食材吾新鮮加難食的體驗 市川日本料理 2024-05-31第一次食尼間日本菜,叫左寿司拼盤和鐵板燒,首先鐵板燒的牛肉无味,蒜片好軟,鵝肝無味,鵝肝个包超級韌。到寿司拼盤,个吞拿魚腩有D變左色,一食落去已經變左味。吾會有下一次。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享食材吾新鮮加難食的體驗 市川日本料理 https://s.openrice.com/QrLT0wiLJ00检举 张贴 评分--味道2环境2服务3卫生--抵食用餐途径堂食
廚師好差,浪費食物及金錢 秋田鐵板燒刺身專門店 2020-12-16出開尖沙咀,同老公諗住食返餐好少少哄下自己,點知食完不但哂錢,仲一肚氣。叫咗個$1,280「青森」二人餐,點知餐廳搵咗個廚藝差嘅師傅去煮,食完都唔開心。頭盤我哋個餐係食新鮮龍蝦,同枱坐隔離的2位客人(我哋互不認識的)叫咗兩個「桃」一人餐,每人半隻冰鮮龍蝦。個廚4份龍蝦一齊煮,新鮮龍蝦嘅蝦膏同冰鮮龍蝦放埋同一個調味兜度煮,然後4個人share(龍蝦湯都係),其實已經有D無奈,不過見咁少事就算。之後我哋食廘兒島霜降和牛厚燒,牛要5成熟,點知個師傅煮到3成熟都無,仲要無味,千幾蚊就係食D咁嘅嘢,好鬼嬲。同佢哋講返,一句唔好意思就算,真係俾錢買難受!(Ps: 個師傅將D油脂連少少肉切咗出來做炒飯,都係4人share)。之後整炒飯,廚師話可以整個卡通樣,我就搵咗張好簡單嘅秋田犬卡通俾佢整,個師傅砌咗好耐先砌到,仲要D飯散到周圍都係,好唔美觀(可能我要求高啦),最後我哋連相都無入去影。整完個公仔,個師傅問我哋係咪生日,我哋前後每人答咗佢2次唔咪,點知佢照寫生日快樂係側邊,可能佢聽唔到啦,於是我哋就同佢講唔咪生日,唔洗寫。個師傅把口就不停係度blablabla,話:「問完你哋,你哋又無反應,呆咗咁,我咪照整囉,我都聽唔到你哋講咩……blablabla」真係O咗咀,佢把口收下係咪會死🤷♀️🤦聽唔到都唔洗駁咁多句。成餐飯,食完唔開心又受氣,仲要咁貴,好哂錢!俾返D責任心,請返D好D嘅廚師啊唔該!😖…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。1分享廚師好差,浪費食物及金錢 秋田鐵板燒刺身專門店 https://s.openrice.com/QrLT00OWx00检举 张贴 评分1味道1环境4服务3卫生1抵食用餐途径堂食
食物一般,態度極差 青悅 2019-10-13侍應返工遊魂,叫極都唔應,幾經辛苦落咗單,上食物好慢,半個鐘都未到。加嘢飲落單,個侍應係隔離抹台,叫佢幫手落單,望咗眼之後扮睇唔到,再叫多次仲好無禮拜咁Fing隻手,話等陣,咁都未算,上飲倒濕我哋個袋,仲要黑口黑面咁抹。食完餐飯成肚氣,埋單果陣,發現張單同一杯飲品落咗9杯,我哋得3個人,Total成10杯嘢飲,無嘢嘛,連埋張單都咁。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享食物一般,態度極差 青悅 https://s.openrice.com/QrLT0at4s00检举 张贴 评分--味道3环境1服务3卫生1抵食用餐日期2019-10-12用餐途径堂食人均消费$200