假日午餐 月見日本料理 2024-08-18連埋小孩共6人,叫了6個餐另外外賣一個餐, 因之前來食過鰻魚飯覺得好味所以再來。埋單後發現外賣嗰個餐計咗10% service charge。 問返店員佢話如果冇講就會一齊計埋落同一張單。 原來一個外賣餐要收$6盒錢,外賣吞拿魚腩飯$108 結果退返$5。覺得$6盒錢好貴而且我哋講明唔要餐具。我都冇再問佢係咪餐牌寫咗每個外賣餐收$6盒錢,但係有少少覺得不合理。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享假日午餐 月見日本料理 https://s.openrice.com/QrLT0ozWgW0检举 张贴 评分--味道3环境2服务4卫生--抵食用餐途径堂食
😋 鮨孝 (太古城中心) 2024-06-22在openrice訂了位。魚生很新鮮。 環境不錯, 不過坐近門口有少少嘈,如果把門關了會比較好。點了最basic 和中價的餐,有以下菜式。 八爪魚的汁很好味,春魚很鮮甜, 拖羅入口即溶。 最喜歡牡丹蝦,蝦上面有蝦頭的膏。布甸蛋口感很特別,之後配綠茶雪糕,好味。茶碗蒸八爪魚春魚 (配南瓜和菇)間八中拖羅大拖帶子北寄貝牡丹蝦鯖魚黑鯥海膽松蟹肉烏冬布甸蛋綠茶雪糕茶碗蒸石鯛 (金古)金目鯛赤身中拖羅帶子赤貝牡丹蝦池魚黑鯥吞拿魚手捲,麵豉湯布甸蛋綠茶雪糕…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享😋 鮨孝 (太古城中心) https://s.openrice.com/QrLT0SLfK00检举 张贴 评分4味道4环境4服务4卫生4抵食推介美食春魚(配南瓜和菇)用餐日期2024-06-21用餐途径堂食人均消费$900 (晚餐)
上菜極慢 餃子駅 (太古城中心) 2021-05-18非繁忙時間都要等超過半個鐘 先至有位 。 落咗單等超過45分鐘 先至上菜,不會再幫襯。 食物質素一般, 落單體驗極差, 冇供應煎餃嘅餃子居然問我哋要煎定係灼, 又要我地重複幾次。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享上菜極慢 餃子駅 (太古城中心) https://s.openrice.com/QrLT0WxuyW0检举 张贴 评分--味道2环境1服务2卫生--抵食用餐途径堂食