豆花好食,但次次計多錢 寶記豆花 (格蘭大廈) 2022-10-09食過幾次,每次經過花墟都會專程去食碗豆花,因為夠滑,豆香略嫌不足但都ok 嘅係可惜每次呀姐收錢都要小心計一次.. 講到明叫餐,豆漿加$5轉豆花,佢每次最後都當分開逐樣計。但當你糾正佢時,其實佢係知架喎「哦咁你叫餐呀,就平$4 囉」食咗3次都係咁就令人卻步唔想再幫襯啦。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享豆花好食,但次次計多錢 寶記豆花 (格蘭大廈) https://s.openrice.com/QrLT0FxP500检举 张贴 评分4味道4环境2服务3卫生3抵食用餐途径堂食
非常一般... 夏麵館 (荷里活廣場) 2010-08-27當晚跟家人食飯, 只是三人, 於是就散叫了幾款菜.1. 排骨擔擔麵.呢個幾好食... 擔擔麵的湯底較濃, 不過我們點了大辣亦不太覺... 可能是我們比較嗜辣.排骨都可以, 沒有其他店舖的炸得很乾. 有點肉汁.2. 賽螃蟹這個真得不太好.... 不像是正宗的賽螃蟹.. 這個加了少少魚肉碎, 也有青, 紅椒. 沒有在蛋白上加上蛋黃作最後攪拌用.. 味道不夠濃郁. 而蛋白亦炒得過老....3. 津白肉絲炒年糕沒有特別... 很清淡的一道菜.. 不過略嫌沒有任何鑊氣... 不用炒得很乾身, 但亦期望有些少炒氣吧?4. 四喜(麥考)麩我們起初點了這道菜.. 侍應回覆時亦有這一道.. 但還是漏了單. 我們及後查問時, 另一侍應說幫我們查... 但之後全無回覆... 然後再有另一侍應突然就把這道菜放下... 但這道(麥考)麩有點不正統! (麥考)麩本應有點點咬頭... 但這個卻太軟身, 有點像咬棉花.... 味道是偏甜的那種.. 咬下去卻是油膩的感覺... 有點失望呢..整體來說, 除了那擔擔麵較好外, 其他的我都覺得頗失望.... 如無必要我也不會再吃這店....…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享非常一般... 夏麵館 (荷里活廣場) https://s.openrice.com/QrLT02ZaW00检举 张贴 评分2味道4环境2服务4卫生3抵食用餐日期2010-08-26用餐途径堂食人均消费$70 (晚餐)