同紅椒落去夾埋又好野味wor! hoho!!呢間野都算係山頂平價之選, 可以一試o既~!!…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享意外地好味~~~ 越滋味 https://s.openrice.com/QrLT0coGa00檢舉 張貼 評分4味道3環境4服務4衛生4抵食推介美食香茅碎牛肉凍檬(椰子汁底)用餐日期2014-06-01用餐途徑堂食人均消費$80 (晚餐)
唔係咁掂..... 味吉拉麵館 2014-06-07今日放工早到旺角, 7點已在家樂坊都未有等位人潮, 諗緊食18GRAMS定係呢間, 最終決定呢度啦!!入到去都仲係不太多人, 卡位幾大幾好呀~~ 不過我地得兩個人冇得坐卡位!!!!:(我ORDER左個極上醬油湯底本格美國牛肉拉面加粟米, 老公叫左個豬骨湯叉燒拉面加糖心蛋, 冇見野飲口呀, 冇咩興趣~!黎到個碗真係超大, 顯得碗面好似好小咁!!~我個碗D牛肉黎個時真係半生熟咁, 試下個牛真係好有牛味WOR, 好似食緊扒咁, 不過都係UN左小小, 可以林D就更加好!! 試下個醬油湯, 真係好咸呀.......本人已經好愛重口味O既野食, 但都覺得好咸呀........仲覺得有小小食緊出前一丁O既感覺........失望!!:(老公個個豬骨湯就不過不失, 都OK啦, 又估佢唔到D叉燒咁軟林林幾好味WOR~ 而且個糖心蛋也不錯!! …查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享唔係咁掂..... 味吉拉麵館 https://s.openrice.com/QrLT0ZoGa00檢舉 張貼 評分3味道3環境3服務4衛生2抵食用餐日期2014-06-06用餐途徑堂食人均消費$90 (晚餐)
終於黎試新嘢!! 程班長台灣美食 2014-06-04其實想黎好耐架啦,因為有幾次經過都好似幾多人等位,最終都放棄左。今日的起心干,終於黎左!今日竟然唔太多人等喎!台湾美女店員比左拎張飛仔我,仲送左個綠豆冰棒比我地食,叫我地食住等囉!~~~有驚喜╭(╯ε╰)╮等左唔夠5分鐘就入得啦!坐底比左個餐牌我地自己畫底要食咩,就拎埋個餐牌出去排隊點餐啦,即時比晒錢,佢就再比個號碼牌你坐底等嘢食黎啦!~~~嘢食都係5至10分鐘内黎晒!我叫左個滷肉飯,一隻滷蛋同一杯酸梅汁!同事仔就叫左個炸醬面!我個飯都如果女仔食都ok, 男仔就可能唔夠食啦! 啲肉嘅味道都幾好,幾夠味,滷蛋就硬左小小,不過味道都還好啦!:)想提下個酸梅汁,以為係成杯深啡色個種,點知一黎到成杯好似清水咁,入面有粒酸梅架,飲落酸酸甜甜幾正!下次黎要食便當,睇到人食好似幾好!!…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享終於黎試新嘢!! 程班長台灣美食 https://s.openrice.com/QrLT0fICa00檢舉 張貼 評分3味道2環境3服務3衛生3抵食推介美食滷肉飯用餐日期2014-06-04等候時間5 分鐘 (堂食)人均消費$40 (午餐)
生日驚喜~~ <3<3 Patisserie Tony Wong 2014-06-03今次有幸試到呢間蛋糕店, 都係因為老公買比我做生日蛋糕law~~ =3=愛死了我至愛的玫瑰花同鑽石呀~~~~老公一共買左5件比我!! 講真, 玫瑰花係好睇唔好食, 一來一切就成個散晒.......完全唔知點入手去食law!! 二來中間個夾心真係麻麻地, 味道普通的朱古力蛋糕!!另外個鑽石就又靚又好味啦, 表面一層閃閃發光o既脆皮, 入面係榛子mousse加蛋糕黎架, 好味~~~ 不過食唔好太甜o既人就唔好食啦, 真係幾甜架!!另外個3件野, 其中綠茶個件都幾出色, 有幾重口感, 唔係出面個d普通綠茶蛋糕, 堅得!!有幾會想試下另外d款式呢~~~…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。1分享生日驚喜~~ <3<3 Patisserie Tony Wong https://s.openrice.com/QrLT0VY4a00檢舉 張貼 評分4味道3環境3服務3衛生3抵食推介美食Chocolate RoseRuby Diamond用餐日期2014-04-06等候時間10 分鐘 (外卖自取)慶祝紀念生日
美味~ 下次再食過!!!~ 大冒險家餐廳 2014-06-03:)今日銀卡日, 所以同老公入黎打個轉食下野!!~~呢間大冒險家餐廳算叫新開, 要黎試試!!!今次叫左一個小食韓國年糕同一個印尼炒飯set!! 以為啲年糕唔好食得去邊之際, 一食就發現好鬼正, 仲要辣辣地, 我鐘意!!另外個炒飯都幾有誠意wor, 真係好正忠o既感覺~~個沙爹汁雞串好正, 本人覺得個味道比起某啲泰國菜o既店舖更好味!! 仲有大大塊蝦片食, 好脆呢~~野飲叫左可樂同檸檬茶各一杯, 汽水真係溝晒水咁唔知想點:(, 檸檬茶就小小甜幾好飲!!!…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享美味~ 下次再食過!!!~ 大冒險家餐廳 https://s.openrice.com/QrLT0Uo4a00檢舉 張貼 評分4味道3環境4服務4衛生4抵食推介美食韓式年糕印尼炒飯用餐日期2014-05-25用餐途徑堂食人均消費$100 (晚餐)
會再黎~ 服務好好, 石燒同石春鍋好過引~!! 君好扒燒西餐廳 2014-05-28朋友仔介紹黎食~~ 位已訂唔使等位黎到即入得。平日晚黎都幾好, 夠寧靜呀, 唔太多人!我地兩個人, 一人揀一樣, 我食石春鍋(牛,豬,羊,德國腸), 老公食石燒龍蝦尾+肉眼扒, 1個set包3杯野飲, 一黎就飲杯橙汁先~~ order完就去自助沙律bar搵食, 估你唔到都幾多野食wor, 生果, 各種沙律, 菜, 蝦同青口, 甜品, 湯, 蛋糕面包都有!!!! 青口又估唔到幾好味wor! 個set仲包個蒜蓉包配黑松露醬.......超好味, 一定好味過pizza hxt 十倍, 好有驚喜呀!!!! 準備上主菜前, 就叫左杯一人一杯餐前白/紅酒, 其實仲有好多其他酒選擇, 不過我地都係一杯紅一杯白~食完冷盤到主菜出場啦, 好過引!! 我個石春鍋啲煙好勁, 因為將d湯倒入石春鍋, 用蒸氣整熟啲食物~~~ 老公個個石燒龍蝦尾+肉眼扒好快熟好快食得, 個舊石好夠熱, 經理都好細心講解點樣整同叫我地小心唔好掂到舊石整親, 加分!! 不過最終都係經理幫我地整埋比我地食呀~~ 太好了~~龍蝦肉好彈牙, 又一驚喜~! 我個石燒鍋原來放左啲香料香草, 啲肉吸晒d香味, 好正呀~~~ 職員仲提我地可以出去再拎啲熟食薯菜做配菜tim, 勁細心~~食晒主菜好飽呀!!!! 之後再戰甜品, 再order埋last一杯飲品!! 甜品就一般般啦, 都係一啲比較大路嘅甜品, 不過有個叫 “濃味朱古力餅” 又幾好味wor!~整體上都幾滿意, 因為可以食到好飽好滿足!!!! 下次再黎就想試過海鮮石春鍋!!!…查看更多+ 7以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享會再黎~ 服務好好, 石燒同石春鍋好過引~!! 君好扒燒西餐廳 https://s.openrice.com/QrLT0KXua00檢舉 張貼 評分4味道4環境5服務5衛生5抵食推介美食黑松露醬配蒜蓉包用餐日期2014-05-27用餐途徑堂食人均消費$450 (晚餐)